ohje ruusunmarja soseelle...menin coogleen ja selasin mutta en löytänyt.
onko kellään tietoa mitkä on suhteet ja mikä valmistus ohje...onko kukaan tehnyt koskaan tai saanut ohjetta.
Mua kiinnostas kokeilla ja tehdä...heitäppä ohjeella mua..:)
Missäs
5
1996
Vastaukset
Hyvää Ruokaa- keittokirja vuodelta 1964 antaa seuraavanlaisen ohjeen Ruusunmarjakeitolle:
4 dl kokonaisia kuivattuja ruusunmarjoja(kiulukoita)
1,5 l vettä
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoa
Ruusunmarjat pannaan likoon muutamiksi tunneiksi ja keitetään liotusvedessä noin 45 min.Seos puserretaan siivilän läpi ja vettä lisätään niin paljon, että seosta on 1.25l Lisätään sokeri, kuumennetaan ja suurustetaan vesitilkkaan sekoitetukka perunajauholla.
Myös Lars Johanssonin Vihreä keittiö-kirja vuodelta 1986 antoi samansuuntaisen ohjeen.- kiittää
siis ruusunmarjasosetta/hilloa siihen valmistusohjetta...kiitos muuten Sinulle "Parta-Arska" tuosta ohjeesta...;)
Selaappas lisää sitä vanhaa hyvää kirjaasi jospas löytyis... kiittää kirjoitti:
siis ruusunmarjasosetta/hilloa siihen valmistusohjetta...kiitos muuten Sinulle "Parta-Arska" tuosta ohjeesta...;)
Selaappas lisää sitä vanhaa hyvää kirjaasi jospas löytyis...Kävin läpi keittokirjastoani, enkä löytänyt mistään ruusunmarjahillon tai vastaavan ohjetta. Säilöntäkirjallisuutta mulla ei varsinaisesti ole, koska ei ole kunnon kellariakaan.Hyvästä säilöntäoppaasta saattaisi löytyä myös hillon ohje.Jos kotisi lähistöllä on Marttatoimintaa, sieltä löytyy usein osaamista tämän alan kysymyksiin.
Kaikissa kirjoissani tehtyä ruusunmarjasosetta jatkojalostettiin edelleen jäädykkeiksi, raikkakaiksi juomiksi jne. Voisin hyvin kuvitella ruusunmarjasta tehtävän myös marmeladia, jossa on marjanpaloja seassa, mutta ohjetta en löytänyt.
Hyvät jatkot!- olis
Parta-Arska kirjoitti:
Kävin läpi keittokirjastoani, enkä löytänyt mistään ruusunmarjahillon tai vastaavan ohjetta. Säilöntäkirjallisuutta mulla ei varsinaisesti ole, koska ei ole kunnon kellariakaan.Hyvästä säilöntäoppaasta saattaisi löytyä myös hillon ohje.Jos kotisi lähistöllä on Marttatoimintaa, sieltä löytyy usein osaamista tämän alan kysymyksiin.
Kaikissa kirjoissani tehtyä ruusunmarjasosetta jatkojalostettiin edelleen jäädykkeiksi, raikkakaiksi juomiksi jne. Voisin hyvin kuvitella ruusunmarjasta tehtävän myös marmeladia, jossa on marjanpaloja seassa, mutta ohjetta en löytänyt.
Hyvät jatkot!nyt paikallaan Parta.Arska...näit niin paljon vaivaa kun apua pyysin...mutta tuossapa lähettikin toinen tuntematon lähimmäiseni mulle ohjeen jota aijon kokeilla..
Kiitosta vaan ja käykääpäs maistamassa sosetta jos ajelette pohjanmaalla päin...mukavat syksyt...
- ......
tässä kaksi ohjetta ruusunmarjalle..
Pakastettu ruusunmarjasose
Kypsiä, syvänpunaisia ruusunmarjoja (poimitaan ennen kuin pakkanen ehtii puraista)
kiehuvaa vettä
n. 100 g (hedelmä)sokeria yhdelle soselitralle
Marjoista nypitään pois kannat ja kukkalehdet, marjat huuhdotaan, kaadetaan tukevaan astiaan parin kolmen litran erissä ja päälle kaadetaan kiehuvaa vettä puolisen litraa. Marjat nuijitaan soseeksi, ja sose lasketaan sosemyllyn siivilän läpi. Jos sose ennen pusertamista tuntuu paksulta, lisätään kiehuvaa vettä. siemenet saa eroteltua siivilän läpi pusertaen. Halutessa sose sokeroidaan ja pakataan noin 2 dl annoksiin ja pakastetaan. Pienet pakkaukset ovat kätevimpiä käytössä. Sose sopii mm. vispipuuron aineeksi, piirakoihin, kääretorttuihin tai kakkuihin täytteeksi, kiisseleihin, aamupuurolle ja paahtoleivälle.
Ruusumarmeladi Annemärta Borgenin tapaan
50 täysin avautunutta punaista ruusua
1 l vettä
1 kg fariinisokeria
1 sitruunan mehu
Keitä vettä ja sokeria, kunnes seos rupeaa sakenemaan. Lisää ruusujen puhdistetut terälehdet ja sitruunan mehu. Kiehauta ja hämmentele puuhaarukalla. Keitä miedoimmalla mahdollisella lämmöllä noin tunnin ajan. Hämmennä usein, muuten marmeladista tulee ruskeaa, eikä lainkaan punaista. Kaada lasipurkkeihin, anna jäähtyä ja peitä kannella.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1802025
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1611748Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I461696- 1231473
Liian paljon hylättyjä ääniä
Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus1561248Ikäero suhteessa
Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia541145Tiedän kyllä sen
Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen581010- 70919
- 15899
Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat
Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P26897