Paljonko olette maksaneet tyrnimarjahillosta? Mistä ylipäätänsä voi hankkia tyrnimarja- ja ruusunmarjahilloa, esim. pääkaupunkiseudulta?
Kiinnostaisi niin kovasti e.m. marjojen korkean C-vitamiinipitoisuuden takia.
Olen myös kuullut, että kyseisiä hilloja ei saisi syödä enempää kuin puoli teelusikallista per päivä. Pitääkö paikkaansa?
tyrnimarja
46
28690
Vastaukset
- Kiril
kuivattua tyrnimarjarouhetta ja niitä myydään ainakin Kodin Anttilan aulassa Vantaan Varistossa. Ne on terveellisiä ja niitä voi sekoittaa vaikka viilin joukkoon. Ei niitä hillojen sokereita kannata syödä jos haluaa terveellistä tyrniä.
Tuttavani tyrnimarjaviljelijä sanoi, että yksi lusikallinen päivässä riittää ja viisi vastaa jo viagraa. - suomalaista
on saatavissa 5 euroa rasia.
- Joku.
Ainakin mitä tääl on myyty tuoretta tyrniä ja hilloja niin ihan älyttömän hintasia. Jopa 10€ pienenpieni rasia.
Jos kiinostaa C-vitamiini niin kerää ja syö pihlajan marjoja niistä saa hyvää hilloa ja on todella hyviä kuivattuna auttaa flunssaan. Kuivattuna häviää kitkerä mäku pois.
Ja ihan Appelsiini jne... on paljon C-vitamiinia.
Sekä älä välitä tuosta Kirilistä ihme sokeri niuho. Lähes joka viestis valittaa sokerista.Appelsiinissa ei kyllä kovinkaan kehuttavasti C-vitamiinia ole. Mutta esimerkiksi kiulukoita ja viinimarjoja kannattaa popsia! :-)
Ja yleensäkin, jos syö paljon tuoreita kasviksia, saa varmasti tarpeeksi C-vitamiinia.
http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2270&fuclass=all&specdiet=none&items=20&from=top&portion=100g&lang=fi- Joku.
MariaK kirjoitti:
Appelsiinissa ei kyllä kovinkaan kehuttavasti C-vitamiinia ole. Mutta esimerkiksi kiulukoita ja viinimarjoja kannattaa popsia! :-)
Ja yleensäkin, jos syö paljon tuoreita kasviksia, saa varmasti tarpeeksi C-vitamiinia.
http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2270&fuclass=all&specdiet=none&items=20&from=top&portion=100g&lang=fiOlet aivan oikeessa, että appelsiinissa ei ole kovinkaan paljoa C-vitamiinia jos se suhteutetaan painoon. Mutta vertailuja tehdessä kannattaa pitää mielessä paljonko jotakin tulee syötyä.
En ole punninnut yksittäisen appelsiinin painoa, mutta viitisen appelsiiniä painaa yleensä yli kilon. Jolloin yhden appelsiinin syönti riittää päivän C-vitamiini tarpeeseen. C-vitamiinihan on vesiliukoinen jolloin liiallisesta C-vitamiinista ei ole haittaa eikä hyötyäkään. Joku. kirjoitti:
Olet aivan oikeessa, että appelsiinissa ei ole kovinkaan paljoa C-vitamiinia jos se suhteutetaan painoon. Mutta vertailuja tehdessä kannattaa pitää mielessä paljonko jotakin tulee syötyä.
En ole punninnut yksittäisen appelsiinin painoa, mutta viitisen appelsiiniä painaa yleensä yli kilon. Jolloin yhden appelsiinin syönti riittää päivän C-vitamiini tarpeeseen. C-vitamiinihan on vesiliukoinen jolloin liiallisesta C-vitamiinista ei ole haittaa eikä hyötyäkään.Niin kai sitten. :-) Mutta tosiaankin vielä sen verran, että itse söisin kuitenkin mieluummin kotimaisia, kuin ulkomaisia tuotteita. Mutta kukin tavallaan..
- tyhymäkin viellä
Joku. kirjoitti:
Olet aivan oikeessa, että appelsiinissa ei ole kovinkaan paljoa C-vitamiinia jos se suhteutetaan painoon. Mutta vertailuja tehdessä kannattaa pitää mielessä paljonko jotakin tulee syötyä.
En ole punninnut yksittäisen appelsiinin painoa, mutta viitisen appelsiiniä painaa yleensä yli kilon. Jolloin yhden appelsiinin syönti riittää päivän C-vitamiini tarpeeseen. C-vitamiinihan on vesiliukoinen jolloin liiallisesta C-vitamiinista ei ole haittaa eikä hyötyäkään.ja kuskataan tänne perukoille,en usko, että on enää millin vertaa c-vitamiinia jäljellä ns. appelsiineissa mitä tänne tulee. Usein ne on sellaisia kuivia kasoja vaan.
Ostakaa kotimaista marjaa,viinimarjat on parempia kuin pussillinen niitä keltaisia kuoria.
- revontuli
Löysin Helsingin kauppatorilta tyrnimarjahilloa, 220g/5e.
Kiinnostaisi tietää noista kuivatuista marjoista enemmän.. onko kuivatut tyrnimarjat, pihlajanmarjat jne. terveellisempiä kuin marjat hillomuodossa?
Mistähän on mahdollista saada esim. tyrnimarjajauhetta Helsingistä? Entä tyrnimarjajauheen vitamiinipitoisuus?
Tyrnimarja kiinnostaa siksi, koska sen C-vitamiinipitoisuus on todellakin marjojen/hedelmien listoilla kärkipäässä. Muistaakseni ruusunmarja on C-vitamiinipitoisuudessaan numero 1.- Joku.
Lukaseppas http://www.fineli.fi/food.php?foodid=455&lang=fi ja http://www.fineli.fi/food.php?foodid=457&lang=fi muutenkin noilta sivuilt löytyy vaik mitä.
Toki kuivatut marjat on hitusen terveellisempiä kuin hillot, koska hillot keitetään ja niis on pikkasen sokeria. Joskin ero ei ole valtava. Joten kannattaa kiinittää huomiota ennenmmin muihin asioihin, kuten kumman mausta tykkää enempi ja kumpaa tykkää käyttää. Hilloa voi käyttää esim ruuan lisäkkeenä jne... vastaavasti jauhetta ja kuivattuja lähinnä makua tuomaan.
Kuitenkin C-vitamiinia ei päivittäin tartte mitään älyttömiä määriä http://www.fineli.fi/component.php?compid=2270&lang=fi joten siinämielessä marjojen c-vitamiini pitoisuudella ei ole oikein mitään merkitystä. Ja tykkäätkö tyrnin mausta niin, että olisit valmis sitä syömään koko vuoden?
Ja muutenkin C-vitamiinia saa salaateista jne... joten ei koko annosta tartte kerral syödä.
Ja kannattaa miettiä hintojakin. Pihlajanmarjat on ilmasia joten siinä suhteessa ne on tyrniin nähden ylivoimasia. - Kiril
Joku. kirjoitti:
Lukaseppas http://www.fineli.fi/food.php?foodid=455&lang=fi ja http://www.fineli.fi/food.php?foodid=457&lang=fi muutenkin noilta sivuilt löytyy vaik mitä.
Toki kuivatut marjat on hitusen terveellisempiä kuin hillot, koska hillot keitetään ja niis on pikkasen sokeria. Joskin ero ei ole valtava. Joten kannattaa kiinittää huomiota ennenmmin muihin asioihin, kuten kumman mausta tykkää enempi ja kumpaa tykkää käyttää. Hilloa voi käyttää esim ruuan lisäkkeenä jne... vastaavasti jauhetta ja kuivattuja lähinnä makua tuomaan.
Kuitenkin C-vitamiinia ei päivittäin tartte mitään älyttömiä määriä http://www.fineli.fi/component.php?compid=2270&lang=fi joten siinämielessä marjojen c-vitamiini pitoisuudella ei ole oikein mitään merkitystä. Ja tykkäätkö tyrnin mausta niin, että olisit valmis sitä syömään koko vuoden?
Ja muutenkin C-vitamiinia saa salaateista jne... joten ei koko annosta tartte kerral syödä.
Ja kannattaa miettiä hintojakin. Pihlajanmarjat on ilmasia joten siinä suhteessa ne on tyrniin nähden ylivoimasia.tyrnimarjahillo, jos siihen laittaa "pikkasen" sokeria? Löysin netistä hillon valmistusohjeen:
Tyrnimarjahillo
2 dl tyrnimarjoja
5 rkl hillosokeria
1 rkl vettä
- Laita aineet kattilaan ja keitä niitä n. 5 min.
- Laita hillo kannelliseen lasipurkkiin ja jäähdytä.
Valmistusaika n. 5 min
http://www.mtv3.fi/aakenjasakunkesakeittio/vieras_neljas.html
Ei ne hillot säily, jos niissä ei ole reilusti sokeria ja siksi hillot on aina erittäin makeita. - Joku.
Kiril kirjoitti:
tyrnimarjahillo, jos siihen laittaa "pikkasen" sokeria? Löysin netistä hillon valmistusohjeen:
Tyrnimarjahillo
2 dl tyrnimarjoja
5 rkl hillosokeria
1 rkl vettä
- Laita aineet kattilaan ja keitä niitä n. 5 min.
- Laita hillo kannelliseen lasipurkkiin ja jäähdytä.
Valmistusaika n. 5 min
http://www.mtv3.fi/aakenjasakunkesakeittio/vieras_neljas.html
Ei ne hillot säily, jos niissä ei ole reilusti sokeria ja siksi hillot on aina erittäin makeita.Vuoden verran ainaskin varmaan enemmänkin. Ajatteleppas kuinka vähän sokeria saat siitä annoksesta mitä tuota hilloa syöt. Ja tuo 5 rkl on tuohon määrään pikkasen.
- Kiril
Joku. kirjoitti:
Vuoden verran ainaskin varmaan enemmänkin. Ajatteleppas kuinka vähän sokeria saat siitä annoksesta mitä tuota hilloa syöt. Ja tuo 5 rkl on tuohon määrään pikkasen.
ja viisi rkl eli yksi desi sokeria. Minusta se on paljon. Keitettäessä vielä tyrnit menevät kasaan niin on tosi hiilaripommi. Kun minä laitan kolmen litran borssikeittoon yhden teelusikallisen niin se on vähän.
- ymmärrä lukemaasi
Kiril kirjoitti:
ja viisi rkl eli yksi desi sokeria. Minusta se on paljon. Keitettäessä vielä tyrnit menevät kasaan niin on tosi hiilaripommi. Kun minä laitan kolmen litran borssikeittoon yhden teelusikallisen niin se on vähän.
Borssissa sokerin tarkoitus on pyöristää makua poistaa vedenmakua kuten yleensä suolaisessa ruassa ja nostaa mausteiden makua.
Hillossa sokeri vain säilöö. - Kiril
ymmärrä lukemaasi kirjoitti:
Borssissa sokerin tarkoitus on pyöristää makua poistaa vedenmakua kuten yleensä suolaisessa ruassa ja nostaa mausteiden makua.
Hillossa sokeri vain säilöö.lukemaasi, koska kyseessä oli sokerin määrästä hillossa ja mielestäni se on hirveän paljon. Borssi oli vain viittaus mikä on pikkusen. Kyllä tiedän, että hillossa sokeri VAIN säilöö, mutta valitettavasti sen VAIN säilöntäaineen joutuu syömään marjojen mukana.
- Joku.
Kiril kirjoitti:
ja viisi rkl eli yksi desi sokeria. Minusta se on paljon. Keitettäessä vielä tyrnit menevät kasaan niin on tosi hiilaripommi. Kun minä laitan kolmen litran borssikeittoon yhden teelusikallisen niin se on vähän.
Niin eihän tuota hilloa olekkaan tarkoitus syödä litrakaupalla. Sen mitä syöt ruuan tai muun kanssa ei sinua yhtään lihota ole huoleti. Tyrni on hapokas ja aika väkeväkin marja siks sokeria enempi kuin esim mansikka hilloon.
Jotenkin tuntuu, että sinulla on mennyt yli äyräiden tuo sokeri ja hiilari asia, jaksat aina vaahdota niistä. Usko jo nyt ettei kaikkia kiinosta yhtäpaljon nämä asiat joten pidä tietosi omana tietonasi vastaa vain jos kysytään niistä.
Ja muista kukaan ei pakota sinua syömään hilloa, joten jos hiilari ja sokeripeikot pelottavat lapsukaista niin kohteliaasti kieltäydyt, niin helppoa. - Kiril
Joku. kirjoitti:
Niin eihän tuota hilloa olekkaan tarkoitus syödä litrakaupalla. Sen mitä syöt ruuan tai muun kanssa ei sinua yhtään lihota ole huoleti. Tyrni on hapokas ja aika väkeväkin marja siks sokeria enempi kuin esim mansikka hilloon.
Jotenkin tuntuu, että sinulla on mennyt yli äyräiden tuo sokeri ja hiilari asia, jaksat aina vaahdota niistä. Usko jo nyt ettei kaikkia kiinosta yhtäpaljon nämä asiat joten pidä tietosi omana tietonasi vastaa vain jos kysytään niistä.
Ja muista kukaan ei pakota sinua syömään hilloa, joten jos hiilari ja sokeripeikot pelottavat lapsukaista niin kohteliaasti kieltäydyt, niin helppoa.ja täällä voi osallistua keskusteluun ilman että erikseen kysytään vai yritätkö nyt sanoa, että vain minun tulisi pitää asiat omana tietonani ja osallistua vasta kun kysytään. Älä unta nää.
- Joku.
Kiril kirjoitti:
ja täällä voi osallistua keskusteluun ilman että erikseen kysytään vai yritätkö nyt sanoa, että vain minun tulisi pitää asiat omana tietonani ja osallistua vasta kun kysytään. Älä unta nää.
Saat toki osallistua keskusteluun sitä en tarkoittanut, vaan että jos sulla ei ole muuta sanottavaa kuin valittaa sokereista ja hiilareista niin ole hiljaa. Valita noista vain jos niistä on erikseen kysytty. Ketään ei kiinosta lukea satoja viestejä sokerin ja hiilareiden vaaroista/haitoista.
Miksi ihmeessä lähes joka viestissä noista valitat?
Vai yritätkö tarkoituksella saada aikases väittelyä?
Tosiasia on kuitenkin, että sokeria hillon muodossa saat niin pikkasen, ettei sillä ole mitään vaikutusta hampaille, painonhallinnalle jne....
Toki tyrneistä voi tehdä survostakin ilman sokeria, tosin monet jättää sen silloin syömättä koska aika hapanta ja väkevää. - Kiril
Joku. kirjoitti:
Saat toki osallistua keskusteluun sitä en tarkoittanut, vaan että jos sulla ei ole muuta sanottavaa kuin valittaa sokereista ja hiilareista niin ole hiljaa. Valita noista vain jos niistä on erikseen kysytty. Ketään ei kiinosta lukea satoja viestejä sokerin ja hiilareiden vaaroista/haitoista.
Miksi ihmeessä lähes joka viestissä noista valitat?
Vai yritätkö tarkoituksella saada aikases väittelyä?
Tosiasia on kuitenkin, että sokeria hillon muodossa saat niin pikkasen, ettei sillä ole mitään vaikutusta hampaille, painonhallinnalle jne....
Toki tyrneistä voi tehdä survostakin ilman sokeria, tosin monet jättää sen silloin syömättä koska aika hapanta ja väkevää.mitä tänne on kirjoitettu ja vastaan sitten jos minulla on jotain sanottavaa. Jos joku suosittaa hillon valmistamistamista, johon laitetaan sokeria niin silloin voin vastata ja ottaa kantaa varsinkin kun edeltävä kirjoitus julkaistaan kevyet herkut palstalla. Minunko pitäisi olla hiljaa ja muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat. Ajattele nyt vähän vaatimustasi.
Osallistun keskusteluun ja olen valmis väittelyynkin asiasta, josta minulla on tietoa. - revontuli
Kiril kirjoitti:
mitä tänne on kirjoitettu ja vastaan sitten jos minulla on jotain sanottavaa. Jos joku suosittaa hillon valmistamistamista, johon laitetaan sokeria niin silloin voin vastata ja ottaa kantaa varsinkin kun edeltävä kirjoitus julkaistaan kevyet herkut palstalla. Minunko pitäisi olla hiljaa ja muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat. Ajattele nyt vähän vaatimustasi.
Osallistun keskusteluun ja olen valmis väittelyynkin asiasta, josta minulla on tietoa.Tästä keskusteluketjusta. Tässä ON tyyliä.
tyrniterveisin revontuli :) - Joku.
Kiril kirjoitti:
mitä tänne on kirjoitettu ja vastaan sitten jos minulla on jotain sanottavaa. Jos joku suosittaa hillon valmistamistamista, johon laitetaan sokeria niin silloin voin vastata ja ottaa kantaa varsinkin kun edeltävä kirjoitus julkaistaan kevyet herkut palstalla. Minunko pitäisi olla hiljaa ja muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat. Ajattele nyt vähän vaatimustasi.
Osallistun keskusteluun ja olen valmis väittelyynkin asiasta, josta minulla on tietoa."Jos joku suosittaa hillon valmistamistamista, johon laitetaan sokeria niin silloin voin vastata ja ottaa kantaa varsinkin kun edeltävä kirjoitus julkaistaan kevyet herkut palstalla."
Mutta varmaan huomasitkin nyt ollaan Marjat & hedelmät palstal ei kevyet herkut palstalla. Joten ei ole niin tarkkaa tuon hirvittävän pahan sokerin kans.
"Minunko pitäisi olla hiljaa ja muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat."
Kyllä, ellei olla kevyet herkut palstalla tai muulla vastaavalla jossa sokerin käytössä ollaan tarkkoina.
Ihme ettet ole eksynyt http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000351&subcat=575 ja http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000012&conference=4500000000000286&subcat=416 siel monissa resepteissä on sokeria, joten suurta valistustasi tarttetaan ;) - nyt vähän itsekin
Kiril kirjoitti:
mitä tänne on kirjoitettu ja vastaan sitten jos minulla on jotain sanottavaa. Jos joku suosittaa hillon valmistamistamista, johon laitetaan sokeria niin silloin voin vastata ja ottaa kantaa varsinkin kun edeltävä kirjoitus julkaistaan kevyet herkut palstalla. Minunko pitäisi olla hiljaa ja muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat. Ajattele nyt vähän vaatimustasi.
Osallistun keskusteluun ja olen valmis väittelyynkin asiasta, josta minulla on tietoa."Minunko pitäisi olla hiljaa ja muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat. Ajattele nyt vähän vaatimustasi."
Kyllä! Muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat.
Asia ei kuulu sinulle. - Kiril
nyt vähän itsekin kirjoitti:
"Minunko pitäisi olla hiljaa ja muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat. Ajattele nyt vähän vaatimustasi."
Kyllä! Muut saavat läträtä sokerin kanssa miten haluavat.
Asia ei kuulu sinulle.kirjoittaa mitä minä haluan, asia ei kuulu sinulle.
- kirjoittaa aivan
Kiril kirjoitti:
kirjoittaa mitä minä haluan, asia ei kuulu sinulle.
mitä haluan. Asia ei kuulu sinulle.
- ent.
Kiril kirjoitti:
ja viisi rkl eli yksi desi sokeria. Minusta se on paljon. Keitettäessä vielä tyrnit menevät kasaan niin on tosi hiilaripommi. Kun minä laitan kolmen litran borssikeittoon yhden teelusikallisen niin se on vähän.
1rkl = 15ml joten 5rkl on 3/4dl
- revontuli
vastauksistanne! Olen jo aika hyvin informoitu. Nuo annetut linkkivihjeet ovat hyviä. Jos jotain vielä mieleeni juolahtaa, niin palaan asiaan.
Tyrnimarjaterveisin revontuli :) - Tiedän
Olen ollut töissä marjojen jatkojalostajalla ja keitellyt mm. tyrnistä hilloa, hyytelöä sekä valmistanut tyrnimehua ja -jauhetta.
Hillo valmistettiin fruktoosilla jolloin se ei ollut maultaan makeaa. Ensikertaa hilloa maistavalle se voi jopa tuntua turhankin happamalta. Keittoaika on lyhyt koska silloin pyritään säilyttämään marjan vitamiinit. Jos keittelette itse tyrnistä jotain, niin älkää "ylikeittäkö", koska se vaikuttaa tuotteen väriin tummentaen sen ruskeaksi. Tyrnijauhe valmistettiin ns. puristusjätteestä eli marjasta oli osa mehusta puristettu pois. Tyrnimarjan arvokkain osa on tyrnin siemenessä ja tyrniöljy on marjan kalleinta tuotetta. Tyrniölyä kannattaa tuoda Venäjältä, hinta on paljon edullisempi kuin Suomessa ja he ovat myös perehtyneet hyvin tyrnin vaikuttaviin ominaisuuksiin. Öljyä voi käyttää sekä sisäisesti, että suoraan iholle. Mm.palovammoihin, atooppiseen ihottumaan, vatsan limakalvojen hoitoon, sekoittaa saippuaan tai kosteusvoiteeseen ym. Raakaa tyrnimehua riittää n. lääkemitallinen päivässä takaamaan päivän vitamiinin tarpeen. Mehua ei suositella lapsille tai verenhyytymisongelmista kärsiville vanhuksille. Mehun voi sekoittaa johonkin makeampaan mehuun, jos se tuntuu liian happamalta. Säilöntäaineettoman mehun voi pakastaa esim. jääpalapusseihin ja ottaa illalla palan sulamaan. Säilöntäaineeton mehu ei säily kovin kauaa jääkaapissa ja väri voi tummua. Värin tummeneminen ei kuitenkaan vaikuta mehun laatuun ja sen kyllä huomaa jos säilöntäaineeton mehu on pilalla, koska siihen tulee äkkiä hometta. Mehu kannattaa ravistaa aina hyvin ennen annostelua. Kaikki tyrnituotteet on hyvä säilyttää valolta suojassa ja tuote kun on avattuna, jääkaapissa. Hilloa voi syödä ihan samalla tavalla kun muitakin hilloja siinä ei ole yliannostuksen vaaraa! Hillo on kuitenkin sen verran tyyristä, että ei kukaan varmaankaan sitä purkillista kerrallaan syö.
Tyrnimarja on marja, ei lääkevalmiste, joten ottakaa ihan rauhalliseti niiden annostusten kanssa mutta vähempikin riittää "vitamiinipommiksi". Terveyttä kaikille!- revontuli
Kiitos infosta.
Nyt alkoi kiinnostamaan tuo tyrniöljy.. mistähän sitä saa pääkaupunkiseudulta?
Tuosta hillosta vielä: olen monessa asiantuntevassa tekstissä lukenut, että nimenomaan tyrnimarja- ja ruusunmarjahilloa ei saisi syödä kuin noin puoli teelusikallista per/päivä. Johtuen korkeasta C-vitamiinipitoisuudesta. Kirjoitat kuitenkin, että tyrnihilloa voi syödä kuin muitakin hilloja, siis määrällisesti per päivä. Hmmm...
Vielä minulle on epäselvä se, että mistä Helsingistä saa tyrnijauhetta. - Tiedän
revontuli kirjoitti:
Kiitos infosta.
Nyt alkoi kiinnostamaan tuo tyrniöljy.. mistähän sitä saa pääkaupunkiseudulta?
Tuosta hillosta vielä: olen monessa asiantuntevassa tekstissä lukenut, että nimenomaan tyrnimarja- ja ruusunmarjahilloa ei saisi syödä kuin noin puoli teelusikallista per/päivä. Johtuen korkeasta C-vitamiinipitoisuudesta. Kirjoitat kuitenkin, että tyrnihilloa voi syödä kuin muitakin hilloja, siis määrällisesti per päivä. Hmmm...
Vielä minulle on epäselvä se, että mistä Helsingistä saa tyrnijauhetta.http://www.kotinet.com/timo.haapajoki/Tyrni.htm
http://www.hankintatukku.fi/iho01.htm
http://ssl.terveysasema.com/index.php?main_page=product_info&cPath=108&products_id=1013
Luontaistuotekaupat myyvät tyrniöljyä. Kylmäpuristettu siemenöljy on nimenomaan sitä parasta öljyä.
Tyrniöljyn käyttövinkkejä:
- sellaisenaan iholle ja limakalvoille tai sisäisesti nautittuna muutama tippa 1-3 kertaa päivässä
- puoli teelusikallista riittää kattamaan aikuisen provitamiini A:n ja E-vitamiinin tarpeen, tyrniöljyn sisältämät karotenoidit elimistö muuntaa juuri tarpeensa mukaan, näin yliannostuskaan ei ole mahdollista
- vegaanille erinomainen lisä ruokavalioon, koska tyrniöljy sisältää runsaasti B12-vitamiinia
- vauvan ihon hoitoon
- päivittäisessä käytössä pari pisaraa teehen, mysliin, jugurttiin, mehuun jne.
- keittoihin kuumentamisen jälkeen juuri ennen tarjoilua antamaan makua ja lisäämään vitamiinipitoisuutta
- pöytämausteena: parantamaan vihannesten ja salaattien sisältämien rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä
- tulehtuneelle iholle riittää jopa tippa öljyä
- pieniin suun haavaumiin ja ientulehduksiin pari tippaa öljyä
- nuhaan sellaisenaan nenätippoina
- kurkkukipuun paikallisesti kurlaamalla: muutama tippa kurlausnesteen sekaan
- auringonpolttamiin
- voidaan sekoittaa myös ihovoiteeseen tai kylmägeeliin
- eläintenhoitoon: kuivat nenät, tassujen haavaumat ym. kohteet
Tyrniöljy:
- tyrniöljy on arvokkain tyrnistä saatu aine
- marjat sisältävät öljyä n. 3-15%
- sisältää B-, C- ja E-ryhmän vitamiineja sekä A-vitamiinin esiastetta, karoteenia ja muita karotenoideja
- sisältää useita hyvälaatuisia rasvahappoja mm. oleiini-, steariini-, linoli- ja palmitiinihapon glyseridejä sekä useita välttämättömiä aminohappoja
- sisältää runsaasti antioksidantteja
- tyrniöljyllä on myös luonnollinen aurinkosuojakerroin n. 2 - Tiedustele täältä
http://www.kaskeinmarja.fi/main.site?action=siteupdate/view&id=7
Joskus ovat lähettäneet postissa suoraan asiakkaalle jauhetta ja öljyä. - revontuli
Tiedän kirjoitti:
http://www.kotinet.com/timo.haapajoki/Tyrni.htm
http://www.hankintatukku.fi/iho01.htm
http://ssl.terveysasema.com/index.php?main_page=product_info&cPath=108&products_id=1013
Luontaistuotekaupat myyvät tyrniöljyä. Kylmäpuristettu siemenöljy on nimenomaan sitä parasta öljyä.
Tyrniöljyn käyttövinkkejä:
- sellaisenaan iholle ja limakalvoille tai sisäisesti nautittuna muutama tippa 1-3 kertaa päivässä
- puoli teelusikallista riittää kattamaan aikuisen provitamiini A:n ja E-vitamiinin tarpeen, tyrniöljyn sisältämät karotenoidit elimistö muuntaa juuri tarpeensa mukaan, näin yliannostuskaan ei ole mahdollista
- vegaanille erinomainen lisä ruokavalioon, koska tyrniöljy sisältää runsaasti B12-vitamiinia
- vauvan ihon hoitoon
- päivittäisessä käytössä pari pisaraa teehen, mysliin, jugurttiin, mehuun jne.
- keittoihin kuumentamisen jälkeen juuri ennen tarjoilua antamaan makua ja lisäämään vitamiinipitoisuutta
- pöytämausteena: parantamaan vihannesten ja salaattien sisältämien rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä
- tulehtuneelle iholle riittää jopa tippa öljyä
- pieniin suun haavaumiin ja ientulehduksiin pari tippaa öljyä
- nuhaan sellaisenaan nenätippoina
- kurkkukipuun paikallisesti kurlaamalla: muutama tippa kurlausnesteen sekaan
- auringonpolttamiin
- voidaan sekoittaa myös ihovoiteeseen tai kylmägeeliin
- eläintenhoitoon: kuivat nenät, tassujen haavaumat ym. kohteet
Tyrniöljy:
- tyrniöljy on arvokkain tyrnistä saatu aine
- marjat sisältävät öljyä n. 3-15%
- sisältää B-, C- ja E-ryhmän vitamiineja sekä A-vitamiinin esiastetta, karoteenia ja muita karotenoideja
- sisältää useita hyvälaatuisia rasvahappoja mm. oleiini-, steariini-, linoli- ja palmitiinihapon glyseridejä sekä useita välttämättömiä aminohappoja
- sisältää runsaasti antioksidantteja
- tyrniöljyllä on myös luonnollinen aurinkosuojakerroin n. 2tietoa tosiaan..
Vielä olisin kysynyt: mainitset B12-vitamiinin tyrniöljyn yhteydessä.. esiintyykö B12-vitamiini myös tyrnihillossa?
Kiitos runsaasta infosta!!! - Tyrnimarjan ravintoarvot ...
revontuli kirjoitti:
tietoa tosiaan..
Vielä olisin kysynyt: mainitset B12-vitamiinin tyrniöljyn yhteydessä.. esiintyykö B12-vitamiini myös tyrnihillossa?
Kiitos runsaasta infosta!!!... selviää täältä.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=455&lang=fi - Helposti suoraan kotiin!
Tiedustele täältä kirjoitti:
http://www.kaskeinmarja.fi/main.site?action=siteupdate/view&id=7
Joskus ovat lähettäneet postissa suoraan asiakkaalle jauhetta ja öljyä. - ------
Helposti suoraan kotiin! kirjoitti:
50g pussi 4€ joten aika paljon moiselle tulee kilohintaa 80€ (480mk).
"Tyrnijauhe valmistetaan marjan ravinne-, hivenaine- ja vitamiinipitoisimmasta kuoren ja siemenen kiinteistä osista."
Noin se tehdään hienosti ilmaistuna, mutta todellisuudessa jauheet valmistetaan moskasta mikä jää mehua jne... tehdessä. Ennenvanhaan moinen heitettiin roskiin/kompostiin nyt myydään ihmisille luontaistuotteena. Ekologista.
Tuollee valmistetaan yleensäkin kaik marjajauheet. Tosin jotkut pikkuputiikit valmistavat jauheensa itse jolloin laatukin parempaa. Tuosta liikkeestä en tiedä, mut epäilen et ostavat ison erän jostain ja pussittavat itse. Korjatkaa jos olen vääräs.
Joten kannattaa mielummin itse kuivattaa ja jauhaa näin saa ravintoarvoltaan parempaa. - heidiU
------ kirjoitti:
50g pussi 4€ joten aika paljon moiselle tulee kilohintaa 80€ (480mk).
"Tyrnijauhe valmistetaan marjan ravinne-, hivenaine- ja vitamiinipitoisimmasta kuoren ja siemenen kiinteistä osista."
Noin se tehdään hienosti ilmaistuna, mutta todellisuudessa jauheet valmistetaan moskasta mikä jää mehua jne... tehdessä. Ennenvanhaan moinen heitettiin roskiin/kompostiin nyt myydään ihmisille luontaistuotteena. Ekologista.
Tuollee valmistetaan yleensäkin kaik marjajauheet. Tosin jotkut pikkuputiikit valmistavat jauheensa itse jolloin laatukin parempaa. Tuosta liikkeestä en tiedä, mut epäilen et ostavat ison erän jostain ja pussittavat itse. Korjatkaa jos olen vääräs.
Joten kannattaa mielummin itse kuivattaa ja jauhaa näin saa ravintoarvoltaan parempaa.Oliskos poissuljettu vaihtoehto syödä tyrnejä ihan sellaisenaan?pakastaa ja napsaista muutama jäinen marja aamulla ennen töihin/kouluun lähtöä ja saada näin vitamiinit keittelemättä tyrnejä hilloksi eh, jos siinä nyt sitten on niin paljon sokeria..Tää ainakii tykkää näin ja piristää aamua muutama kirpeä marja=)
- revontuli
Helposti suoraan kotiin! kirjoitti:
on aivan erinomainen! Kiitos.
- katariina15
heidiU kirjoitti:
Oliskos poissuljettu vaihtoehto syödä tyrnejä ihan sellaisenaan?pakastaa ja napsaista muutama jäinen marja aamulla ennen töihin/kouluun lähtöä ja saada näin vitamiinit keittelemättä tyrnejä hilloksi eh, jos siinä nyt sitten on niin paljon sokeria..Tää ainakii tykkää näin ja piristää aamua muutama kirpeä marja=)
Oma tapani on tehdä just näin. Pakkasessa on rasiallinen tyrniä josta aina muistaessani nappaan aamulla 6 tyrniä. Luontaistuotealalla oleva ystäväni kertoi, että se riittää antamaan päivän c-vitamiini annoksen. Ja rasia kestää melkoisen pitkään.
- Marjaherkku
revontuli kirjoitti:
on aivan erinomainen! Kiitos.
on pakastaa marjat kokonaisina ja napsia pakasteesta muutama marja päivittäin jäisenä. On muuten hyvää eikä päivittäisannoksen hinnaksi tule paljoakaan, vaikka ovatkin kalliita.
- Kukin nauttii marjat tavallaan
Marjaherkku kirjoitti:
on pakastaa marjat kokonaisina ja napsia pakasteesta muutama marja päivittäin jäisenä. On muuten hyvää eikä päivittäisannoksen hinnaksi tule paljoakaan, vaikka ovatkin kalliita.
http://www.yle.fi/akuutti/laakariarkisto/tyrnimarjat_ja_c_vitamiini.htm
- on _
Kukin nauttii marjat tavallaan kirjoitti:
http://www.yle.fi/akuutti/laakariarkisto/tyrnimarjat_ja_c_vitamiini.htm
60 grammaa on enemmän kuin muutama marja, semmonen pakasterasia painaa ehkä tuon verran.
- ulalla
on _ kirjoitti:
60 grammaa on enemmän kuin muutama marja, semmonen pakasterasia painaa ehkä tuon verran.
minkäverran tyrnimarjoja pitäisi päivässä syödä? vähän nyt sekasin näistä teksteistä.
- On_
ulalla kirjoitti:
minkäverran tyrnimarjoja pitäisi päivässä syödä? vähän nyt sekasin näistä teksteistä.
Katso http://www.yle.fi/akuutti/laakariarkisto/tyrnimarjat_ja_c_vitamiini.htm
Lainattua
100 grammassa tyrnimarjoja on siis noin 100-200 milligrammaa c-vitamiinia, joten noin 60 grammaa tyrnimarjoja riittäisi tyydyttämään päivittäisen c-vitamiinitarpeen.
Siis 60 grammaa pitää syödä päivittäin, ja kun yksittäinen marja ei paljoa paina joten tuo on aika iso annos. - Sansku
On_ kirjoitti:
Katso http://www.yle.fi/akuutti/laakariarkisto/tyrnimarjat_ja_c_vitamiini.htm
Lainattua
100 grammassa tyrnimarjoja on siis noin 100-200 milligrammaa c-vitamiinia, joten noin 60 grammaa tyrnimarjoja riittäisi tyydyttämään päivittäisen c-vitamiinitarpeen.
Siis 60 grammaa pitää syödä päivittäin, ja kun yksittäinen marja ei paljoa paina joten tuo on aika iso annos.Tyrnit tehosekoittimessa rikki siemeniä myöten, sen jälkeen joukkoon vähän vettä ja sokeria. Tämä nektari jääpalamuotteihin pakastimeen. Ja sitten vain joka päivä yks tyrnijääpala. Ja lapsetkin huolii ja pitäis kai saada sitten se öljykin siitä siemenestä, kun sekin menee hienoksi tehosekoittimessa. Ja hyvältä maistuu.
- TyrniHyrni
Helposti suoraan kotiin! kirjoitti:
Meillä myydään kaupassa samaa Tyrnijauhe pussia 1.40? Miia Pahkola vetää aika kovaa hintaa ; )
- Tyrniä
Nyt olisi tyrniä myytävänä poimittuna ja puristettuna, lisätietoja puhelimitse 045 8890995
- -Kerberos-
Ellei ajatus pakastetuista tyrnimarjoista "tyrni" pahasti niin näitä löytyy ainakin K-Supermarketeista:
http://www.biokia.fi/tuotteet/kuluttajille/pakastemarjat/ - Tapio522eikirj...
Sain viime kesänä ennätyssadon kolmesta tyrnipensaastani.
Marjojen poiminta on tunnetusti työlästä.
Leikkasin pienet oksat marjoineen ja laitoin ne pakastimeen.
Pakastetut oksat panin muovipussiin ja hölskytin pussia, kunnes marjat irtaantuivat oksista.
Vain muutaman marjan jouduin käsin irrottamaan.
Puhdistin tyrnimarjat marjanpuhdistemella roskista.
Tyrnipensas ei sanottavammin kärsi pienten oksien leikkaamisesta.
Pienen erän kuivatin. Tarkoituksenani on jauhaa ne viljamyllyllä jauhoksi. Saa nähdä onnistuuko!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensitreffit Jenni laukoo viinilasin ääressä suorat sanat Jyrkin aikeista: "Mä sanoin, että älä"
Voi ei… Mitä luulet: kestääkö Jennin ja Jyrkin avioliitto vai päättyykö eroon? Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde212656Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän292282- 1482254
Hullu liikenteessä?
Mikä hullu pyörii kylillä jos jahti päällä? Näitä tosin kyllä riittää tällä kylällä.532160Niina Lahtinen uudessa elämäntilanteessa - Kotiolot ovat muuttuneet merkittävästi: "Nyt on...!"
Niina, tanssejasi on riemukasta seurata, iso kiitos! Lue Niinan haastattelu: https://www.suomi24.fi/viihde/niina-lahti211772Kun Venäjä on tasannut tilit Ukrainan kanssa, onko Suomi seuraava?
Mitä mieltä olette, onko Suomi seuraava, jonka kanssa Venäjä tasaa tilit? Ja voisiko sitä mitenkään estää? Esimerkiks3881627Ano Turtiainen saa syytteet kansankiihoituksesta
Syytteitä on kolme ja niissä on kyse kirjoituksista, jotka hän on kansanedustaja-aikanaan julkaissut Twitter-tilillään961566- 2901454
- 1331408
Varokaa! Lunta voi sataa kohta!
Vakava säävaroitus Lumisadevaroitus Satakunta, Uusimaa, Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Savo, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanm131399