Kävin Helsingissä Maharajassa syömässä Lamb korma-annoksen ja oli aivan erinomaista, sellaista jännän punaista kastiketta. Onko kukaan onnistunut tekemään kotona vastaavan makuista ja mistä löytyisi samanlainen resepti?
Maharaja Hki
7
817
Vastaukset
- Asafoetida
Korma -tyyppisessä curryssä EI ole kastiketta. Curry ei kerta kaikkiaan ole 'kastike', vaan valmistusmetodi.
Korma on jogurttipohjainen, jauhetuilla manteleilla saostettu, curry. Siinä on tavallisesti kurkumaa ja sahramia (siis keltaisia aineita) ja jonkin verran chiliä.
Punainen 'korma' todennäköisesti löytyy Siwan tai Alepan hyllyltä.- edelliselle
No milläs selität sitten tuon ravintolakokemuksen?
- Asafoetida
edelliselle kirjoitti:
No milläs selität sitten tuon ravintolakokemuksen?
Intialaisissa ravintoloissa ei tarjoilla intialaista ruokaa. Hyvään lykkyyn pakistanilaisen ravintoloitsijan käsitystä siitä, mitä 'eurooppalainen' haluaa syödä nimellä 'intialainen'. Huonoon lykkyyn punaista kormaa.
- lamb korma
Asafoetida kirjoitti:
Intialaisissa ravintoloissa ei tarjoilla intialaista ruokaa. Hyvään lykkyyn pakistanilaisen ravintoloitsijan käsitystä siitä, mitä 'eurooppalainen' haluaa syödä nimellä 'intialainen'. Huonoon lykkyyn punaista kormaa.
Tuolla putiikissa on kyllä sairaan hyvät eväät. Ihan sama mistä on, mutta se on intialainen.
- Asafoetida
lamb korma kirjoitti:
Tuolla putiikissa on kyllä sairaan hyvät eväät. Ihan sama mistä on, mutta se on intialainen.
Ihmettelin vain - kyseessä ei siis ole intialainen ruoka, vaan jokin muu.
- preety
Asafoetida kirjoitti:
Ihmettelin vain - kyseessä ei siis ole intialainen ruoka, vaan jokin muu.
Miksi Asafoetidan sanoira loistaa saivartelua... voi ilmaista varmaan asiallisesti mös näkökantansa asioihin... jos joku on syönyt panaista kormaa tietämättään ettei se intiassa ole ihan niin, niin voisi kai asian tuoda esiin ystävällisempäänkin sävyyn (aloarvioimatta siwan ja alepan tuotteita, sillä joku voi pitää niistäkin...) Oletko kenties joka kansainvälinen huippukokki kun niin tietävänä otat osaa lähes joka aiheeseen? Tätä kysyn uhan uteliaisuuttani, sillä kiinnostaa kovin mistä voi hankkia täydellistä ruokatietämystä!?
Niin, olikos kellään sutä lammas korman ohjetta, edes jonkinmoista josta pääsee soveltamaan omia nakuhermojaan miellyttävää niin väriltään kuin maultaan?
- Intiafoodjunkie
Maharaja on minun lempi ravintolani.
Tuo punainen korma kastike maistuu taivaalliselta! itse syön usein kana korman.
Itse olen nähnyt täysin saman värisen kastikkeen tehtynä punajuuresta ja kermasta
mietin että onkohan siinä reseptissä käytetty punajuurta ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1162966Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen252384Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082016- 1141660
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881208Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2551076- 801054
- 711044