Miltäs sivulta löytäisin paljonko ½ dl sokeria on kaloreissa?
Sokerin kalorit?
15
4819
Vastaukset
- Tepi.
KTL:n ruokamittojajulkaisusta selviää, että 1 dl sokeria painaa 60 grammaa.
http://www.ktl.fi/attachments/suomi/julkaisut/julkaisusarja_b/2004b15.pdf
Ja fineli-sivuilta löytyy tieo, että sadassa grammassa on 406 kcal, eli 30 grammassa on 122 kcal.
http://www.fineli.fi/
Ja kohta tulee Kiril- setä ja haukkuu hiilarit myrkyksi. - gdhftgjuhk
kiitos, sit kyselisin myös et jos ette käytä sokeria niin millä olette rahkoja/kiisseleitä ym ym makeuttaneet ihan merkit/nimet ym että löytää kaupasta?
- Kiril
sehän on yleisimmin syöty karsinogeeni eli syövän aiheuttaja. Ei rahkaa tarvitse sokerilla makeuttaa.
- Tepi.
Kiril kirjoitti:
sehän on yleisimmin syöty karsinogeeni eli syövän aiheuttaja. Ei rahkaa tarvitse sokerilla makeuttaa.
Niin sinä luulet "18 kuukauden kokemuksella", paljon rasvalla paisuneena möhköfanttina.
- helvettiä
Kiril kirjoitti:
sehän on yleisimmin syöty karsinogeeni eli syövän aiheuttaja. Ei rahkaa tarvitse sokerilla makeuttaa.
se sulle kuuluu mitä muut syövät ja miten. Idiootti. Ps. sokerit ok...
- Denex
helvettiä kirjoitti:
se sulle kuuluu mitä muut syövät ja miten. Idiootti. Ps. sokerit ok...
Sokeri on keinotekoinen tuote, joka ainakin kasvattaa painoa, jos sitä paljon syö. Painon kasvaminen aiheuttaa helpommin verisuonitukkeutumia ynm.
http://tjaa.dy.fi/~brand/ - väiti
kiisselit on parhaimpia ilman mitään keinolisäyksiä, marjojen oma makeus riittää. Rahkaan sekoitan maustamatonta jugurttia 40/60 tai 50/50 miten huvittaa, ja sinne marjat. Marjat syön niineen päivineen, en ole huomannut mitään eroa pakastanko sokerin kanssa vai ilman.
- myös käyttää
Denex kirjoitti:
Sokeri on keinotekoinen tuote, joka ainakin kasvattaa painoa, jos sitä paljon syö. Painon kasvaminen aiheuttaa helpommin verisuonitukkeutumia ynm.
http://tjaa.dy.fi/~brand/"aitoa",käsittelemätöntä sokeria.Siinä ei ole mitään keinotekoista.
- en voi väittää
Kiril kirjoitti:
sehän on yleisimmin syöty karsinogeeni eli syövän aiheuttaja. Ei rahkaa tarvitse sokerilla makeuttaa.
vastaan, Kiril.
Tämä kuulostaa asialliselta tekstiltä:
Liika sokerikin on myrkyllistä elimistölle. Hapen tavoin sokeri muodostaa yhdisteitä muiden aineiden kanssa. Ilmiötä kutsutaan glykosylaatioksi. Sokerimolekyyli voi yhtyä proteiineihin tai rasvaan. Kollageeni on sidekudoksen proteiini. Verisuonten seinämissä on paljon kollageenia ja glykosylaatioilmiö tällä tasolla aiheuttaa tulehdusreaktion. Nykyisin tiedetään, että sydäninfarktin syntymisessä on tulehduksella merkittävä osuus. Paljon sokerin syöminen aiheuttaa elimistössä muuallakin tulehdusreaktioita, kuten niveltulehduksia. Esimerkiksi diabeetikkojen ääreishermojen rappeuma johtuu paljolti hermojen proteiinien glykosylaatiosta. Sokerin on todettu vaikuttavan haitallisesti jopa DNA-tasolla asti. Glukoosimolekyyli muistuttaa C-vitamiinia. Verensokerin kohotessa glukoosi alkaa syrjäyttää C-vitamiinia soluista millä on merkittävä vaikutus vastustuskykyyn. Häiriö C-vitamiiniaineenvaihdunnassa häiritsee valkosolujen toimintaa ja siten sokeri liitetään myös syövän syntyyn. Sokeri lisää huomattavasti vapaiden radikaalien määrää kudoksissa, mikä yhdessä glyksylaation kanssa vaurioittaa soluja ja aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista. Sokeri lisää myös kudosten yleistä tulehdusta.
Mutta laihduttajille sokeri ei ole niin paha kuin rasva. Mielummin syökää jotain sokerista kuin rasvaista jos on pakko, gramma sokeria sisältää puolet vähemmän kaloreita kuin gramma rasvaa. Meni vähä ohi aiheen, mutta niinhän täällä näyttää kaikissa keskusteluissa menevän ;D - Kiril
en voi väittää kirjoitti:
vastaan, Kiril.
Tämä kuulostaa asialliselta tekstiltä:
Liika sokerikin on myrkyllistä elimistölle. Hapen tavoin sokeri muodostaa yhdisteitä muiden aineiden kanssa. Ilmiötä kutsutaan glykosylaatioksi. Sokerimolekyyli voi yhtyä proteiineihin tai rasvaan. Kollageeni on sidekudoksen proteiini. Verisuonten seinämissä on paljon kollageenia ja glykosylaatioilmiö tällä tasolla aiheuttaa tulehdusreaktion. Nykyisin tiedetään, että sydäninfarktin syntymisessä on tulehduksella merkittävä osuus. Paljon sokerin syöminen aiheuttaa elimistössä muuallakin tulehdusreaktioita, kuten niveltulehduksia. Esimerkiksi diabeetikkojen ääreishermojen rappeuma johtuu paljolti hermojen proteiinien glykosylaatiosta. Sokerin on todettu vaikuttavan haitallisesti jopa DNA-tasolla asti. Glukoosimolekyyli muistuttaa C-vitamiinia. Verensokerin kohotessa glukoosi alkaa syrjäyttää C-vitamiinia soluista millä on merkittävä vaikutus vastustuskykyyn. Häiriö C-vitamiiniaineenvaihdunnassa häiritsee valkosolujen toimintaa ja siten sokeri liitetään myös syövän syntyyn. Sokeri lisää huomattavasti vapaiden radikaalien määrää kudoksissa, mikä yhdessä glyksylaation kanssa vaurioittaa soluja ja aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista. Sokeri lisää myös kudosten yleistä tulehdusta.
Mutta laihduttajille sokeri ei ole niin paha kuin rasva. Mielummin syökää jotain sokerista kuin rasvaista jos on pakko, gramma sokeria sisältää puolet vähemmän kaloreita kuin gramma rasvaa. Meni vähä ohi aiheen, mutta niinhän täällä näyttää kaikissa keskusteluissa menevän ;Dlaihduttajalle kuin rasva. Tietysti pitää muistaa että syö luonnollisia rasvoja, kuten voita, oliivi- ja kookosöljyä, eikä keinotekoisia teollisia rasvoja. Niitä syömällä sairastuu.
- kohtuullisuudesta
Denex kirjoitti:
Sokeri on keinotekoinen tuote, joka ainakin kasvattaa painoa, jos sitä paljon syö. Painon kasvaminen aiheuttaa helpommin verisuonitukkeutumia ynm.
http://tjaa.dy.fi/~brand/mitään...Jatkahan diabeteksen parantelua, vai lakaistiinko sut jo maanrakoon?
- ole!
Kiril kirjoitti:
laihduttajalle kuin rasva. Tietysti pitää muistaa että syö luonnollisia rasvoja, kuten voita, oliivi- ja kookosöljyä, eikä keinotekoisia teollisia rasvoja. Niitä syömällä sairastuu.
Samasta määrästä rasvaa saa enemmän kaloreita kuin samasta määrästä sokeria. Rasva on siis pahempi laihduttajalle. Toivottavasti kuolet sydänkohtaukseen.
- Kiril
ole! kirjoitti:
Samasta määrästä rasvaa saa enemmän kaloreita kuin samasta määrästä sokeria. Rasva on siis pahempi laihduttajalle. Toivottavasti kuolet sydänkohtaukseen.
tämä keinotekoinen "kevyt" rasva paha laihduttajalle. Ei tässä enää vaaraa ole sydänkohtaukseen, kun nuo verenpainearvot ovat normaalit syömällä luonnollisia rasvoja.
- Tepi.
Kiril kirjoitti:
laihduttajalle kuin rasva. Tietysti pitää muistaa että syö luonnollisia rasvoja, kuten voita, oliivi- ja kookosöljyä, eikä keinotekoisia teollisia rasvoja. Niitä syömällä sairastuu.
Edelleenkin Kiril se rasva on lihottavampaa kuin sokeri. Katso vaikka mainostamastasi finelistä energiasisältö, se kertoo lihottavuuden ja toisaalta keveyden.
- Beaver
Tepi. kirjoitti:
Edelleenkin Kiril se rasva on lihottavampaa kuin sokeri. Katso vaikka mainostamastasi finelistä energiasisältö, se kertoo lihottavuuden ja toisaalta keveyden.
Laihdutin viimeisen vuoden aikana 25 kg jättämällä sokerin ja muut hiilihydraatit pois. Siis syömällä voita, juustoa ja läskiä. Mistä tämä tällainen tarina tuli että rasva lihottaa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 941763
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa3581179Susanna Laine, 43, pohtii tätä muutosta itsessään iän karttuessa: "En tiedä, onko se vähän ikäjuttu"
Susanna Laine on kyllä nainen paikallaan Farmi-juontajana ja myös Tähdet, tähdet -juontajana, eikös vaan! Lue Susanna181178- 961038
- 62833
Vanhemmalle naiselle
Kirjoitan tällä vanhalla otsikolla vaikka se joku toinen anonyymi naisen kaipaaja innostuukin tästä ja käyttää taas sam36811Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani6754- 46706
Lapuan liike nyt! rähinöimässä Tampereella
Avoimen rasistisen ja fasistisen sinimustan liikkeen poprukat riehuvat Tampereella parasta aikaa.132698En vaan ymmärrä
Sinulla on hyvä puoliso, perhe, periaatteessa kaikki palikat kohdillaan. En ymmärrä, miksi haluat vaarantaa sen. Minulla42680