Mitä kassler oikeastaan tarkoittaa? Sikaa, mutta mistä kohtaa ja mistä nimensä saanut?
kassler
19
4907
Vastaukset
- Maailmankansalainen
Ainakin Ruotsissa ja saksassa Kassler on savustettu porsaan ulkofile´,luulla tai ilman luuta.
- kasslerfani
Juu kiitosta vaan. Ei kun syömään!
- Moondance
Lyhyesti kyseessä on porsaanniska tai etuselkä. Rasvaisempia ruohonosia ja siksi sopii hyvin grillaukseen. Ja ei yleensä ole savustettua.
Löytyy kokonaisena tai valmiiksi pihveiksi leikattuna, marinoituna tai ilman marinadia.
- Kiril
sian etuselkää tai niskaa ei ulkofilettä.
- kassleriin
Ja lisäystä Kirilin viestiin:
Kassler on rasvaa sisältävänä mehukkaampi (ja maukkaampi?) ruhonosa esimerkiksi grillaukseen kuin kuiva ulkofile. - kasslerfani
kassleriin kirjoitti:
Ja lisäystä Kirilin viestiin:
Kassler on rasvaa sisältävänä mehukkaampi (ja maukkaampi?) ruhonosa esimerkiksi grillaukseen kuin kuiva ulkofile.Se siis on savustettua?
- TEPI.
kassleriin kirjoitti:
Ja lisäystä Kirilin viestiin:
Kassler on rasvaa sisältävänä mehukkaampi (ja maukkaampi?) ruhonosa esimerkiksi grillaukseen kuin kuiva ulkofile.nythän sen pitäisi olla selittämässä että kuiva liha on hyvää.
Tai että pullo öljyä ja paketti voita, muuten ei tule hyvää/mureaa/maukasta.
- Goya
Eri maissa kutsutaan eri ruhonosia kassleriksi. Suomessa se on kuta kuinkin niin kuin esim. Kiril sanoo. Mutta ainakin Ruotsissa kassleriksi (kirjoitetaan joskus siellä muodossa "kasseler") kutsutaan kevyesti suolattua (ruots. "rimmat") ja aivan pikkaisen savustettua (ruots. "spicken") sisempää osaa, eli sitä, mitä Suomessa aiemmin myytiin leikkeleenä nimellä "kinkkufilee" (saako vielä?), joskin selvästi paksumpina (pari senttiä) viipaleina. Ruhonosan ero on sama kuin tavallisen porsaankyljyksen ja talous- tai grillikyljyksen välillä - ilman luuta tosin. Mutta: joskus olen nähnyt luutakin Ruotsin kasslerissa, kuten joku muukin yllä tiesi.
- kyökkipiika
No sehän on niskaa......
- Mössääjä
Saksalainen näkemys, kuvan kanssa:
http://www.marions-kochbuch.de/index/0537.htm
Itse ostan kasslerini tuoreena ja hoidan maustamisen itse. Yksi mieligrillattaviani!
Nimi kassler (saksalaisittai isolla: Kassler) tulee kaupungin nimestä Kassel (vuoteen 1926 saakka virallisesti Cassel) ja tarkoittaa "kasselilainen". Kassel on parinsadan tuhannen asukkaan kaupunki Pohjois-Hessenissä. Toiminut aikanaan paikallisen vaaliruhtinaan residenssinä.
Kun Suomesta puuhattiin itsenäistymisvaiheessa kuningaskuntaa, oli valtaistuimelle katsottu jo hallitsijakin. Sellainen piti kutsuttaman Saksanmaalta. Äijän (Hessenin prinssin) nimi oli Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kassel, eli suvulla oli tekemistä juuri tuon Kasselin kulmakunnan kanssa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Karl
Suvun pääpaikaksi mainitaan Rumpenheim. Rumpsteak on jonkinlainen selkäpaistipihvi
http://images.google.fi/images?q=Rumpsteak&hl=fi joten siitäkin löytyy yksi aasinsilta monarkistis-rojalistisen menon ja gastronomian välille – tai sitten ei!
Saksassa autoilleille ovat "Kasselin kukkulat" varmaankin tutut. Pohjois-Saksan tasaisten maisemien jälkeen alkaa Kasselin tienoilla esiintyä uuvuttavan pitkiä ja jyrkänpuoleisia moottoritienousuja, joissa oikeanpuoleisen kaistan rekkajonot matelevat liki kävelyvauhtia; Mersujen ja MANnien turboahdistimet kiljuvat siinä kiivetessä kuin henkensä hädässä!- kasslerfani
Kiitos! Vähän arvelinkin, että Kasselista nimi olisi peräisin. Haaveissa on, että ensi kesänä pääsisin Kasselin Documentaan, mutta saa nähdä, miten suunnitelmat etenevät. Olisi hauska päästä maistamaan aitoa Kassleria ja vaikkapa knödeleitä myös pitkästä aikaa.
- se kasler
kasslerfani kirjoitti:
Kiitos! Vähän arvelinkin, että Kasselista nimi olisi peräisin. Haaveissa on, että ensi kesänä pääsisin Kasselin Documentaan, mutta saa nähdä, miten suunnitelmat etenevät. Olisi hauska päästä maistamaan aitoa Kassleria ja vaikkapa knödeleitä myös pitkästä aikaa.
on ja huonolaatuisinta ruhonosaa siksi halpaakin.
Terv sikapiika - Mössääjä
kasslerfani kirjoitti:
Kiitos! Vähän arvelinkin, että Kasselista nimi olisi peräisin. Haaveissa on, että ensi kesänä pääsisin Kasselin Documentaan, mutta saa nähdä, miten suunnitelmat etenevät. Olisi hauska päästä maistamaan aitoa Kassleria ja vaikkapa knödeleitä myös pitkästä aikaa.
Saattaisipa kiinnostaa itseänikin.
Entisessä elämässäni touhusin sitä sun tätä tuolla ilmansuunnalla. Saksassa olen messuillut useimmin Münchenin Electronicassa, mutta Hannoverin teollisuusmessut ja CeBIT ovat tulleet tutuiksi myös, samoin Düsseldorfin Interkama.
Kasselissa olen käväissyt pari kertaa Miramstraßella, tällaisessa firmassa:
http://www.pma-online.de/de/portra.html
Mutta kun nyt liharuokapalstalla ollaan, niin tulkoon kehaistuksi, että Münchenin Electronican kohokohtia aikanaan olivat toivioretkivierailut Praha-nimisessä böömiläisravintolassa hanhipaistilla. Että osasivatkin tehdä siitä suussasulavan herkullista! Valitettavasti tuota ravitsemusliikettä ei enää ole.
Düsseldorfin Interkama -messumatkalla olin kerran iltakävelyllä Vanhassa kaupungissa etsimässä ruokapaikkaa. Yhtäkkiä kuulin nimeni mainittavan ja raskas käsi laskeutui olkapäälleni. Suomalainen ex-työkaverihan se siinä! Liikkeellä ihan muuten kuin messuasioissa. Maailman pienuutta ihmetellen suuntasimmekin sitten yhdessä argentiinalaiseen pihvipaikkaan herkuttelemaan... - Poro Tallinnasta
Nimi kassler EI tule Kasselin kaupungista, vaan berliiniläisestä lihamestarista nimeltä Cassel, joka vaikutti 1800-luvun lopulla ja myi liha- ja makkarakaupassaan ensimmäisenä kyseistä tuotetta. Että silleen!:)
- Mössääjä
Poro Tallinnasta kirjoitti:
Nimi kassler EI tule Kasselin kaupungista, vaan berliiniläisestä lihamestarista nimeltä Cassel, joka vaikutti 1800-luvun lopulla ja myi liha- ja makkarakaupassaan ensimmäisenä kyseistä tuotetta. Että silleen!:)
Ja minä väärässä.
http://de.wikipedia.org/wiki/Kassler
http://ureader.de/message/855873.aspx
http:// www.chefkoch.de/forum/2,9,60262/Kassler.html
No, kerrankos tuota sattuu...
Sovitaanko vaikka, että nimi tulee MUTKAN KAUTTA Kasselin kaupungista, jos ei ihan linnuntietä? Kun tuolla berliiniläisellä Herr Metzgerschlachtermeisterilla sattui olemaan sama nimi Cassel kuin Kasselin kaupungilla vuoteen 1926 saakka...
:o)
Saako muuten Tallinnan lihakaupoista poroa? - Poro Tallinnasta
Mössääjä kirjoitti:
Ja minä väärässä.
http://de.wikipedia.org/wiki/Kassler
http://ureader.de/message/855873.aspx
http:// www.chefkoch.de/forum/2,9,60262/Kassler.html
No, kerrankos tuota sattuu...
Sovitaanko vaikka, että nimi tulee MUTKAN KAUTTA Kasselin kaupungista, jos ei ihan linnuntietä? Kun tuolla berliiniläisellä Herr Metzgerschlachtermeisterilla sattui olemaan sama nimi Cassel kuin Kasselin kaupungilla vuoteen 1926 saakka...
:o)
Saako muuten Tallinnan lihakaupoista poroa?"Saako muuten Tallinnan lihakaupoista poroa?"
Eipä ole pahemmin näkynyt. Sen sijaan kaupungilla pyörii suht tiuhaan ihan eläviä "hyvin (sisäisesti) marinoituja" poroja, jotka tunnistaa helpoimmin horjahtelevasta käynnistä ja harittavista silmistä.:)
- hannelai
eli mitä kohtaa se on eläimestä-aivan sama mistä se on nimensä saanut!
- etsivälöytää2
Katso vaikka tuolta:
http://www.hookoo.fi/lihakoulu/lihan-valmistaminen-ja-sailytys/elain/porsas/
- Mesu2
Kassler on sian niskaa ja piste.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123880MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5481641Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851308Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331028Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808