"tuore tonnikala"

kiinnostaisi kokeilla

Onkos kellään kokemuksia tuoreesta tonnikalasta? Miten kannattaa valmistaa ja mitä lisukkeeksi?
Onko pakastetut mistään kotoisin?

16

22954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parasta kalaa

      Itse käytän sekä tuoretta että pakastettua. Pakasteet ovat aivan kelpo tavaraa, kunhan sulatetaan rauhassa. Öljy ja suolaa pintaa, aika kuuma pannu, eikä paisteta kuivaksi, sisältä pitäisi olla rose. Maustean tuoreella mustallapippurilla, yrttejä maun ja tarjonnan mukaan. Kannattaa kokeilla ensin pienellä palalla, on aika arvokasta, ja kun kokemusta tulee lisää voi ostaa isomman biitin.
      Lisukkeeksi käy riisi, wokatut vihannekset, paistetut perunat, ei mitään pakollista lisuketta.

      • Pääkaupunkiseudulla

        Mistä saisi takuulla hyvää tuoretta tonnikalaa täällä pääkaupunkiseudulla?

        Vaihteleeko laatu?

        Entä mistä parhaat pakasteversiot?


      • Fisunpurija
        Pääkaupunkiseudulla kirjoitti:

        Mistä saisi takuulla hyvää tuoretta tonnikalaa täällä pääkaupunkiseudulla?

        Vaihteleeko laatu?

        Entä mistä parhaat pakasteversiot?

        Stokkan Herkusta saa erinomaista tuoretta tonnikalaa. Kuuluu myös Kampin keskuksen K-supermarketin valikoimiin.
        Varmaan monissa muissakin, mutta nää on mun matkan varrella usein.


      • jimbo
        Fisunpurija kirjoitti:

        Stokkan Herkusta saa erinomaista tuoretta tonnikalaa. Kuuluu myös Kampin keskuksen K-supermarketin valikoimiin.
        Varmaan monissa muissakin, mutta nää on mun matkan varrella usein.

        Epäilen "tuoreutta" kyllä suuresti. Pakasteena sekin on Suomeen tuotu, mutta näyttää tietty tiskillä toiselta. Tuoretta Suomesta tuskin saa, ellei joku sitten kuljeta sitä kokonaisena, josta se paloitellaan ja sitä kautta myyntiin.
        Ps. Onko toi Stokkan Herkusta saatava pelkästään tummaa, punaista tonnikalan lihaa? Harmittaa kun luullaan, että se on sitä "aitoa" tonnikalaa, vaikka se on juuri tonnikalan lihasta kaikkein arvottominta.


      • hc-vaari
        jimbo kirjoitti:

        Epäilen "tuoreutta" kyllä suuresti. Pakasteena sekin on Suomeen tuotu, mutta näyttää tietty tiskillä toiselta. Tuoretta Suomesta tuskin saa, ellei joku sitten kuljeta sitä kokonaisena, josta se paloitellaan ja sitä kautta myyntiin.
        Ps. Onko toi Stokkan Herkusta saatava pelkästään tummaa, punaista tonnikalan lihaa? Harmittaa kun luullaan, että se on sitä "aitoa" tonnikalaa, vaikka se on juuri tonnikalan lihasta kaikkein arvottominta.

        Moikka!
        Mikä on aitoa tonnikalaa?
        Olen itse toiminut keit.mestarina noin 15v. ympäri maailmaa ja valmistanut tonnikalaa todella monista eri lajikkeista ja tonnikalaa käytetään minun käsittääkseni lähes kaikkia lajikkeita. Joten jäi
        hieman askarruttamaan "aito" tonnikala.


      • Fisunpurija
        jimbo kirjoitti:

        Epäilen "tuoreutta" kyllä suuresti. Pakasteena sekin on Suomeen tuotu, mutta näyttää tietty tiskillä toiselta. Tuoretta Suomesta tuskin saa, ellei joku sitten kuljeta sitä kokonaisena, josta se paloitellaan ja sitä kautta myyntiin.
        Ps. Onko toi Stokkan Herkusta saatava pelkästään tummaa, punaista tonnikalan lihaa? Harmittaa kun luullaan, että se on sitä "aitoa" tonnikalaa, vaikka se on juuri tonnikalan lihasta kaikkein arvottominta.

        Olen ostanut Stokkalta vaaleampaa ja tummempaa, joskus on ollut kahtakin laatua kerralla myynnissä. Kaikki ovat maistuneet.


      • jimbo
        hc-vaari kirjoitti:

        Moikka!
        Mikä on aitoa tonnikalaa?
        Olen itse toiminut keit.mestarina noin 15v. ympäri maailmaa ja valmistanut tonnikalaa todella monista eri lajikkeista ja tonnikalaa käytetään minun käsittääkseni lähes kaikkia lajikkeita. Joten jäi
        hieman askarruttamaan "aito" tonnikala.

        "Aidolla" tonnikalalla tarkoitan sitä kaikista laadukkainta,kalleinta ja halutuinta: bluefin tuna,sinievä tonnikalaa. Suurin osahan tonnikalasta menee Japaniin, joka vähän harmittaa, kun täältä ei tunnu saavan muutakun purkitettua mömmöä.

        Jos haluaa nauttia tonnikalasta, joka maistuu ja sulaa suussa kuin voi, niin tältä sen tulee näyttää:
        http://lib3.store.yahoo.co.jp/lib/echizenkani/toro-01.jpg
        Kilohintaa n. 150-170euroa, jos oikein muistan.
        Japanissa tullut monet kerrat syötyä tuota, mutta taitaa olla aika mahdoton herkku ainakin Suomessa, vai onko sattunut vastaan missään?


      • jimbo kirjoitti:

        "Aidolla" tonnikalalla tarkoitan sitä kaikista laadukkainta,kalleinta ja halutuinta: bluefin tuna,sinievä tonnikalaa. Suurin osahan tonnikalasta menee Japaniin, joka vähän harmittaa, kun täältä ei tunnu saavan muutakun purkitettua mömmöä.

        Jos haluaa nauttia tonnikalasta, joka maistuu ja sulaa suussa kuin voi, niin tältä sen tulee näyttää:
        http://lib3.store.yahoo.co.jp/lib/echizenkani/toro-01.jpg
        Kilohintaa n. 150-170euroa, jos oikein muistan.
        Japanissa tullut monet kerrat syötyä tuota, mutta taitaa olla aika mahdoton herkku ainakin Suomessa, vai onko sattunut vastaan missään?

        Bluefin on kuolemassa sukupuutoon ylikalastuksen vuoksi. Välimeressä on ennen alle 4% 70-luvun kannasta ja sinun mainitsemat Japaniin viedyt kalat on suuremmalta osalta kaukoidän kalastuslaivolla salakalastettu kiinteiöden ohitse, siiretty mm. espanjalaisissa satamissa viranomaisten silmien alla kuljetusaluksiin, jotka vievät saalin Kaukoitään, jossa jo vuosia siten maksoi bluefin 200 €/kg. Vasta nyt YRITETÄÄN suojella Atlantilta saapuvat kutukalat, ne jotka selviävät Gibraltarin lähes täydestä sulusta, edes siellä, missä niiden kutupaikat ovat, nimittäin Balearensaarien tienoilla. Tämä tuskin onnistu ilman sotalaivojen läsnäolo, joilla on jo täysi työ suojella kansainvälistä laivaliikenne niiden työttömäksi jääneiden kalastajien iskuilta, joilta mm. EU.n kalastuslaivuet vieneet niin saalit kuin meritilatkin. Se siinä oheessa.

        Se on SE totuus BLUEFINISTÄ.

        Sen tiedän itsekin, että se on loistava kala, niin sushina kuin paistettuna. Toisaalta on monta muitakin tuunalajia, jotka eivät ole niin uhattu, vielä, ja jotka ovat oikeastaan aivan yhtä hyviä - jos ovat myyntitiskillä tuoreita. Tuuna on nimittäin äärimmäisen herkkä kala, juuri tuoreuden kannalta.


      • Pääkaupunkiseudulla kirjoitti:

        Mistä saisi takuulla hyvää tuoretta tonnikalaa täällä pääkaupunkiseudulla?

        Vaihteleeko laatu?

        Entä mistä parhaat pakasteversiot?

        .. että jos jossain on tuoretta tuuna, josta leikataan asiakan haluamat pihvit, käy joka päivä katsomassa, miten se pala pienenee ja siten, kun uutta palaa aloitetaan, siten ostat.

        Miksi?

        Mietipäs.


      • Anonyymi
        hc-vaari kirjoitti:

        Moikka!
        Mikä on aitoa tonnikalaa?
        Olen itse toiminut keit.mestarina noin 15v. ympäri maailmaa ja valmistanut tonnikalaa todella monista eri lajikkeista ja tonnikalaa käytetään minun käsittääkseni lähes kaikkia lajikkeita. Joten jäi
        hieman askarruttamaan "aito" tonnikala.

        Tarkoittaa tuoretta kun kaikki käyttää purkitettua. Tuoretta saa ostaa kalatiskiltä. Paistetaan kuin muukin kala myös grillissä.Ruohosipuli Carey chili pavut ja maissi paprikat sopii hyvin myös peruna.


    • Nieriä rules

      Hei, vaikka viestiketju on jo vanha, ajattelin laittaa tänne löytämäni ihanan kala-auton linkin: www.kala-auto.fi - sieltä saa tonnikalaa ja muitakin kaloja ja mereneläviä kotiin kuljetettuna. Palvelu on mahtavaa ja hinnat ihmismäisiä.

      • tecnoc

      • Inzone

    • prian

      kuulepas rakas,,,,jos sitä suolat,,,siis gravi,,,se lyö pisteilla lohen menneen tulleen ,,,vain suola,,karkea yli yö ,,3.5 sm paksuja kpl,,,,myös kookos öljyssa paneroituna on ihana,,,,1sm paksua pihvi,,,hienosti kastella sitruunamehulla
      ja suolatan kevyesti ,,,,vehn,jauhossa,,,,vatk,kan munissa,,,ja itsetehtyssä korppujauhoa Pågensin vehn korpuista,,,syödään riisi ja punaiset paahdetut ja kuoritetut paprikoiden kanssa,,esim, lidlista on hyvija sellais,,
      ja hyvä chilelaista viinija sopi erittäin hyvin mukana,,,,
      be whellllll

    • Anonyymi

      Kalatiskille ja fiilikset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      359
      2493
    2. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      60
      2044
    3. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      111
      1712
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1425
    5. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      185
      1400
    6. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      74
      1375
    7. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      27
      1355
    8. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      80
      1267
    9. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      17
      1247
    10. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1086
    Aihe