Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Missäs

olis

ohje ruusunmarja soseelle...menin coogleen ja selasin mutta en löytänyt.
onko kellään tietoa mitkä on suhteet ja mikä valmistus ohje...onko kukaan tehnyt koskaan tai saanut ohjetta.
Mua kiinnostas kokeilla ja tehdä...heitäppä ohjeella mua..:)

5

1943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvää Ruokaa- keittokirja vuodelta 1964 antaa seuraavanlaisen ohjeen Ruusunmarjakeitolle:

      4 dl kokonaisia kuivattuja ruusunmarjoja(kiulukoita)
      1,5 l vettä
      1 dl sokeria
      2 rkl perunajauhoa

      Ruusunmarjat pannaan likoon muutamiksi tunneiksi ja keitetään liotusvedessä noin 45 min.Seos puserretaan siivilän läpi ja vettä lisätään niin paljon, että seosta on 1.25l Lisätään sokeri, kuumennetaan ja suurustetaan vesitilkkaan sekoitetukka perunajauholla.

      Myös Lars Johanssonin Vihreä keittiö-kirja vuodelta 1986 antoi samansuuntaisen ohjeen.

      • kiittää

        siis ruusunmarjasosetta/hilloa siihen valmistusohjetta...kiitos muuten Sinulle "Parta-Arska" tuosta ohjeesta...;)
        Selaappas lisää sitä vanhaa hyvää kirjaasi jospas löytyis...


      • kiittää kirjoitti:

        siis ruusunmarjasosetta/hilloa siihen valmistusohjetta...kiitos muuten Sinulle "Parta-Arska" tuosta ohjeesta...;)
        Selaappas lisää sitä vanhaa hyvää kirjaasi jospas löytyis...

        Kävin läpi keittokirjastoani, enkä löytänyt mistään ruusunmarjahillon tai vastaavan ohjetta. Säilöntäkirjallisuutta mulla ei varsinaisesti ole, koska ei ole kunnon kellariakaan.Hyvästä säilöntäoppaasta saattaisi löytyä myös hillon ohje.Jos kotisi lähistöllä on Marttatoimintaa, sieltä löytyy usein osaamista tämän alan kysymyksiin.
        Kaikissa kirjoissani tehtyä ruusunmarjasosetta jatkojalostettiin edelleen jäädykkeiksi, raikkakaiksi juomiksi jne. Voisin hyvin kuvitella ruusunmarjasta tehtävän myös marmeladia, jossa on marjanpaloja seassa, mutta ohjetta en löytänyt.
        Hyvät jatkot!


      • olis
        Parta-Arska kirjoitti:

        Kävin läpi keittokirjastoani, enkä löytänyt mistään ruusunmarjahillon tai vastaavan ohjetta. Säilöntäkirjallisuutta mulla ei varsinaisesti ole, koska ei ole kunnon kellariakaan.Hyvästä säilöntäoppaasta saattaisi löytyä myös hillon ohje.Jos kotisi lähistöllä on Marttatoimintaa, sieltä löytyy usein osaamista tämän alan kysymyksiin.
        Kaikissa kirjoissani tehtyä ruusunmarjasosetta jatkojalostettiin edelleen jäädykkeiksi, raikkakaiksi juomiksi jne. Voisin hyvin kuvitella ruusunmarjasta tehtävän myös marmeladia, jossa on marjanpaloja seassa, mutta ohjetta en löytänyt.
        Hyvät jatkot!

        nyt paikallaan Parta.Arska...näit niin paljon vaivaa kun apua pyysin...mutta tuossapa lähettikin toinen tuntematon lähimmäiseni mulle ohjeen jota aijon kokeilla..
        Kiitosta vaan ja käykääpäs maistamassa sosetta jos ajelette pohjanmaalla päin...mukavat syksyt...


    • ......

      tässä kaksi ohjetta ruusunmarjalle..

      Pakastettu ruusunmarjasose

      Kypsiä, syvänpunaisia ruusunmarjoja (poimitaan ennen kuin pakkanen ehtii puraista)
      kiehuvaa vettä
      n. 100 g (hedelmä)sokeria yhdelle soselitralle

      Marjoista nypitään pois kannat ja kukkalehdet, marjat huuhdotaan, kaadetaan tukevaan astiaan parin kolmen litran erissä ja päälle kaadetaan kiehuvaa vettä puolisen litraa. Marjat nuijitaan soseeksi, ja sose lasketaan sosemyllyn siivilän läpi. Jos sose ennen pusertamista tuntuu paksulta, lisätään kiehuvaa vettä. siemenet saa eroteltua siivilän läpi pusertaen. Halutessa sose sokeroidaan ja pakataan noin 2 dl annoksiin ja pakastetaan. Pienet pakkaukset ovat kätevimpiä käytössä. Sose sopii mm. vispipuuron aineeksi, piirakoihin, kääretorttuihin tai kakkuihin täytteeksi, kiisseleihin, aamupuurolle ja paahtoleivälle.


      Ruusumarmeladi Annemärta Borgenin tapaan

      50 täysin avautunutta punaista ruusua
      1 l vettä
      1 kg fariinisokeria
      1 sitruunan mehu

      Keitä vettä ja sokeria, kunnes seos rupeaa sakenemaan. Lisää ruusujen puhdistetut terälehdet ja sitruunan mehu. Kiehauta ja hämmentele puuhaarukalla. Keitä miedoimmalla mahdollisella lämmöllä noin tunnin ajan. Hämmennä usein, muuten marmeladista tulee ruskeaa, eikä lainkaan punaista. Kaada lasipurkkeihin, anna jäähtyä ja peitä kannella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe