Ydinvoimala - syntiä vai ei ?

Nyt ei ole kyse pikkujutusta, vaan asiasta joka vaikuttaa kymmeniä vuosia. Jos Te pääsette kansanäänestämään/valisemaan kansanedustaja tilanteessa jossa on "6. ydinvoimala? Kyllä vai ei?" Niin kumpi vastausvaihtoehdoista tekee pahaa=syntiä ihmiskunnalle ?

Jos valitset EI :
->kasvihuoneilmiön ja ilmansaasteiden lisäys fossiilisilla(maakaasulla tms) käytännössä vaihtoehto Suomessa (jossa pakkasella ei tuule eikä aurinko paista)
-> osa lappalaisista ja kainuulaisista voisi kuolla helmikuun koviin pakkasiin jos tulee hyvin pitkä sähkökatko voimalakapasiteetin puutteessa (armeija/sisäministeriö varoittanut)

Jos valitset JOO :
->säteilyriski(pieni todennäköisyys), säteilyriskiongelma myös tuleville sukupolville
->vähemmän kasvihuoneilmiötä ja puhtaampi ilma

Eikö ole kohtuutonta jos päätöksestä, jonka syy-seurauksia ei varmalle tiedä (eli kumpi on lopulta huonompi päätös), osoittautuisi synniksi ja joutuisi kadotukseen ?

Voiko Herra tai joku antaa rukoilemalla ohjaavaa infoa tästä ?

6

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ykä ..

      Mikä vitun herra?

      Rukouksetkaan eivät muuten toimi.

      • Kristallikuu

        Rukoukset ei, magia kyllä!


    • Varmaan tiedätkin, ettei ydinvoima ole käytettynä tai käyttämättömänä synti, jota Jumala ei voisi antaa anteeksi (-;

      Oma kantani on muuten viime aikoina nimenomaan Suomen tapauksessa selkiintynyt ehdottoman ydimvoimamyönteiseksi tai ainakin uusia voimalaitoksia kannattavaksi.

      Syitä:

      a) Venäjältä tuotu sähkö on samasta verkosta kuin heikäläinen ydinsähkö, siis voitaneen katsoa pitkittävän niiden käyttöä siellä. (voi olla suoraankin sitä "itseään") Luotan suomalaisiin ydinvoimalaitoksiin enemmän, vaikka olisivat neuvostorakenteisia.

      b) Venäjä saa turhaan valtaa Suomesta, jos sieltä ostetaan paljon energiaa.

      c) Koska meillä on jo ydinvoimaloita, uudet lisäävät riskiä varsin vähän. Esim. kalliosäilytysajan tarve kasvaa vain prosentin osia.

      d) Suomesta löytyy uraania, joten voimme ehkä olla melko omavaraisia ydinenergian suhteen.

      Jumalahan on itse laittanut auringon esimerkkinä ympäristöystävällisestä ydinvoimalaitoksesta, joten kyllä ihmisten pitää pyrkiä matkimaan. Jumalattomien viherpipertäjien itkuja ei pidä aina ottaa tosissaan, sillä ne perustuvat monasti puutteelliseen järjen käyttöön.

      • |>"Jumalattomien viherpipertäjien itkuja ei pidä aina ottaa tosissaan, sillä ne perustuvat monasti puutteelliseen järjen käyttöön. "


      • USAssa on uskonnollisessa oikeistossa luonnonsuojelukielteistä ajattelua, osalla ehkä myös siksi koska Jeesus ja ylöstempaus on jo ovella, heille ydinjätteen suojaus 100 000 v on toisarvoinen juttu ellei peräti heidän uskoaan uhkaavaa Jumalan sanan ja lupauksen kyseenalaistavaa ateismia ?


      • MrKAT kirjoitti:

        USAssa on uskonnollisessa oikeistossa luonnonsuojelukielteistä ajattelua, osalla ehkä myös siksi koska Jeesus ja ylöstempaus on jo ovella, heille ydinjätteen suojaus 100 000 v on toisarvoinen juttu ellei peräti heidän uskoaan uhkaavaa Jumalan sanan ja lupauksen kyseenalaistavaa ateismia ?

        Jos haluat poimia viholliskuvaasi sopivia esimerkkejä, niin niitähän aina löytää.
        Itse olen yllättynyt, että esim. Kaliforniassa on niinkin tiukat päästönormit ja -tavoitteet.

        Onhan tuossa aiheettakin, tuossa kritiikissäsi, sillä tästä "...viljelemään ja varjelemaan maata..." ohjeesta me kristityt olemme usein unohtaneet loppuosan. Mutta eipä se sosialistinenkaan työ saastuttanut, dogmin mukaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      148
      2597
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      179
      1548
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1403
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      113
      1330
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1197
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1122
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      41
      1108
    8. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1085
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1077
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      73
      986
    Aihe