Parhaat pitsataikina

ohjeet?

Miksiköhän kotona itse tehdyt pitsa levyt ovat kivikovia? Johtuukohan uunista? Mitä uuneja ne pitseriassa käytävät? Voiskohan kiertoilmauunilla saada parempi pitsa? Vai johtuukohan taikinasta?

13

22767

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirsi26

      ..ja pizzerioissa on kiviuunit.

      Koitappa seuraavan kerran laittaa jauhoja pikksen vähemmän ja älä vaivaa liian kovaksi!!

      Koitappa vaikka tätä!!!

      -4dl jauhoja
      -100g rasvaa
      -2tl leivinjauhetta
      -1 kananmuna
      -1dl maitoa
      -1tl suolaa

      LAITA jauhoihin suola,leivinjauhe ja lisää rasva.nypi taikina.
      lisää muna ja maito.
      taikina saa olla aika pehmeää,kaulitse uunipellille ja avot..ei muuten ole kova pohja.
      Kannattaa kokeilla!!!

    • ------------

      Taikinan voi tehdä aivan tavallisista vehnäjauhoista, mutta jos mahdollista niin kannattaa käyttää kaupasta saatavia oikeita pizzajauhoja. Pizzataikina kannattaa myös sivellä oliiviöljyllä.
      Ne siellä pizzerioissa lämmittää uunin 400 asteeseen ja paistaa pizzoja vain muutaman minuutin.
      Itse paistan pizzan yleensä niin kovalla lämpötilalla kuin uuni antaa myöden. Pizza on silloin valmis kun sen pohja on kurkattaessa ruskistunut. Paistoon menee täytteiden määrästä ja vetisyydestä riippuen 6-12 min. Sinä aikana pizzataikina ei ehdi kuivua joka tapahtuu jos tekee naisten kodinhoitolehtien blablabla ohjeiden kanssa.
      Energiaystävällisin ja eteenkin helteillä eteen tuleva vaihtoehto olisi ostaa jonkinnäköinen pizzanpaistorauta. Keittiö nimittäin lämpenee nopeasti kun uuniin lisää volumea.

      • asiantuntija

        se pizzerioiden pizza uuni on kylläkin MAX:300


      • paistuu..

        Miks ostaa joku paistorauta kun voi yhtähyvin paistaa pizzan paistinpannulla. Aikaa menee hieman enemmän et täytteet kiehuu, mut pohjakin on mukavan rapee et voi syödä vaikka käsin.


      • käytännössä?
        paistuu.. kirjoitti:

        Miks ostaa joku paistorauta kun voi yhtähyvin paistaa pizzan paistinpannulla. Aikaa menee hieman enemmän et täytteet kiehuu, mut pohjakin on mukavan rapee et voi syödä vaikka käsin.

        Kuulostaa loistavalta idealta!! Mites sinä sen teet käytännössä??


    • tulee pizzastasi

      Olut antaa hyvän maun kuoreen.

    • ------------

      Käytin erään nimeltä mainitsemattoman firman(en halua mainostaa) valmistamia pizzajauhoja. (Löydät niitä varmasti useimmista ruokakaupoista)
      Pohjasta tuli pehmeä ja melkoisen samanlainen pehmeä mitä pizzerioissa olen tottunut syömään.
      Paistoin siis pizzaa n. 10 min 300 asteessa. Nestettä taisi olla vähän liikaa mutta muuten aika hyvä ja taikinapohja suorastaan erinomaista. Ai kun olis kiviuuni, niin sais vähän terävämmän lämmön vielä.

    • pitsantekijä

      Tämä on paras ohje, minkä olen löytänyt (en muista mistä löysin, siitä on jo aikaa):

      1 dl vettä
      1/2 pkt hiivaa
      2 1/2 dl vehnäjauhoja (tämä on vain noin-arvo)
      nokare voita tai loraus öljyä (itse käytän öljyä)
      ripaus suolaa

      Tästä tulee yksi pitsa, pyöreänä sellainen pitserian pitsan kokoinen, juuri ja juuri mahtuu pellille. Paistetaan niin kovalla mitä uunista lähtee. Anna olla pellin uunissa kun uuni on lämpeämässä, ja kun se on tarpeeksi lämmin, heität vaan pitsan siihen ja äkkiä takaisin uuniin. Sitä paistetaan n. 4-6min., tai kunnes se näyttää vähänkin ruskistuneen alapuolelta, eli ei kovin kauan.
      Tekovaiheesta sen verran, että vaivaa taikinaa tosi hyvin, sen pitää olla semmoista venyvää ja sitkasta (ei saa olla tarttuvaa), niin että siitä saa parin-kolmen millin paksuisen, reunat voi jättää paksummiksi ympäriltä jos haluaa. Juusto AINA ensin tomaattikastikkeen jälkeen, ja sitten muut täytteet. Täytteitä ei tarvitse olla paljon yhtä lajia, vaan kutakin pikkuisen niin tulee hyvä!
      Kantsii kokeilla, omasta mielestäni tämä on ollut lähinnä pitserian pitsaa (jos siis sellaista haluaa).

      • pitsantekijä

        ..että taikina pitää nostattaa sen jälkeen kun se on tehty. Niin tohkeissaan tässä kirjoittelin että unohtui. :) Toista kertaa pitsana ei tarvitse nostattaa, riittää kun taikinana nostattaa.


      • mikäs lämpö??
        pitsantekijä kirjoitti:

        ..että taikina pitää nostattaa sen jälkeen kun se on tehty. Niin tohkeissaan tässä kirjoittelin että unohtui. :) Toista kertaa pitsana ei tarvitse nostattaa, riittää kun taikinana nostattaa.

        Siis ohje kuulosti todella hyvältä ja sopivalta minulle jolta esim.kananmunaa ei kotoa löydy . Mutta mutta saisko vähän tarkennusta??
        -Minkä asteinen uuni??
        -voiko paistaa paistinpannulla (joku aikaisemmin vihjaisi että niin tulee hyvää& mielestäni kuulosti energiaa ja aikaa säästävältä idealta) :)
        -Kuinka kauan kohotat?
        Kiitos :)


      • Kokeiltu on

        Paras pitsapohjaresepti, mitä olen kokeillut.
        Yksinkertainen, mutta toimiva.
        Muistakaa kunnon vaivaus (helpoimmin onnistuu yleikoneella) että tulee kunnon sitkos !

        Itse nostatin taikinaa ensin n. 20-30 min, sitten vasta tapsuttelin pohjaksi ja täytyy sanoa, että tulipa ihana pohja.
        Jauhoja menee itseltäni mielummin 3 dl, kuin alle, öljy lisätään viimeiseksi, tavallaan 'valmiiseen' taikinaan, lopuksi kunnon vaivaaminen.

        Kiva, kun vaivauduit jakamaan helpon, halvan ja toimivan pohjan. =)

        Makoisia pitsahetkiä kaikille. =)


    • Teufel

      Aidossa Italialaisessa pizzeriassa (joita Suomessa ei tietenkään ole) käytetään puulämmitystä ja saavutetaan yli 500 C lämpötila. Uuni on vähän kuin suomalainen leivinuuni, mutta tuli ja hiilet palavat myös paiston aikana. Napolissa ko. pizzan valmistuksen paistoaika on alle minuutin, ei mitään 10 min luokkaa. Tulos on aivan toinen, mutta ymmärrettävästi melko vaikeaa kotioloissa saavuttaa. Mökkioloissa voi tietenkin tehdä kaikenlaisia kokeiluja. Tai sitten tyytyä kotipizzan lötköihin.

    • reeta!€

      pitsa taikinassa voi olla vikaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6975
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      42
      1259
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1052
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      891
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      48
      845
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      61
      837
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      93
      804
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      791
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      756
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      733
    Aihe