Missähän summissa liikkuu aloittelevien/muutama vuosi kokemusta omaavien grafiikkakoodareiden ja pelilogiikkakoodareiden palkka pelifirmoissa?
Kyse on ihan kunnon pelifirmoista, eikä mistään tv-teksiviestipeleistä.
Peliohjelmoijan palkka?
11
7847
Vastaukset
- Noin
työttömyyskorvauksen verran...
Asia on tietty toinen jos satut pääsemään johonkin 3:een Suomessa olevaan pelifirmaan.
Niihin päästäksesi sun pitää peitota ne muut 100 hakijaa, jotka ei oo mitään aloittelijakoodareita.- kooderiko?
Tarkoitus onkin peitota ne 100 muuta hakijaa ja päästä johonkin noista kolmesta firmasta. Mutta onko se palkan puolesta järkevää?
- ranX
kooderiko? kirjoitti:
Tarkoitus onkin peitota ne 100 muuta hakijaa ja päästä johonkin noista kolmesta firmasta. Mutta onko se palkan puolesta järkevää?
Luulen että "isoissa" pelifirmoissa maksetaan kohtuullista kk-palkkaa, mutta jos peli/ohjelma menestyy kaupallisesti hyvin, voivat bonukset olla hyvät. Pelien koodareilla ja muillakin tekijöillä on pitkät työpäivät, varsinkin kun deadline lähestyy, silloin voi joutua melkeinpä nukkumaan työpaikalla.
Jos firma on hyvä, se osaa tehdä pelejä ja myös myydä ne hyvin eteenpäin, ja sen tulos on nousujohteinen - varmaan ihan hyvä palkka tiedossa. Pienissä firmoissa tasapainoillaan jo nuoralla.
Pelien tekeminen pitää olla asia josta pitää, en usko että siellä muuten kestää polla. Lomat pidetään kun urakka on saatu päätökseen, ylityöt on sääntö ja niistä tuskin maksetaan palkkaa. Tosiaan ne hyvin tehdyt kaupat mitä markkinointi/myynti-osasto tekee(jos tekee) voivat tuoda kukkaroon kivat bonarit.
Nimim. "en tiedä asiasta mitään" - koodari?
kooderiko? kirjoitti:
Tarkoitus onkin peitota ne 100 muuta hakijaa ja päästä johonkin noista kolmesta firmasta. Mutta onko se palkan puolesta järkevää?
on varmaan vaivan arvoista, palkasta ei oo harmainta aavistustakaan, mutta ainakin mukavat työolosuhteet heillä on firma maksaa safkat ja limsat ja työajalla saa pelaillakkin, mutta hommienkin pitää edetä.
Ja tuskin ne 100 hakijaa sinne pizzojen ja limsojen takia sinne menee...
Tuo oli House marguella tuollaista ainakin n. pari vuotta sitten.
Tuo 100 hakijaa on ihan hattuvakio, mutta paljon niitä hakijoita oli ja ennen kuin ketään palkattiin piti läpäistä heidän kurssi ja parhaat pääsi töihin kai.
Ja tiedoksi 2 mun AMK ohjelmisto inssi kaveria hylättiin heti kättelyssä, et kilpailu on kovaa.
- beatr1ce
www.hotjobs.com
www.gamesjobnews.com
hakusana 'game developer'
Jos kiinnostaa alan koulutus googlaa 'game development degree'
Palkka riippuu siitä missä päin amerikkaa teet tyotä.
Jos haluat alan huipulle niin hanki toitä amerikasta ja tule sitten tyokokemuksen kanssa suomeen.
Suurin osa peleistä tehdään suomen ulkopuolella. - mies..
On hyötyä myös ihan muissakin ei-peli sovelluksissa :)
Erityisesti olio-ohjelmoinnin osaaminen kasvaa pelejä tehdessä, peleissähän ohjelmoidaan ihan oikeesti niitä "olioita" :D
Omassa projektissani tein oman "Enginen" jolla hallitaan tiettyjä xml juttuja ja toimii hemmetin hyvin :) - wal
no "pelifirmat" on koodaajajohtoisia, graafikot/muusikot/designerit ja treidaajat yms. tulee ja menee jos on tarvis. ennenvanhaan ei muita edes tarvittu.
perusta oma "firma" jos osaat oikeasti tehdä pelejä - se ei ole vaikeaa, mutta vaatii omistautumista ja luovuutta. koulutuksesta ei nähdäkseni ole mitään hyötyä, ainakin tuttavapiirissä yleensä kouluja käymättömät scene-koodaajat ymmärtävät pelien tekemistä paljon paremmin kuin dippainssit tms. kannattaa aloittaa pienesti ja koodata aluksi jotain jonka saa nopeasti valmiiksi ja kasvattaa kunnianhimoa ajan kanssa.- Koodari
Itsekkin näperrelly kaikkia pikkupelejä, hyvin niissä oppii miten mikäkin homma kannattaa tehdä...
Itselläkin haave alkaa pelintekijäksi ja olin yhessä pelintekoryhmässä (Black crome) ette oo varmaan ikinä kuullukkaan? =)
No mut se kaatui omaan mahdottomuuteensa, ilmaseks tuli porukkaa väsää sitä, mut kaikki kusi siinä vaiheessa, kun porukkaa alko olla liikaa, ei päästy yksimielisyyteen mistään ja siihen kai päättyi koko projekti, kun jengi lähtikin yhtä vauhdikkaasti pois mitä oli tullutkin.
Itse alottanut jo C64:llä tekemään demoja jne. yleensä nuo ketkä on ollu demoryhmissä pesee 10-0 jotkut tietojenkäsittelyn maisterit.
Yks mahollisuus mitä voit tehdä, on kehittää pelin raakaversioksi, sitten kun se on sun mielestä hyvä ja tarttis saada näyttävemmäks tms. ni marssit CD/DVD:n kanssa esim. electronic artsille.
Siitä voi pamahtaa sitten sulle sopimus ja EA:n hemmot tulee apuun väsää grafiikoi jne...
- ala, mutta
siinäkin on omat riskinsä. Vaikeinta on saada rahoittaja uskomaan peli-ideaan. Jos peleistä on 90% floppeja, niin taskussasi pitäisi olla keskimäärin 10 hyvälaatuista peliä menestyäksesi. Jos yhden pelin tekemiseen menee 3 vuotta 20 henkilön porukalta, niin kaikille pitäisi maksaa palkka kehitysajalta, ja voitot tulee sitten myöhemmin jos on tullakseen, yleensä ei. Projektit voi vieläpä ylittää budjetin viivästymällä 6-9kk. Silti pelibusineksessä liikkuu isot rahat ja se kiinnostaa monia. Ihan normaalia palkkaa siitä pitäisi saada.
- ei helppo tie
Monilla pelien koodaajilla on pitkä scene tausta, ja koodanneet 3D grafiikkaa vuosia. (Pelikoodarit tuntevat yleensä toisensa Famesta.)
Tunnettujen pelikoodareiden palkat ovat jopa n. 12 t. eur/kk.
Pelikoodaaminen vaatii erittäin paljon ohjelmointitaitoa. Huomattavasti helpomalla pääsee, jos on töissä normaalissa IT-alan työpaikassa.- TCXO
Jeps! Ennen vanhaan 80-luvulla pelikoodarit tulivat
(95%) scenestä ... Amiga, C64
Oli ne hienoja aikoja kun väännettiin MC680X0 assembleria, luettiin Amiga Hardware Reference guidea, väsättiin copper-listoja, laskettiin sinejä ja cosineja taulukon avulla ...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406993
- 323948
- 453330
- 402949
- 172726
- 372238
- 162196
- 412153
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482087- 402058