sipulin pakastaminen

pakkaseen

Kaupassa myydään pakastealtaassa sipulikuutioita. Miten jos itse pakastaa sipulia, miten se tapahtuu. Onko kukaan kokeillut? Siis kiehautetaanko tai jotain vastaavaa sipulit ensin? Miten olette sipulikuutiot pakanneet, niistähän varmasti helposti tarttuu makua ja hajua muihin elintarvikkeisiin..

50

23959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sipulit

      Eikös siinä pakkauksessa tule lukea, onko sipuleita esikäsitelty ennen pakastamista? Minusta ne vaikutaa ihan siltä, että pilkottu on ja pakastimeen (ei keittämistä tai muutakaan).

      • sipulit pakkaseen

        Pakastan sipulia pienimmissä minicrip-pusseissa.
        Silppua koneella kerralla suuren määrän sipulia
        ja pakastan tuoreena.
        Suljen pussit tiiviisti ja laitan ne vielä tiiviskantiseen isomaan muovirasiaan.
        Haju ei näin varmasti tartu muihin elintarvikkeisiin pakastimessa!
        Näin olen tehnyt jo monta vuotta.
        Toinen hyvä keino sipulin pakastamiseen on
        lastenruoka purkit,mutta kansi tulee laittaa
        kunnolla kiinni ettei hajut tule.
        Kokeilepa!


      • nyyh..

        Entä voiko jättisipulia pakastaa talven salaatteja varten?


      • kiitoskaikille
        sipulit pakkaseen kirjoitti:

        Pakastan sipulia pienimmissä minicrip-pusseissa.
        Silppua koneella kerralla suuren määrän sipulia
        ja pakastan tuoreena.
        Suljen pussit tiiviisti ja laitan ne vielä tiiviskantiseen isomaan muovirasiaan.
        Haju ei näin varmasti tartu muihin elintarvikkeisiin pakastimessa!
        Näin olen tehnyt jo monta vuotta.
        Toinen hyvä keino sipulin pakastamiseen on
        lastenruoka purkit,mutta kansi tulee laittaa
        kunnolla kiinni ettei hajut tule.
        Kokeilepa!

        Voisiko joku neuvoa että voiko sipulinvarsia pieniä ja pakastaa.


      • Pakastaja tietää
        nyyh.. kirjoitti:

        Entä voiko jättisipulia pakastaa talven salaatteja varten?

        Kyllä voi :)


      • Pakastaja tietää
        nyyh.. kirjoitti:

        Entä voiko jättisipulia pakastaa talven salaatteja varten?

        Kyllä voi :)


      • Anonyymi
        sipulit pakkaseen kirjoitti:

        Pakastan sipulia pienimmissä minicrip-pusseissa.
        Silppua koneella kerralla suuren määrän sipulia
        ja pakastan tuoreena.
        Suljen pussit tiiviisti ja laitan ne vielä tiiviskantiseen isomaan muovirasiaan.
        Haju ei näin varmasti tartu muihin elintarvikkeisiin pakastimessa!
        Näin olen tehnyt jo monta vuotta.
        Toinen hyvä keino sipulin pakastamiseen on
        lastenruoka purkit,mutta kansi tulee laittaa
        kunnolla kiinni ettei hajut tule.
        Kokeilepa!

        Hyvä niin tehdään


      • Anonyymi
        sipulit pakkaseen kirjoitti:

        Pakastan sipulia pienimmissä minicrip-pusseissa.
        Silppua koneella kerralla suuren määrän sipulia
        ja pakastan tuoreena.
        Suljen pussit tiiviisti ja laitan ne vielä tiiviskantiseen isomaan muovirasiaan.
        Haju ei näin varmasti tartu muihin elintarvikkeisiin pakastimessa!
        Näin olen tehnyt jo monta vuotta.
        Toinen hyvä keino sipulin pakastamiseen on
        lastenruoka purkit,mutta kansi tulee laittaa
        kunnolla kiinni ettei hajut tule.
        Kokeilepa!

        Ihan vaan kysytään ettekö vois ostaa tuoretta siitä kaupan vihanneshyllystä vaik jouluna. ( EHKÄ ette sitä oo huomannut tuoreita kaupassa talvella).


      • Anonyymi
        sipulit pakkaseen kirjoitti:

        Pakastan sipulia pienimmissä minicrip-pusseissa.
        Silppua koneella kerralla suuren määrän sipulia
        ja pakastan tuoreena.
        Suljen pussit tiiviisti ja laitan ne vielä tiiviskantiseen isomaan muovirasiaan.
        Haju ei näin varmasti tartu muihin elintarvikkeisiin pakastimessa!
        Näin olen tehnyt jo monta vuotta.
        Toinen hyvä keino sipulin pakastamiseen on
        lastenruoka purkit,mutta kansi tulee laittaa
        kunnolla kiinni ettei hajut tule.
        Kokeilepa!

        Pilttipurkit sopii myös hilloihin värien sekoittamiseen vesiväri purkiksi ja nappien nuppineulojen säilytykseen ja mökille onkimadoille kuin kuivatulle tillille kuin pöytä suolaan kuin tuikku kynttilän astiaksi ulos tai sisälle tai valkovuokko astiaksi tai itujen kasvatukseen tai öljyvärin sekoitukseen.Ne käy jopa juomalasina jos muuta ei ole ja ruuvien naulojen säilytykseen itsetehtyyn marmeladiin.Myös käytetty viili jogurtti purkki käy moneen.Mökillä erityisesti tai taiteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan vaan kysytään ettekö vois ostaa tuoretta siitä kaupan vihanneshyllystä vaik jouluna. ( EHKÄ ette sitä oo huomannut tuoreita kaupassa talvella).

        Kun saa jonosta tai cittarista kiloja, niin tarvii ohjeita säilytykseen.


    • Jaakko

      Itse pakastan omalta kasvimaalta purjosipulia talveksi. Leikkaan renkaiksi ja pakkaan pikkupusseihin. Pikkupuseeja isompiin pusseihin, aina muutama yhdessä ja isot pussit vielä muovikassiin. Näin ei hajut leviä. Ja sipulia on mukava ottaa talven mittaan tarpeen mukaan.
      Mitään "ryöppäystä" en ole tehnyt ja hyvin toimii.

      • Anonyymi

        Ei tuu mieleen käydä ostamassa kaupasta tuoretta purjoo.Tuskin noilla älyillä osaa laskea edes sähkön kulutusta minkä menettää.


    • tullut mieleenkään

      pakastaa sipulia, sehän säilyy kuivattuna huoneenlämmössäkin ties miten pitkään.

      • kuivaan

        Mites tämä sipulin kuivaus tapahtuu?


      • Anonyymi

        Sipulihan säilyy pimeässä kylmässä talven yli maakellarissa tai kylmäkaapissa.


    • ryöppäystä

      Siis kyllä sipulin voi pakastaa ihan pilkottuna sellaisenaan. Itse teen sekä renkaita että silppua ison satsin, ja pakkasesta on helppo ottaa sopiva määrä. Teen pieniä nyssyköitä minigrip-pusseihin, ja laitan ne vielä pakasterasian sisälle, niin ei hajut karkaa. Ruoanlaitto helpottuu, kun ei aina tarvitse pilkkoa ekaks sipulia ja silmät vuotavina laitella ruokaa.

      • Anonyymi

        Sipulihan on siis sipuli niinku nyt kukan sipulit on mut tietysti jos tykkää juurakoista.


      • Anonyymi

        Nykyään on sipulisilppureita meiltäkin venäläiset varasti sellaisen oikein sekä manuaalin että sähköisen. Sähkötön on parempi tietysti eikä yhtään itketä.


    • oma kokki

      ei sipulin pakastaminen kannata yritin sitä kerran mutta en enää sipuli on sipulia ainoastaan tuoreena siis kuutioi sipuli ja kuullota se siitä saat parhaan aromin.

      • villeeeeee

        Opetelkaa, hyvät ihmiset, edes perusasiat välimerkkien käytöstä!


      • pilkutusta

        et oo tosissasi


      • Anonyymi
        villeeeeee kirjoitti:

        Opetelkaa, hyvät ihmiset, edes perusasiat välimerkkien käytöstä!

        Hah hah.,? /=#&&;;"


    • 1545

      sellaista säilytys juttua ei ole keksitty joka ei läpäisisi sipulin aromeja.... eli pullat maistuupi sitten sipulille

      • Anonyymi

        Nykyään saa kaupasta ostaa tuoretta talvella ja myös kuivattua ettei pakaste ole ainoa keino syödä vanhaa tai voi syödä tuoretta. Ettei niinku edes katsele mitään pakastettua kun voi ostaa tuoretta. Monet matkustaa Kreikkaan talvella syömään tuoretta ja Bulgariaan. Turkkiin.


    • Pakastaja tietää

      No kyllä varmasti pysyy sipulin haju ensimmäisen esimerkin mukaan siellä rasiassa! Rasian kannen tulee olla tiivis, kuten rasiankin. Kannelliset ns. eväsrasiat käy mainiosti sipulin pakastamiseen. Itsekin laitan pusseihin pienempiä määriä ja pakastan ne rasiassa. Jos vielä joku luulee, että haju leviää muihin tuotteisiin niin kannattaa hommata tiiviitä teräskippoja tai pyytää hajusta arvio ihmiseltä, joka ei tiedä pakastimessa olevan myös pullaa.. :DD

      • Pakastaja tietää

        Tarkennus edelliseen.. Tarjoa pullaa jollekin ja kysy häneltä, joka pullaa söi, että maistuiko vai haisiko pulla joltakin muulta, kuin pullalta. Sen jälkeen vasta paljastat, että samassa pakastimessa on myös sipulia :D


      • Anonyymi

        Thaimaalaiset kun tekee sipulista Porkkanasta valmiit kastikkeet voit ostaa kaupan hyllystä sweet sour lasipurkit 3€.Useimmat thai ruuat sisältää öljyä riisiä sipuli porkkana ja chili.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen pilkkonna raakana tuppervaaran silppurilla ja sitten fakumipussiin ja pakkaseen

    • Anonyymi

      Kyllä sipulia voi pakastaa,kun pakkaa hyvin hajun takia.

      • Anonyymi

        Paras tapa pakastaa on jättää ne maahan ja keväällä kyntää syvälle.


      • Anonyymi

        Haisen niin pahalle yleensä että koiratkin pelkää julkisissa.


    • Anonyymi

      Lasipurkkiin silppu ja pakkaseen.Tillipuskan myös työnnän lasipurkkiin,josta lusikalla kätevä rouhaista pitkin talvea ruokiin.Ei dunkkaa

    • Anonyymi

      Paras tapa on jättää peltoon tai heittää hankeen.

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä sipulia pitäisi pakastaa, jos sitä saa jatkuvasti kaupasta tuoreena? Sipulin pilkkominen terävällä veitsellä on parasta, mitä voi housut jalassa tehdä.

      • Anonyymi

        No, esimerkiksi siksi, että on saanut kasvimaalta valtavan sipulisadon ja epäilee, säilyvätkö kaikki niin pitkään hyvänä, ennenkuin tulee käytetyksi. Silloin voi/kannattaa osa pakastaa.


    • Anonyymi

      Tuli ostettua 2,5kg valmiiksi pilkottua sipulia. Ihan kätevää, mutta mautonta.
      En väitä, että mauttomuus johtuu pakastamisesta. Voihan olla mauton lajike, tehotuotettu yms joka vaikuttaa makuun. Lisäksi kg hinta oli kaksinkertainen.
      Vie myös pakasteesta tilaa , joten pyrin käyttämään nopeasti pois, tuoreen sipulin kera. Sensijaan pakastettu valmiiksi silputtu tilli on maukasta ja kun vertaan itse kasvatettuihin ja pakastettuihin en mitään eroa huomaa. Minulla on tukkukortti ja sieltä niitä voin ostaa. Tuore tillinippu on kallis ja menee kerralla kalapihvien tekoon.
      On muuten yllättävän vaikeaa löytää isoa pakastetilli satsia peruskaupoista.

      • Anonyymi

        Joo,ei ole enään tuuheita isoja tillinippuja kuin markkinatoreilla kesäisin.kaupan tillit kitukasvuisis,muutama tillinoksa,mikähän on kilohinta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo,ei ole enään tuuheita isoja tillinippuja kuin markkinatoreilla kesäisin.kaupan tillit kitukasvuisis,muutama tillinoksa,mikähän on kilohinta

        Tilli kasvaa kukkapurkissa ihan


      • Anonyymi

        ETTEKÖ OIKEASTI OSAA KASVATTAA TILLIÄ KUKKARUUKUISSA IHAN ITSE VALMIIT SIEMEN PUSSIT multaa pussi. Ei helvetti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo,ei ole enään tuuheita isoja tillinippuja kuin markkinatoreilla kesäisin.kaupan tillit kitukasvuisis,muutama tillinoksa,mikähän on kilohinta

        Mikro annos lohikeittoa 2€ siinä on sipulia.


    • Anonyymi

      Pakastettuna paras kun jättää maahan ja kyntää sinne.

      • Anonyymi

        Näillä älykkyyksillä ei sipulin ituisia paloja älyä kylvää kulkapurkkiin maahan tai mihinkään. Eikä USAssa ole kylmää kuin Alaskassa kai siellä nyt sentään kasvaa monta satoa putkeen sipuliakin vaikka missä laatikossa.


    • Anonyymi

      Voi hyvät ihmiset,oletteko kuulleet "koti" vakuumikoneesta?ollut käytössä jenkeissä jo yli 50 vuotta!!!!!!!on kaiken kokoisia,rullissa ja erikokoisissa pusseissa,saa vaikka metrisen lohifileen tehtyy pakastimeen.yrttejä ym.muovi ei oo mitään elmukelmua vaan paksua muovia.shäfer haistaa läpi,ei ihminen.taatusti ei tuu hajua mihinkään pulliin,jotka nekin pakastetaan pusseissa!!!!

      • Anonyymi

        USAssa saa kaupasta ja toreilta joka päivä tuoretta ellei osaa itse kasvattaa.


    • Anonyymi

      Tarkennus edelliseen,ollut usa:ssa käytössä yli60 vuotta!!!

    • Anonyymi

      Minirip pussissa

    • Anonyymi

      Ostakaa nyt sitä tuoretta sipulia säästyy ne pakastusrahat.

    • Miksi sipulia pitäisi pakastaa? Sitä saa ympäri vuoden samaan hintaan aivan kaikista kaupoista. Minusta sipulin pilkkominen on yksi parhaista ruoanlaiton valmisteluista. Sipulin hienoksi kuutioiminen on yksi parhaista testeistä keittiöveitselle. Jos voit tehdä helposti millimetrin välein vaaka- ja pystyviillot sipulinpuolikkaaseen ja kuutioida sen (ilman silmien vuotamista) jälkeen niin veitsi on geometrialtaan hyvä ja terävä.

      • Grillaava_rouva

        Tässä on hyvä esimerkki sipulin pilkkomisesta. Aaron Gibson tekee vain kaksi vaakaviiltoa ihan alussa, minä teen niitä enemmän. Hänen pystyviiltonsa ja itse pilkkominen on kyllä sujuvaa, itse en läheskään samaan pysty. Mutta pointtina on se, että jos veitsi ja taidot ovat tätä tasoa niin miksi sipulia pitäisi pakastaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=iN0CuN7jCk4

        PS. Itseltä löytyy myös noita Konosuken veitsiä useampikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      85
      2277
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      17
      2244
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      11
      1658
    4. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      104
      1458
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1396
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      155
      1239
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      256
      1037
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      943
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      909
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      174
      893
    Aihe