Mistä tietää, että joku vihannes on syömäkelpoinen?
Tarkoitan, että mistä sen huomaa, onko se pilaantunut tai kuinka paljon pilaantunut sen pitää olla, jotta siitä voisi vielä valmistaa ruokaa?
Esim. peruna. Pitääkö sen olla raakana ihan silleen täysin kova, että sen voi keittää? Entä jos siinä on semmosia ituja, haittaako? Uskaltaako syödä, jos siinä on mustia pilkkuja? Oikeasti tulen hulluksi kaupassa, kun pitää yksi pottu kerrallaan tutkia, että mitähän vikaa tässäkin sitten on...
Olisikohan netissä mitään sellaista sivua, jossa ois kuvia eri vihanneksista ja hedelmistä syömäkelpoisina ja syömäkelvottomina?
Tarkoitan, että vaikka terveen perunan kuvan vieressä lukisi "Tämän voi syödä" ja pilaantuneen perunan kuvan vieressä "Älä syö tämmöstä"...
Kiitos etukäteen vastauksistanne...
Kasvisekspertit hoi!
2
7711
Vastaukset
Olisikohan näissä jotakin apua:
http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/wtaso2esivut/Kasvitieto_2._Kasvisten_sailytys?opendocument&Start=1&Count=100&Expand=1
http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/0/AA597DDEC42DBE95C2256E0B003551F1?opendocument&View=1
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/E2D56699D0CD6701C22570590032C36B?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Ylli&cat2=Kauppa&cat3=Laatuketju&cat4=Laatuketju&cat5=Tuoteryhm%E4t
http://www.laatuketju.fi/index.jsp?DOCID=6721&SHOWPICS=true&VERSION=1069344798000- ..ja vihanneksista
perunan, jossa on ituja, voi varsin hyvin syödä. itse ainakin kuorin idut pois samalla kun perunaa kuorin/pesen. peruna on hyvälaatuinen, kun se on kova, sileäpintainen (huom. en tarkoita niitä ituja tässä, vaan jos siinä on sellaisia viiltoja sisäänpäin) sekä keltaisen värinen. raaka peruna on jostakin kohtaa vihreä. samoin ruskeat/ruskettuneet perunat heitän suosiolla pois. jos vaikka vain toinen puoli perunasta on pilalla, voit leikata sen puukolla halki ja tarkkailla toista puolta jos se on hyvä keitettäväksi. mustista pilkuista sen verran, että kovaa hankaamalla pestäessä ne yleensä lähtevät pois, eli kiehumaan vaan. jos ei lähde, kokeile perunankuorimaveitsellä tai puukolla leikata ne pois.
porkkanoiden syöntikelpoisuuden näkee, kun kuorit sen. pilaantunut porkkana yleensä värjäytyy tummemmaksi jommasta kummasta päästä. itse leikkaan kuitenkin aina nuo päät jokatapauksessa pois ennenkuin käytän niitä johonkin.
kasvikset eli kurkut, tomaatit, salaatit jne. ovat aina parhaimmillaan mahdollisimman tuoreina. älä siis osta kaupasta kasviksia, jos ajattelit käyttää niitä viikon päästä. kasvikset on älyttömän halpoja ja terveellisiä, ja niitä kannattaakin ostaa suunnilleen sen verran kuin syö, niin ne eivät jää pilaantumaan jääkaapin perukoille. kurkku ja tomaatti ainakin vetistyvät pilaantuessaan, ja salaatinlehdet menevät ruskeiksi. tietenkin voit katsoa kasviksen ostopäivämäärää ja miettiä senkin perusteella. muista kuitenkin tutkia salaattikerässä muutkin lehden kuin ne päällimmäiset, sillä ne ruskistuvat kaikista helpoiten.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊921413Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi1841380Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?761165- 891106
- 82971
- 81965
- 39942
Kelloniemeltä harvinaisen lapsellista käytöstä valtuustossa
Olipa harvinaisen ala-arvoinen esitys kelloniemeltä valtuustossa. Alkoi Nivalaa oikein matkimalla matkimaan siteeratessa66885Satonen Kelaan, on paras mies ?
Kukaan ei ole tehnyt enemmän Kelalle asiakkaita kuin Satonen kokoomuksineen, näin ollen täyttänee paikan edellytykset v61845Korjaamo Kiesifix
Hei. Kävin viime viikolla tuolla korjaamolla, siistiä oli mutta yksi asia jäi mieleen!Joitakin jätkiä istui ja katseli/5841