'leipä ei lihota'

...

olen kuullut monta kertaa sanottavn että leipä itsessään ei muka lihota,vaan se mitä siihen leivän päälle laittaa! Mutta kylhän se niin menee että se leipä siinä lihottaa eikä esim. juusto siinä päällä..

34

6617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      että sen leivän voi jättää syömättä ja kun valitsee hiilihydraatittomia juustoja, kuten emmental, niin juustopalat voi syödä ilman leipää tai raastaa juusto munakkaaseen.

      • karppaajatar

        Mä ainakin syön täysruisleipää keskimäärin 2-4 (voi joskus mennä enemmänkin) siivua päivässä ja päällä on niin juustoa kuin kinkkuakin ja muita hörhelöjä eikä paino ole noussut.


      • Kiril
        karppaajatar kirjoitti:

        Mä ainakin syön täysruisleipää keskimäärin 2-4 (voi joskus mennä enemmänkin) siivua päivässä ja päällä on niin juustoa kuin kinkkuakin ja muita hörhelöjä eikä paino ole noussut.

        Ihmisten aineenvaihdunta on sen verran erilainen, että noinkin onnistuu. Minulle ei tuollainen määrä hiilihydraatteja päivässä sovi ollenkaan ja toisaalta kun mielestäni leipä ei ole varsinaista ruokaa niin ei ole mitään tarvetta syödä sitä kuin satunnaisesti. On paljon muuta mielenkiintoisempaa syötävää. Jos söisin noin paljon leipää niin sitten joutuisin vähentämään muuta syömistä ja se ei ole mielekästä, mutta kukin tyylillään.


      • karppaajatar
        Kiril kirjoitti:

        Ihmisten aineenvaihdunta on sen verran erilainen, että noinkin onnistuu. Minulle ei tuollainen määrä hiilihydraatteja päivässä sovi ollenkaan ja toisaalta kun mielestäni leipä ei ole varsinaista ruokaa niin ei ole mitään tarvetta syödä sitä kuin satunnaisesti. On paljon muuta mielenkiintoisempaa syötävää. Jos söisin noin paljon leipää niin sitten joutuisin vähentämään muuta syömistä ja se ei ole mielekästä, mutta kukin tyylillään.

        2-4 ruisleivästä hiilareita tulee 15-30 grammaa, joka ei minulle riitä (välttelen ketoosia). Päällisistä ei montaa grammaa hiilareita kerry päivässä.

        Leipä ei mielestäni todellakaan ole vähemmän mielenkiintoinen valinta, koska sen päällisiä voi vaihdella mielen mukaan (kalaa, lihaa, kanaa, munaa, juustoa, kasviksia, jne.). Leipä on oiva aamupala tai välipala töihin, koska se pitää nälän pois kauan (ainakin minulla) ja sen voi tehdä illalla valmiiksi, jolloin se on nopsasti saatavilla. Ja se maittaa tosi hyvin kahvin kanssa.

        Syön kyllä muutoinkin tosi hyvin ja monipuolisesti. Ei minun tarvitse leivän hiilarien takia vältellä esimerkiksi kasviksien ja maitotuotteiden käyttöä. Päivittäiset hiilarit pysyy kuitenkin 50 gramman paikkeilla, tosin joskus voi olla reilusti enemmän ja joskus vähemmän, mutta en vedä siitä ressiä. Pääasia, että elämä maistuu mansikoille ja jaksaa porhaltaa ja paino ei nouse ja olo on hyvä.

        Näin on, kukin taaplaatkoot tyylillään ja tämä on minun tyyli:)


      • VHH-peikko
        karppaajatar kirjoitti:

        2-4 ruisleivästä hiilareita tulee 15-30 grammaa, joka ei minulle riitä (välttelen ketoosia). Päällisistä ei montaa grammaa hiilareita kerry päivässä.

        Leipä ei mielestäni todellakaan ole vähemmän mielenkiintoinen valinta, koska sen päällisiä voi vaihdella mielen mukaan (kalaa, lihaa, kanaa, munaa, juustoa, kasviksia, jne.). Leipä on oiva aamupala tai välipala töihin, koska se pitää nälän pois kauan (ainakin minulla) ja sen voi tehdä illalla valmiiksi, jolloin se on nopsasti saatavilla. Ja se maittaa tosi hyvin kahvin kanssa.

        Syön kyllä muutoinkin tosi hyvin ja monipuolisesti. Ei minun tarvitse leivän hiilarien takia vältellä esimerkiksi kasviksien ja maitotuotteiden käyttöä. Päivittäiset hiilarit pysyy kuitenkin 50 gramman paikkeilla, tosin joskus voi olla reilusti enemmän ja joskus vähemmän, mutta en vedä siitä ressiä. Pääasia, että elämä maistuu mansikoille ja jaksaa porhaltaa ja paino ei nouse ja olo on hyvä.

        Näin on, kukin taaplaatkoot tyylillään ja tämä on minun tyyli:)

        jos 4 palasta noin vähän hiilaria tulee?
        ...
        Niinno, Uotilan palan paino näyttäisi olevan vain 28g, kun minä muistin että kaksi viipaletta olisi painanut 65-70. Eli 4 palaa Uotilaa on n.33g kun mun muistin mukaan siitä olisi tullut 37-40g.


      • Kiril
        karppaajatar kirjoitti:

        2-4 ruisleivästä hiilareita tulee 15-30 grammaa, joka ei minulle riitä (välttelen ketoosia). Päällisistä ei montaa grammaa hiilareita kerry päivässä.

        Leipä ei mielestäni todellakaan ole vähemmän mielenkiintoinen valinta, koska sen päällisiä voi vaihdella mielen mukaan (kalaa, lihaa, kanaa, munaa, juustoa, kasviksia, jne.). Leipä on oiva aamupala tai välipala töihin, koska se pitää nälän pois kauan (ainakin minulla) ja sen voi tehdä illalla valmiiksi, jolloin se on nopsasti saatavilla. Ja se maittaa tosi hyvin kahvin kanssa.

        Syön kyllä muutoinkin tosi hyvin ja monipuolisesti. Ei minun tarvitse leivän hiilarien takia vältellä esimerkiksi kasviksien ja maitotuotteiden käyttöä. Päivittäiset hiilarit pysyy kuitenkin 50 gramman paikkeilla, tosin joskus voi olla reilusti enemmän ja joskus vähemmän, mutta en vedä siitä ressiä. Pääasia, että elämä maistuu mansikoille ja jaksaa porhaltaa ja paino ei nouse ja olo on hyvä.

        Näin on, kukin taaplaatkoot tyylillään ja tämä on minun tyyli:)

        minulla ei leipä pidä nälkää lainkaan, mutta tietysti riippuu päällisistä. Jos siinä on reilusti lihaa, kalaa, kanaa jne niin tilanne voi olla toinen, mutta en sitä leivän kunniaksi voi laittaa, että nälkä pysyy poissa.

        Jos syön lounaaksi pihvin, parisataa grammaa ja lisäksi on runsaasti kasviksia tai salaattia, niin en yksinkertaisesti pysty syömään enempää, joten leipä ei maistu minulle aterian yhteydessä. Toisaalta olen jo ihan riittävästi aikanaan syönyt aamiaiseksi leipää kahvin kanssa, joten nykyisin maistuu kananmuna eri muodoissa, juustomunakas, kokkelia ja pekonia, savukalaa jne. ja se riittää pitämään nälän poissa lounaaseen asti.

        Kun en syö välipaloja lainkaan niin tuo ruisleivän syönti jää erikoistilanteisiin, kuten jos on muikunmätiä sipulin ja smetanan kera niin silloin saatan ottaa ruisleipää.


    • lihota

      Määrä ratkaisee!

      • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        no kyllähän se leipä lihottaa helpommin kuin esim juusto! Kaikkihan sen tietää että hiilarit lihottaa helpommin ku proteiinit!


      • Kraan
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kirjoitti:

        no kyllähän se leipä lihottaa helpommin kuin esim juusto! Kaikkihan sen tietää että hiilarit lihottaa helpommin ku proteiinit!

        Juustossa on paljon energiaa, koska siinä on rasvaa. On olemassa vähärasvaisia juustoja, joissa on myös vähemmän kaloreita.


      • VHH-peikko
        Kraan kirjoitti:

        Juustossa on paljon energiaa, koska siinä on rasvaa. On olemassa vähärasvaisia juustoja, joissa on myös vähemmän kaloreita.

        tai siis ainakaan mulla ei enää ole. Ennenkun söin paljon leipää, meni myös leikkeleitä ja juustoa paljon. Nyt saattaa mennä päiviä etten syö juustoa ollenkaan. Joihin ruokiin toki laitan ruhtinaallisen 50g juustoraastetta päälle, hyvää. Jotain vahvaa juustoa toki riittää vähempikin.


      • Kiril
        Kraan kirjoitti:

        Juustossa on paljon energiaa, koska siinä on rasvaa. On olemassa vähärasvaisia juustoja, joissa on myös vähemmän kaloreita.

        vhh ruokavaliolla, koska ei syödä niitä hiilihydraattivoileipiä ja laiteta päälle juustoa. Itse käytän vain mustaleima emmentalia, jossa on hiilihydraatteja nolla ja rasvaa jotain 34% mutta se ei todellakaan ole ongelma. Käytän juustoa lähinnä raasteena aamiaisella munakkaaseen tai uunissa kukkakaalin päälle kuorrutukseen, muutoin en juurikaan syö juustoa.


      • Trranze
        Kiril kirjoitti:

        vhh ruokavaliolla, koska ei syödä niitä hiilihydraattivoileipiä ja laiteta päälle juustoa. Itse käytän vain mustaleima emmentalia, jossa on hiilihydraatteja nolla ja rasvaa jotain 34% mutta se ei todellakaan ole ongelma. Käytän juustoa lähinnä raasteena aamiaisella munakkaaseen tai uunissa kukkakaalin päälle kuorrutukseen, muutoin en juurikaan syö juustoa.

        Sä taidat Kiril olla niin nuori vielä että periaatteessa sulle monikaan ravinnon juttu ei oo vielä "ongelma".

        Toi kovien liepäjuustojen rasva on todellinen ongelma vasta sitten kun ihminen on, kuten minä, 50 vee ja tarttee siis ihan oikeesti myös funtsia myös terveyttää eikä ainoastaan sitä et on niin taikka näin timmi. Laihtumiseen kuuluu täs vaihees olennaisena osana ennen kaikkea se myös et dieetti onsellanen jota voi huoleti terveysmielessä noudattaa vaik loppuelämän, jos ajatellaan esim sydän- ja verisuonitautien mahdollisuutta ja siinä mielessä en kyllä suosittelis ketään syömään säännöllisesti rasvasia juustoja, täysmaitoa, voita, rasvasta lihaa etc.
        Kyllähän niitä syömällä ja hiilarit poisjättämällä laihtuu ens alkuun ihan kivasti, olen kokeillu, mut entäs 20 vuoden kuluttua? Missä kondiksessa on sitte elimistö?


      • Kiril
        Trranze kirjoitti:

        Sä taidat Kiril olla niin nuori vielä että periaatteessa sulle monikaan ravinnon juttu ei oo vielä "ongelma".

        Toi kovien liepäjuustojen rasva on todellinen ongelma vasta sitten kun ihminen on, kuten minä, 50 vee ja tarttee siis ihan oikeesti myös funtsia myös terveyttää eikä ainoastaan sitä et on niin taikka näin timmi. Laihtumiseen kuuluu täs vaihees olennaisena osana ennen kaikkea se myös et dieetti onsellanen jota voi huoleti terveysmielessä noudattaa vaik loppuelämän, jos ajatellaan esim sydän- ja verisuonitautien mahdollisuutta ja siinä mielessä en kyllä suosittelis ketään syömään säännöllisesti rasvasia juustoja, täysmaitoa, voita, rasvasta lihaa etc.
        Kyllähän niitä syömällä ja hiilarit poisjättämällä laihtuu ens alkuun ihan kivasti, olen kokeillu, mut entäs 20 vuoden kuluttua? Missä kondiksessa on sitte elimistö?

        että mittarissa on 55 v. Ja mun ongelmat ovat suvussa esiintyvät sydän- ja verisuonisairaudet. Aikaisemmin ei ollut mitään ongelmia mutta pari vuotta sitten verenpaine alkoi nousta hälyyttävän korkealle ja kolesteroliarvot oli lääkärin mielestä huolestuttavat. Painokin nousi ensimmäistä kertaa yli sadan kilon. Oli pakko tehdä loppuelämän kestävä ruokailutottumusten muutos.

        Vähähiilihydraattinen ruokavalio oli se, jolla paino lähti laskuun ja kaikki arvot paranivat. Kaikki jauhot, perunat, riisit, pastat, makaronit ja niitä sisältävät valmisruoat pois.
        Lisäksi luovuin kaikista keinorasvoista ja margariineista. Nyt kun en syö voileipiä niin syön rasvaisia juustoja missä ei ole hiilihydraatteja, voita tarvitaan paistamiseen, täysmaitoa juon lasin pari päivässä, kuohukermaa laitan kahviin ja lorautan kastikkeeseen. Kaksi kertaa vuodessa käyn mittauttamassa arvot ja ne ovat pysyneet kunnossa.

        Ainoa johtopäätös onkin, että runsaat hiilihydraatit ja keinorasvat sekä valmisruoat lukuisine lisäaineineen ovat ne tekijät jotka saavat sairauksia aikaan. Ei luonnolliset ravintoaineet. Yhdyn siihen käsitykseen, että ihmisen tulisi välttää "sormeilemasta" luonnollisia ravintoaineita, kuten rasvan poistamista teollisin menetelmin, rasvojen muokkausta rakenteita muuttamalla jne.


      • trranze
        Kiril kirjoitti:

        että mittarissa on 55 v. Ja mun ongelmat ovat suvussa esiintyvät sydän- ja verisuonisairaudet. Aikaisemmin ei ollut mitään ongelmia mutta pari vuotta sitten verenpaine alkoi nousta hälyyttävän korkealle ja kolesteroliarvot oli lääkärin mielestä huolestuttavat. Painokin nousi ensimmäistä kertaa yli sadan kilon. Oli pakko tehdä loppuelämän kestävä ruokailutottumusten muutos.

        Vähähiilihydraattinen ruokavalio oli se, jolla paino lähti laskuun ja kaikki arvot paranivat. Kaikki jauhot, perunat, riisit, pastat, makaronit ja niitä sisältävät valmisruoat pois.
        Lisäksi luovuin kaikista keinorasvoista ja margariineista. Nyt kun en syö voileipiä niin syön rasvaisia juustoja missä ei ole hiilihydraatteja, voita tarvitaan paistamiseen, täysmaitoa juon lasin pari päivässä, kuohukermaa laitan kahviin ja lorautan kastikkeeseen. Kaksi kertaa vuodessa käyn mittauttamassa arvot ja ne ovat pysyneet kunnossa.

        Ainoa johtopäätös onkin, että runsaat hiilihydraatit ja keinorasvat sekä valmisruoat lukuisine lisäaineineen ovat ne tekijät jotka saavat sairauksia aikaan. Ei luonnolliset ravintoaineet. Yhdyn siihen käsitykseen, että ihmisen tulisi välttää "sormeilemasta" luonnollisia ravintoaineita, kuten rasvan poistamista teollisin menetelmin, rasvojen muokkausta rakenteita muuttamalla jne.

        No hieno homma; toivottavasti asia on näin.

        Halusin itekkin "uskoa" tohon VHH-dieettiin mut joku kuudes vaisto sanoo mulle et se ei kuitenkaan oo ihan niin tai ainakaan kaikkien juttu ihan niin täydellisenä ku mitä ite kuvailit. Jos se sulla on toiminu tähän asti noin loistavasti ja olet vieläpä laihtunukkin merkittävästi, niin vaude!

        AInut ikävä homma on se, et me ilmeisesti molemmat nähdään (tai ei nähdä) n. 20 vuoden kuluttua vasta mikä todella laajoissa väestömäärissä ja selkeesti pitkällä ajanjaksolla on merkitys sillä mikä on ravinnossa hiilareiden ja proteiinien ja rasvan suhde. Ja että miten tollasta dieettiä pystytään noudattamaan globaalisti.

        Ylipaino on muuten tän hetken maailmassa jo suurempi ongelma ku nälänhätä, luin tossa jostain männäpäivänä. Mut samana päivänä luin myös vesiongelmista, siis tosiaankin samana päivänä nää tuli silmiin, niin siis esim Suomessa maatalous kuluttaa kaikesta käyttövedestä 80 prosenttia ja vedenpuute tulee lähitulevaisuudessa olemaan myös hyvinvointivaltioiden ongelma.
        Maatalous ja farmit vai mitä ne on, en tie ku asun kaupungissa, niin niiden tuottamat liha- ja meijerituotteet ja se tuotantotilanne joutuu syyningin alle.

        Lihansyönti ei oo globaalisti kuitenkaan sellanen ratkasu jota pystytään toteuttamaan VHH-mielessä jos halutaan ruokkia koko planeetta; tai edes- jos halutaan vastasuudessa et kaikilla elintasomaidenkaan ihmisillä on riittävästi ravintoja ja ennen kaikkea puhdasta vettä.

        Vai oisko päin vastoin? Oisko runsas liha- ja meijerituotteiden syönti tulevaisuuden juttu kaikille?


      • Kiril
        trranze kirjoitti:

        No hieno homma; toivottavasti asia on näin.

        Halusin itekkin "uskoa" tohon VHH-dieettiin mut joku kuudes vaisto sanoo mulle et se ei kuitenkaan oo ihan niin tai ainakaan kaikkien juttu ihan niin täydellisenä ku mitä ite kuvailit. Jos se sulla on toiminu tähän asti noin loistavasti ja olet vieläpä laihtunukkin merkittävästi, niin vaude!

        AInut ikävä homma on se, et me ilmeisesti molemmat nähdään (tai ei nähdä) n. 20 vuoden kuluttua vasta mikä todella laajoissa väestömäärissä ja selkeesti pitkällä ajanjaksolla on merkitys sillä mikä on ravinnossa hiilareiden ja proteiinien ja rasvan suhde. Ja että miten tollasta dieettiä pystytään noudattamaan globaalisti.

        Ylipaino on muuten tän hetken maailmassa jo suurempi ongelma ku nälänhätä, luin tossa jostain männäpäivänä. Mut samana päivänä luin myös vesiongelmista, siis tosiaankin samana päivänä nää tuli silmiin, niin siis esim Suomessa maatalous kuluttaa kaikesta käyttövedestä 80 prosenttia ja vedenpuute tulee lähitulevaisuudessa olemaan myös hyvinvointivaltioiden ongelma.
        Maatalous ja farmit vai mitä ne on, en tie ku asun kaupungissa, niin niiden tuottamat liha- ja meijerituotteet ja se tuotantotilanne joutuu syyningin alle.

        Lihansyönti ei oo globaalisti kuitenkaan sellanen ratkasu jota pystytään toteuttamaan VHH-mielessä jos halutaan ruokkia koko planeetta; tai edes- jos halutaan vastasuudessa et kaikilla elintasomaidenkaan ihmisillä on riittävästi ravintoja ja ennen kaikkea puhdasta vettä.

        Vai oisko päin vastoin? Oisko runsas liha- ja meijerituotteiden syönti tulevaisuuden juttu kaikille?

        että jos hiilareiden osuus ei laske nykyisestä niin sairaudet, kuten diabetes, sydän- ja verisuonitaudit, osteoporoosi ja monet muut lisääntyy sitä vauhtia mitä ne nyt lisääntyy. Diabetesennuste vuoteen 2010 mennessä on 70%:n kasvu ja ainahan tuo diabetes on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

        Toinen tulevaisuuden ongelma on valmisruoka ja sen suosion kasvu. Kauppalehdestä ole lukenut millaisia odotuksia elintarviketeollisuudella on valmisruokabisneksen suhteen, eniten kasvua odotetaan sieltä. Se tarkoittaa halpojen keinorasvojen käyttöä ruoanvalmistuksessa, runsaita hiilihydraatteja ja erilaisia lisäaineita, aromivahventeita ja sokereita lisäämään ruokien säilyvyyttä, mutta samalla haittavaikutuksia.

        Elintarvike- ja lääketeollisuus taistelee vhh tyyppisiä ruokavalioita vastaan suurilla rahoilla, koska se koetaan uhkana näiden pörssiyhtiöiden voittojen kasvulle. Jos vhh ruokavaliolla joku syö itsensä terveeksi niin eihän sellainen ihminen tuota mitään lääketeollisuudelle.

        Muutosta on kyllä tapahtumassa sillä maailman rikkain mies Bill Gates on todennut, ettei lääketiede kuulu kapitalismin piiriin ja hänen mielestä pikavoittoihin perustuva lääketeollisuus ei kykene luomaan mitään todellista uutta, jolla olisi merkitystä arkipäivän kärsimyksissä. Hän onkin lahjoittanut varoja niille, jotka tekevät töitä todellisten ongelmien parissa. Vapaa yritteliäisyys on hyvä asia, mutta se ei toimi lääketieteessä.


      • ihmeellistä.
        trranze kirjoitti:

        No hieno homma; toivottavasti asia on näin.

        Halusin itekkin "uskoa" tohon VHH-dieettiin mut joku kuudes vaisto sanoo mulle et se ei kuitenkaan oo ihan niin tai ainakaan kaikkien juttu ihan niin täydellisenä ku mitä ite kuvailit. Jos se sulla on toiminu tähän asti noin loistavasti ja olet vieläpä laihtunukkin merkittävästi, niin vaude!

        AInut ikävä homma on se, et me ilmeisesti molemmat nähdään (tai ei nähdä) n. 20 vuoden kuluttua vasta mikä todella laajoissa väestömäärissä ja selkeesti pitkällä ajanjaksolla on merkitys sillä mikä on ravinnossa hiilareiden ja proteiinien ja rasvan suhde. Ja että miten tollasta dieettiä pystytään noudattamaan globaalisti.

        Ylipaino on muuten tän hetken maailmassa jo suurempi ongelma ku nälänhätä, luin tossa jostain männäpäivänä. Mut samana päivänä luin myös vesiongelmista, siis tosiaankin samana päivänä nää tuli silmiin, niin siis esim Suomessa maatalous kuluttaa kaikesta käyttövedestä 80 prosenttia ja vedenpuute tulee lähitulevaisuudessa olemaan myös hyvinvointivaltioiden ongelma.
        Maatalous ja farmit vai mitä ne on, en tie ku asun kaupungissa, niin niiden tuottamat liha- ja meijerituotteet ja se tuotantotilanne joutuu syyningin alle.

        Lihansyönti ei oo globaalisti kuitenkaan sellanen ratkasu jota pystytään toteuttamaan VHH-mielessä jos halutaan ruokkia koko planeetta; tai edes- jos halutaan vastasuudessa et kaikilla elintasomaidenkaan ihmisillä on riittävästi ravintoja ja ennen kaikkea puhdasta vettä.

        Vai oisko päin vastoin? Oisko runsas liha- ja meijerituotteiden syönti tulevaisuuden juttu kaikille?

        VHH ei ole mikään uskonlahko, vaikka VHH-vastustajat näin esittävätkin. En tiedä näiden vastustajien uskosta, mutta ei sitä pidä sekoittaa VHHn.
        Oikein noudatetussa VHHssa ei ole mitään ihmeellistä tai vaarallista. Ainut ihmeellisyys on Median ja KTLn jatkuva asioiden vääristäminen ja että ihmiset vielä uskovat sitä. Voisi puhua jopa aivopesusta.

        Ympäristömyrkyt ja lisäaineet lienee suurempi vaara kuin se kuinka paljon syö hiilareita, proteiinia tai rasvaa. Siis jos ruokavaliossa edes on jotain järkeä.

        Miksi kaikki luulee että VHHlla syödään lihaa jotenkin ihmeellisiä määriä. Kyllä normaali proteiinin saannin turvaaminen riittää useimmille.
        Meijerituotteita taasen VHHlla menee vähemmän, kun maitoa ei monikaan juo, voita ei laiteta leivällä eikä juustoa. Kermaakin kuluu vain kohtuullisia määriä.


      • trranze
        ihmeellistä. kirjoitti:

        VHH ei ole mikään uskonlahko, vaikka VHH-vastustajat näin esittävätkin. En tiedä näiden vastustajien uskosta, mutta ei sitä pidä sekoittaa VHHn.
        Oikein noudatetussa VHHssa ei ole mitään ihmeellistä tai vaarallista. Ainut ihmeellisyys on Median ja KTLn jatkuva asioiden vääristäminen ja että ihmiset vielä uskovat sitä. Voisi puhua jopa aivopesusta.

        Ympäristömyrkyt ja lisäaineet lienee suurempi vaara kuin se kuinka paljon syö hiilareita, proteiinia tai rasvaa. Siis jos ruokavaliossa edes on jotain järkeä.

        Miksi kaikki luulee että VHHlla syödään lihaa jotenkin ihmeellisiä määriä. Kyllä normaali proteiinin saannin turvaaminen riittää useimmille.
        Meijerituotteita taasen VHHlla menee vähemmän, kun maitoa ei monikaan juo, voita ei laiteta leivällä eikä juustoa. Kermaakin kuluu vain kohtuullisia määriä.

        Mikäs sulle nyt päähän hurahti, helle vai? Kuka tässä mistään USKOSTA on puhunu?

        Asioita tutkitaan monelta eri kantilta, siitä on kysymys, ei mistään uskosta, voi jeesuksen jyväleipä....


      • usko.
        trranze kirjoitti:

        Mikäs sulle nyt päähän hurahti, helle vai? Kuka tässä mistään USKOSTA on puhunu?

        Asioita tutkitaan monelta eri kantilta, siitä on kysymys, ei mistään uskosta, voi jeesuksen jyväleipä....

        Etkö osaa lukea. Juuri uskon puutteestahan kaveri kärsi, eikä esim faktojen puutteesta.
        Itselläsi taitaa olla helle ongelmia, mutta mitä hittoa sä tänne sitä tulet valittamaan.


    • siistota

      en ole perehtynyt ravitsemukseen joten voin olla väärässä.

      siis hiilarithan sisältävät enemmän energiaa eli 'kaloreita' kuin proteiini. mutta nyt on unohettu yks tärkee juttu.

      hiilarithan on sitä energiaa jolla me ihmiset kuljetaan eteenpäin. kuvitelkaamme että olemme autoja, ja tarvitsemme bensaa aina jaksaaksemme- tämä bensa on hiilarit. jos ei hiilareita syö, on nälkä. ei se nälkä jukurtilla lähe (minulla ainakaan).

      tämän bensan lisäksi tarvitsemme proteiineja ja rasvoja. rasvat on tärkeitä mm. soluille ja proteiinit mm. lihaksille. sitten vielä tarvitsemme erilaisia vitamiini ja kivennäisaineita, jotta elimistömme pysyisi tasapainoisena.

      sinäsä leipä on aika tiivistä ruokaa, eli siinä tosiaan on paljon 'kaloreita', mutta se sisältää (ainaki ruis) myös paljon kuitua. jos laihduttaja pelkää näitä kaloreita, leivän sijasta kannattaa syödä päivittäin puuroa ja paljon kasviksia.

      • kahdenlaista.

        on bensakoneita ja dieseleitä, eli hiilareita ja rasvaa. Ihminen on vain siinä mielessä parempi, että se voi käyttää kahta eri polttoainetta mitä suurinosa polttomootterista ei kykene tekemään.

        Rukiin tai puuron kuidulle ei ole tarvetta, ainakaan VHHlla. Ehkä se on tarpeen normiruualla, mutta ei siis VHHlla.


      • siis tota
        kahdenlaista. kirjoitti:

        on bensakoneita ja dieseleitä, eli hiilareita ja rasvaa. Ihminen on vain siinä mielessä parempi, että se voi käyttää kahta eri polttoainetta mitä suurinosa polttomootterista ei kykene tekemään.

        Rukiin tai puuron kuidulle ei ole tarvetta, ainakaan VHHlla. Ehkä se on tarpeen normiruualla, mutta ei siis VHHlla.

        juu voi olla. itse en vhh diettiin alkaisi, koska vieläkään minulla ei lähde jukurtista nälkä.

        proteiini vaan on minulle semmone, että vaikka sitä söisi kuinka, ei nälkä lähe (kala, maitotuotteet, kananmuna, liha, soijatuotteet...). kun taas syön pari ruisleipääa ja päälle hiukkasen kasvirasvalevitettä, johan nälkä lähtee! ja kaloreita kuluu paljon vähemmän kun oisin syönyt 10 jogurttia.

        ihmiset ovat toki erilaisia.


      • joku jugurtti
        siis tota kirjoitti:

        juu voi olla. itse en vhh diettiin alkaisi, koska vieläkään minulla ei lähde jukurtista nälkä.

        proteiini vaan on minulle semmone, että vaikka sitä söisi kuinka, ei nälkä lähe (kala, maitotuotteet, kananmuna, liha, soijatuotteet...). kun taas syön pari ruisleipääa ja päälle hiukkasen kasvirasvalevitettä, johan nälkä lähtee! ja kaloreita kuluu paljon vähemmän kun oisin syönyt 10 jogurttia.

        ihmiset ovat toki erilaisia.

        edes liittyy VHHn yhtään sen enempää kuin mihinkään muuhunkaan ruokavalioon? Tai ehkä sitten, että VHHlla katsotaan tarkemmin mitä jugurttia syödään.

        Kuka edes söisi jugurttia nälkään (paitsi joku low-fat laihduttaja), kyllä nälkään on tarkoitus syödä kunnon ateria.

        Jugurtti proteiinia? Katoppa tarkemmin sitä tuoteselostetta.

        Ruisleipä pelkkine hiilareineen taas ei pidä nälkää juuri ollenkaan. Kyllä aterialla pitää olla proteiinia ja rasvaa jotta se pitää nälkää.


      • PowerForward

        Proteiini ja hiilihydraatti sisältää saman verran kaloreita, eli 4kcal/g. Rasvan vastaava energiasisältö on 9kcal.


    • lihottaa

      Se on sama mitä elämäntapaa noudatat, mutta syöt liikaa niin se lihottaa eli syöt enemmän kuin kulutat.

    • olevan leipä friikkejä

      taas keskustelussa. Ja tuntuvat poistattavan asiallisia kirjoituksia viestiketjusta.

      Onhan se kurjaa kun leipä joka on mainostettu terveystuotteena vailla vertaa,onkin nykyään vastatuulessa. Jo KTL:n tutkimuskin osoittaa että suomalaiset syövät liikaa hiilareita. Ja juuri leipä nostettiin esiin. Moni kun saa liikaa hiilareita pelkästää leivästä. Joten suositus,syö leipää 6-9 viipaletta päivässä joutuu nyt outoon valoon.

      Samoin leipäteollisuus kyseenalaistaa kaikki sairaudet jotka liittyvät viljaan ja leipään. Kuten hiiva syndrooma,keliakia ja muut vilja yliherkkyydet.

      No eiköhän joku professori kohta lausu ylistäviä sanoja leivästä ja viljasta sekä sen terveydestä,saatuaan "ruskean kirjekuoren" leipäteollisuudelta. Näinhän suomessa on aina toimittu. Sivuseikka on se että yhä kasvava joukko ihmisiä kärsii viljan ja leivän aiheuttamista sairauksista ja yliherkkyyksistä.

      p.s. katsotaa kuinka kauan kirjoitukseni nyt saa viestiketjussa olla,vaikka täyttää kaikki foorumin säännöt. Mutta ei miellytä leipäteollisuutta ja leipä friikkejä.

      • muka

        vastaavanlaisen viestin tähän ketjuun aikaisemmin laittanut? En ymmärrä miksi se olisi poistettu, ellei sitten ollut jonkin asiattoman viestin perässä joka on poistettu.

        "Sivuseikka on se että yhä kasvava joukko ihmisiä kärsii viljan ja leivän aiheuttamista sairauksista ja yliherkkyyksistä."
        Tämä on kaksipiippuinen juttu, mielestäni. Ehkä monelle sopisi kunnon ruisleipä ilman valkoisia jauhoja ja lisäaineita. Ehkä, en tiedä. Jälkimmäiset asiat saattaa myös olla syy ongelmiin, jälleen ehkä, mutta kukaan ei halua sitä seikkaa tutkia.
        Eli jos olisi aina syönyt kunnon ruisleipää ja muutenkin puhdasta (lisäaineetonta) ruokaa, niin ehkä ongelmia ei olisi.


      • samansisältöisen
        muka kirjoitti:

        vastaavanlaisen viestin tähän ketjuun aikaisemmin laittanut? En ymmärrä miksi se olisi poistettu, ellei sitten ollut jonkin asiattoman viestin perässä joka on poistettu.

        "Sivuseikka on se että yhä kasvava joukko ihmisiä kärsii viljan ja leivän aiheuttamista sairauksista ja yliherkkyyksistä."
        Tämä on kaksipiippuinen juttu, mielestäni. Ehkä monelle sopisi kunnon ruisleipä ilman valkoisia jauhoja ja lisäaineita. Ehkä, en tiedä. Jälkimmäiset asiat saattaa myös olla syy ongelmiin, jälleen ehkä, mutta kukaan ei halua sitä seikkaa tutkia.
        Eli jos olisi aina syönyt kunnon ruisleipää ja muutenkin puhdasta (lisäaineetonta) ruokaa, niin ehkä ongelmia ei olisi.

        viestin aijemmin tähän viestiketjuun. Mutta se hämmästyksekseni oli poistettu.

        Leipä/vilja onkin kaksipiippuinen asia,en sitä aijo kiistääkkään. Joillekin se sopii joillekkin ei. Jos leipä esim.ruisleipä olisi oikeaa ruisleipää,mutta kun ei. Esim suosituissa ruispaloissa on muistaakseni 22% vehnäjauhoja ja kasa lisäaineita. Oikeassa ruisleivässä kun ei ole kuin vettä,ruisjauhoja,suolaa ja tietysti taikinajuuri. Elikä leivällä ja leivällä on huima ero.

        Itse kuulun niihin joille vilja ei sovi ei vaikka kuka kehuisi sitä terveelliseksi. Samoin tunnen useita ihmisiä jotka kärsivät viljojen aiheuttamista vaivoista. Mutta heidät on terveydenalan ammattilaiset leimanneet haihattelijoiksi ja korostaneet leivän/viljan terveellisyyttä sekä sen välttämättömyyttä ravinnossa. Vaikka peräpää kuinka laulaisi ja närästäisi ja kärsisi löysästä vatsasta,leipä on terveellistä.

        Mitä taas tulee aloitukseen,niin leipä lihottaa. Tämä on fakta ainakin minun kohdallani. Ja kun katselee ympärilleen on helppo arvata että niin se lihottaa muitakin.


      • Lo Mourou

        "leipäFRIIKKI"

        Mitä mä oon tottunu yhdistämään ton friikki sanan siihen et joku juttu on ihan erityisen tärkee ja korostunu jollekulle?

        Ei ihminen joka syö aamulla pienen lautasellisen neljän viljan puuroa ja jossain vaiheessa pari palaa tummaa täysjyväleipää jonka päällä voita/margariinia tomaatteja/kurkkuja, oo mikään leipäFRIIKKI.
        Leipäfriikkejä eli runsaasti leipää syöviä tyyppejä oon kyllä tavannu, voisin kertoa ihan yksityiskohtia, mut en viitti ettei ny kukaan sit tunnista itteään täältä...SIis uskomattomia tyyppejä, todellisia friikkejä. Joista yksin, jälleen Murphyn laki tässä, on about laihoin tuntemistani ihmisistä.

        Itse olen aina sillon tällön veehoohoohoillu, esim syön päivän aikana pari porsaanleikettä ja loppupäivästä jotain paprikaa, paistettua parsakaalia, herkkusieniä. Paino on alentunu, ei se oo mulle yllätys. Mut auta armias sitä ummetusta!
        Pahimmillaan jouduin, excuse my french, kaivamaan sormella tiedätte minkä. Ei auttanu tupakka, ei hyppely, ei mikään....

        Täysjyväleivässä on paljon kuituja, se on mulle KOHTUULLISESSA määrin ravinnon yks olennainen tekijä, ei tartte olla mikään FRIIKKI.


      • Le Mourou
        samansisältöisen kirjoitti:

        viestin aijemmin tähän viestiketjuun. Mutta se hämmästyksekseni oli poistettu.

        Leipä/vilja onkin kaksipiippuinen asia,en sitä aijo kiistääkkään. Joillekin se sopii joillekkin ei. Jos leipä esim.ruisleipä olisi oikeaa ruisleipää,mutta kun ei. Esim suosituissa ruispaloissa on muistaakseni 22% vehnäjauhoja ja kasa lisäaineita. Oikeassa ruisleivässä kun ei ole kuin vettä,ruisjauhoja,suolaa ja tietysti taikinajuuri. Elikä leivällä ja leivällä on huima ero.

        Itse kuulun niihin joille vilja ei sovi ei vaikka kuka kehuisi sitä terveelliseksi. Samoin tunnen useita ihmisiä jotka kärsivät viljojen aiheuttamista vaivoista. Mutta heidät on terveydenalan ammattilaiset leimanneet haihattelijoiksi ja korostaneet leivän/viljan terveellisyyttä sekä sen välttämättömyyttä ravinnossa. Vaikka peräpää kuinka laulaisi ja närästäisi ja kärsisi löysästä vatsasta,leipä on terveellistä.

        Mitä taas tulee aloitukseen,niin leipä lihottaa. Tämä on fakta ainakin minun kohdallani. Ja kun katselee ympärilleen on helppo arvata että niin se lihottaa muitakin.

        Kun mä katselen ostareilla ympärilleni ylipainosta ähkyvää tuulipukukansaa, punasinisine naamoineen matkalla aggressiivisine lapsineen "Syö 8 eurolla niin paljon ku jaksat"-kapakkaan, ni mä teen seuraavan johtopäätöksen mitä tulee leivän lihottavuuteen:

        Tän päivän 30-40- ja 50-vuotiaat on ylipainosia ennenkaikkea ERITTÄIN runsaas alkoholinkäytön takia. Esim nuoruudessan 70-luvulla ei todellakaan ryypätty yhtä paljon ku nykyään joka toinen.
        Ja sitte toinen olennainen juttu.
        Ennen syötiin tavallista suomalaista arkiruokaa, esim perunajauhelihakeittoa, kalakeittoa, nakkikeittoa, jotain kalapataa, jauhelihakastiketta ja perunoita, silakkapihvejä etc. Näille monet nyrpistää nykyään nenäänsä.
        Tietyn sukupolven läskit on viimeset 10-15 vuotta vetäny naamariinsa etupäässä VALKOSISTA VEHNÄJAUHOISTA tehtyjä tuotteita, niin kännissä, krapulassa ku välipäivinäkin...
        Vakioruokaan kuuluu valtavat määrät pizzaa, lasagnea, pastaa, subbeja, lihiksiä ja kaikkee muuta potaskaa. Niiden kakrut syö makeisia ja hampurilaisia mistä varmaan pianonvartijat liikeyrityksenä on onnellisia; tulevaa asiakaskuntaa.

        Et ei täs nyt kannattais tota suomalaista ruisleipää syyttää jostain yhden sukupolven läskiytymisestä. Miks aikasemmin ne jotka söi paljon leipää ei ollu lihavia? Just niin.


      • Kraan
        Le Mourou kirjoitti:

        Kun mä katselen ostareilla ympärilleni ylipainosta ähkyvää tuulipukukansaa, punasinisine naamoineen matkalla aggressiivisine lapsineen "Syö 8 eurolla niin paljon ku jaksat"-kapakkaan, ni mä teen seuraavan johtopäätöksen mitä tulee leivän lihottavuuteen:

        Tän päivän 30-40- ja 50-vuotiaat on ylipainosia ennenkaikkea ERITTÄIN runsaas alkoholinkäytön takia. Esim nuoruudessan 70-luvulla ei todellakaan ryypätty yhtä paljon ku nykyään joka toinen.
        Ja sitte toinen olennainen juttu.
        Ennen syötiin tavallista suomalaista arkiruokaa, esim perunajauhelihakeittoa, kalakeittoa, nakkikeittoa, jotain kalapataa, jauhelihakastiketta ja perunoita, silakkapihvejä etc. Näille monet nyrpistää nykyään nenäänsä.
        Tietyn sukupolven läskit on viimeset 10-15 vuotta vetäny naamariinsa etupäässä VALKOSISTA VEHNÄJAUHOISTA tehtyjä tuotteita, niin kännissä, krapulassa ku välipäivinäkin...
        Vakioruokaan kuuluu valtavat määrät pizzaa, lasagnea, pastaa, subbeja, lihiksiä ja kaikkee muuta potaskaa. Niiden kakrut syö makeisia ja hampurilaisia mistä varmaan pianonvartijat liikeyrityksenä on onnellisia; tulevaa asiakaskuntaa.

        Et ei täs nyt kannattais tota suomalaista ruisleipää syyttää jostain yhden sukupolven läskiytymisestä. Miks aikasemmin ne jotka söi paljon leipää ei ollu lihavia? Just niin.

        Perunamuusin glykeeminen indeksi on korkea, esimerkiksi italialaiseen tyyliin keitetyssä pastassa se on paljon matalampi.

        Nykyisten käsitysten mukaan pasta ja riisi ovat sellaisenaan parempia energialähteitä kuin peruna. Suomalainen ruskea kastike tehdään vehnäjauhoihin. Perinteisten silakkapihvien paistamisessa käytetään kosolti voita.

        Suomalainen perinteinen ruokavalio ei siis ole kaikilta osiltaan erityisen terveellinen. Mutta toisaalta esimerkiksi ruisleipä, marjat ja piimä ovat terveysvaikutteista ravintoa.

        Enimmäkseen juttusi on aivan oikeaa asiaa. Alkoholi, limonadi, pizzat ja muu roskaruoka lihottavat kansaa tehokkaasti.

        Ruisleivällä ei kukaan itseään lihota. Se on aivan varma.


      • jälleen kerran
        Lo Mourou kirjoitti:

        "leipäFRIIKKI"

        Mitä mä oon tottunu yhdistämään ton friikki sanan siihen et joku juttu on ihan erityisen tärkee ja korostunu jollekulle?

        Ei ihminen joka syö aamulla pienen lautasellisen neljän viljan puuroa ja jossain vaiheessa pari palaa tummaa täysjyväleipää jonka päällä voita/margariinia tomaatteja/kurkkuja, oo mikään leipäFRIIKKI.
        Leipäfriikkejä eli runsaasti leipää syöviä tyyppejä oon kyllä tavannu, voisin kertoa ihan yksityiskohtia, mut en viitti ettei ny kukaan sit tunnista itteään täältä...SIis uskomattomia tyyppejä, todellisia friikkejä. Joista yksin, jälleen Murphyn laki tässä, on about laihoin tuntemistani ihmisistä.

        Itse olen aina sillon tällön veehoohoohoillu, esim syön päivän aikana pari porsaanleikettä ja loppupäivästä jotain paprikaa, paistettua parsakaalia, herkkusieniä. Paino on alentunu, ei se oo mulle yllätys. Mut auta armias sitä ummetusta!
        Pahimmillaan jouduin, excuse my french, kaivamaan sormella tiedätte minkä. Ei auttanu tupakka, ei hyppely, ei mikään....

        Täysjyväleivässä on paljon kuituja, se on mulle KOHTUULLISESSA määrin ravinnon yks olennainen tekijä, ei tartte olla mikään FRIIKKI.

        Minulla kuten lähes kaikilla muillakin pidempään VHHlla olleilla on vatsa alkanut toimimaan paljon paremmin kuin ennen tavallisella ruokavaliolla.
        Niinä päivinä kun söin enemmän ruispaloja kuin normaalisti, niin seurauksena oli aina kova vatsa, vaikka täällä aina muuta väitetäänkin.
        Nykyään ruispalat aiheuttaa ihan h*lvetillisiä ilmavaivoja kiitos hiivan. Jokin hiivaton ruisleipä menee pieninä annoksina.


      • ottaa...
        Kraan kirjoitti:

        Perunamuusin glykeeminen indeksi on korkea, esimerkiksi italialaiseen tyyliin keitetyssä pastassa se on paljon matalampi.

        Nykyisten käsitysten mukaan pasta ja riisi ovat sellaisenaan parempia energialähteitä kuin peruna. Suomalainen ruskea kastike tehdään vehnäjauhoihin. Perinteisten silakkapihvien paistamisessa käytetään kosolti voita.

        Suomalainen perinteinen ruokavalio ei siis ole kaikilta osiltaan erityisen terveellinen. Mutta toisaalta esimerkiksi ruisleipä, marjat ja piimä ovat terveysvaikutteista ravintoa.

        Enimmäkseen juttusi on aivan oikeaa asiaa. Alkoholi, limonadi, pizzat ja muu roskaruoka lihottavat kansaa tehokkaasti.

        Ruisleivällä ei kukaan itseään lihota. Se on aivan varma.

        Minä onnituin lihoamaan tavallisella ruualla jossa leipä oli 90% ruisleipää. Eli valkoisia jauhoja en juurikaan syönnyt, pasta poislukien. Roskaruokaa syötiin erittäin harvoin samoin eineksiä. Eli kaiken järjen mukaan minun ei olisi pitänyt lihota, kun välipaljokaan en syönyt ja herkkuja vain pari kertaa kuukaudessa.
        Todellisuus in kumminkin se, että tavallisen ruuan mukana sain liikaa energiaa hiilihydraattien muodossa. Nykyään VHHlla paino putoaa kun välttelen näitä pahimpia hiilarilähteitä.


      • Kiril
        Kraan kirjoitti:

        Perunamuusin glykeeminen indeksi on korkea, esimerkiksi italialaiseen tyyliin keitetyssä pastassa se on paljon matalampi.

        Nykyisten käsitysten mukaan pasta ja riisi ovat sellaisenaan parempia energialähteitä kuin peruna. Suomalainen ruskea kastike tehdään vehnäjauhoihin. Perinteisten silakkapihvien paistamisessa käytetään kosolti voita.

        Suomalainen perinteinen ruokavalio ei siis ole kaikilta osiltaan erityisen terveellinen. Mutta toisaalta esimerkiksi ruisleipä, marjat ja piimä ovat terveysvaikutteista ravintoa.

        Enimmäkseen juttusi on aivan oikeaa asiaa. Alkoholi, limonadi, pizzat ja muu roskaruoka lihottavat kansaa tehokkaasti.

        Ruisleivällä ei kukaan itseään lihota. Se on aivan varma.

        pasta ja riisi ole sen parempia lisukkeita kuin perunakaan. Vhh ruokavalion kannalta merkitystä on hiilihydraattien kokonaismäärällä ja GI on sivúseikka, johon ei kannata tuijottaa, koska sillä helposti pettää itseään.

        Niinhän se perinteinen ruskea kastike tehdään vehnäjauhoihin ja silakkapihvit vielä pyöritellään jauhoissa. Nämä eivät kumpikaan sovi vhh ruokavalioon mutta kyllä luonnollisessa voissa paistetut silakat ovat kyllä ihan jees.

        Kyllä suomalaisesta ruokavaliosta saa terveellistä kunhan siihen tekee nämä hiilihydraattivähennykset eikä tunge niitä jauhoja joka paikkaan, kuten leivityksiin, suurustuksiin ja kastikkeisiin.

        Jos kotiruokakin on perinteisesti Suomessa kovin hiilihydraattipitoista niin ns roskaruoka, pizzat, hampurilaiset, makeiset ja limonadit vain pahentavat asiaa ja lihominen jatkuu.


    • maalaiseukko

      ja täysruisleipä ei kyllä lihota. Ainakaan minua.:) Tosin en käytä voita enkä hirmu rasvaisia tuotteita leivän päällä. Ja kummassakaan ei ole suuren suuria määriä hiilareita (eikä lainkaan vehnäjauhoja).

      Minä syön päivässä leipää ainakin 5-6 palaa, joskus enemmänkin ja paino ei tosin nouse. Olen keväällä laihduttanut 10 kiloa VHH:lla ja nyt olen ylläpidossa. Leivästä en luovu:)

      Ja fakta on se, että yksi lihoo hiilareista ja toinen ei. Tuttasvaperheessäni (4 hlöä) syödään päivittäin pastaa, riisiä tai perunaa. Lisäksi usein syödään pitsaa, hampurilaisia, lihiksiä, sipsejä, poppareita, ym. Leipää siinä perheessä syödään paljon ja en ole koskaan nähnyt siellä ruisleipää ja usein kuitenkin tulee käytyä (mieheni sisaruksen perhe). Ja kaikki ovat laihoja. Tosin miehenikään ei näytä isoista hiilarimääristä lihovan, toisin kuin minä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      69
      2733
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2674
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1792
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1627
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1550
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1490
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1392
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1247
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1233
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1207
    Aihe