61 senttiä!

ruoka-annos

Älkää valittako kouluruuasta. Ruoka-annos saa maksaa enintään 62 senttiä/henkilö, ja keskuskeittiöt kyllä saavat sentin venymään.

Hintaansa nähden kouluruoka on tosi hyvää!

Siihen 0,62 euroon sisältyy sentään lämmin ruoka, juoma, leipä ja salatti, joskus myös jälkkäri. Jos jollakin on tuosta valitettavaa, niin siitä vaan kokkailemaan itse.

Ja mitäs saa karkki- tai limuautomaatilta: Hammasmädän. Ei ainkaan rahalleen vastinetta, koska ne on ihan sika-kalliita. Ootteko laskennu mitä maksaa jokapäiväinen limu/karkki/pulla-ateria? Helposti 5-10 euroa! Ja viikko tasolla...

13

2578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koulussa

      satut olemaan kun noin vähän rahaa ruokaan käytetään? Meillä ainakin täällä Joensuussa se "ruokaraha" on noin puolitoista euroa. Täällä on oikeastaan aina hyvää ruokaa. Ja ihan peruskoulussa satun olemaan missä on noin 400 oppilasta.

      • ole...

        keskustelun aloittaja, mutta suurtalouskokiksi kouluttautuessani laskimme silloin jatkuvasti aterioiden hintoja. Silloin oli vielä markat käytössä ja hinnat vaihtelivat yleensä 3-5 mk/henkilö ja joskus saattoi olla jotain pizzaa tms. toiveruokaa, jolloin hinta nousi suunnilleen 7 mk:aan.


    • Ihminen

      Ei mädännä hampaita, koska olen coca-cola juoppo eli juon noin 15 litraa viikossa ja pesen hampaitani noin 3-4 kertaa viikossa, mutta silti hammaslääkärien mielestä minulla on hyvin hoidetut hampaat :D joten jättäkääs tuo pask*an puhuminen automaateista.

      Siitä kouluruuasta, että ainahan saa hakea lisää eli saat syödä koulussa niin paljon kuin jaksat kunhan ruokaa riittää :D

      • jkhjkhfgdg

        Täällä Vantaalla se on 50 senttiä per oppilas. Helsingin puolella vertailun vuoksi 2 euroa per oppilas. Miettikääpä sitä. Vantaa on Suomen köyhin kunta, mutta silti en valita ruoista, sillä ne ovat usein "ihan syötäviä" ja aina joskus todella hyviä.


      • tulevaisuudessa

        se on varma että jos tohon tahtiin kittaat kolaa niin takuusti löytyy ongelmia myöhemmin, kaikki ne lisäaineet mitä se litku sisältää ei todellakaan tee hyvää ihmiselle.


      • ihan...
        tulevaisuudessa kirjoitti:

        se on varma että jos tohon tahtiin kittaat kolaa niin takuusti löytyy ongelmia myöhemmin, kaikki ne lisäaineet mitä se litku sisältää ei todellakaan tee hyvää ihmiselle.

        vain kiinnostuksen vuoksi voisit verrata esim. Coca colan/Pepsin (ei light/max) ja vaikkapa Jaffan lisäaineita.

        Itse olen kaikista puheista huolimatta valinnut lapsilleni aina cokiksen tai pepsin tai jonkin muun colajuoman juhlajuomaksi, kuin jonkin noista vielä enemmän lisäaineta sisältävistä litkuista. Toki on colajuomia, joissa on enemmänkin E-koodeja, kuin esim. noissa mainitsemissani.


      • terveppä terve

        Say hello to my little friend, diabetes!


    • makuaisti kunnossa

      Hehhee, vai että oikein 61 senttiä... En enää todellakaan ihmettele, miksi kouluruoka on Suomessa suoraan s*noen paskaa - siatkin ruokitaan kalliilla maataloustuella Suomessa paremmin kuin kasvavat kakarat. Hiukan kyllä ihmettelen kouluruoan puolustajien makuaistia, mutta kaipa köyhä huonolaatuisen ruoan suustaan alas saa, kun tarpeeksi jaksaa tsempata.

      • Pahis

        Kouluruoka on todella hyvää, mutta eihän sun lainen lellitty kermaperse jaksa syödä kouluruokaa, koska käyt jossain mäkissä joka päivä. Taidat olla joku 110 kilonen pullukka.


    • Ei kannata valittaa ei. Ja vaikka koulussa ei olisikaan aina sitä todella hyvää sapuskaa, niin esimerkiksi tällainen ihmelääke on olemassa:

      http://extremefood.com/product.php?id=6

      Peittää maun kuin maun. Tosin pieni varoituksen sana tuosta litkusta: jos päätät pistää tuota kouluruokaan niin käytä varoen, sillä jo pieni määrä tuota tavaraa pystyy maustamaan tuliseksi suuren määrän ruokaa. Eli maksimissaan pisara tai kaksi. :)

      • Moondance

        Enpä lähtis tuota soosia maistelemaan ihan heti :D Sun huumoris kyl tiedän Juha... *hiippailee maustekaapilleen*


    • Riisen`

      Meidän koulussa jokaiseen oppilaaseen varataan 20-30 senttiä ruokaa. Että repikää siitä, jos alatte valittamaan, että "meidän koulussa varataan jokaiseen oppilaaseen 60-70 senttiä" ÄRSYTTÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!

    • ammattikoulu

      meillä maksaa kouluruoka 3,5 € jos ei ole kelkorttia mukana ti sitten jä ilman ruokaa. asia toimii näin piipaamme kortin lukijaa ja siitä menoo tieto kelalle että opiskelija on käynyt syömässä ja näin kela jotenkii sen kustantaa.. peace

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe