Tahtoisin kakun päälle valkosuklaalta maistuvaa kermavaahtoa. Siis pelkkää kuohukermaa ja valkosuklaata, en rahka, juusto ym. juttuja. Maistuuko valkosuklaa, jos sen vain raastaa kerman sekaan, vai pitäisikö se sulattaa ja lisätä vaahdotettuun kermaan. Pysyykö kerma enää kuohkeana, jos siihen lisää sulatetun suklaan? En siis tahdo mitään levittyvää suklaakuorrutusta, vaan ihan kermavaahdon.
valkosuklaa-kermavaahto
9
17373
Vastaukset
- Manselady
Sula suklaa tuhoaa kermavaahdon. Kannattaa kokeilla toivottua lopputulosta lisäämällä valmiiseen kermavaahtoon mahdollisimman hienojakoista suklaaraastetta. Mm. mantelimylly on hyvä apuväline hienojakoisen raasteen aikaansaamiseksi.
- Kokkinen
Hei. Tässä on sulle resepti, jolla saa hyvärakenteisen valkosuklaamoussen. Itse päällystin yhteen aikaan monet kakut juuri tällä. Määrä on vähän iso varmaan kakkuusi, joten pienennä.
1 ltr kuohukerma, 420g valkosuklaa
Pilko valkosuklaa pieneksi. Kiehauta puolet kermasta. Ota kattila pois hellalta ja lisää valkosuklaa. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita. Voit myös tässä kohden sekoittaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppukerma. Anna jäähtyä jääkaapissa 4h. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella.
Tämä ohje on ravintola Sundmanssilta, jonne se on rantautunut ruotsalaiselta Jan Hedt:ltä, joka on taitava kondiittori.- ...
Että kuulostaakin toimivalta, tätä kokeilen heti!
Paljon kiitoksia.
terve. ei ketjun aloittaja
- vinkki...
itse olen tehnyt lukuisia kertoja valkosuklaan makuista kermavaahtoa kakun väliin ja päälle. Vatkasin kerman hyvin, sulatin suklaan vesihauteessa ja annoin jäähtyä ja sekoitin kermavaahtoon. Jos suklaa laitetaan kuumana kermavaahtoon, se ''sulattaa'' vaahdon.
- poropeukalo
Pysyykö se vaahto ihan vaahtona? En tahtoisi mitään moussen tyylistä, vaan ihan kermavaahtoa. Muuten toi kuulostaa suht helpolta, että saattaisi multakin onnnistua :)
- hyihyi!
Ei toimi ohje! Kokeilin tänään.. en tiedä mistä johtui, mutta ei vaahtoutunut.. vatkasin sitä sähkövatkaimella lopulta yli 30min, mutta mitään ei tapahtunut, yhtä kermavalkosulkaa-litkua vaan.. lopulta sitten kävi niin, että yhtäkkiä valkosuklaa paakkuuntui kököiksi kerman sekaan, todella oksettavan näköistä!
- Onnelasta
Kokeilepas tuota ylläolevaa ohjetta niin että käytät Flora Vispiä. Valmista seos edellisenä päivänä, anna olla jääkaapissa yön yli ja vatkaa sitten. Flora Vispi kestää vatkaamista aivan eri tavalla kuin kuohukerma, joka kyllä juoksettuu - juuri niin kuin tuossa kuvaamassasi on käynyt.
- p
Sekoita sulaa suklaa kermaan ennen vaahdotusta sitten jäähdytät sen hyvin siis ihan kylmäksi jos jää liian kuumaksi ei vaahtoudu.
- aina onnistuu
Sulata pilkottu suklaa ja kerma ja sulata seos liedellä.Voit ajaa sitten sauvasekiittimela tasaiseksi jos jää paakkuja.Suklaata voi laittaa paljon vähemmänkin kun se ed.mainittu 450 g litraan kermaa.Siis jos ei halua kovasti makeaa.Ei vaikuta vaahdottumiseen mitenkään tämä suklaan määrä,jos sitä vähemmän.Eli anna jäähtyä tämä seos ja sitten lisäät kermaa ja vaahdota .Missään vesihauteissa ei kannata tätä tehdä,vaan siis sulata kerman kanssa suklaa.Aina onnistuu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen miettinyt kauan
miten reagoisin, kun näen sinut taas. Ehkä ladannut tuohon hetkeen liikaa odotuksia. Ja sitten kun lopulta olit siinä, h292350- 1282293
- 1582054
- 351650
Ostiko maailma sinut minulta?
Kun et enää resonoi kuin ennen. Kun et enää ihmetellen katso ympärillesi ja pohdi mitä mäen takana on? Ymmärrän ja tue201648- 511037
- 86995
- 18939
Minna Kuukka joutui jekuttamaan ovelasti TTK:n takia - Tästä oli kyse - Tunnustaa: "No joo, joo..."
Symppis Minna Kuukka! Minna on kyllä erinomainen valinta Tanssii Tähtien Kanssa -oppilaaksi - vai mitä mieltä olet? To24932- 114904