Missäs

olis

ohje ruusunmarja soseelle...menin coogleen ja selasin mutta en löytänyt.
onko kellään tietoa mitkä on suhteet ja mikä valmistus ohje...onko kukaan tehnyt koskaan tai saanut ohjetta.
Mua kiinnostas kokeilla ja tehdä...heitäppä ohjeella mua..:)

5

2019

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvää Ruokaa- keittokirja vuodelta 1964 antaa seuraavanlaisen ohjeen Ruusunmarjakeitolle:

      4 dl kokonaisia kuivattuja ruusunmarjoja(kiulukoita)
      1,5 l vettä
      1 dl sokeria
      2 rkl perunajauhoa

      Ruusunmarjat pannaan likoon muutamiksi tunneiksi ja keitetään liotusvedessä noin 45 min.Seos puserretaan siivilän läpi ja vettä lisätään niin paljon, että seosta on 1.25l Lisätään sokeri, kuumennetaan ja suurustetaan vesitilkkaan sekoitetukka perunajauholla.

      Myös Lars Johanssonin Vihreä keittiö-kirja vuodelta 1986 antoi samansuuntaisen ohjeen.

      • kiittää

        siis ruusunmarjasosetta/hilloa siihen valmistusohjetta...kiitos muuten Sinulle "Parta-Arska" tuosta ohjeesta...;)
        Selaappas lisää sitä vanhaa hyvää kirjaasi jospas löytyis...


      • kiittää kirjoitti:

        siis ruusunmarjasosetta/hilloa siihen valmistusohjetta...kiitos muuten Sinulle "Parta-Arska" tuosta ohjeesta...;)
        Selaappas lisää sitä vanhaa hyvää kirjaasi jospas löytyis...

        Kävin läpi keittokirjastoani, enkä löytänyt mistään ruusunmarjahillon tai vastaavan ohjetta. Säilöntäkirjallisuutta mulla ei varsinaisesti ole, koska ei ole kunnon kellariakaan.Hyvästä säilöntäoppaasta saattaisi löytyä myös hillon ohje.Jos kotisi lähistöllä on Marttatoimintaa, sieltä löytyy usein osaamista tämän alan kysymyksiin.
        Kaikissa kirjoissani tehtyä ruusunmarjasosetta jatkojalostettiin edelleen jäädykkeiksi, raikkakaiksi juomiksi jne. Voisin hyvin kuvitella ruusunmarjasta tehtävän myös marmeladia, jossa on marjanpaloja seassa, mutta ohjetta en löytänyt.
        Hyvät jatkot!


      • olis
        Parta-Arska kirjoitti:

        Kävin läpi keittokirjastoani, enkä löytänyt mistään ruusunmarjahillon tai vastaavan ohjetta. Säilöntäkirjallisuutta mulla ei varsinaisesti ole, koska ei ole kunnon kellariakaan.Hyvästä säilöntäoppaasta saattaisi löytyä myös hillon ohje.Jos kotisi lähistöllä on Marttatoimintaa, sieltä löytyy usein osaamista tämän alan kysymyksiin.
        Kaikissa kirjoissani tehtyä ruusunmarjasosetta jatkojalostettiin edelleen jäädykkeiksi, raikkakaiksi juomiksi jne. Voisin hyvin kuvitella ruusunmarjasta tehtävän myös marmeladia, jossa on marjanpaloja seassa, mutta ohjetta en löytänyt.
        Hyvät jatkot!

        nyt paikallaan Parta.Arska...näit niin paljon vaivaa kun apua pyysin...mutta tuossapa lähettikin toinen tuntematon lähimmäiseni mulle ohjeen jota aijon kokeilla..
        Kiitosta vaan ja käykääpäs maistamassa sosetta jos ajelette pohjanmaalla päin...mukavat syksyt...


    • ......

      tässä kaksi ohjetta ruusunmarjalle..

      Pakastettu ruusunmarjasose

      Kypsiä, syvänpunaisia ruusunmarjoja (poimitaan ennen kuin pakkanen ehtii puraista)
      kiehuvaa vettä
      n. 100 g (hedelmä)sokeria yhdelle soselitralle

      Marjoista nypitään pois kannat ja kukkalehdet, marjat huuhdotaan, kaadetaan tukevaan astiaan parin kolmen litran erissä ja päälle kaadetaan kiehuvaa vettä puolisen litraa. Marjat nuijitaan soseeksi, ja sose lasketaan sosemyllyn siivilän läpi. Jos sose ennen pusertamista tuntuu paksulta, lisätään kiehuvaa vettä. siemenet saa eroteltua siivilän läpi pusertaen. Halutessa sose sokeroidaan ja pakataan noin 2 dl annoksiin ja pakastetaan. Pienet pakkaukset ovat kätevimpiä käytössä. Sose sopii mm. vispipuuron aineeksi, piirakoihin, kääretorttuihin tai kakkuihin täytteeksi, kiisseleihin, aamupuurolle ja paahtoleivälle.


      Ruusumarmeladi Annemärta Borgenin tapaan

      50 täysin avautunutta punaista ruusua
      1 l vettä
      1 kg fariinisokeria
      1 sitruunan mehu

      Keitä vettä ja sokeria, kunnes seos rupeaa sakenemaan. Lisää ruusujen puhdistetut terälehdet ja sitruunan mehu. Kiehauta ja hämmentele puuhaarukalla. Keitä miedoimmalla mahdollisella lämmöllä noin tunnin ajan. Hämmennä usein, muuten marmeladista tulee ruskeaa, eikä lainkaan punaista. Kaada lasipurkkeihin, anna jäähtyä ja peitä kannella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      162
      2938
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      284
      2620
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      68
      1741
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      43
      1628
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      38
      1520
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1276
    7. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      110
      1194
    8. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      14
      1154
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      350
      1075
    10. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1063
    Aihe