Parhaat pitsataikina

ohjeet?

Miksiköhän kotona itse tehdyt pitsa levyt ovat kivikovia? Johtuukohan uunista? Mitä uuneja ne pitseriassa käytävät? Voiskohan kiertoilmauunilla saada parempi pitsa? Vai johtuukohan taikinasta?

13

22774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirsi26

      ..ja pizzerioissa on kiviuunit.

      Koitappa seuraavan kerran laittaa jauhoja pikksen vähemmän ja älä vaivaa liian kovaksi!!

      Koitappa vaikka tätä!!!

      -4dl jauhoja
      -100g rasvaa
      -2tl leivinjauhetta
      -1 kananmuna
      -1dl maitoa
      -1tl suolaa

      LAITA jauhoihin suola,leivinjauhe ja lisää rasva.nypi taikina.
      lisää muna ja maito.
      taikina saa olla aika pehmeää,kaulitse uunipellille ja avot..ei muuten ole kova pohja.
      Kannattaa kokeilla!!!

    • ------------

      Taikinan voi tehdä aivan tavallisista vehnäjauhoista, mutta jos mahdollista niin kannattaa käyttää kaupasta saatavia oikeita pizzajauhoja. Pizzataikina kannattaa myös sivellä oliiviöljyllä.
      Ne siellä pizzerioissa lämmittää uunin 400 asteeseen ja paistaa pizzoja vain muutaman minuutin.
      Itse paistan pizzan yleensä niin kovalla lämpötilalla kuin uuni antaa myöden. Pizza on silloin valmis kun sen pohja on kurkattaessa ruskistunut. Paistoon menee täytteiden määrästä ja vetisyydestä riippuen 6-12 min. Sinä aikana pizzataikina ei ehdi kuivua joka tapahtuu jos tekee naisten kodinhoitolehtien blablabla ohjeiden kanssa.
      Energiaystävällisin ja eteenkin helteillä eteen tuleva vaihtoehto olisi ostaa jonkinnäköinen pizzanpaistorauta. Keittiö nimittäin lämpenee nopeasti kun uuniin lisää volumea.

      • asiantuntija

        se pizzerioiden pizza uuni on kylläkin MAX:300


      • paistuu..

        Miks ostaa joku paistorauta kun voi yhtähyvin paistaa pizzan paistinpannulla. Aikaa menee hieman enemmän et täytteet kiehuu, mut pohjakin on mukavan rapee et voi syödä vaikka käsin.


      • käytännössä?
        paistuu.. kirjoitti:

        Miks ostaa joku paistorauta kun voi yhtähyvin paistaa pizzan paistinpannulla. Aikaa menee hieman enemmän et täytteet kiehuu, mut pohjakin on mukavan rapee et voi syödä vaikka käsin.

        Kuulostaa loistavalta idealta!! Mites sinä sen teet käytännössä??


    • tulee pizzastasi

      Olut antaa hyvän maun kuoreen.

    • ------------

      Käytin erään nimeltä mainitsemattoman firman(en halua mainostaa) valmistamia pizzajauhoja. (Löydät niitä varmasti useimmista ruokakaupoista)
      Pohjasta tuli pehmeä ja melkoisen samanlainen pehmeä mitä pizzerioissa olen tottunut syömään.
      Paistoin siis pizzaa n. 10 min 300 asteessa. Nestettä taisi olla vähän liikaa mutta muuten aika hyvä ja taikinapohja suorastaan erinomaista. Ai kun olis kiviuuni, niin sais vähän terävämmän lämmön vielä.

    • pitsantekijä

      Tämä on paras ohje, minkä olen löytänyt (en muista mistä löysin, siitä on jo aikaa):

      1 dl vettä
      1/2 pkt hiivaa
      2 1/2 dl vehnäjauhoja (tämä on vain noin-arvo)
      nokare voita tai loraus öljyä (itse käytän öljyä)
      ripaus suolaa

      Tästä tulee yksi pitsa, pyöreänä sellainen pitserian pitsan kokoinen, juuri ja juuri mahtuu pellille. Paistetaan niin kovalla mitä uunista lähtee. Anna olla pellin uunissa kun uuni on lämpeämässä, ja kun se on tarpeeksi lämmin, heität vaan pitsan siihen ja äkkiä takaisin uuniin. Sitä paistetaan n. 4-6min., tai kunnes se näyttää vähänkin ruskistuneen alapuolelta, eli ei kovin kauan.
      Tekovaiheesta sen verran, että vaivaa taikinaa tosi hyvin, sen pitää olla semmoista venyvää ja sitkasta (ei saa olla tarttuvaa), niin että siitä saa parin-kolmen millin paksuisen, reunat voi jättää paksummiksi ympäriltä jos haluaa. Juusto AINA ensin tomaattikastikkeen jälkeen, ja sitten muut täytteet. Täytteitä ei tarvitse olla paljon yhtä lajia, vaan kutakin pikkuisen niin tulee hyvä!
      Kantsii kokeilla, omasta mielestäni tämä on ollut lähinnä pitserian pitsaa (jos siis sellaista haluaa).

      • pitsantekijä

        ..että taikina pitää nostattaa sen jälkeen kun se on tehty. Niin tohkeissaan tässä kirjoittelin että unohtui. :) Toista kertaa pitsana ei tarvitse nostattaa, riittää kun taikinana nostattaa.


      • mikäs lämpö??
        pitsantekijä kirjoitti:

        ..että taikina pitää nostattaa sen jälkeen kun se on tehty. Niin tohkeissaan tässä kirjoittelin että unohtui. :) Toista kertaa pitsana ei tarvitse nostattaa, riittää kun taikinana nostattaa.

        Siis ohje kuulosti todella hyvältä ja sopivalta minulle jolta esim.kananmunaa ei kotoa löydy . Mutta mutta saisko vähän tarkennusta??
        -Minkä asteinen uuni??
        -voiko paistaa paistinpannulla (joku aikaisemmin vihjaisi että niin tulee hyvää& mielestäni kuulosti energiaa ja aikaa säästävältä idealta) :)
        -Kuinka kauan kohotat?
        Kiitos :)


      • Kokeiltu on

        Paras pitsapohjaresepti, mitä olen kokeillut.
        Yksinkertainen, mutta toimiva.
        Muistakaa kunnon vaivaus (helpoimmin onnistuu yleikoneella) että tulee kunnon sitkos !

        Itse nostatin taikinaa ensin n. 20-30 min, sitten vasta tapsuttelin pohjaksi ja täytyy sanoa, että tulipa ihana pohja.
        Jauhoja menee itseltäni mielummin 3 dl, kuin alle, öljy lisätään viimeiseksi, tavallaan 'valmiiseen' taikinaan, lopuksi kunnon vaivaaminen.

        Kiva, kun vaivauduit jakamaan helpon, halvan ja toimivan pohjan. =)

        Makoisia pitsahetkiä kaikille. =)


    • Teufel

      Aidossa Italialaisessa pizzeriassa (joita Suomessa ei tietenkään ole) käytetään puulämmitystä ja saavutetaan yli 500 C lämpötila. Uuni on vähän kuin suomalainen leivinuuni, mutta tuli ja hiilet palavat myös paiston aikana. Napolissa ko. pizzan valmistuksen paistoaika on alle minuutin, ei mitään 10 min luokkaa. Tulos on aivan toinen, mutta ymmärrettävästi melko vaikeaa kotioloissa saavuttaa. Mökkioloissa voi tietenkin tehdä kaikenlaisia kokeiluja. Tai sitten tyytyä kotipizzan lötköihin.

    • reeta!€

      pitsa taikinassa voi olla vikaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä aiot sanoa, kun ja jos tapaatte seuraavan kerran?

      Oletko päättänyt etukäteen?
      Ikävä
      151
      1853
    2. Ellen Jokikunnas paljasti somessa ison perheuutisen - Ralph-poika elämänmuutoksen edessä!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask sekä Ralph-poika ovat uuden edessä. Tsemppiä koko perheelle ja erityisesti Ralphille! Lu
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1741
    3. Joensuun (kaupungin) kiusaamisongelma

      Syrjitään, savustetaan ulos ja kiusataan. Pieneen piiriin ei kaikki mahdu. Tehdään elämästä mahdotonta, jolloin ainoa va
      Joensuu
      35
      1507
    4. Nainen, jos kuuntelet ja tottelet, niin sinulle on hyvä osa

      Ominpäin toimiessasi olet jo nähnyt mihin se on johtanut. Olen jo edeltä sen sinulle kertonut ja näen sen asian ja totuu
      Ikävä
      196
      1198
    5. Olen levoton takiasi

      Enkä saa itseäni rauhoittumaan
      Ikävä
      94
      1195
    6. Archie ja Iida ero.

      Suuri kohujen saattelema rakkaustarina on ohi?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1114
    7. Evoluutioteoria on varmuudella väärin - monet tutkijat irtisaunoutuvat siitä

      Tutkimuksissa on löytynyt paljon näyttöä siitä, ettei evoluutioteoria ole totta. Monet tutkijat kuitenkin vielä kannatta
      354
      992
    8. Lakkaa haaveilemasta.

      Oon löytänyt uuden naisen. mieheltä. tutulle. Naiselle.
      Ikävä
      62
      869
    9. Älä stressaa. Rakastan sua

      Eikä tämä tunne mene pois, se on varmaan jo huomattu kumpikin ❤️
      Ikävä
      49
      831
    10. Ois kiva nähdä

      Ja viettää Iltoja sun kanssa
      Ikävä
      50
      816
    Aihe