Hei,
Mitä mieltä ootte, mikä ois paras grilli, hiili-, kaasu- vai sähkögrilli?
Miks hiiligrillien ostaminen/käyttäminen on vähentynyt?
Millaisia ominaisuuksia hiiligrillissä pitäis olla, että ostaisitte sellaisen? Tai millainen hiiligrillin pitäis olla, että se voittais sähkö- ja kaasugrillit?
grillit
23
8013
Vastaukset
- Juuri hankkinut
Moi!
Itse pohdin viime viikkoon asti hankkiako kaasu- vaiko hiiligrilli. Päädyin sitten loppujen lopuksi kaasugrilliin sen hieman helpomman ja nopeamman käytön vuoksi. Netistä (varsinkin jenkkilän sivuilta) löytyy paljon kommenttisivustoja joissa lopussa mainitaan että oikeaa vastausta tähän kysymykseen ei ole.
Hiiligrilli on varmastikin se "aito" grilli jolla tehdään grillin makuista ruokaa. Kaasu- ja sähkögrillien helppous varmastikin on se seikka, joka jonkin verran on laskenut hiiligrillien menekkiä.
Weberillä on hyvältä vaikuttavia hiiligrillejä joissa kätevät puhdistusominaisuudet ja hyvät takuut (tosin näkyy hinnassa). Lisäksi saatavilla on jonkinlainen pikasytytyslaite. Itse harkitsin viimeiseen asti niitä, mutta kaasugrilli sopi käyttötarkoituksiini paremmin koska välillä teen "pikaisesti" jotain pientä kuten makkaraa ja ajattelin kaasugrillin olevan tässä kohdassa kätevämpi.
Ennen nykyistä käytin sähkögrilliä, koska se oli ainoa (lähes) sallittu entisessä asunnossamme parvekkeella.
Eli summa summarum laadukkaan hiiligrillin ominaisuudet ovat hyvin lähellä täydellistä jos on malttia odotella 20-> min hiilloksen valmistumista. - Weberisti
Lieneekö pelkkää tottumusta? Lähes 30 vuotta olen hiiligrilleillä grillaillut, enkä ole vielä vakavissani edes harkinnut kaasugrilliin siirtymistä. Joku toinen voisi varmaan väittää juuri päinvastaista...
Talvella tulee silloin tällöin käytettyä uuniin kiinteästi integroitua grillivastusta. Parempi sekin on kuin ei mitään!
Olen ajanut loppuun yhden Lucifer-hiiligrillin. Nykyisin minulla on Weber-pallogrilli takapihalla ja samanmerkkinen "laatikko- tai laukkumallinen" veneilykäytössä. Kummallakin taitaa olla ikää jo toistakymmentä vuotta. Eivät ole markkinoiden halvimpia, mutta nähdäkseni hintansa väärtejä.
Edellisen (rivari-) asunnon takapihalle olin muurannut kiinteän grillinkin. Nykyisessä asunnossa (paritalo-) taitaa sama olla vielä joskus edessä, mutta toistaiseksi olen pärjäillyt pallo-Weberillä niin hyvin että hanke on lykkääntynyt ja lykkääntynyt... - Goya
Mielestäni hiiligrilli on paras silloin, kun grillatussa ruoassa arvostaa sitä "aitoa puuhiilen savuaromia" - edellytyksenä että omaa paikan, jossa hiiligrilliä voi käyttää (kerrostaloparvekkeellahan korkeintaan sähkögrilli lienee mahdollinen). Kaasugrillistä ei valitettavasti ole minulla kokemusta, mutta suhtaudun epäilevästi (tuota alussa mainittua taustaa vasten), kunnes joku tarjoaa minulle yhtä hyvän kaasugrillilihan kuin mitä omassa hiiligrillissäni saan aikaan.
- kotikokki2
itselläni ei ole kokemusta kaasugrillistä. Sähkögrilliä olen pari kertaa käyttänyt. Se tosin oli hyvin yksinkertainen, ei tehon säätöä ja pieni vastus. Kyllä sillä makkarat lämpenee, mutta en ostaisi itselle. Onhan hiiligrillin kanssa 'vaikeampaa', mutta kun siitä pääsee jyvälle niin hyvin onnistuu grillaukset. Ja aikaahan se ottaa enemmän kun pitää se hyvä hiillos saada ensin aikaiseksi, mutta se vaan herättää paremmin ruokahalua. Kaasugrillit on vain hätähousuja varten, kenellä on muutenkin aina kiire joka paikkaan.
- Ilpo
Kaasulla on kuitenkin helpompi määritellä lämpötila grillissä, onnistuu (mielestäni) helpomin esim kokonaisen kasslerin ja broilerin kypsennys helpommin, eikä niin kuivu eikä vahingossa pääse hiiligrilli sammumaan. Sähköisillä ei tee mitään sillä valitettavasti niissä ei teho riitä. Hiilessä kyllä parempi aromi lopputuloksessa.
- niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
Ilpo kirjoitti:
Kaasulla on kuitenkin helpompi määritellä lämpötila grillissä, onnistuu (mielestäni) helpomin esim kokonaisen kasslerin ja broilerin kypsennys helpommin, eikä niin kuivu eikä vahingossa pääse hiiligrilli sammumaan. Sähköisillä ei tee mitään sillä valitettavasti niissä ei teho riitä. Hiilessä kyllä parempi aromi lopputuloksessa.
minäkin ostaisin kaasugrillin.
Juuri sen takia että sen lämmönsäätö on helpompi ja käytettävyys muutenkin.
Grilliin ei kyllä kuulu kokonaiset kaslerit ja kanat... Grillauksen idea on hoitaa homma nopeasti, tavarat pitä olla pieniä tai esikypsennettyjä. Grilli ei ole hauduttamista varten. Halvemmalla pääsee kun ostaa hiiligrillin, se on vaan hiukan hankalampi hallita. - kaasugrillillä
niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kirjoitti:
minäkin ostaisin kaasugrillin.
Juuri sen takia että sen lämmönsäätö on helpompi ja käytettävyys muutenkin.
Grilliin ei kyllä kuulu kokonaiset kaslerit ja kanat... Grillauksen idea on hoitaa homma nopeasti, tavarat pitä olla pieniä tai esikypsennettyjä. Grilli ei ole hauduttamista varten. Halvemmalla pääsee kun ostaa hiiligrillin, se on vaan hiukan hankalampi hallita.ja paistinpannulla?Ei mitään.Hiiligrilli on ainoa oikea.
- kpmi
niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kirjoitti:
minäkin ostaisin kaasugrillin.
Juuri sen takia että sen lämmönsäätö on helpompi ja käytettävyys muutenkin.
Grilliin ei kyllä kuulu kokonaiset kaslerit ja kanat... Grillauksen idea on hoitaa homma nopeasti, tavarat pitä olla pieniä tai esikypsennettyjä. Grilli ei ole hauduttamista varten. Halvemmalla pääsee kun ostaa hiiligrillin, se on vaan hiukan hankalampi hallita.Olen intohimoinen grillaaja kesäisin, satoi tai paistoi. Grillini on Weberin One Touch Gold, joka on kelvollinen grilli ja irrotettavan tuhkapurkin takia erittäin helppo puhdistaa.
Jos grilliä käyttää ainoastaan einesten lämmittämiseen, on luultavasti se ja sama mikä grilli sattuu olemaan. Grillattu lohi, täytetyt herkkusienet tai kesäkurpitsa, grillatut perunat, omatekoisella marinadilla marinoitu kananrinta, naudan sisäfile, paistetut banaanit tai mikä tahansa oikea ruoka tarvitsee kunnollisen grillin. Pidän hiiligrillin ruoalle antamasta aromista. Kannatan slow foodia, joten se, että grillaamaan pääsisi kymmenessä sekunnissa, ei ole oleellista. - Anonyymi
Ilpo kirjoitti:
Kaasulla on kuitenkin helpompi määritellä lämpötila grillissä, onnistuu (mielestäni) helpomin esim kokonaisen kasslerin ja broilerin kypsennys helpommin, eikä niin kuivu eikä vahingossa pääse hiiligrilli sammumaan. Sähköisillä ei tee mitään sillä valitettavasti niissä ei teho riitä. Hiilessä kyllä parempi aromi lopputuloksessa.
Mutta kaasulla et saa riittäväää kuumuutta. Itse olen miettinyt, pitäisikö hiili Wernerin rinnalle hankkia pieni kaasu Weber lähinnä lämpimänä pitoa varten, kun tekee esimerkiksi flankkiä.
Flankkiä et pysty tekemään kaasulla, koska et saa grilliä riittävän kuumaksi. Hiili grillissä taas on nykyään vaikea pitää tekeytyvä liha lämpimänä.
Joka tapauksessa kesäkeittiön tule tänä kesänä Oonin pizza uuni Wernerin keskikokoisen grillin rinnalle. Pro on liian kallis näin vähällä käytöllä, joten todennäköisesti Karu tai 3. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta kaasulla et saa riittäväää kuumuutta. Itse olen miettinyt, pitäisikö hiili Wernerin rinnalle hankkia pieni kaasu Weber lähinnä lämpimänä pitoa varten, kun tekee esimerkiksi flankkiä.
Flankkiä et pysty tekemään kaasulla, koska et saa grilliä riittävän kuumaksi. Hiili grillissä taas on nykyään vaikea pitää tekeytyvä liha lämpimänä.
Joka tapauksessa kesäkeittiön tule tänä kesänä Oonin pizza uuni Wernerin keskikokoisen grillin rinnalle. Pro on liian kallis näin vähällä käytöllä, joten todennäköisesti Karu tai 3.”pitäisikö hiili Wernerin rinnalle hankkia pieni kaasu Weber lähinnä lämpimänä pitoa varten, kun tekee esimerkiksi flankkiä.”
Entä jos tekee reverse-sear tekniikalla? Ensin hitaasti hiilillä savustamalla flank lähelle tavoitelämpöä ja lopuksi hiilet 400C ja nopeasti ruskea rapea pinta flankkiin. Tällöin ei tarvitse lainkaan kaasua.
- hiili
on mun valinta. Yleensä grillaan ajan kanssa niin on aikaa tussaroida ja odottaa hiillosta. Myös eri hiilillä on huomattavia eroja, niin makuun kuin toimivuuteenkin.
- Flameman
Ladakuskin valinta. Piiloudutaan halvan rimpulan taakse väittämällä ettei meillä ole kiire minnekään ja tällä vempeleellä saa aitoa tuntumaa. Rahaakaan ei oikein haluta grilliin uhrata, kuten ei myöskään grillattavien ruokien ja auton lisäksi kenkiin, vaatteisiin tai kännykkään. Kännykkä yleensä on ei ihan uusinta mallia. Paska puhetta on se että väitetään kaasugrilliä kiireisen grillaajan grilliksi. Ei kai kaasugrillin omistajalla ole sen kiireempi kuin hiili- tai puugrillin omistajalla? Kyllä se hyvä grilliruoka valmistuu kohtuullisessa ajassa ihan näillä kaikilla menetelmillä, myöskin ihan tavallisella puunuotiolla saa kunnon mätöt aikaiseksi. Ruoan valmistus kun tuppaa olemaan enemmän tekijästä, viitseliäisyydestä, mielikuvituksesta ja raaka-aineista kiinni.
Itsellä on käytössä Weber pallogrilli ja tavallinen musta marketpallogrilli 15 €. Näistä kahdesta ei voi sanoa että Weber olisi jollain tavalla parempi, helvetin kallis kyllä. En myöskään aio toista webrua ostaa sen takia että saan 20 vuotta takuuta grillille, sekin kovin rajoitettua. Kaasugrillinä löytyy Primuksen maahantuoma Trio 3 parilagrilli. Siinä on kyllä kaikki kohdallaan, laatua ja hintaa myöden. Jos kaasugrillin joku aikoo hankkia, hanki Trio 3 parilagrilli. Sitten meiltä löytyy vielä tiilistä tehty puugrilli ja pelkkä nuotio paikkakin on mökin pihalle joskus tullut hurmiossa väsättyä. Pointtini on että kaikki tavat ovat hyviä ja ennen kaikkea mukavia seurustelu muotoja varsinkin vieraiden ja lasten kanssa. Grillatessahan yleensä kaikki halukkaat voivat jollain tavalla osallistua tähän hauskaan hommaan. Mulle riitti, mä lähen grillaamaan.
PS. Sähköä kuuluu käyttää hehkulampussa ja Linnanmäen laitteissa. Ei koskaan grillissä. - Estikka
Kyllä kaasugrilli on ylivoimainen. Grillailin aikaisemmin erilaisilla hiilillä, mutta hankin nyt kaasugrilli sekä kotiin että mökille. Käytön helppous ja nopeus sekä ruoan tasainen laatu ovat kaasugrillin ynnäpuolia. Oletko muuten kokeillut grillata poroa. Kokeilepa, käy katsomassa www.deliporo.fi nettikauppaa, josta saat myös grillipaketin kotiisi.
- jaatar
kaasu ehdottomasti. maalla kallis weber, jolla ei saa pihviin kunnon pintaa, vaikka kuinka kuumentaa etukäteen.
muurikka polttimen päällä on ehdoton. monia grillijä kokeilleena voin sanoa, että tämä on paras.
- nam nam
Ainakin pihveistä ja leikkeistä tulee parhaita, jos ne grillaa pienellä liekillä eikä hiilloksella.
Maun kannalta olen muuratun grillin ja puiden kannattaja. - grillaajatar
Tää olikin hyvä kysymys.Mietitäänpä..
Mulla on kämpällä sähkögrilli parvekkeella, ihan ok esim. makkaran ja kasvisten paistamiseen. Maku on ok, ei kuitenkaan hirveää eroa pannulla paistamisen kanssa.
Vanhempien luona grillaan hiiligrillillä ja se toimii todella hyvin vaikka grillais mitä. Mausta huomaa että on ollut oikea hiillos alla.
Mökillä on kaasugrilli ja sillä paistan silloin tällöin makkaraa ja siihen tarkoitukseen kaasu on just hyvä jos on kiirettä tai kova nälkä.Ei mene kauaa kun napsauttaa grillin päälle niin on sapuskat valmiina.Lättyjen tekoon valitsen mieluusti kaasun juuri tasaisen lämmönsäätelyn takia.Tosin ei taaskaan hirveesti eroa paistinpannusta ja lihaa ei kannata kaasugrillissä turmella.
Mutta mökillä on myös notskipaikka. Oon kasannut tiilistä sopivankokoisen kasan ja niiden päälle heitin ritilän. Näistä kaikista grllausmuodoista tämä on ehdottomasti paras. Hiilloksen teen aina puista. Aikaahan siinä menee mutta notskin ympärillä on kiva istuskella ja vahtia tulta, tai jutella muiden kanssa. Maku on ihan erilainen kuin muissa grillausmuodoissa ja jotenkin vaan niin 'aito'.
Oijoi, kesää odotellessa! =) - Anonyymi
Jokainen grillivalmistaja tietää, että puugrilleissä on arina, jonka alta ilmanotto sekä tuhkaluukku johon tuhka putoaa ja josta se on helppo poistaa. Pankkiireilla ei sen sijaan tätä tietoa ole. Niinpä pankkiirien grillit ovat pohjastaan ummessa olevia puolipalloja.
- Anonyymi
Kokemukseni perusteella kaasugrillillä paistoksista tulee mehevämpiä, koska nestekaasun "pakokaasu" on käytännössä vesihöyryä.
- Anonyymi
Vain hiiligrillin saa riittävän kuumaksi pihvien paistamiseen. Pitemmässä grillauksessa hiiligrillillä tulee ominainen aito savun maku, jota voi korostaa vielä hiilien joukoon lisätyillä puuklapeilla. Käytännössä ikuisen, tyylikkään ja monikäyttöisen hiiligrillin saa kun ostaa kamadon.
- Anonyymi
Mitä eroa on hiilellä ja puuklapeilla? Noin niin kuin maustamisen näkövinkkelistä. Rasvahan käryää samalla tavalla oli käryytin mikä tahansa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä eroa on hiilellä ja puuklapeilla? Noin niin kuin maustamisen näkövinkkelistä. Rasvahan käryää samalla tavalla oli käryytin mikä tahansa.
”Mitä eroa on hiilellä ja puuklapeilla? Noin niin kuin maustamisen näkövinkkelistä.”
Puuhiili on kuivatislattua puuta, josta on poistunut vesi, kaasuuntuvat puuainekset ja puuöljy. Puupalikoita polttamalla saadaan noita edellä mainittuja aineksia mukaan tuomaan enemmän savua ja savun makua.
” Rasvahan käryää samalla tavalla oli käryytin mikä tahansa.”
Pihvien paistossa on sama, mikä lämmön lähde on kunhan se on riittävän kuuma. Puupalat tai pelkkä puiden poltto on hitaaseen ja matalan lämmön valmistukseen yleensä epäsuoralla tulella eli savustus ja barbecue.
- Anonyymi
Ostin Masterbuilt Gravity Series 560 hiiligrillin. Lämpötilan voi säätää digitaalisesti 65-370C välillä. Lämpenee todella nopeasti: sytyttämisestä savustusvalmiina 105C noin 7 min, hampurilaisten paistoon 200C noin 10 min sytytyksestä ja 350C pihvien paistoon noin 13 min sytytyksestä. Yhtä nopea kuin kaasugrilli ja lämpötilan suhteen tarkempi. Kaasulla ei säädetä lämpöä digitaalisesti vaan mennään perstuntumalla säätimiä arvaillen ja säiden armoilla.
- Anonyymi
Meillä on kuudenhengen patiogrilli. Se toimii hiilillä. Niitä ei myydä Suomessa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023