Pyytäisin vähän kevyempiä hiervenlihareseptejä, mitä itse laitan. Teen niistä yleensä pippurisekoituksella maustettuja pekonikääryleitä, ettei tulisi kuivia. Kyllä kaikki ovat aina niistä pitäneet, mutta nyt haluaisin todella maistuvia, ja erimakuisia. Nehän ovat kaiken lisäksi viime syksyisiä, joten äkkiä sulamaan ja ruuaksi. Kertokaa nyt hyvät " kokit" miten saada herkullinen riista -ateria? Ei kovin monimutkaista, KIITOS !
Hirvenlihavinkkejä
8
2500
Vastaukset
- ja grilliin
tuolla Riista-osastolla olisi jo valmiiksi muutama marinadiohjekin.
Laita maustumaan edellisenä päivänä ja seuraavana grilliin - herkkua! - onko kylkee vai vilettiä
Aikas paljon riippuu siitä mitä sulla jäljellä?
- Pakastimen tyhjentäjä
Kyllä tämä näyttäisi sisäpaistilta, mutta saattaa yhtä hyvin olla ulkopaistia. En ole yhtään riistalihan tuntija. Kun saan näitä, ne ovat olleet aina joko ulko, tai sisäpaistia. Kylkeä ei ole koskaan ollut.
Huomasin kyllä jälkeenpäin riistapalstan ohjeet, mutta, riistakokin ohje oli vähän monimutkainen. Haluaisin päästä vähemmällä. - toinen?
Pakastimen tyhjentäjä kirjoitti:
Kyllä tämä näyttäisi sisäpaistilta, mutta saattaa yhtä hyvin olla ulkopaistia. En ole yhtään riistalihan tuntija. Kun saan näitä, ne ovat olleet aina joko ulko, tai sisäpaistia. Kylkeä ei ole koskaan ollut.
Huomasin kyllä jälkeenpäin riistapalstan ohjeet, mutta, riistakokin ohje oli vähän monimutkainen. Haluaisin päästä vähemmällä.Entä se toinen marinadi, joka siellä oli?
Kokeilin sitä itse, liha oli mitä oli, pilkoin palasiksi ja marinoin - grillasin seuraavana päivänä. Hyvää tuli eikä ollut monimutkaista!
1 kilolle lihaa
1dl soijaa
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
suolaa
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl sinappijauhetta
1 dl öljyä
kunnon loraus balsamicoa - Nainen -81
Pakastimen tyhjentäjä kirjoitti:
Kyllä tämä näyttäisi sisäpaistilta, mutta saattaa yhtä hyvin olla ulkopaistia. En ole yhtään riistalihan tuntija. Kun saan näitä, ne ovat olleet aina joko ulko, tai sisäpaistia. Kylkeä ei ole koskaan ollut.
Huomasin kyllä jälkeenpäin riistapalstan ohjeet, mutta, riistakokin ohje oli vähän monimutkainen. Haluaisin päästä vähemmällä.Minä tykkään todella paljon hirvenlihakääryleistä. Se tosin ei ole aivan yksinkertainen, mutta tosi hyvää syödä esim. perunoiden kanssa. Leikataan siivuiksi, nuijitaan ohuiksi, maustetaan suolalla ja pippurilla ja laitetaan täytteeksi esim. metsäsieniä, sipulia, tuorejuustoa yms. mistä tykkää. Kääritään rullalle ja suljetaan esim. cocktailtikulla tai langalla. Ruskistetaan kauttaaltaan. Lisätään noin 3 dl vettä tai osa vettä, osa kermaa. Voidaan lisätä vielä hieman suolaa ja pippuria. Haudutetaan kypsiksi kannen alla noin 45 minuuttia. Kääryleitä kannattaa välillä kääntää. Paistoliemestä saa todella maistuvan, herkullisen kastikkeen nopeasti, kun suurustaa esim. maizenalla.
Tästä me tykätään. Ei ihan vaivaton, mutta liedellä valmistuu itsestään.. siinä välissä voi tehdä jotakin muuta kivaa.. - Pakastimen tyhjentäjä
Nainen -81 kirjoitti:
Minä tykkään todella paljon hirvenlihakääryleistä. Se tosin ei ole aivan yksinkertainen, mutta tosi hyvää syödä esim. perunoiden kanssa. Leikataan siivuiksi, nuijitaan ohuiksi, maustetaan suolalla ja pippurilla ja laitetaan täytteeksi esim. metsäsieniä, sipulia, tuorejuustoa yms. mistä tykkää. Kääritään rullalle ja suljetaan esim. cocktailtikulla tai langalla. Ruskistetaan kauttaaltaan. Lisätään noin 3 dl vettä tai osa vettä, osa kermaa. Voidaan lisätä vielä hieman suolaa ja pippuria. Haudutetaan kypsiksi kannen alla noin 45 minuuttia. Kääryleitä kannattaa välillä kääntää. Paistoliemestä saa todella maistuvan, herkullisen kastikkeen nopeasti, kun suurustaa esim. maizenalla.
Tästä me tykätään. Ei ihan vaivaton, mutta liedellä valmistuu itsestään.. siinä välissä voi tehdä jotakin muuta kivaa..Kuulostaa hyvälle, ja metsäsieniäkin löytyy, joten nekin voi nyt hyödyntää.
Kiitos vinkistä!
- Odium
Tervehdys.
Mites hirven jauhettu liha? Itseltä löytyy sitä aika reilusti mutta ei tule mieleen mitään erikoista miten sitä käyttäisi ellei sitten ihan perinteiset lihapullat/pihvit yms. siis aivan kuten tavallinen jauheliha.
Kysymyksen ydin on siinä että tarvitseeko hirvenliha jotain erityiskäsittelyä parhaan tuloksen saavuttamiseksi kuten esim. lihapullissa kermalisäystä, sidosaineiden vaihtelua yms.
Tai sitten mihin hirven jauheliha yleensä soveltuu parhaiten? Kannattaako edes vääntää pihvejä?
Kokonaisempia paloja ei ole kun ne vedeltiin jo aikaa sitten :) - reseptivikki
Pirkasta!
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/lempea-hirvipata.aspx
Lempeä hirvipata
Määrä Aines
(6 annosta, á 250 g)
600 g hirven ulko- tai sisäpaistia
1 punasipuli
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
Marinadi
3 dl karpalotäysmehua
1/2 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
10 huhmaressa murskattua katajanmarjaa
8 mustapippuria
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl suolaa
Kastike
1 dl vettä
1 rkl riista-kantarellifondia
2 dl ruokakermaa
50 g sinihomejuustomurua
Puolukkasurvos
3 dl puolukoita
3 rkl sokeria
2 rkl hienonnettua persiljaa
Leikkaa hirvenpaisti noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää lihapalat ja kasvikset. Anna marinoitua mielellään yön yli.
Pane kasvikset ja lihapalat marinadeineen uuninkestävään pataan. Lisää vesi ja riistafondi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Sekoita joukkoon ruokakerma ja sinihomejuusto. Anna hautua uunissa vielä kymmenisen minuuttia.
Murskaa puolukoita hieman haarukalla tai puisella survimella. Lisää sokeri ja persilja. Tarjoa hirvipaistin kanssa.
Ravintosisältö / 100 g / annos
Energiaa 138 kcal / 580 kJ 345 kcal / 1450 kJ
Proteiinia 10,4 g 26 g
Hiilihydraattia 6,4 g 16 g
Rasvaa 8 g 20 g
MARINOIMINEN kannattaa!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 445795
- 455305
- 483698
- 133653
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise903211- 313126
- 592874
- 572720
- 532370
- 381834