IMELLETTY PERUNALAATIKKIO, apua

Sisko

Kuinka onnistuu se imelletty, makea,löysä perunalaatikko? Raivostuttaa kun se onnistuu milloin mitenkin. Vinkkejä

26

4583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auflauf

      Tällä reseptillä olen tehnyt vuosikausia, imellettyä perunalaatikkoa. Ja se on ehdottomasti joulupöytämme herkku.

      IMELLETTY PERUNALAATIKKO

      2 kg perunoita
      vettä
      0.75 dl vehnäjauhoja
      0,7 l maitoa
      70 g voita sulatettuna
      5 tl suolaa
      1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
      4 rkl siirappia

      Keitä kuoritut perunat kypsiksi, suolattomassa vedessä. Soseuta ne sauvasekoittimella. Sekoita jauhot soseeseen.
      Peitä astia kannella ja anna imeltyä lämpimässä 4-5 tuntia.
      Esim: Laita uuniritilä levynpäälle ja levy pienimmälle lämmölle 50°.
      Lisää imeltyneeseen soseeseen sulatettu rasva ja maitoa niin paljon, että seoksesta tulee löysää, ja mausta se.
      Kaada seos voideltuun vuokaan. Jätä vuoka melko vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään.
      Paista perunalaatikkoa uunissa noin 2 tuntia.

      Taikuutta: Tehdessäsi laatikon esim: alumiinifolio vuoassa (kaksikertaa Saarioisten 500g maksalaatikon kokoisessa vuoassa. Laita laatikkoseosta, vain 2-3 sentin paksuudelta. Näin tarvitset vuokia tietysti enemmän. Mutta tulos on parempi. Laatikko saa tietysti reunoilta vaikka vähän kärähtääkkin. Sehän on vain mukavaa mutusteltavaa. Kun 2 tuntia alkaa umpeutua, tulee sinun tarkkailla, mitä uunissa tapahtuu. Yleensä raotan laatikon pintaa pikkuisen haarukalla, ja yritän arvioida, onko se kypsää. Sitten annan olla vielä varmuudenvuoksi vähän aikaa. Se on opeteltava kantapäänkautta. Ja joka joulu uudestaan. Koska se tehdään vain kerran vuodessa. Koskaan ei kuitenkaan ole käynnyt niin, että laatikko olisi ylikypsynyt. Joten mielummin yliaikaa kuin liian vähän.

      • Sisko

        Kiitos ohjeesta Näin tein. Ihan syötävää tuli, mutta se ei vieläkään tullut ihan oikeanlaista. Aina sanotaan että se makeutuu itsekseen , ja löystyy itsekseen, vaan ei löysty, ei makeudu. Toisin sanoen ei imelly.


      • Joulutonttu
        Sisko kirjoitti:

        Kiitos ohjeesta Näin tein. Ihan syötävää tuli, mutta se ei vieläkään tullut ihan oikeanlaista. Aina sanotaan että se makeutuu itsekseen , ja löystyy itsekseen, vaan ei löysty, ei makeudu. Toisin sanoen ei imelly.

        Meillä ei ennen edes harrastettu imellettyä perunalaatikkoa jouluisin, kunnes isäni eräänä vuonna keksi haluavansa sellaista. Ja mielessä oli tietysti mummon USKOMATTOMAN hyvä perunalaatikko...
        Äitini väänsi laatikkoa ja melkein itkuakin kun ei kuulemma ollut koskaan tarpeeksi makeaa. Lopulta päädyimme imellyttämisen sijaan lisäämään surutta siirappia laatikon mukaan. Ja löysyyttä maidolla!
        Imellyttäminen on tietysti se oikea tapa, mutta ensinnäkin laatikkoa pitäisi imellyttää yön yli ja tosi tarkassa lämpötilassa (jota en edes tiedä...). Hermoja ja aikaa säästyy tällä keinolla ja maku on silti jumalainen... nam!


      • Utelias hämäläinen
        Sisko kirjoitti:

        Kiitos ohjeesta Näin tein. Ihan syötävää tuli, mutta se ei vieläkään tullut ihan oikeanlaista. Aina sanotaan että se makeutuu itsekseen , ja löystyy itsekseen, vaan ei löysty, ei makeudu. Toisin sanoen ei imelly.

        että jos perunat on luomuviljeltyä tai apulannalla kasvatettua eli kokeile reseptiä uudelleen luomu perunoista niin imeltyy kyllä eikä tarvitse siirappia lisätä muuta kuin jos fuskaa.
        Minä imellytän laatikon uunissa 50 astetta ja teen kuten ohjeissa sanotaan, käytän myös täys luomumaitoa.


      • Lämpimässä
        Joulutonttu kirjoitti:

        Meillä ei ennen edes harrastettu imellettyä perunalaatikkoa jouluisin, kunnes isäni eräänä vuonna keksi haluavansa sellaista. Ja mielessä oli tietysti mummon USKOMATTOMAN hyvä perunalaatikko...
        Äitini väänsi laatikkoa ja melkein itkuakin kun ei kuulemma ollut koskaan tarpeeksi makeaa. Lopulta päädyimme imellyttämisen sijaan lisäämään surutta siirappia laatikon mukaan. Ja löysyyttä maidolla!
        Imellyttäminen on tietysti se oikea tapa, mutta ensinnäkin laatikkoa pitäisi imellyttää yön yli ja tosi tarkassa lämpötilassa (jota en edes tiedä...). Hermoja ja aikaa säästyy tällä keinolla ja maku on silti jumalainen... nam!

        Ei se lämpötila tarkka ole. Noin 75 asteiseen vedellä notkistettuun soseeseen jauhot ja imeltymään 65 asteiseen uuniin, tai hyvin eristettynä lämpimään paikkaan. Siellä lämpimässä se sose hiljalleen jäähtyy ja imeltyy. Muutama tunti tai enemmänkin riittää ja maistellakin voi muutaman kerran.


      • Vääräohje
        Sisko kirjoitti:

        Kiitos ohjeesta Näin tein. Ihan syötävää tuli, mutta se ei vieläkään tullut ihan oikeanlaista. Aina sanotaan että se makeutuu itsekseen , ja löystyy itsekseen, vaan ei löysty, ei makeudu. Toisin sanoen ei imelly.

        Ohje on puutteelinen ja väärä.


      • Vertailtavaksi
        Sisko kirjoitti:

        Kiitos ohjeesta Näin tein. Ihan syötävää tuli, mutta se ei vieläkään tullut ihan oikeanlaista. Aina sanotaan että se makeutuu itsekseen , ja löystyy itsekseen, vaan ei löysty, ei makeudu. Toisin sanoen ei imelly.

        Löystyminen on lajikekohtaistakin. Siihen ei kannata kovin paljoa kiinnittää huomiota. Parhaiten imeltymistä voi voi seurata maistelemalla. Sose kannattaa maistaa myös ennen imeltämistä, niin silloin on maku mihin verrata imeltymistä.


      • HiukkaMyytti
        Sisko kirjoitti:

        Kiitos ohjeesta Näin tein. Ihan syötävää tuli, mutta se ei vieläkään tullut ihan oikeanlaista. Aina sanotaan että se makeutuu itsekseen , ja löystyy itsekseen, vaan ei löysty, ei makeudu. Toisin sanoen ei imelly.

        Löystyminen on hiukan myytin kaltainen juttu. Eri perunalajikkeet löystyy eri tavalla ja osa ei löysty lainkaan vaikka imeltyykin normaalisti.


      • Anonyymi

        Jos imeltäminen tuntuu hankalalta, niin perunalaatikon voi makeuttaa siirapilla. Silloin perunalaatikko ei tietenkään ole imelletty perunalaatikko. Perunalaatikko on silloin "siirapilla makeutettu perunalaatikko".

        Tässä siirapilla makeutetun perunalaatikon ohje. Siirapilla makeutettua perunalaatikkoa valmistetaan yleisesti ympäri vuoden.

        SIIRAPILLA MAKEUTETTU PERUNALAATIKKO

        2 kg perunoita
        vettä
        0.75 dl vehnäjauhoja
        0,7 l maitoa
        70 g voita sulatettuna
        2-3 tl suolaa
        1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
        4 rkl siirappia

        Keitä kuoritut perunat kypsiksi, suolattomassa vedessä. Soseuta ne perunasurvimella tai perunanuijalla. Ohenna sosetta hiukan kuumalla vedellä, niin että jauhot on helppo sekoittaa soseeseen.
        Sekoita jauhot soseeseen.
        Lisää siirappi makeuttamaan sose. Siirappia voi lisätä maun mukaan.
        Lisää makeutettuun soseeseen sulatettu rasva ja maitoa niin paljon, että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola ja lisää halutut mausteet.
        Laita siirapilla makeutettu seos voideltuun vuokaan. Lisää pinnalle muutama nokare voita.
        Voit paistaa aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose saa väriä ja sose alkaa kuplimaan , alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
        Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.

        Siirapilla makeutettu perunalaatikko on helppo ja nopea valmistaa. Siirapilla makeutettua perunalaatikkoa valmistetaan yleisesti ympäri vuoden juuri helpon ja nopean valmistusajan takia.


      • Anonyymi

        Ohjeen mukaan siirappia on niin paljon että kysymyksessä on siirapilla makeutettu perunalaatikko.

        Siirappia lisätään ohjeen mukaan niin paljon että laatikosta tulee makeaa, vaikka imeltyminen epäonnistisi täydellisesti.

        Imellettyyn perunalaatikkoon ei lisätä siirappia, makeus saadaan aidosti imeltämällä.


      • Anonyymi
        Joulutonttu kirjoitti:

        Meillä ei ennen edes harrastettu imellettyä perunalaatikkoa jouluisin, kunnes isäni eräänä vuonna keksi haluavansa sellaista. Ja mielessä oli tietysti mummon USKOMATTOMAN hyvä perunalaatikko...
        Äitini väänsi laatikkoa ja melkein itkuakin kun ei kuulemma ollut koskaan tarpeeksi makeaa. Lopulta päädyimme imellyttämisen sijaan lisäämään surutta siirappia laatikon mukaan. Ja löysyyttä maidolla!
        Imellyttäminen on tietysti se oikea tapa, mutta ensinnäkin laatikkoa pitäisi imellyttää yön yli ja tosi tarkassa lämpötilassa (jota en edes tiedä...). Hermoja ja aikaa säästyy tällä keinolla ja maku on silti jumalainen... nam!

        Tee sose kuumista perunoista kattilaan ja ohenna tönkkösose sakeaksi puuroksi.
        Jäähdytä sose huolellisesti 70-75 asteiseksi.
        Lisää jauhot vähitellen ripottelemalla70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Sekoita.
        Imellä sose noin 70 asteisessa uunissa. Anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita 2-3 kertaa.
        Varmista maistamalla että imeltyminen on valmis.

        Lisää imeltyneeseen soseeseen voi, maito ja suola.
        Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutama voilastu tai voinokare.
        Paista uunissa miedolla lämmöllä noin 3-4 tuntia.


      • Anonyymi

        Ohjeen perusteella olet tehnyt vuosikausia siirapilla makeutettua perunalaatikkoa.


      • Anonyymi
        Vääräohje kirjoitti:

        Ohje on puutteelinen ja väärä.

        Voi myös todeta että ohje on siirapilla makeutettu "makea perunalaatikko".


    • juuret Hämeessä

      Imelletty perunalaatikko l. Tuuvinki

      2 kg perunoita
      vettä
      vähint. 3-4 rkl vehnäjauhoja
      1 rkl suolaa
      7, 5 dl maitoa
      3 rkl voita

      1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori ne kuumina ja survo perunat hienoksi.
      2. Sekoita survoksen joukkoon vehnäjauhot ja anna imeltyä lämpimässä paikassa vähintään 2-3 tuntia. Kun survos on löysää ja maistuu imelältä, sekoita siihen suola, maito ja voi.
      3. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Älä täytä vuokia aivan täyteen, koska ruoka kiehuu voimakkaasti uunissa.
      4. Paista tuuvinki 150 C-asteessa uunissa hitaasti kypsäksi. Tuuvinki saa olla uunissa mielellään 3-4 tuntia.

      Joskus olen niin laiska, että keitän perunat kuorittuina ja onnistuu niinkin. Aitoon Tuuvinkiin ei tule siirappia, vaan vehnäjauho rikkoo perunan tärkkelyksen sokeriksi ja siitä se makea maku. Lämmin paikka imeltymiseen löytyy esim. tiskialtaasta vesihauteesta. Sinne vaan kattila ja kansi sen päälle, ettei kosteus pääse herkkuun. Kannattaa muutaman tunnin päästä vaihtaa vesi uuteen. Sopiva on niin kuuma mitä hanasta tulee. Perunoiksi kannattaa valita jauhoisia pottuja.

      Ei Joulua ilman Tuuvinkia!

    • ANSKU

      Sehän on juuri kotiruuan aitouden merkki että on joka kerta ainutkertaista. Minusta parhaan perunalaatikon teen itse. Keitän perunat kuorineen. Kuorin. Murskaan sauvasekoittimella. 2-3 rkl vehnäjauhoja, kermaa, keitinvettä, vähän suolaa, vähän muskottipähkinää. Kunnon klimppi margariinisulaa. Annan imeltyä pitkän päivän. Illalla panen "perunavellin" uuniin matalissa vuo´issa. Lämpö aluksi pariksi tunniksi 150 astetta ja sitten lasken sataan tai alle. Pistän nukkumaan. Aamulla herään ihanaan perunalaatikon tuoksuun.

    • joku

      Imelletty perunalaatikko
      ·   2 kg perunoita
      ·   vettä keittämiseen
      ·   4 rkl vehnäjauhoja
      ·   n. 3 rkl öljyä tai margariinia
      ·   8 dl soijamaitoa
      ·   ripaus suolaa
      ·   (2 rkl siirappia)
      Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori kypsät perunat kuumina. Survo ne ja lisää vehnäjauhot. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa 2-3 tuntia. Kun seos on hieman löystynyt ja maistuu imelältä, lisää öljy/margariini, soijamaito ja suola. Sekoita joukkoon hiukan siirappia, jos haluat lisää makeutta. Voitele öljyllä kaksi 1½ litran vuokaa ja kaada seos niihin. Jätä vuoat melko vajaiksi, koska seos kuohuu uunissa. Paista 150-175°C:ssa 2-3 tuntia.

    • Oppinut tekijä !

      Keität ne peruna ensin ja teet niistä sen jälkeen sosetta anna hyvin jähtyä ennen kun lisäät sinne jauhot, jos et anna jäähtyä, niin ne jauhot palaa sinne eikä se myöskään sit imelly. Laitat sen sitten imeltymään lämpimään paikkaan ja mieluummin vielä jonkun paksun pyyhkeen kattilan päälle, siksi että se lämpö pysyy siellä hyvin, sosetta pitää sekoitella vähän väliä, ja sen pitäisi alkaa löysentyä jossain vaiheessa (anna olla yön yli lämpimässä). No sit kun se on ollut yön lämpimässä paikassa, niin lisäät sinne mausteet ja tarvittaessa siirappia ja sitä siirappia voi laittaa niin paljon että se on imelää ja myöskin sitä maitoa voi laittaa kanssa enempi että siitä tulee löysää. Itse olen tällä tavalla saanut erittäin hyvää perunalaatikkoa parina vuotena.

      • oppinut tek

        Kiitos neuvostasi. Olen asunut 30vuotta Tukholmassa ja olen yrittänyt perunalaatikkoa tehda näistä kymmenen (onnistumatta).
        Nyt aion tehdä receptisi mukaan ja katsotaan onko tekijässä vai ohjeissa vikaa.
        Hyvää joulua toivoo Tytti,Tiltu ja Mikko Tukholmasta


      • auflauf
        oppinut tek kirjoitti:

        Kiitos neuvostasi. Olen asunut 30vuotta Tukholmassa ja olen yrittänyt perunalaatikkoa tehda näistä kymmenen (onnistumatta).
        Nyt aion tehdä receptisi mukaan ja katsotaan onko tekijässä vai ohjeissa vikaa.
        Hyvää joulua toivoo Tytti,Tiltu ja Mikko Tukholmasta

        Imellettyyn perunalaatikkoon ei kuulu (missään tapauksesa) siirappi. Siirappi laitetan maksalaatikkoon.


      • ImelläOptimilämmössä

        Sose ei saa jäähtyä alle 75 asteen. 75-78 asteiseen vedellä notkistettuun soseeseen lisätään jauho ja sose laitetaan imeltymään 65 asteiseen uuniin 3-6 tunniksi. Imeltymisen voi tarkistaa maistamalla puolen tunnin kuluttua ja lisätä tarvittaessa jauhoa. Imeltymistä voi jatkaa yön yli.


    • Imeltäminen

      Perunalaatikon imeltäminen!

      Soseuta keitetyt perunat ja notkista lämmitetyllä vedellä. Vesi on olellinen osa imeltymistä.

      Lisää jauho noin 70-75 asteiseen soseeseen. Lisää tarvittaessa lämmitettyä vettä.

      Laita imeltymään 65-75 asteiseen uuniin.

      Imellä 4-6 tuntia. Voit imeltää yön yli.

      Tee sose vlmiiksi ja paista.

    • NäinSeOnnistuu

      Perunalaatikon imeltämisestä.

      1. Vesi on tärkeä. Kuivahko sose ei imelly. Notkista sose keitinvedellä. Kun perunat keitetään vähässä vedessä perunat soseutetaan suoraan keitinveteen ja tarvittaessa lisätään 75 asteista vettä. Kun perunat keitetään runsaassa vedessä, otetaan talteen keitinvettä ja lisätään tarvittessa soseeseen.

      2. Jauhosta imellyttämisentsyymi. Lisää jauho noin 75 asteiseen soseeseen. Imeltyminen alkaa heti. Kuumemmassa jauhon imellyttämisentsyymit tuhoutuu.

      3. Imellyttämisreaktiolämpötilat. Noin 75 asteessa tapahtuu alfa-amylaasireaktio ja noin 65 asteeessa tapahtuu beetta-amylaasireaktio. Pidä sose 65-75 asteisena. Laita sose 65-75 asteiseen uuniin. Uuni voi olla säädettynä muutaman asteen kuumemmalle, koska soseen lämpötila on hiukan jälessä uunin lämpötilasta. Sähköuunien lämmönsäätö toimii riittävän tarkasti perunalaatikon imeltämiseen.

      4. Riittävän pitkä aika imeltymiselle. Imellä 3-6 tuntia. Tarkkaile imeltymistä maistamalla. Imeltymistä voi jatkaa yön yli.

    • Imeltymislämmössä

      Jauho lisätään vedellä notkistettuun 77 asteiseen perunasoseeseen ja imellytetään muutama tunti sähköuunissa jäähtyen samalla 65 asteeseen. Imeltämistä voi jatkaa yön yli 65-68 asteessa.

    • Jo-1800-luvulla

      Tällä historiallisella tavalla onnistuu, kun massa on riittävän iso. Noin 2kg perunoita riittää. Perunat voi kuoria ennen keittämistä.

      Keitetyt perunat soseutetaan ja notkistetaan keitinvedellä.

      Kun sose on jäähtynyt noin 78 asteiseksi, siihen lisätään jauho ja imeltyminen alkaa heti. Soseastia eristetään hyvin "vällyillä" - esim. usealla kerroksellä pyyhkeitä. Hyvin eristetty sose pysyy riittävän kauan riittävän lämpöisenä pöydällä tai lämpimän hellan kulmalla tai muussa vastaavassa lämpimässä paikassa ja imeltyy 3-6 tunnissa.

      Kun sose jäähtyy eristettynä hitaasti niin aluksi alfa-amylaasireaktio tuottaa erittäin makeita dekstriinejä ja tehostaa hiukan alemmassa lämpötilassa tapahtuvaa beetta-amylaasireaktiota. Alfa-amylaasireaktion optimilämpötila on noin 75 astetta.

      Kun sose jäähtyy hitaasti niin noin 70 asteessa alfa-reaktio heikkenee ja alkaa beetta-amylaasireaktio mikä tuottaa makeaa maltoosia. Beetta-amylaasireaktion optimilämpötila on noin 65astetta

      Kun sose jäähtyy noin 60 aasteeseen ja alle, niin amylaasireaktiot hidastuu ja samalla imeltyminen lähes loppuu.

      Tämä tapa imellyttää vastaa jo 1800 luvulla käytössä ollutta Imellyttämistapaa. 

      Vastaava imellyttäminen onnistuu, kun imeltäminen tapahtuu noin 65-70 asteisessa uunissa.  Uunissa voi imellyttää pienempiäkin määriä.

    • ImelläReaktiolämmössä

      Imellttäminen on aina sattumanvaraista kun imeltämistä yritetään alle imeltymisreaktioiden lämpötilan. Suurimmassa osassa ohjeita imeltymislämpötilaksi annetaan 55 astetta, 50 astetta, "huoneenlämmössä", lämpimässä paikassa.

      Toinen syy miksi imeltymistä ei tapahdu on liian kuiva sose. Sose tuleekin notkistaa 80 asteisella vedellä, ja jauho lisätään 77-78 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Sose tulee jäähdyttää eehdottomasti 77-78 asteiseksi ennen jauhojen lisäämistä. Kuumemmassa jauhot "palaa" ja imeltyminen estyy.

      Ei mikään ihme että imeltyminen on täysin sattumanvaraista. Näilläkin lämpötiloilla tullaan auttavasti toimeen kun sattuu sopivasti hyvää tuuria.

      Suurimmassa osassa imeltymisohjeita imeltymislämpötilaksi annetaan jopa kymmeniä asteita alempi lämpötila, kuin mitä on toimivat imeltymisreaktioiden lämpötilat.

      Imeltymisreaktioita on kaksi, 75 asteen reaktio ja 65 asteen reaktio. Reaktiot on lämpötilaherkkiä ja jo muutaman asteen muutos hidastaa oleellisesti imeltymisreaktioiden nopeutta.

      Varma imeltymistulos saavutetaan kun 77asteinen jauholla ja vedellä valmisteltu sose laitetaan imeltymään 65 asteiseen uuniin. Imeltymisaika on 2-6 tuntia ja imeltymisen edistymistä voi seurata maistamalla.

    • NytOnnistuu100Varmasti

      Imelletty perunalaatikko.
      Tässä varma ohje lyhyesti.

      Tässä ohjeessa on otettu huomioon kaikki perunalaatikon imeltämisen perusteet ja tämän mukaan tehty imeltäminen ei voi epäonnistua, joten siirappia ja sokeria ei tarvita.

      1. Kuoritaan perunat
      2. Keitetään vähässä suolattomassa vedessä
      3. Soseutetaan keitinveteen. Tarvittessa notkistetaan lisäämällä 80 asteista vettä. Vesi on tärkeä
      osa imellyttämistä
      4. Jäähdytetään sose 77 asteiseksi. Korkeammassa lämpötilassa jauhot "palaa".
      5. Lisätään jauho ja sekoitetaan soseeseen. Mitään muuta ei tässä vaiheessa lisätä.
      6. Laitetaan 77 asteinen sose imeltymään 65-70 asteiseen uuniin. Tässä lämpötilassa tapahtuu alfa-amylaasireaktio ja beetta-amylaasireaktio.
      7. Tarkistetaan imeltyminen noin puolen tunnin kuluttua. Lisätään jauho jos ei merkkiä
      imeltymisestä
      8. Annetaan imeltyä 2-6 tuntia. Voi jatkaa muutaman tunnin - yön yli aamuun
      9. Lisätään suola, voi ja maito. Voi maustaa. Siirappia ja sokeria ei tarvita.
      10. Paista 130-150 asteessa 2-3 tuntia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Päivi Rässästä viedään "roviolle" live.

      Hän kaivoi Raamattunsa esille kun sitä häneltä tivattiin. https://yle.fi/uutiset/3-12283319 Ei tällaista saisi tapahtua länsimaisissa maissa mutta ka
      Maailman menoa
      666
      5282
    2. Anna Puu pettyi pahasti 40-synttäreiden johdosta - Jukka-rakas tukee: "Olisin halunnut..."

      On tämä kyllä syvältä…. Anna Puu halusi viettää pyöreitä synttäreitä vähän eri lailla, mutta korona sotki kuviot: https://www.suomi24.fi/viihde/anna-
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1854
    3. Martina ostanut po....no mekon

      Kylläpä on kaamea viritys. Tollako se meinaa miestä yrittää....
      Kotimaiset julkkisjuorut
      188
      1467
    4. Se goob bye hoopola

      Sorosen lestaveljekset Ollilan lehmä on näköjään sitten valtuustossa. Se sitten muutto vittuun koko läänistä! Pitäkää tunkkinne lastennussiat...
      Haapavesi
      69
      989
    5. Martinan tylsä elämä

      Pelkkää juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, jumppaamista, mainostamista somessa osta osta, ale ale, nyt ale hintaan valmennus. Samaa rataa päivästä toiseen,
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      736
    6. Martinalla maaginen yö Lontoossa

      Martina laittoi eilen illalla kotiin palattuaan stoorin, jossa mainitsee edellisen ja samalla tämän reissun viimeisen Lontoossa vietetyn yönsä olleen
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      659
    7. Persuille rökäletappio

      Silloin kun oikeasti halutaan päättää asioista,persut jätetään ulos.Hyvä suomalaiset,viisaasti äänestitte.
      Perussuomalaiset
      181
      614
    8. Tietäisikö kukaan Pikkaraisesta mitään...

      ... ellei olisi sekaantunut Martinaan. Olisiko tullut ulosotot, rattiskäry, raiskaussyyte julkisuuteen ilman Martinaa. Epäilen että ei. Stefustakaan t
      Kotimaiset julkkisjuorut
      113
      614
    9. Olen huolissani itsestäni

      Ei ole normaalia kaivata ihmistä, jonka tietää olevan no-go-alueella ja joka ei lämpene ajatukselle meistä. Tai siis voi olla normaalia, mutta ei näi
      Ikävä
      40
      586
    10. Nainen rakas, älä unohda minua miestä.

      Sinun vuokses teen, mitä vaan!
      Ikävä
      32
      583
    Aihe