Linnulle keitto-ohje

vaakku

Meinasin keittää viimevuotisen sorsan kokonaisena. Miten olette tehneet? Yksi lintu, paljonko vettä, millä lämmöllä, kauanko ja mitä mausteita olette käyttäneet padassa?

12

10165

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keittämällä?

      Lintuvelliäkö?
      No on vanha sanonta "joka keitetyn paistaa, se makian maistaa." Joten käy se niinkin.
      Laita kattilaan vettä yli sorsan, sipua porkkanaa ja selleriä. Keitä hiljalleen kuplimalla ainakin puoli tuntia, jos vanha lintu niin kauemmin.( Itse ottaisin kyllä täkät pois ennen keittämistä ja paistaisin ne pannulla roseeksi.) Putsaa lihat luista keiton jälkeen ja pöyräytä lihat jauhoissa sekä paista ne. keittoveteen jos lisäät vaikka naudan kinttuluuta sahattuna kiekoiksi, niin saat jonkinmoisen soosipohjan.
      Lintuvelliä jos teet niin kai tiedät miten?
      Outo tapa sinulla sorsaa laittaa.

      • vaakku

        Niin, en tiedä onko se eriasia, mutta esim.kaverini keittää aina teeret. Pienellä lämmöllä, veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym. Uunissa laitan itse, mutta jos ei jaksa nähdä vaivaa niin tulee aika kuivakasta lihaa.

        Etkö ole ennen kuullut/nähnyt keitettävän lintuja? (katso vaikka linnustajan eräsyksy-dvd).


      • suolatiinuun lihat
        vaakku kirjoitti:

        Niin, en tiedä onko se eriasia, mutta esim.kaverini keittää aina teeret. Pienellä lämmöllä, veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym. Uunissa laitan itse, mutta jos ei jaksa nähdä vaivaa niin tulee aika kuivakasta lihaa.

        Etkö ole ennen kuullut/nähnyt keitettävän lintuja? (katso vaikka linnustajan eräsyksy-dvd).

        ettäs säilyvät ja niin poispäin.
        Toki vanhoja lintuja voi keittää ja linnun osia jotka eivät ole kovin mureita. Mutta rintalihoista saa keittämällä kumimaista mössyä, onhan se syötävää, mutta ei herkkua.


      • Fundador
        vaakku kirjoitti:

        Niin, en tiedä onko se eriasia, mutta esim.kaverini keittää aina teeret. Pienellä lämmöllä, veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym. Uunissa laitan itse, mutta jos ei jaksa nähdä vaivaa niin tulee aika kuivakasta lihaa.

        Etkö ole ennen kuullut/nähnyt keitettävän lintuja? (katso vaikka linnustajan eräsyksy-dvd).

        >veden sekaan punkkua, fondueta ym.ym.

        Miksi ihmeessä kukaan sotkisi keitinveteen fondueta?

        Vilkaisepa viisastuaksesi sopivista lähteistä, mikä ero fonduella ja fondilla on!


      • skäribo
        suolatiinuun lihat kirjoitti:

        ettäs säilyvät ja niin poispäin.
        Toki vanhoja lintuja voi keittää ja linnun osia jotka eivät ole kovin mureita. Mutta rintalihoista saa keittämällä kumimaista mössyä, onhan se syötävää, mutta ei herkkua.

        lintuja edelleen keitetään. Mutta eihän täällä mitään sorsia syödäkään.

        Ja keittoaika on muuten nelisen tuntia. Traani kannattaa poistaa, jos haluaa välttää pahaa hajua keitettäessä. Toisaalta linnusta tulee mehukkaampi, jos rasvan ja nahan jättää.


      • on pikkasen erijuttu
        skäribo kirjoitti:

        lintuja edelleen keitetään. Mutta eihän täällä mitään sorsia syödäkään.

        Ja keittoaika on muuten nelisen tuntia. Traani kannattaa poistaa, jos haluaa välttää pahaa hajua keitettäessä. Toisaalta linnusta tulee mehukkaampi, jos rasvan ja nahan jättää.

        Se että jostain haahkasta tai muista sukeltajista saa syötävät on kyllä kokin riemuvoitto. saaristossa tavat ovat kehittyneet aikojen saatossa. Ennen ei keväällä siellä ollut mitään kunnon syötävää, tuore liha, jopa haahkan oli näin hyväksi käytettävä.


      • haahka
        on pikkasen erijuttu kirjoitti:

        Se että jostain haahkasta tai muista sukeltajista saa syötävät on kyllä kokin riemuvoitto. saaristossa tavat ovat kehittyneet aikojen saatossa. Ennen ei keväällä siellä ollut mitään kunnon syötävää, tuore liha, jopa haahkan oli näin hyväksi käytettävä.

        on maukasta.Ei sitä tänäkään päivänä metsästetä pakosta.Muuta ruokaa kyllä pystytään hankkimaan mitä vatsa vaatii.Olipa kyseessä mikä ruoka tahansa,saattaa yksinkertaisimmat vanhemmat pakottaa lapsena syömään mitä tahansa ja kuinka paljon tahansa.Tietäähän sen mitä siitä myöhemmin seuraa.


    • F.Ogeli

      Sorsasta saa oikein hyvän höyryttämällä isossa kattilassa ritilän päällä. Höyrytysliemeen loraus viiniä tai serryä sekä laakerinlehdet ja pippurit ja suola. Liemestä saa kätevästi hyvän kastikepohjan.

      • fuugeli

        otethaanaan lintu,heitethään se veteen ja keitethään,otethaan vesi pois,kaadethaan sekaan kossua,otethaan lintu pois, juuan kossu...hitsi kun oon niin huono vitsinkertoja,jotenkin näin se meni se lapinäijän lintukeitto-ohje...


      • keittämistä
        fuugeli kirjoitti:

        otethaanaan lintu,heitethään se veteen ja keitethään,otethaan vesi pois,kaadethaan sekaan kossua,otethaan lintu pois, juuan kossu...hitsi kun oon niin huono vitsinkertoja,jotenkin näin se meni se lapinäijän lintukeitto-ohje...

        Ketjua lukiessani odotinkin tätä juttua tulevaksi.

        Lisäyshän tarinaan kuuluu, että sen linnun kanssa keitetään yhtaikaa tiiliskiveä sopivissa liemissä. Sitten lopuksi se lintu heitetään pois ja liemi nautitaan yhdessä sen murean tiiliskiven kanssa.

        Että tätäkin sopii kokeilla.


      • i k i
        fuugeli kirjoitti:

        otethaanaan lintu,heitethään se veteen ja keitethään,otethaan vesi pois,kaadethaan sekaan kossua,otethaan lintu pois, juuan kossu...hitsi kun oon niin huono vitsinkertoja,jotenkin näin se meni se lapinäijän lintukeitto-ohje...

        Näin se menee.... Otethan kuikka, lisäthän 10 litraa vettä, kiehautethan ja heitethän vesi pois...lisäthän 3 litraa maitua ja lämmäytethän, kaadethan maito pois...lisäthän 10 pulloa koskenkorvaa ja heitethän kuikka pois...syyhjän ja nautithan.


    • sorsastaja...

      ainakin verikuohat pois..mut sen olet toivottavasti jo tehnyt kynimisen jälkeen..:)..
      ite noita keittelen 1-1,5 tuntii , riippuu miten verta tulee keitin veden pintaan se on yök ja pois . Asian sivusta hieman mutta kun vismutilla tulee ammuttua tuohon kaulan seutuville ei paljon verta keitosta tulekkaan..valuvat veteen ja veneen pohjalle..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2434
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2274
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2153
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1969
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      82
      1655
    6. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      20
      1291
    7. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1249
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1224
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1033
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      29
      918
    Aihe