kevyin alkoholi

laihduttajalle

mikä on keveintä alkoholia illanistujaisiin laihduttajalle, kuiva valkoviini, kevyt siideri vai väkevät?

33

26371

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CAP

      Siideri, ja lempparini ehdottomasti colden capin omena light, aaaahh...

    • naamariin

      Kirkas viina on laihduttajan valinta. Siinähän ei ole alkoholin lisäksi kuin hitunen sokeria, loppuosa on vettä. Kaikissa muissa juomissa on jotain muutakin, sillä jostainhan se makukin niihin tulee. Kossuvissy olkoot siis valintasi.

      • vai gintonicia?

        Mulla ei ole hajuakaan tonicin kalorimäärästä, onko jollakulla? Eihän kuivassa viinissäkään juuri hiilihydraatteja ole. Kevytsiiderissä muistaakseni huomattavasti enemmän. Itselläni saattaisi vaan käydä niin, että joisin sitten desilitroissa (enkä alkoholisisällössä mitattuna) saman määrän tätä "vähäkalorista" viiniä, että jos haluaa lipittää hillitysti niin kossu tuplavichyllä... :-o ???


      • tutkikaapa

        kossu sisältää hirmusti energiaa !!!!


    • juon

      kuivaa valkkaria vichyvedellä lantrattuna, eli pitkään lasiin 12-16 cl viiniä ja loput vichyä, ei niin häävin makuista, mutta riittoisaa, eikä tule mikään kaamea hutikka.

    • Saga80

      Itse suosin väkevää lantrattuna sokerittoman limsan ja makuvichyn yhdistelmällä. Pelkkään vichyyn jos lantraa, niin puskee tuo viinan maku hieman liikaa läpi. Shotit ovat tietysti asia erikseen.

      • Hanne

        gin tonic 1dl 59kcal
        vodka 1dl 220kcal
        makea valkoviini 1dl 98kcal(kuiva 67kcal)
        punaviini 1dl 70kcal!

        Pieni lasi kuivaa valkoviiniä siis n.70kcal, ja kaks vodka shottia n. 190kcal....


      • JustMe
        Hanne kirjoitti:

        gin tonic 1dl 59kcal
        vodka 1dl 220kcal
        makea valkoviini 1dl 98kcal(kuiva 67kcal)
        punaviini 1dl 70kcal!

        Pieni lasi kuivaa valkoviiniä siis n.70kcal, ja kaks vodka shottia n. 190kcal....

        Gin tonic ei ole viina vaan drinkki. Kumman kalorit sulla tuossa on?


      • Njah
        Hanne kirjoitti:

        gin tonic 1dl 59kcal
        vodka 1dl 220kcal
        makea valkoviini 1dl 98kcal(kuiva 67kcal)
        punaviini 1dl 70kcal!

        Pieni lasi kuivaa valkoviiniä siis n.70kcal, ja kaks vodka shottia n. 190kcal....

        Siis alkon sivuiltahan voi käydä katselemassa noita kaloreita ja täytyy sanoa että riippuu ihan tuotekohtaisesti näköjään.. jossain on tuo 70 kcal ja jossain saattaapi olla 100 kcal. Eli kannattaa katsoa ensin mitä on ostamassa jos siis näin tarkaksi rupeaa ylipäätään.

        Ja tuohon vertaukseen. Riippuen minkä vahvuista vodkaa ostaa niin sitä viiniähän juo kolmin- nelinkertainen määrä siihen verrattuna, tai sitten tosiaan voi lähteä olut linjalle jos % ei kerran väliä .(50 kcal useissa desiä kohti).

        Eli lähinnä n.210-280 kcal vs vodka ( luvut tuntuvat hiukan vaihtelevan mitä olen nähnyt mutta ) 220-240 kcal. 3-4 desiä viiniä kohti 1 desiä vodkaa.


    • AndeX

      Moikka!
      Oon kuullut tv:ssä jonkin aikaa sitten pyörineestä laihdutus/kuntoiluohjelmasta, että alkoholi lihottaa kaikissa muodoissaan (ja varsinkin krapulassa syötävät herkut. Jos kuitenkin haluaa alkoholia maistella, niin mielummin kuivaa valkoviiniä kuin punkkua, light siideriä mielummin kuin olutta ja giniä ennemmin kuin viskiä tai muita väkeviä.
      Liköörit ovat luonnollisesti alkoholituotteiden lihottavimmasta päästä.Kannattaa myös kiinnittää huomiota, että mitä käyttää lantraukseen jos tekee boolia tai drinkkejä.Tonic water ja vichy ovat vartaloystävällisempiä lantrinkeja kuin esim. limukat.

      • Ei todellakaan noin!

        Tonicissa on yhtä paljon sokeria kuin kokiksessa..


    • Kraan

      Alkoholissa on paljon kaloreita, joten asialla ei ole juuri mitään merkitystä.

      Vodka makuvissy sisältää minimimäärän kaloreita eikä sisällä säilöntä- ja lisäaineita, kuten esimerkiksi viinit.

    • tässä faktaa

      Kevyin alkoholi on varmasti xylitoli. Siitä vaan ei valitettavasti tule känniin. Paljon nautittuna sen sijaan ripuli.
      Xylitolin etuja on se, ettei siinä ole juurikaan kaloreita ja toisaalta se lisää syljen eritystä ja vähentää reikiintymistä.
      Alkoholeja on monenlaisia ja suurin osa niistä ihmiselle enemmän tai vähemmän myrkyllisiä etanoli mukaanlukien. Etanolin myrkyllisyys on kuitenkin sen verran pienempää, että usein ihminen jää henkiin sitä nautittuaan.

    • tietopankki_

      No siinä sidussa on oluen kalorit ja lisäksi ne light juomat on aika epäterveellisiä myrkkyineen. Eikä niitä kyllä 3 pulloa enempää juo sikakaan vinkumatta.

      Punaviini/valkoviini on varmaan laihemmat. Ja kirkas viina. Kyllä nuo sidut ja oluet lihottaa ja turvottaa yhtälailla. Alkosta saa kaloritaulukot.

    • mercy

      Kysymys kuului. Onko Vodkassa hiilareita vai ei. Kaloreista viis.

      • Hiilarit ei merkkaa

        Hiilareilla ei ole mitään merkitystä laihdutuksen kanssa vain ja ainostaan kaloreilla jos syödä terveellisesti ni sitten on väliä hiilareill aja rasvoilla ja muilla mutta se syy miks karppaajat laihtuu on vain ja ainostaan se että heidän kalorimäärä vähenee kun ei enää syödä sellaisia ruokia joissa on paljon hiilihydraatteja kuten sipsejä. Eli jos haluaa laihtua kuten minä joka vetää välillä pitsaaa välillä salaattia iha mitä tekee mieli niin laskee kaloreita jos haluaa elää terveellisesti ni alkaa laskee kaikkea mahdollista ja liikkuu monipuolisesti... Ja karppaajat ei vähennä vaan hiilihydraatteja ne muuttaa muuten vaan koko elämänsä ... Paska tapa ei ruoka valiosta sais yrittää poistaa yhtä tärkeää osaa mutta sitähän karppaajat ei tiedä :)


    • Vanha Jojo

      Finelin mukaan kirkkaassa viinassa (vodka, gini) ei ole yhtään hiilihydraattia.

      http://www.fineli.fi/food.php?foodid=906&lang=fi

      Alkoholin vaikutus painoon riippuu siitä, kuinka paljon sitä käyttää. Jos silloin tällöin ottaa muutaman lasillisen, juoman laadulla ei ole minkäänlaista merkitystä, mutta jos juo esimerkiksi 10 annosta viikossa, sekä määrää että laatua voi olla tarpeen tarkistaa.

      Laihduttajalle yleisohje alkoholin suhteen on: mahdollisimman harvoin, mahdollisimman vähän, mahdollisimman mietoa ja mahdollisimman kuivaa. Olen myös nähnyt sellaisen ohjeen, jonka mukaan alkoholista saisi tulla korkeintaan 5 % energiamäärästä (ja tämä koskee muitakin kuin laihduttajia). Tämä tarkoittaa esimerkiksi 1500 kcal päivässä nauttivalla noin yhtä annosta päivässä.

    • kuivasidu

      Stronrgowissa, 5dl, on about 45kcal,
      Crowmoorissa, 5dl, about 50kcal

    • xylipurkkaapois

      Alkoholissa on enemmän energiaa kuin sokerissa!!! Se on hiilivety siinä missä sokerikin on ja se hajotessaan luovuttaa energiaa, jonka keho sitoo rasvaksi.

      Vastaus on siis Xylitol, kuten joku jo mainitsikin. Se saa ainakin vatsan toimeliaaksi :D

      • Vanha Jojo

        Laihduttajan kannalta alkoholissa on vielä sekin ongelma, että silloin, kun elimistö polttaa alkoholia, se ei polta mitään muuta, energia ei siis kulu.

        Tosin pitää taas muistaa, että muutama paukku viikonlopussa ei kenenkään laihdutusta kaada, kohtuullinen alkoholinkäyttö ei lihota. Jos viikkokulutus ylittää riskikulutuksen rajat, juomista on hyvä miettiä muunkin kuin painon kannalta.


    • Oikea__vastaus

      Hän tanssi kanssa enkeleiden, tanssi pienen tanssin. Lalalaa.

    • sillalailla just joo

      Kaikki alkoholi sisältää saman verran energiaa eli ei mitään väliä mitä alkoholia vaan sen määrä ratkaisee kokonais kcal, määrän!
      Kirkkaiden alkoholijuomien energian lisäksi lantringit on omiaan lisäämään kcal annoksen määrää! Laihduttajalle ei ole merkitystä yksittäiset illanistujaiset alkoholin suhteen.

      Ei voi yhdessä illassa edes juoda niin paljoa että lihoo oikeasti sen juomisen syystä!!! Sama pätee syömiseenkin eli yksittäiset ja satunnaiset illanvieton ateriat eivät lihota vaan ne muut!

      • Kossu vichy on minun valintani koska maksa poltaa normaalisti hiilihyrdaateista rasvaa " varastoon makkaroiksi" ja kun alkoholi tulee vastaan niin maksa poltaa sen välillä pois ja jatkaa normaalia työtään. Viineissä ja muissa litkuissa on tuota hiilihydraattia joka vain lisääntyy enemmän poltettavaksi. Sitä kun tulee ehkä helposti muutoinkin lisää kun juopotellaan ja syödäänkin ehkä.
        Kossupullon jälkeen on aamulla muutoinkin parempi olo kun ei ole liikaa noita sokereita ja HH varsoja kropassa, eikä tule krapularyypytkään mieleen niin helpolla.


      • kreppivanukas
        uusajattelija kirjoitti:

        Kossu vichy on minun valintani koska maksa poltaa normaalisti hiilihyrdaateista rasvaa " varastoon makkaroiksi" ja kun alkoholi tulee vastaan niin maksa poltaa sen välillä pois ja jatkaa normaalia työtään. Viineissä ja muissa litkuissa on tuota hiilihydraattia joka vain lisääntyy enemmän poltettavaksi. Sitä kun tulee ehkä helposti muutoinkin lisää kun juopotellaan ja syödäänkin ehkä.
        Kossupullon jälkeen on aamulla muutoinkin parempi olo kun ei ole liikaa noita sokereita ja HH varsoja kropassa, eikä tule krapularyypytkään mieleen niin helpolla.

        krapularyypyt? HHvarsat?????
        mitä noi on?

        Ikinä en ole tarvinnut korjaussarjaa aamulla, mutta päivittäin käytän vinkkua,
        aamukahdeksalta meen töihin ja teen sen 8 h, kaupan kautta kotiin ja illalla litra kuivaa valkkaria, nukkumaan klo 10

        paino on suhthallinnassa, lievä ylipaino (indeksi 27)
        salaatinsyöjäksi minusta ei ole, mutta en halua siirtyä vodkalinjallekaan
        jätän välillä päiväruokailut väliin, jotta iltavinkut mahtuu kaloritaulukkoon

        ja nyt terveysintoilijat kaikki vinkuu :)))))


    • miäspaskantaaaa

      kakkaa pyllyyn perkele

    • grannen

      kaloreita tulee juot mitä vain kaikki on kiinni siitä kuinka paljon ja kuinka usein. itse paastoan pari päivää juhlinnan jälkeen, tasoittuu ne kalorit siinä sitten. jos ei paastoa voihan vain muuten syödä kevyemmin.

    • 213123123

      Laita kannuun:

      Kirkasta viinaa vissyvettä 1 sitruunan mehut, aijai.

    • ökladtjoåaij

      Kuiva valkkari tai mikä tahansa punkku. Määrä (siis pieni!) on olennaista! Ja syö aina jotain ennen kuin aloitat viininjuonnin. Ja juo vain syömisen ohella.

    • joo o

      Upciderin extra dry applecider, muistaakseni 35kcal/100ml. Voin sanoa kyllä että tota juo paljon mieluummin kuin keinomakeutettua skeidazidua. :-D

    • Suomalaisen lainsäätäjän alkoholijuomiksi märittämistä juomista ehdottomasti vähäkalorisen on I-olut, energiaa vain 19 kcal 100 grammassa.

    • kerran kirkastettua
    • lh_

      Eipä ne ole ne pelkät kalorit jotka ratkaisee. Alkoholia kun nauttii niin tällöin elimistön päätehtäväksi muodostuu tämän alkoholin polttaminen pois elimistöstä ja tämän vuoksi muu aineenvaihdunta kärsii huomattavasti tai jopa pysähtyy käytännössä.

      • luihujooseppi

        duunin jälkeen joka päivä sixari bissee pari kukkajounia, ja sitten yleensä pizza tai kebabperunat ja noin puolikas suklaalövyä, duunissa tietenkin 2 kertaa kahvi munkki ja ruokatunnilla vatsa täyteen buffetissa ja ylipainoo ei ole. Viikonloppuisin sitten tuplasti tajusteita mutta safkaa ehkä vähemmän...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe