Hakusessa olis aito marokkolainen saviastia.
Malliltaanhan se on lautanen jossa kartiomainen
korkea piippumainen kansi.Ruoka kypsennetään hitaasti muhimalla.Sen pitäis olla tulenkestävää
materiaalia.Olisikohan helsingin lähiympäristössä
esim erikoismyymälää tai vastaavaa josta tälläinen
löytys?
marokkolainen astia
16
7973
Vastaukset
- Asafoetida
Enpä voi sanoa nähneeni. Savisia voi olla turha etsiä, mutta Le Creuset -firmalla on valurautainen, emaloitu tagine, jossa on lasitettu savikansi.
Kyselepä täältä: http://www.viinilehti.fi/palvelut/decanter/le_creuset.htm
Itse teen taginen (! se on siis sekä astia että ruoka - taitaa sana tarkoittaa 'pata') ihan tavallisessa valurautapadassa ja hyvää tulee. Römertopf-tyyppinen savipata varmaan myös toimisi.
Kivahan sellainen 'oikea' olisi - niinkuin olisi aito, messinkinen couscoussierkin...- tagine
Aito tagine olisi ilmeisesti tuotava alkuperämaasta.Tuli käytyä vuosia sitten marokkossa,mutta en uskaltanut slloin tuoda pataa
koska pelkäsin että se rikkoutuisi matkalla.
Kesämökkeilijänä olen kiinnostunnut tästä ruuanvalmistus tavasta sen vaivattomuuden ja maukkaan lopputuloksen takia.Olet ilmeisesti vihkiytynyt asiaan,joten heitäppä parillä vinkillä
esim pääraakaaine ja siihen lisukkeet ja mausteet.terv.neuvoistasi kiitollinen - Asafoetida
tagine kirjoitti:
Aito tagine olisi ilmeisesti tuotava alkuperämaasta.Tuli käytyä vuosia sitten marokkossa,mutta en uskaltanut slloin tuoda pataa
koska pelkäsin että se rikkoutuisi matkalla.
Kesämökkeilijänä olen kiinnostunnut tästä ruuanvalmistus tavasta sen vaivattomuuden ja maukkaan lopputuloksen takia.Olet ilmeisesti vihkiytynyt asiaan,joten heitäppä parillä vinkillä
esim pääraakaaine ja siihen lisukkeet ja mausteet.terv.neuvoistasi kiitollinenMarokossa tagine tietysti tehdään lampaasta (EI karitsasta), mutta uskoakseni kana ja nauta käyvät myös. Vegetaarisiakin versioita on, erittäin herkullisia, itse asiassa, ja useimmiten taginessa on joka tapauksessa paljon kasviksia: porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, tomaatteja jne, sekä tietysti sitruunaa, joka voi olla tuoretta tai marinoitua, ja oliiveja.
Mausteina on tyypillisesti valkosipulia, paprikaa, korianterinsiemeniä, kassiaa, maustepippuria, chiliä, neilikkaa ja kardemummaa. Reseptejä on niin monta kuin Marokossa kokkeja! Itse käytän aika rohkeasti kassiaa ja neilikkaa, joista tulee hurmaava aromi.
Kasvisten ja nesteen määrästä riippuen, tarjoilen taginen joko ilman lisukkeita tai couscousin kanssa. - zaatar
kotikäytössä varmasti paljon käytännöllisempi kuin telttamainen ja 'kömpelö' tagine.
Eipä sitä nykyään nää marokkolaisissa perheissäkään kuin oikein juhlallisilla aterioilla ja silloinkin lähinnä tarjoiluastiana.
Enpä sellaiseen ainakaan itse satsaisi, sillä hintavia varmasti ovat, jos ei sitten satu löytämään käytettyä kappaletta joltakin marokkolaiselta kirpputorilta.
- sorkkis
Stockmanilla olen nähnyt tagine-astioita myynnissä. Itse asiassa ostin sellaisen toukokuussa ystävälleni häälahjaksi Itäkeskuksen Stockalta.
- Tampereelta
saa stokkan lisäksi myös kodin ykkösestä. mutta onko couscoussiereitä myynnissä missäänpäin ?
- lappitar
tilasin Hoppy Hallista Tagine padan, ja nyt etsin reseptejä.tänään olis tarkoitus kokeilla.
- Fani pala
Tietääkseni Ikeasta ja joistakin Prismoista saa tagien kulhoja, joitka eivät tietenkään ole niin hienoja ja aitoja,mutta kuitenkin... Itse olen ostanut ihan sieltä marokosta, valitettavasti toinen kulhoista meni rikki matkalla ;(
- diyali
kannattaa tosiaan tangine tuoda marokosta..
mutta,voi tehdä ruokaa myös tavallisella pannulla,sen nimi tosin on sitten gamila.
tangine/gamila tehdään kanasta,lampaasta,naudasta tai joskus kalasta.
Reseptit vaihtelee paljon oman mielen mukaan,mutta tässä muutama suuntaa antava!
määrät riippuu paljolti syöjien määrästä.nämä siis kahdelle
1/2 pussia herneitä
1 pussi (200g) pitkiä vihreitä papuja
pilko sipuli suht isoiksi kuutioiksi
hienonna 2 valkosipulinkynttä
laita aineet pannulle tilkkaan öljyä tomaattimurskan kanssa(1rkl)
lisää mausteet : suola,juustokumina(runsaasti),chili/cayennepippuri,inkivääri ja jos on,
ras el hanout-mausteseosta (määrät voi päättää itse).
anna sipulien ruskistua hiukan,sitten lisää vesi (n.500-750ml)
tiputa joukkoon puolitettu kanankoipi,kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 45-60min.
neste kiehuu kasaan.
siitä vain sitten isolle lautaselle koko komeus ja kuuluu syödä käsin leivän kanssa ;)
ja toinen hyvä on lampaan lihasta sipulin,valkosipulin ja luumujen kera ;)
sama systeemi.......tosin vaatii hiukan pidemmän ajan kypsymiseen... =)- fragolina
Mä käytän taginea oikeastaan kaikkien pataruokien tekoon, koska mulla ei edes ole muuta keraamista vuokaa (paitsi lasisia). Ihan perinteinen karjalanpaistikin tulee hyvin siinä :) Asun Italiassa ja tää vuoka on kai ranskalaisvalmisteinen, merkki Emile Henry.
Tämä Tinan keittiön broileriohje on herkkua: http://www.yle.fi/ulkomaiset/sarjat_ao2.php?id=905
Lammas kypsyy kans mukavasti vihennesten kera hiljaa uunissa.
Periaatteessahan siinä vois kai tehdä myös kalaa tai jälkkäreitä (uuniomenia tms.), mutta en ole uskaltanut kumpaakaan kokeilla, josko maku ja haju tarttuu? - ei huolta
fragolina kirjoitti:
Mä käytän taginea oikeastaan kaikkien pataruokien tekoon, koska mulla ei edes ole muuta keraamista vuokaa (paitsi lasisia). Ihan perinteinen karjalanpaistikin tulee hyvin siinä :) Asun Italiassa ja tää vuoka on kai ranskalaisvalmisteinen, merkki Emile Henry.
Tämä Tinan keittiön broileriohje on herkkua: http://www.yle.fi/ulkomaiset/sarjat_ao2.php?id=905
Lammas kypsyy kans mukavasti vihennesten kera hiljaa uunissa.
Periaatteessahan siinä vois kai tehdä myös kalaa tai jälkkäreitä (uuniomenia tms.), mutta en ole uskaltanut kumpaakaan kokeilla, josko maku ja haju tarttuu?Google-kääntäjällä eteenpäin
http://www.dedemed.com/index.php/Table/Other-Recipes/#axzz1EXaYuGQA
http://birchie2.vuodatus.net/blog/category/Tajine
Olenhan käyttänyt Römertopfin savista haudutusvuokaa vuoskymmenet eri ruokien hauduttamiseen, eikä maku tartu. Sekä ennen , että jälkeen vesiliotus. - kuvineen
ei huolta kirjoitti:
Google-kääntäjällä eteenpäin
http://www.dedemed.com/index.php/Table/Other-Recipes/#axzz1EXaYuGQA
http://birchie2.vuodatus.net/blog/category/Tajine
Olenhan käyttänyt Römertopfin savista haudutusvuokaa vuoskymmenet eri ruokien hauduttamiseen, eikä maku tartu. Sekä ennen , että jälkeen vesiliotus.
- Pataan tyytyväinen
Sisko Sutinen (www.tuliaistupa.fi) Kontiolahdella tekee aitoja vastaavia tagine-keramiikkapatoja. Tehdään yleensä tilaustyönä jolloin padan kanteen voi saada halutessaan nimen tai muun lyhyen tekstin. Kysy puh. 0505709025.
- Tajiinimiini
Ja kun olet löytänyt astian niin tästä siihen resepti
http://reseptitaivas.fi/reseptit/lammas-päärynä-tagine
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1203021Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen302434Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631092051- 1141670
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711378Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2891212Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2601120- 621057
- 711054