Mitä syön perunan sijaan jotta tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet saisin ravinnosta?
mitä perunan sijaan
71
3964
Vastaukset
- ........
ajattelit syödä? Perunasta ei paljon muita kummoisempia ravintoaineita saa, joten ne on helppo "korvata" millä tahansa muulla terveellisellä ruualla. Itsekin olen pärjännyt jo useamman vuoden ilman yhtäkään perunaa ja hengissä olen vielä.
Bataattia voi käyttää perunaruokiin, samoin kaikkia juureksia. - et niitä
ainakaan saa, että aika hullu kysymys alunperinkin.
- Se riippuu...
määrästä. Peruna on ollut suomalaisten pääasiallinen vitamiinien lähde. Nykyään on muuta tarjontaakin olemassa, mutta edelleenkin pysyy hengissä ja terveenä kun syö perunoita 400-500 grammaa päivässä, ruisleipää, silakoita ja kirnupiimää. Niistä saa kaikki tarpeelliset vitamiinit, ja halvalla! Eikä lihota.
- A ja O
Se riippuu... kirjoitti:
määrästä. Peruna on ollut suomalaisten pääasiallinen vitamiinien lähde. Nykyään on muuta tarjontaakin olemassa, mutta edelleenkin pysyy hengissä ja terveenä kun syö perunoita 400-500 grammaa päivässä, ruisleipää, silakoita ja kirnupiimää. Niistä saa kaikki tarpeelliset vitamiinit, ja halvalla! Eikä lihota.
Mielenkiintoista on se, että ravitsemustieteellisissä tutkimuksissa runsas kasvisten käyttö yhdistyy yleensä pienempään sairastumisriskiin. Perunat ovat kuitenkin usein poikkeus, ja niiden käyttö ei vähennä riskejä.
Perunat ovat OK kesäruokaa kohtuullisesti syötyinä, kun ne syödään kuorineen. Muina vuodenaikoina terveellisempiä hiilihydraattien lähteitä ovat esim. täysjyväriisi ja bataatti. - C-vitamiini.
Se riippuu... kirjoitti:
määrästä. Peruna on ollut suomalaisten pääasiallinen vitamiinien lähde. Nykyään on muuta tarjontaakin olemassa, mutta edelleenkin pysyy hengissä ja terveenä kun syö perunoita 400-500 grammaa päivässä, ruisleipää, silakoita ja kirnupiimää. Niistä saa kaikki tarpeelliset vitamiinit, ja halvalla! Eikä lihota.
Perunahan on monen mielestä hyvä C-vitamiinin ja kuitujen lähde. Finelin mukaan keitetty peruna sisältää C-vitamiinia vain 8,2mg, kun lukuisista kasviksista saa reilusti enemmän (peruna ei edes ole 100 parhaan joukossa, ja sillä listalla viimeisenä on 30mg sisältäviä tuotteita). Jotta saisi 60mg C-vitamiinia pitäisi perunaa syödä noin 700g, energiaa tuosta tulisi melkein 500kcal, eli kolmannes tai yli laihduttajan kaloreista. Silti siitä tulisi kuitua vain 5,5g.
Jos syö salaatissa vaikka punakaalia 100g, niin siitä tulee C-vitamiinia jo 80mg, kuitua toki vain 1,9, mutta sekin on yli 2x perunaan (100g) nähden. - Ruoka-aineiden
C-vitamiini. kirjoitti:
Perunahan on monen mielestä hyvä C-vitamiinin ja kuitujen lähde. Finelin mukaan keitetty peruna sisältää C-vitamiinia vain 8,2mg, kun lukuisista kasviksista saa reilusti enemmän (peruna ei edes ole 100 parhaan joukossa, ja sillä listalla viimeisenä on 30mg sisältäviä tuotteita). Jotta saisi 60mg C-vitamiinia pitäisi perunaa syödä noin 700g, energiaa tuosta tulisi melkein 500kcal, eli kolmannes tai yli laihduttajan kaloreista. Silti siitä tulisi kuitua vain 5,5g.
Jos syö salaatissa vaikka punakaalia 100g, niin siitä tulee C-vitamiinia jo 80mg, kuitua toki vain 1,9, mutta sekin on yli 2x perunaan (100g) nähden.ravintosisältöä ei koskaan pitäisi katsoa noin niinkuin olet tehnyt. Tuossa top-100:ssa on valtava määrä sellaisia, joita ei millään normaaliruokavaliossa syödä edes 50 g:aa. Pitää aina katsoa sitä, kuinka paljon ko ruoka-ainetta syödään keskimääräisessä annoksessa! Peruna on tosiaankin ollut kautta aikojen tärkeä C-vit lähde suomalaisille, sillä perunan annoskoot ovat helposti useita satoja grammoja päivässä (ainakin ennen olleet).
Pitää myös muistaa, että vitamiinien puutostaudit estyvät suosituksia pienemmilläkin annoksilla, ja että vitamiinipitoisuudet vähenevät säilytyksen aikana. Jos katsot niitä listan muita ruoka-aineita, huomaat että potut ovat tuollaisista jokapäivän-ruuista ymmärrettävästikin olleet olennainen osa suomalaista ravitsemusta (nauriiden väistyttyä). - Kiril
Ruoka-aineiden kirjoitti:
ravintosisältöä ei koskaan pitäisi katsoa noin niinkuin olet tehnyt. Tuossa top-100:ssa on valtava määrä sellaisia, joita ei millään normaaliruokavaliossa syödä edes 50 g:aa. Pitää aina katsoa sitä, kuinka paljon ko ruoka-ainetta syödään keskimääräisessä annoksessa! Peruna on tosiaankin ollut kautta aikojen tärkeä C-vit lähde suomalaisille, sillä perunan annoskoot ovat helposti useita satoja grammoja päivässä (ainakin ennen olleet).
Pitää myös muistaa, että vitamiinien puutostaudit estyvät suosituksia pienemmilläkin annoksilla, ja että vitamiinipitoisuudet vähenevät säilytyksen aikana. Jos katsot niitä listan muita ruoka-aineita, huomaat että potut ovat tuollaisista jokapäivän-ruuista ymmärrettävästikin olleet olennainen osa suomalaista ravitsemusta (nauriiden väistyttyä).jos peruna on ollut suomalaisille tärkeä C-vitamiinin lähde kun samalla tulee syötyä suuri määrä hiilihydraatteja. Ravintoloissa ja ruokaloissa tyypillisesti halpaa perunaa laitetaan paljon, jotta annos näyttäisi suurelta ja kallista lihaa vähän. Täytyyhän se asiakkaan vatsa täyttää vaikka sitten epäterveellisillä hiilihydraateilla.
Suurin osa vuodesta syödään kuitenkin säilytettyjä kuorittuja perunoita, joissa ei vitamiinipitoisuudet enää ole kuorimattoman uuden perunan luokkaa, niinkuin totesit. Tunnetusti perunan terveellisin osa on kuoret, mutta nehän heitetään pois ja samalla kaikki hivenaineet.
Perunan epäedulliset terveysvaikutukset vain korostuvat kun niistä ryhdytään tekemään ranskanperunoita tai kermaperunoita. C-vitamiinin saannin takia ei kenenkään pitäisi perunaa syödä ja nythän uudessa Harvardin ravintopyramidissa peruna on siirretty sinne harvoin syötävien joukkoon. Suomi varmaan seuraa viiveellä ja kohta Pekka Puskakin tajuaa asian kun noudattaa muutenkin jenkkien ravintosuosituksia. - on puolustella
Ruoka-aineiden kirjoitti:
ravintosisältöä ei koskaan pitäisi katsoa noin niinkuin olet tehnyt. Tuossa top-100:ssa on valtava määrä sellaisia, joita ei millään normaaliruokavaliossa syödä edes 50 g:aa. Pitää aina katsoa sitä, kuinka paljon ko ruoka-ainetta syödään keskimääräisessä annoksessa! Peruna on tosiaankin ollut kautta aikojen tärkeä C-vit lähde suomalaisille, sillä perunan annoskoot ovat helposti useita satoja grammoja päivässä (ainakin ennen olleet).
Pitää myös muistaa, että vitamiinien puutostaudit estyvät suosituksia pienemmilläkin annoksilla, ja että vitamiinipitoisuudet vähenevät säilytyksen aikana. Jos katsot niitä listan muita ruoka-aineita, huomaat että potut ovat tuollaisista jokapäivän-ruuista ymmärrettävästikin olleet olennainen osa suomalaista ravitsemusta (nauriiden väistyttyä).huono mikä huono. Johan tuo kaali esimerkkini sen osoittaa.
Kannattaa katsoa sitä listaa myös uudelleen. Siellä on lukuisia tuotteita joista saa päivittäisen C-vitamiini annoksen täyteen normaaleilla annoksilla, perunalla se ei onnistu mitenkään. Paprikat, kaalit, marjoja, WOK-vihannekset, kiivi, ihan voin joitain mainitakseni. - aiempaa viestiäni
on puolustella kirjoitti:
huono mikä huono. Johan tuo kaali esimerkkini sen osoittaa.
Kannattaa katsoa sitä listaa myös uudelleen. Siellä on lukuisia tuotteita joista saa päivittäisen C-vitamiini annoksen täyteen normaaleilla annoksilla, perunalla se ei onnistu mitenkään. Paprikat, kaalit, marjoja, WOK-vihannekset, kiivi, ihan voin joitain mainitakseni.kunnolla? Toki esim. kaali on ollut myös hyvä lähde, mutta mainitsemaasi paprikaa, kiiviä ja muita eksoottisia juttuja ei entisajan Suomessa ollut saatavilla niinkuin nykyään. Eli kun alunperin puhuttiin perunan aiemmasta merkityksestä C-vitamiinitasojen ylläpidossa, niin se nyt vaan sattuu olemaan niin, että se ON OLLUT yksi tärkeimmistä osista suomalaisten C-vit saannissa. Säilöttyjen marjojen, nauriiden ja kotimaisten hedelmien ohella.
Ja täsmennetään toistakin kohtaa vielä: Puutosoireiden välttämiseksi ei tarvitse saada joka päivä tuota saantisuositusta, mikä nykyään on asetettu! Joten kun perunaa ENNEN syötiin enemmän kuin nykyään (50 v sitten 2x enemmän kuin nyt!!), sen avulla voitiin helposti välttää puutosoireet. Nykyäänhän länsimaissa ei C-vit saannissa ole mitään ongelmia, helposti tulee monikertaisia päiväannoksiakin. Tosin se ei haittaa vesiliukoisten vitamiinien kohdalla. Tässä mitään puolusteltu. Faktatietoa ei tarvitse puolustella. Jos muut eivät ole lukeneet esimerkiksi ravitsemustieteestä tai sen historiasta, ei sitä tarvitse sen lukeneen puolustella.
Kirilille en edes viitsi vastata. Hän on löytänyt uuden evankeliumin, jossa hiilihydraatit ovat karsinogeenejä. Mitäs sitä enää kommentoimaan.. - aloittajan viestiä
aiempaa viestiäni kirjoitti:
kunnolla? Toki esim. kaali on ollut myös hyvä lähde, mutta mainitsemaasi paprikaa, kiiviä ja muita eksoottisia juttuja ei entisajan Suomessa ollut saatavilla niinkuin nykyään. Eli kun alunperin puhuttiin perunan aiemmasta merkityksestä C-vitamiinitasojen ylläpidossa, niin se nyt vaan sattuu olemaan niin, että se ON OLLUT yksi tärkeimmistä osista suomalaisten C-vit saannissa. Säilöttyjen marjojen, nauriiden ja kotimaisten hedelmien ohella.
Ja täsmennetään toistakin kohtaa vielä: Puutosoireiden välttämiseksi ei tarvitse saada joka päivä tuota saantisuositusta, mikä nykyään on asetettu! Joten kun perunaa ENNEN syötiin enemmän kuin nykyään (50 v sitten 2x enemmän kuin nyt!!), sen avulla voitiin helposti välttää puutosoireet. Nykyäänhän länsimaissa ei C-vit saannissa ole mitään ongelmia, helposti tulee monikertaisia päiväannoksiakin. Tosin se ei haittaa vesiliukoisten vitamiinien kohdalla. Tässä mitään puolusteltu. Faktatietoa ei tarvitse puolustella. Jos muut eivät ole lukeneet esimerkiksi ravitsemustieteestä tai sen historiasta, ei sitä tarvitse sen lukeneen puolustella.
Kirilille en edes viitsi vastata. Hän on löytänyt uuden evankeliumin, jossa hiilihydraatit ovat karsinogeenejä. Mitäs sitä enää kommentoimaan..Hän ei kysynyt historiaa, vaan miten voi nykyään saada riittävästi vitamiineja.
Puutostaudit ja antioksidanttinen vaikutus on myös kaksi ihan eri asiaa.
Mutta voi jatkaa perunan puolustelua. Se ei kuulunut tähän ketjuun alunperinkään joten en aio enää tähän palata. - kunnolla, sillä
aloittajan viestiä kirjoitti:
Hän ei kysynyt historiaa, vaan miten voi nykyään saada riittävästi vitamiineja.
Puutostaudit ja antioksidanttinen vaikutus on myös kaksi ihan eri asiaa.
Mutta voi jatkaa perunan puolustelua. Se ei kuulunut tähän ketjuun alunperinkään joten en aio enää tähän palata.ensimmäinen kommenttini oli sille henkilölle, joka ihmetteli perunan merkitystä C-vit lähteenä. Niin. Joten eikös siihen ollut asiallista vastata? Ja eivätkö kaikki asiani olleet faktoja? Kyllä olivat. Ja jos puhutaan vitamiinien merkityksestä ihmiselle, niin eikö se lopullinen ja tärkein merkitys ole puutosoireiden välttäminen? Kyllä on, ja mm. antioksidanttivaikutusta omaavien aineiden biokemialliset reaktiot estävät näitä "puutosoireita" (kansantajuisesti sanottuna).
Kumma juttu jos peruskirjoista löytyvän perustiedon kertominen muille on sinusta "perunan puolustelua". Hoh, itsekin hommaan kyllä C-vitamiinini pääosin muualta kuin potusta, mutta ennen niin ei ollut mahdollista tehdä. Piste tälle puheenaiheelle omasta puolestani. - puolustuspuhe
kunnolla, sillä kirjoitti:
ensimmäinen kommenttini oli sille henkilölle, joka ihmetteli perunan merkitystä C-vit lähteenä. Niin. Joten eikös siihen ollut asiallista vastata? Ja eivätkö kaikki asiani olleet faktoja? Kyllä olivat. Ja jos puhutaan vitamiinien merkityksestä ihmiselle, niin eikö se lopullinen ja tärkein merkitys ole puutosoireiden välttäminen? Kyllä on, ja mm. antioksidanttivaikutusta omaavien aineiden biokemialliset reaktiot estävät näitä "puutosoireita" (kansantajuisesti sanottuna).
Kumma juttu jos peruskirjoista löytyvän perustiedon kertominen muille on sinusta "perunan puolustelua". Hoh, itsekin hommaan kyllä C-vitamiinini pääosin muualta kuin potusta, mutta ennen niin ei ollut mahdollista tehdä. Piste tälle puheenaiheelle omasta puolestani.piti sitten kumminkin pitää.
- Anonyymi
C-vitamiini. kirjoitti:
Perunahan on monen mielestä hyvä C-vitamiinin ja kuitujen lähde. Finelin mukaan keitetty peruna sisältää C-vitamiinia vain 8,2mg, kun lukuisista kasviksista saa reilusti enemmän (peruna ei edes ole 100 parhaan joukossa, ja sillä listalla viimeisenä on 30mg sisältäviä tuotteita). Jotta saisi 60mg C-vitamiinia pitäisi perunaa syödä noin 700g, energiaa tuosta tulisi melkein 500kcal, eli kolmannes tai yli laihduttajan kaloreista. Silti siitä tulisi kuitua vain 5,5g.
Jos syö salaatissa vaikka punakaalia 100g, niin siitä tulee C-vitamiinia jo 80mg, kuitua toki vain 1,9, mutta sekin on yli 2x perunaan (100g) nähden.Kaali on vitamiinia ja porkkana omena sipuli on sipuli ja banaani tomaatti sekä appelsiini. Melonissa ja persiljassa on hyviä vitamiineja samoin c vitamiini poretableteissa ja vichyvesi suolakurkku tasaa hyvin liikunnan jälkeen hikoilussa menneet mineraalit.Lasten piltti ruokapuolella on laihduttajan pelastus.Myös pakaste marjoissa on c vitamiini.Kala ja porkkana sipuli.
- Anonyymi
Kiril kirjoitti:
jos peruna on ollut suomalaisille tärkeä C-vitamiinin lähde kun samalla tulee syötyä suuri määrä hiilihydraatteja. Ravintoloissa ja ruokaloissa tyypillisesti halpaa perunaa laitetaan paljon, jotta annos näyttäisi suurelta ja kallista lihaa vähän. Täytyyhän se asiakkaan vatsa täyttää vaikka sitten epäterveellisillä hiilihydraateilla.
Suurin osa vuodesta syödään kuitenkin säilytettyjä kuorittuja perunoita, joissa ei vitamiinipitoisuudet enää ole kuorimattoman uuden perunan luokkaa, niinkuin totesit. Tunnetusti perunan terveellisin osa on kuoret, mutta nehän heitetään pois ja samalla kaikki hivenaineet.
Perunan epäedulliset terveysvaikutukset vain korostuvat kun niistä ryhdytään tekemään ranskanperunoita tai kermaperunoita. C-vitamiinin saannin takia ei kenenkään pitäisi perunaa syödä ja nythän uudessa Harvardin ravintopyramidissa peruna on siirretty sinne harvoin syötävien joukkoon. Suomi varmaan seuraa viiveellä ja kohta Pekka Puskakin tajuaa asian kun noudattaa muutenkin jenkkien ravintosuosituksia.Syö peruna ilman kermaa öljyä ja vähennä suolaa.
- Anonyymi
aiempaa viestiäni kirjoitti:
kunnolla? Toki esim. kaali on ollut myös hyvä lähde, mutta mainitsemaasi paprikaa, kiiviä ja muita eksoottisia juttuja ei entisajan Suomessa ollut saatavilla niinkuin nykyään. Eli kun alunperin puhuttiin perunan aiemmasta merkityksestä C-vitamiinitasojen ylläpidossa, niin se nyt vaan sattuu olemaan niin, että se ON OLLUT yksi tärkeimmistä osista suomalaisten C-vit saannissa. Säilöttyjen marjojen, nauriiden ja kotimaisten hedelmien ohella.
Ja täsmennetään toistakin kohtaa vielä: Puutosoireiden välttämiseksi ei tarvitse saada joka päivä tuota saantisuositusta, mikä nykyään on asetettu! Joten kun perunaa ENNEN syötiin enemmän kuin nykyään (50 v sitten 2x enemmän kuin nyt!!), sen avulla voitiin helposti välttää puutosoireet. Nykyäänhän länsimaissa ei C-vit saannissa ole mitään ongelmia, helposti tulee monikertaisia päiväannoksiakin. Tosin se ei haittaa vesiliukoisten vitamiinien kohdalla. Tässä mitään puolusteltu. Faktatietoa ei tarvitse puolustella. Jos muut eivät ole lukeneet esimerkiksi ravitsemustieteestä tai sen historiasta, ei sitä tarvitse sen lukeneen puolustella.
Kirilille en edes viitsi vastata. Hän on löytänyt uuden evankeliumin, jossa hiilihydraatit ovat karsinogeenejä. Mitäs sitä enää kommentoimaan..Kirilovin tausta Kiinasta Mongoliassa vai shamaaneilla on budhan henki. Ei kaikki ole totta mitä joko väittää muutenkaan missään uskonnossa sillä moni on rahan takia jossain uskonnossa tai eksyttää.
- Anonyymi
aloittajan viestiä kirjoitti:
Hän ei kysynyt historiaa, vaan miten voi nykyään saada riittävästi vitamiineja.
Puutostaudit ja antioksidanttinen vaikutus on myös kaksi ihan eri asiaa.
Mutta voi jatkaa perunan puolustelua. Se ei kuulunut tähän ketjuun alunperinkään joten en aio enää tähän palata.Amerikassa on liikaa käärmeitä liikaa korkoja liian vähän oikeita kasviksia ja vapautta liikkua turvallisesti .Ihmisten tappamisen sijaan voi tappaa käärmeet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kirilovin tausta Kiinasta Mongoliassa vai shamaaneilla on budhan henki. Ei kaikki ole totta mitä joko väittää muutenkaan missään uskonnossa sillä moni on rahan takia jossain uskonnossa tai eksyttää.
Venäjällä on aina syöty kaalia hevosia kaneja Kiinassa myyriä ankkoja hanhia. Riisi ja muu on vain lisukkeita.
- ainakin
käytän paljon riisiä Suomalaiset perunat on nykyään täysin mauttomia(paitsi luomuperunat)Perunat on nyrkinkokoisia.En tiedä millä geeneillä niitä kasvatetaan.Ei ne ennen tuollaisia mauttomia möhkäleitä ollut.
- Kiril
sellaisenaan sitten jotain makua? Turhaa mautonta vatsantäytettä niinkuin perunakin.
- A ja O
Kiril kirjoitti:
sellaisenaan sitten jotain makua? Turhaa mautonta vatsantäytettä niinkuin perunakin.
Jos riisi on täysjyväriisiä, se on itse asiassa yllättävän terveellistä. Muista nähneeni jonkin tutkimuksen, jossa täysjyväriisin syöminen pari-kolme kertaa viikossa yhdistyi todella huomattavaan sydäntautiriskin alenemiseen. Perunalla tällaista hyötyä ei ole.
- niiltä Thaimaalaisilta
Kiril kirjoitti:
sellaisenaan sitten jotain makua? Turhaa mautonta vatsantäytettä niinkuin perunakin.
ystäviltäsi onko riisi täysin mautonta? Voi olla että eivät ole samaa mieltä kanssasi. Taitaa olla tupakka vienyt sinulta makuaistin.
- Kiril
niiltä Thaimaalaisilta kirjoitti:
ystäviltäsi onko riisi täysin mautonta? Voi olla että eivät ole samaa mieltä kanssasi. Taitaa olla tupakka vienyt sinulta makuaistin.
Kun riisin valmistuksessa käytetään terveellistä kookosöljyä niin jo pelkkä öljy antaa siihen makua.
- Tepi.
Kiril kirjoitti:
sellaisenaan sitten jotain makua? Turhaa mautonta vatsantäytettä niinkuin perunakin.
Mutta paljon parempaa vatsantäytettä riisikin on kuin puolustamasi rasva. Ja kummasti Aasialaisetkit syö, eivätkä ole kuolleet sukupuuttoon hiilarien myrkyllisyyden vuoksi...
- vaikuta
A ja O kirjoitti:
Jos riisi on täysjyväriisiä, se on itse asiassa yllättävän terveellistä. Muista nähneeni jonkin tutkimuksen, jossa täysjyväriisin syöminen pari-kolme kertaa viikossa yhdistyi todella huomattavaan sydäntautiriskin alenemiseen. Perunalla tällaista hyötyä ei ole.
kovinkaan kummoiselta kun finelista katsoo sen arvoja. Vitamiineja tai hivenaineitakaan ei juuri ole. Ja näitähän aloitusviestin kirjoittaja juuri olisi halunut lisää.
Ihmettelen miksi kaksi edellistä kirjoittajaa tässä tilanteessa lähtee edes riisiä suosittelemaan. - A ja O
vaikuta kirjoitti:
kovinkaan kummoiselta kun finelista katsoo sen arvoja. Vitamiineja tai hivenaineitakaan ei juuri ole. Ja näitähän aloitusviestin kirjoittaja juuri olisi halunut lisää.
Ihmettelen miksi kaksi edellistä kirjoittajaa tässä tilanteessa lähtee edes riisiä suosittelemaan.Terveellisyyttä ei voi aina redusoida yksittäisiin ravitsemustekijöihin.
- NUDA VERITAS
A ja O kirjoitti:
Terveellisyyttä ei voi aina redusoida yksittäisiin ravitsemustekijöihin.
selkokielellä, mitä tarkoitat?
- A ja O
NUDA VERITAS kirjoitti:
selkokielellä, mitä tarkoitat?
Tässä tutkimus. Katso Table 5.
http://tinyurl.com/g99gn - oli riisin
Kiril kirjoitti:
Kun riisin valmistuksessa käytetään terveellistä kookosöljyä niin jo pelkkä öljy antaa siihen makua.
mausta, ei kookosöljy. Thaimaalaiset eivät muuten laita AINA sitä kookosöljyä. Itse asiassa harvemmin... Haudutetaan myöskin pelkässä vedessä. VARMISTIN VAIMOLTA...
Ps. mielipiteesi vaimoista ei kuulu tänne palstalle... - selityksiä
A ja O kirjoitti:
Terveellisyyttä ei voi aina redusoida yksittäisiin ravitsemustekijöihin.
mutta minä ainakin odotan vielä kunnollisia vastauksia alkuperäiseen kysymykseen.
Onko sinulla vastausta vai pelkkiä selityksiä? - Olepa hyvä!
selityksiä kirjoitti:
mutta minä ainakin odotan vielä kunnollisia vastauksia alkuperäiseen kysymykseen.
Onko sinulla vastausta vai pelkkiä selityksiä?Siis mitä perunoiden sijaan. Noh, porkkanoita, kaalia, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, sipulia, lanttua. Kokeilepas noita ensin alkuun!
- Syksy
Kiril kirjoitti:
sellaisenaan sitten jotain makua? Turhaa mautonta vatsantäytettä niinkuin perunakin.
Jahas, tässä sitä nähdään miten hyvin vähähiilarihäirikön dieetti on parantanut makuaisia niin kuin joskus kehuit. Kyllä riisillä on oma makunsa, mieto tosin mutta selkeä ja eri lajikkeille ominainen. Kun ei tuki reseptoreja rasvalla ja suolalla niin maku- ja hajuaisti pelaa. Suomalaisittain vesililluksi keitetty riisi toki nyt ei paljon millekään maistu, mutta kun sen valmistaa oikein höyryttäen ja juuri sopivalla vesimäärällä niin vot, hyvää on. Et taida olla kovin kummoinen kokki kun et saa mihinkään makua ilman rasvan käyttöä...
- kokitkin
Syksy kirjoitti:
Jahas, tässä sitä nähdään miten hyvin vähähiilarihäirikön dieetti on parantanut makuaisia niin kuin joskus kehuit. Kyllä riisillä on oma makunsa, mieto tosin mutta selkeä ja eri lajikkeille ominainen. Kun ei tuki reseptoreja rasvalla ja suolalla niin maku- ja hajuaisti pelaa. Suomalaisittain vesililluksi keitetty riisi toki nyt ei paljon millekään maistu, mutta kun sen valmistaa oikein höyryttäen ja juuri sopivalla vesimäärällä niin vot, hyvää on. Et taida olla kovin kummoinen kokki kun et saa mihinkään makua ilman rasvan käyttöä...
suosivat oliiviöljyä ja aitoa voita ja kermaa.
Jotain on varmaan niilläkin pahasti pielessä. - paljoakaan
kokitkin kirjoitti:
suosivat oliiviöljyä ja aitoa voita ja kermaa.
Jotain on varmaan niilläkin pahasti pielessä.ajattelevat terveysasioita. Tekevät sitä mitä asiakkaat haluavat ostaa.
- haluavat
paljoakaan kirjoitti:
ajattelevat terveysasioita. Tekevät sitä mitä asiakkaat haluavat ostaa.
pahaa, vaiko sittenkin hyvää? Siinä tapauksessa voi ja rasva ovat synonyymejä hyvälle, tai ainakin tärkeä osa hyvää.
- Syksy
kokitkin kirjoitti:
suosivat oliiviöljyä ja aitoa voita ja kermaa.
Jotain on varmaan niilläkin pahasti pielessä.Oliiviöljyä RIISIN valmistuksessa? Pidäpä mielessä mistä ruoka-aineesta on kyse ennen kuin alat vinettämään että kyllä ne kokitkin käyttää rasvaa. Epäilemättä, mutta riisi ei sitä kaipaa ellei sitten valmisteta pilahviriisiä tjms, missä riisinjyvät kuullotetaan öljyssä ennen keittämistä, ja se taas on jo maustettua riisiä.
- vaan...
Syksy kirjoitti:
Oliiviöljyä RIISIN valmistuksessa? Pidäpä mielessä mistä ruoka-aineesta on kyse ennen kuin alat vinettämään että kyllä ne kokitkin käyttää rasvaa. Epäilemättä, mutta riisi ei sitä kaipaa ellei sitten valmisteta pilahviriisiä tjms, missä riisinjyvät kuullotetaan öljyssä ennen keittämistä, ja se taas on jo maustettua riisiä.
Mieti mitä kirjoitat ja raivoa vasta sitten:
"Et taida olla kovin kummoinen kokki kun et saa mihinkään makua ilman rasvan käyttöä..." - Kiril
vaan... kirjoitti:
Mieti mitä kirjoitat ja raivoa vasta sitten:
"Et taida olla kovin kummoinen kokki kun et saa mihinkään makua ilman rasvan käyttöä..."keittokirja kertoo, että ensin otetaan kermaa ja voita ja sitten mietitään mitä tehdään. Kyllä voissa paistettu on aina voissa paistettu, oli sitten kyseessä liha tai kala.
- Tepi.
Kiril kirjoitti:
keittokirja kertoo, että ensin otetaan kermaa ja voita ja sitten mietitään mitä tehdään. Kyllä voissa paistettu on aina voissa paistettu, oli sitten kyseessä liha tai kala.
Ja juuri Karjalassa oli 70 luvulla sydän- ja verisuonitautien esiintymisprosentti suurin Suomessa :)
- kyllä totta:
Kiril kirjoitti:
keittokirja kertoo, että ensin otetaan kermaa ja voita ja sitten mietitään mitä tehdään. Kyllä voissa paistettu on aina voissa paistettu, oli sitten kyseessä liha tai kala.
voissa paistettu on voissa paistettu.
Ja elämä on laiffii... - Syksy
vaan... kirjoitti:
Mieti mitä kirjoitat ja raivoa vasta sitten:
"Et taida olla kovin kummoinen kokki kun et saa mihinkään makua ilman rasvan käyttöä..."No itsehän tuo Kiril sanoi ettei riisi maistu miltään ennen kuin siihen sotkee kookosrasvaa. Selvä tapaus siitä ettei saada ruoasta hyvää ilman rasvan käyttöä - tai sitten makuaisti ei vaan pelaa.
- Kiril
Syksy kirjoitti:
No itsehän tuo Kiril sanoi ettei riisi maistu miltään ennen kuin siihen sotkee kookosrasvaa. Selvä tapaus siitä ettei saada ruoasta hyvää ilman rasvan käyttöä - tai sitten makuaisti ei vaan pelaa.
keitettynä veteen ja huuhdeltuna maistu miltään. Täytyy olla aikamoinen mielikuvitus, että sen saa maistumaan joltakin, samoin peruna. Kukkakaalissa on sentään makua jo itsessään.
- riisi todellakin
Kiril kirjoitti:
keitettynä veteen ja huuhdeltuna maistu miltään. Täytyy olla aikamoinen mielikuvitus, että sen saa maistumaan joltakin, samoin peruna. Kukkakaalissa on sentään makua jo itsessään.
maistuu. Riisiltä. Mieto hieno, maku. Vertaa tuore parsa, mieto mutta hieno. Sinulla on vain ilmeisesti makuaisti niin tupakan tärvelemä, ettet enää tunne mietoja makuja. Ja koska sinä et maista, et myöskään tyhmyyttäsi usko muiden maistavan.
- Kiril
riisi todellakin kirjoitti:
maistuu. Riisiltä. Mieto hieno, maku. Vertaa tuore parsa, mieto mutta hieno. Sinulla on vain ilmeisesti makuaisti niin tupakan tärvelemä, ettet enää tunne mietoja makuja. Ja koska sinä et maista, et myöskään tyhmyyttäsi usko muiden maistavan.
maistuu riisiltä ja kun on hiilihydraattia niin lihottaa varmasti.
- Syksy
Kiril kirjoitti:
keitettynä veteen ja huuhdeltuna maistu miltään. Täytyy olla aikamoinen mielikuvitus, että sen saa maistumaan joltakin, samoin peruna. Kukkakaalissa on sentään makua jo itsessään.
Tulihan se sieltä, et osaa edes keittää riisiä. Sitä nimittäin ei "keitetä ja huuhdella". Menepä ensin opettelemaan se miten riisi keitetään oikeaoppisesti höyryttämällä ennen kuin alat vinettämään mauttomuudesta. Tai vaihtoehtoisesti vähennä sitä eläinrasvan määrää mitä tunget suuhusi niin makuaistikin paranee.
- on tärkeää
Kiril kirjoitti:
maistuu riisiltä ja kun on hiilihydraattia niin lihottaa varmasti.
oma kokemus. Mutta muiden omaa omaa kokemusta et käsitä kunnioittaa ollenkaan. Minun rasva % on alle 10, ja hiilihydraatti ei todellakaan lihota jos ei syö LIIKAA niin kuin sinä. Ja minun syömiseni ovat varmasti hiilihydraattipitoisempia kuin sinun ja silti kaikki arvot ovat aina olleet kunnossa. Ja näläntunnetta ei ole ikinä. Mutta jos sinä et voi kunnioittaa ja uskoa muiden omaa kokemusta, niin älä odota että minä viitsisin paskanvertaa arvostaa sinun kokemuksiasiasi. Ps. verensokerini on aivan kohdallaan. Eli sinun ei tarvitse kirjoittaa tavallista sivistymätöntä ja epäkohteliasta kommenttiasi, joka muuten on näiltä sivuilta luettu kymmeniä jos ei satoja kertoja.
- runsashiilihydraattinen
on tärkeää kirjoitti:
oma kokemus. Mutta muiden omaa omaa kokemusta et käsitä kunnioittaa ollenkaan. Minun rasva % on alle 10, ja hiilihydraatti ei todellakaan lihota jos ei syö LIIKAA niin kuin sinä. Ja minun syömiseni ovat varmasti hiilihydraattipitoisempia kuin sinun ja silti kaikki arvot ovat aina olleet kunnossa. Ja näläntunnetta ei ole ikinä. Mutta jos sinä et voi kunnioittaa ja uskoa muiden omaa kokemusta, niin älä odota että minä viitsisin paskanvertaa arvostaa sinun kokemuksiasiasi. Ps. verensokerini on aivan kohdallaan. Eli sinun ei tarvitse kirjoittaa tavallista sivistymätöntä ja epäkohteliasta kommenttiasi, joka muuten on näiltä sivuilta luettu kymmeniä jos ei satoja kertoja.
ruokavalio, ei todellakaan tarkoita sitä että se käy kaikille.
nim: Itsekkin runsashiilarisella lihonnut ja vähähiilarisella laihtunut - kaikille ei
runsashiilihydraattinen kirjoitti:
ruokavalio, ei todellakaan tarkoita sitä että se käy kaikille.
nim: Itsekkin runsashiilarisella lihonnut ja vähähiilarisella laihtunutmyöskään käy vhh... Tai kaikki eivät sitä tarvitse tai muista syistä halua.
- tai tyrkyttikö
runsashiilihydraattinen kirjoitti:
ruokavalio, ei todellakaan tarkoita sitä että se käy kaikille.
nim: Itsekkin runsashiilarisella lihonnut ja vähähiilarisella laihtunutylläoleva henkilö runsashiilihydraattista jollekin?
- voi mitään
kaikille ei kirjoitti:
myöskään käy vhh... Tai kaikki eivät sitä tarvitse tai muista syistä halua.
mutta kannattaa muistaa että vaihtoehtojakin on olemassa.
- minä?
tai tyrkyttikö kirjoitti:
ylläoleva henkilö runsashiilihydraattista jollekin?
Vai mikä on ongelmasi?
Eikö täällä saa olla kuin yhtä mieltä asioista? - olla luetun
minä? kirjoitti:
Vai mikä on ongelmasi?
Eikö täällä saa olla kuin yhtä mieltä asioista?ymmärtäminen heikoilla kantimilla. Nimenomaan, eikö täällä saa olla kuin yhtä mieltä asioista...?
- näillä palstoilla
olla luetun kirjoitti:
ymmärtäminen heikoilla kantimilla. Nimenomaan, eikö täällä saa olla kuin yhtä mieltä asioista...?
Mutta niinhän se on että valtavirrasta poikkeavat ovat väärässä.
- Anonyymi
Kyproksella saa isoja perunoita muutamme sinne siis.
- Anonyymi
Kiril kirjoitti:
Kun riisin valmistuksessa käytetään terveellistä kookosöljyä niin jo pelkkä öljy antaa siihen makua.
Kookos tukkii verisuonet
- Anonyymi
Tepi. kirjoitti:
Mutta paljon parempaa vatsantäytettä riisikin on kuin puolustamasi rasva. Ja kummasti Aasialaisetkit syö, eivätkä ole kuolleet sukupuuttoon hiilarien myrkyllisyyden vuoksi...
Aasiassa kuollaan 40-50 v öljyllä liotettu ruoka ja äyriäiset.
- Anonyymi
oli riisin kirjoitti:
mausta, ei kookosöljy. Thaimaalaiset eivät muuten laita AINA sitä kookosöljyä. Itse asiassa harvemmin... Haudutetaan myöskin pelkässä vedessä. VARMISTIN VAIMOLTA...
Ps. mielipiteesi vaimoista ei kuulu tänne palstalle...Usein thait tekee niin että ensin keittää sitten paistaa keittää öljyssä vasta.
- Anonyymi
Kiril kirjoitti:
keittokirja kertoo, että ensin otetaan kermaa ja voita ja sitten mietitään mitä tehdään. Kyllä voissa paistettu on aina voissa paistettu, oli sitten kyseessä liha tai kala.
Ahvenfileet kaupasta ja voita pannulla päällä merisuolaa tilliä ja lautasella puristettu sitruunamehua tuore ja keitetyt perunat.Päälle kalanmaksa öljy kapseli apteekista ja juomaksi c poretabletti.
- Anonyymi
Syksy kirjoitti:
No itsehän tuo Kiril sanoi ettei riisi maistu miltään ennen kuin siihen sotkee kookosrasvaa. Selvä tapaus siitä ettei saada ruoasta hyvää ilman rasvan käyttöä - tai sitten makuaisti ei vaan pelaa.
Venäläinen ei älyä mitään
- Anonyymi
runsashiilihydraattinen kirjoitti:
ruokavalio, ei todellakaan tarkoita sitä että se käy kaikille.
nim: Itsekkin runsashiilarisella lihonnut ja vähähiilarisella laihtunutLimasapullossa on 12 palaa sokeria
- vitamiinien
perunoiden vitamiinien ja hivenaineiden korvaajaksi voisit nauttia vaikkapa pienen paprikan kerran kuussa. siinä on saman verran vitamiineja kuin kilossa perunaa.
- nykyään kun
tiskiltä löytää paljon ruoka.aineita, joista saa suunnilleen suupalalla vitamiinit. Toisin oli ennen, kun syötiin keskimäärin yli 300 g pottua päivässä eikä ollut Prisman tai Citymarketin hedelmätiskejä..
- pottunenä
nykyään kun kirjoitti:
tiskiltä löytää paljon ruoka.aineita, joista saa suunnilleen suupalalla vitamiinit. Toisin oli ennen, kun syötiin keskimäärin yli 300 g pottua päivässä eikä ollut Prisman tai Citymarketin hedelmätiskejä..
Peruna on hyvää ,halpaa,terveellistä ja oikein sopivaa ruokaa. Nyt on muotia olla syömättä perunaa, niinkuin vuorotellen on muotia olla syömättä milloinmitäkin. Tehdään kaikenlaisia huuhaa tutkimuksia jotka eivät perustu yhtään mihinkään faktaan ja tyhmä kansa uskoo.
Suurin ongelma nykyihmisen ruokailussa on ylensyöminen. Ei mitkään hiilihydraatit. Ihmiset ovat pöhöttäneet itsensä syömällä liian käsiteltyä,rasvaista ja suolaista ruokaa, samalla kun ei viitsitä liikkua. Syödään päivittäin herkkuja jotka kuuluvat vain erikoistilanteisiin. Lapataan kitaan pussitolkulla sipsejä,pitsoja,cocista ja ranskalaisia. Tavallinen suomalainen ruoka, peruna,kotimaiset kasvikset ja marjat sekä ruisleipä kohtuudella syötynä on oikeaa ravintoa. Mutta nykykakarat nyrpistelevät sille nenäänsä. Ei osata syödä kuin saarioisten einespitsalättyjä. Vika on holtittomissa syöjissä, ei ruoassa! - A ja O
pottunenä kirjoitti:
Peruna on hyvää ,halpaa,terveellistä ja oikein sopivaa ruokaa. Nyt on muotia olla syömättä perunaa, niinkuin vuorotellen on muotia olla syömättä milloinmitäkin. Tehdään kaikenlaisia huuhaa tutkimuksia jotka eivät perustu yhtään mihinkään faktaan ja tyhmä kansa uskoo.
Suurin ongelma nykyihmisen ruokailussa on ylensyöminen. Ei mitkään hiilihydraatit. Ihmiset ovat pöhöttäneet itsensä syömällä liian käsiteltyä,rasvaista ja suolaista ruokaa, samalla kun ei viitsitä liikkua. Syödään päivittäin herkkuja jotka kuuluvat vain erikoistilanteisiin. Lapataan kitaan pussitolkulla sipsejä,pitsoja,cocista ja ranskalaisia. Tavallinen suomalainen ruoka, peruna,kotimaiset kasvikset ja marjat sekä ruisleipä kohtuudella syötynä on oikeaa ravintoa. Mutta nykykakarat nyrpistelevät sille nenäänsä. Ei osata syödä kuin saarioisten einespitsalättyjä. Vika on holtittomissa syöjissä, ei ruoassa!Ruoan ravintoainetiheys on yksi pitkäikäisyyttä tukeva asia. Jos ruokavaliossa on paljon ravintoaineköyhiä ruoka-aineita, kuten valkoisia jauhoja, perunaa, sokeria, voita ja lihaa, se ei tue pitkäikäisyyttä. (Kyllä,lihankin ravintoainetiheys on huono energiamäärään nähden.)
http://tinyurl.com/jpll3 - vastannut
pottunenä kirjoitti:
Peruna on hyvää ,halpaa,terveellistä ja oikein sopivaa ruokaa. Nyt on muotia olla syömättä perunaa, niinkuin vuorotellen on muotia olla syömättä milloinmitäkin. Tehdään kaikenlaisia huuhaa tutkimuksia jotka eivät perustu yhtään mihinkään faktaan ja tyhmä kansa uskoo.
Suurin ongelma nykyihmisen ruokailussa on ylensyöminen. Ei mitkään hiilihydraatit. Ihmiset ovat pöhöttäneet itsensä syömällä liian käsiteltyä,rasvaista ja suolaista ruokaa, samalla kun ei viitsitä liikkua. Syödään päivittäin herkkuja jotka kuuluvat vain erikoistilanteisiin. Lapataan kitaan pussitolkulla sipsejä,pitsoja,cocista ja ranskalaisia. Tavallinen suomalainen ruoka, peruna,kotimaiset kasvikset ja marjat sekä ruisleipä kohtuudella syötynä on oikeaa ravintoa. Mutta nykykakarat nyrpistelevät sille nenäänsä. Ei osata syödä kuin saarioisten einespitsalättyjä. Vika on holtittomissa syöjissä, ei ruoassa!aloittajan kysymykseen. Kummalista pitää saarnaa, kumminkaan vastaamatta itse aiheeseen.
- thujn
vastannut kirjoitti:
aloittajan kysymykseen. Kummalista pitää saarnaa, kumminkaan vastaamatta itse aiheeseen.
Mikset vastannut?
- vieläkin
thujn kirjoitti:
Mikset vastannut?
mutta sinulta ei varmaan mitään järkevää vastausta tule.
- sitten vas-
vieläkin kirjoitti:
mutta sinulta ei varmaan mitään järkevää vastausta tule.
tannut toisaalla tässä palstaketjussa. Milloin sinä aiot vastata?
- kysyjä.
sitten vas- kirjoitti:
tannut toisaalla tässä palstaketjussa. Milloin sinä aiot vastata?
vastaisi itselleen?
- Anonyymi
Pussillinen appelsiineja siinä c vitamiinit.Puristettu sitruuna.Karpalomehu purkki siinä on kaikki.
- Anonyymi
nykyään kun kirjoitti:
tiskiltä löytää paljon ruoka.aineita, joista saa suunnilleen suupalalla vitamiinit. Toisin oli ennen, kun syötiin keskimäärin yli 300 g pottua päivässä eikä ollut Prisman tai Citymarketin hedelmätiskejä..
Avokado 🥑
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Avokado 🥑
Mikä herkku kesällä pussikeitto ja karpalomehu !
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde212656Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292282- 1482254
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.532160Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti211772Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3881627Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961566- 2901454
- 1331408
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131399