Hirvenlihavinkkejä

Pakastimen tyhjentäjä

Pyytäisin vähän kevyempiä hiervenlihareseptejä, mitä itse laitan. Teen niistä yleensä pippurisekoituksella maustettuja pekonikääryleitä, ettei tulisi kuivia. Kyllä kaikki ovat aina niistä pitäneet, mutta nyt haluaisin todella maistuvia, ja erimakuisia. Nehän ovat kaiken lisäksi viime syksyisiä, joten äkkiä sulamaan ja ruuaksi. Kertokaa nyt hyvät " kokit" miten saada herkullinen riista -ateria? Ei kovin monimutkaista, KIITOS !

8

2500

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja grilliin

      tuolla Riista-osastolla olisi jo valmiiksi muutama marinadiohjekin.
      Laita maustumaan edellisenä päivänä ja seuraavana grilliin - herkkua!

    • onko kylkee vai vilettiä

      Aikas paljon riippuu siitä mitä sulla jäljellä?

      • Pakastimen tyhjentäjä

        Kyllä tämä näyttäisi sisäpaistilta, mutta saattaa yhtä hyvin olla ulkopaistia. En ole yhtään riistalihan tuntija. Kun saan näitä, ne ovat olleet aina joko ulko, tai sisäpaistia. Kylkeä ei ole koskaan ollut.
        Huomasin kyllä jälkeenpäin riistapalstan ohjeet, mutta, riistakokin ohje oli vähän monimutkainen. Haluaisin päästä vähemmällä.


      • toinen?
        Pakastimen tyhjentäjä kirjoitti:

        Kyllä tämä näyttäisi sisäpaistilta, mutta saattaa yhtä hyvin olla ulkopaistia. En ole yhtään riistalihan tuntija. Kun saan näitä, ne ovat olleet aina joko ulko, tai sisäpaistia. Kylkeä ei ole koskaan ollut.
        Huomasin kyllä jälkeenpäin riistapalstan ohjeet, mutta, riistakokin ohje oli vähän monimutkainen. Haluaisin päästä vähemmällä.

        Entä se toinen marinadi, joka siellä oli?
        Kokeilin sitä itse, liha oli mitä oli, pilkoin palasiksi ja marinoin - grillasin seuraavana päivänä. Hyvää tuli eikä ollut monimutkaista!

        1 kilolle lihaa

        1dl soijaa
        mustapippuria
        2 valkosipulin kynttä
        suolaa
        1/2 dl fariinisokeria
        1 rkl sinappijauhetta
        1 dl öljyä
        kunnon loraus balsamicoa


      • Nainen -81
        Pakastimen tyhjentäjä kirjoitti:

        Kyllä tämä näyttäisi sisäpaistilta, mutta saattaa yhtä hyvin olla ulkopaistia. En ole yhtään riistalihan tuntija. Kun saan näitä, ne ovat olleet aina joko ulko, tai sisäpaistia. Kylkeä ei ole koskaan ollut.
        Huomasin kyllä jälkeenpäin riistapalstan ohjeet, mutta, riistakokin ohje oli vähän monimutkainen. Haluaisin päästä vähemmällä.

        Minä tykkään todella paljon hirvenlihakääryleistä. Se tosin ei ole aivan yksinkertainen, mutta tosi hyvää syödä esim. perunoiden kanssa. Leikataan siivuiksi, nuijitaan ohuiksi, maustetaan suolalla ja pippurilla ja laitetaan täytteeksi esim. metsäsieniä, sipulia, tuorejuustoa yms. mistä tykkää. Kääritään rullalle ja suljetaan esim. cocktailtikulla tai langalla. Ruskistetaan kauttaaltaan. Lisätään noin 3 dl vettä tai osa vettä, osa kermaa. Voidaan lisätä vielä hieman suolaa ja pippuria. Haudutetaan kypsiksi kannen alla noin 45 minuuttia. Kääryleitä kannattaa välillä kääntää. Paistoliemestä saa todella maistuvan, herkullisen kastikkeen nopeasti, kun suurustaa esim. maizenalla.

        Tästä me tykätään. Ei ihan vaivaton, mutta liedellä valmistuu itsestään.. siinä välissä voi tehdä jotakin muuta kivaa..


      • Pakastimen tyhjentäjä
        Nainen -81 kirjoitti:

        Minä tykkään todella paljon hirvenlihakääryleistä. Se tosin ei ole aivan yksinkertainen, mutta tosi hyvää syödä esim. perunoiden kanssa. Leikataan siivuiksi, nuijitaan ohuiksi, maustetaan suolalla ja pippurilla ja laitetaan täytteeksi esim. metsäsieniä, sipulia, tuorejuustoa yms. mistä tykkää. Kääritään rullalle ja suljetaan esim. cocktailtikulla tai langalla. Ruskistetaan kauttaaltaan. Lisätään noin 3 dl vettä tai osa vettä, osa kermaa. Voidaan lisätä vielä hieman suolaa ja pippuria. Haudutetaan kypsiksi kannen alla noin 45 minuuttia. Kääryleitä kannattaa välillä kääntää. Paistoliemestä saa todella maistuvan, herkullisen kastikkeen nopeasti, kun suurustaa esim. maizenalla.

        Tästä me tykätään. Ei ihan vaivaton, mutta liedellä valmistuu itsestään.. siinä välissä voi tehdä jotakin muuta kivaa..

        Kuulostaa hyvälle, ja metsäsieniäkin löytyy, joten nekin voi nyt hyödyntää.
        Kiitos vinkistä!


    • Odium

      Tervehdys.

      Mites hirven jauhettu liha? Itseltä löytyy sitä aika reilusti mutta ei tule mieleen mitään erikoista miten sitä käyttäisi ellei sitten ihan perinteiset lihapullat/pihvit yms. siis aivan kuten tavallinen jauheliha.

      Kysymyksen ydin on siinä että tarvitseeko hirvenliha jotain erityiskäsittelyä parhaan tuloksen saavuttamiseksi kuten esim. lihapullissa kermalisäystä, sidosaineiden vaihtelua yms.

      Tai sitten mihin hirven jauheliha yleensä soveltuu parhaiten? Kannattaako edes vääntää pihvejä?

      Kokonaisempia paloja ei ole kun ne vedeltiin jo aikaa sitten :)

    • reseptivikki

      Pirkasta!

      http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/lempea-hirvipata.aspx

      Lempeä hirvipata
      Määrä Aines
      (6 annosta, á 250 g)
      600 g hirven ulko- tai sisäpaistia
      1 punasipuli
      2 porkkanaa
      1 pieni palsternakka
      Marinadi
      3 dl karpalotäysmehua
      1/2 dl öljyä
      1 valkosipulinkynsi
      10 huhmaressa murskattua katajanmarjaa
      8 mustapippuria
      2 rkl hienonnettua persiljaa
      1 tl suolaa
      Kastike
      1 dl vettä
      1 rkl riista-kantarellifondia
      2 dl ruokakermaa
      50 g sinihomejuustomurua
      Puolukkasurvos
      3 dl puolukoita
      3 rkl sokeria
      2 rkl hienonnettua persiljaa

      Leikkaa hirvenpaisti noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka. Sekoita marinadin aineet keskenään kulhossa. Lisää lihapalat ja kasvikset. Anna marinoitua mielellään yön yli.
      Pane kasvikset ja lihapalat marinadeineen uuninkestävään pataan. Lisää vesi ja riistafondi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Sekoita joukkoon ruokakerma ja sinihomejuusto. Anna hautua uunissa vielä kymmenisen minuuttia.
      Murskaa puolukoita hieman haarukalla tai puisella survimella. Lisää sokeri ja persilja. Tarjoa hirvipaistin kanssa.

      Ravintosisältö / 100 g / annos
      Energiaa 138 kcal / 580 kJ 345 kcal / 1450 kJ
      Proteiinia 10,4 g 26 g
      Hiilihydraattia 6,4 g 16 g
      Rasvaa 8 g 20 g

      MARINOIMINEN kannattaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      44
      5795
    2. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      45
      5305
    3. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      48
      3698
    4. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      13
      3653
    5. Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?

      Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise
      Vimpeli
      90
      3211
    6. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      31
      3126
    7. Oletko nyt

      Onnellinen mies naisesi kanssa?
      Ikävä
      59
      2874
    8. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      57
      2720
    9. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      53
      2370
    10. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      38
      1834
    Aihe