geeniruoka

geenittömäksi

Olen geeniruoasta käytyä keskustelua ja alaa tarkemminkin jo jonkun aikaa seuranneena tullut siihen tulokseen, että ruoassa olevista geeneistä ei ole kuin haittaa ihmisille. Olenkin päättänyt ryhtyä syömään pelkästään geenitöntä ruokaa.
Onko muillakin samanlaisia ajatuksia? Onko jollain kokemusta miten voi varmistaa ettei tule vahingossa ostaneeksi ja syöneeksi sellaista ruokaa, joka sisältää geenejä? En halua enää myrkyttää itseäni geenejä sisältävällä ruoalla.

36

3325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tai sitten olet vaan niin s...

      ...siinähän sitä tulikin jo sanottua kaikki oleellinen.

    • ukko2

      ei ole natiiveja geenejä, joten se mielestäni on turvallista evästä. Ruokaohjeita on lukuisa, joilla tuoteesta saa jopa maukasta.

      • geenittömäksi

        Ovatko nämä natiivit geenit sitten paljon vaarallisempia kuin tavalliset geenit ja pitäisikö niitä erityisesti yrittää välttää vai miten asian laita on?


      • ukko2
        geenittömäksi kirjoitti:

        Ovatko nämä natiivit geenit sitten paljon vaarallisempia kuin tavalliset geenit ja pitäisikö niitä erityisesti yrittää välttää vai miten asian laita on?

        ovat tietojeni mukaan juuri niitä vaarallisia geenejä. Onneksi lenkkimakkaran valmistuksessa käytetään niin reippaita memetelmiä, että natiivit geenit tuhoutuvat ( pinta-, suola-, lämpö- ja pH-denaturaatio auttavat tässä asiassa). Mottoni onkin parempi lerssi kuin kirja nuotiossa.


      • luottaa..
        ukko2 kirjoitti:

        ovat tietojeni mukaan juuri niitä vaarallisia geenejä. Onneksi lenkkimakkaran valmistuksessa käytetään niin reippaita memetelmiä, että natiivit geenit tuhoutuvat ( pinta-, suola-, lämpö- ja pH-denaturaatio auttavat tässä asiassa). Mottoni onkin parempi lerssi kuin kirja nuotiossa.

        Labiilit geenit pelottaa vielä enemmän.


    • geenit on

      tosi vaarallisia nautittuna. Auringon valo ja tarkasti siiviöity vesi (ettei tule esim. piileviä geeneineen) ovat sopivaa ravintoa. Auringon säteily kyllä taas aiheuttaa mutaatioita...

      • syön vain kiviä

        Olen lopettanut kaikkien geenipitoisten ravintoaineiden nauttimisen. Kotoani löytyykin tähän tarkoitukseen tislauslaitteisto, jolla puhdistan vesijohtoveden mahdollisista geenijäämistä juomakelpoiseksi. Ravinnoksi käytän ainoastaan lekaharkkoja ja puhdasta torjunta-aineetonta graniittia, jota käyn louhimasta lähimetsän kalliosta. Täytyy myöntää, että ruokavalioni on ollut melko yksipuolinen, mutta ainakaan en tule syöneeksi ainuttakaan natiivia tai modifioitua geeniä, joita nykyisin löytyy lähes kaikista kasveista ja eläimistä!

        PS. Jos joku täällä ei tosiaankaan tiedä mitä geeni termillä tarkoitetaan, niin kannattaisi ehkä mennä takaisin peruskouluun hankkimaan yleissivistystä.


    • tarkka86

      Tietääkseni ainakin suurinta osaa Suomessa tuotetusta ruoasta voi turvallisesti syödä, sillä se on geenitöntä. Onneksi täällä ruoan laadun tarkkailu on vielä sen verran tiukempaa kuin muualla maailmassa.

      • kaalto

        Nykyään Suomen tehomaataloudessa käytetään Amerikan GMO-maissista tehtyjä rehuja, minkä seurauksena tuotantoeläinten lihat ja maito ovat GMO-tuotteita. Vielä niitä ei ole valitettavasti tiedostettu kuluttajille. Luomutuotteet ovat GMO-vapaita.

        Ulkomaisista elintarvikkeista kannattaa välttää Saksan, Espanjan, Romanian ja Bulgarian maataloustuotteita maailmanlaajuisten GMO-maissin, -riisin ja -soijan lisäksi. Nykyään myös puuvilla on GMO-tuote, tiedoksi vain, vaikka se ei ole elintarvike.


      • molekyylibiologi
        kaalto kirjoitti:

        Nykyään Suomen tehomaataloudessa käytetään Amerikan GMO-maissista tehtyjä rehuja, minkä seurauksena tuotantoeläinten lihat ja maito ovat GMO-tuotteita. Vielä niitä ei ole valitettavasti tiedostettu kuluttajille. Luomutuotteet ovat GMO-vapaita.

        Ulkomaisista elintarvikkeista kannattaa välttää Saksan, Espanjan, Romanian ja Bulgarian maataloustuotteita maailmanlaajuisten GMO-maissin, -riisin ja -soijan lisäksi. Nykyään myös puuvilla on GMO-tuote, tiedoksi vain, vaikka se ei ole elintarvike.

        Mitenköhän ne GMO ainekset siirtyvät rehusta lihaan tai maitoon? Olisin todella kiinnostunut kuulemaan. Lähdeviitteet sitten linkkeinä mukaan, ettei tule vain jotain "hevosmiesten tietotoimisto" tasoista mutu-tietoa.

        Lähes kaikki suomalaiset elintarvikkeet ovat GMO-vapaita, koska EU on asettanut GMO tuotteille käyttörajoituksia ja -kieltoja. Syy tähän ei ole missään vaiheessa ollut huoli ihmisten terveydestä, vaan siitä että näin ollaan saatu turvattua sisämarkkinoiden tulevaisuus. Amerikkalaiset viljanjalostajat saivat aikoinaan - GMO tekniikoiden keksimisen jälkeen - niin paljon teknologista etumatkaa Eurooppalaisiin kilpailijoihinsa, että EU maiden piti keinotekoisesti estää vapaata kilpailua globaaleilla markkinoilla. Tekosyyksi tähän keksittiin aloittaa jalostustoiminnan mustamaalaaminen ja turhien pelkojen lietsominen kuluttajien keskuudessa, mikä riitti perusteluiksi tuontikielloille. Ympäristöjärjestöjen avustuksella tämä suunnitelma onnistuikin erittäin hyvin. Nyt Euroopassa oltaisiin talous poliittisella tasolla valmiita poistamaan kilpailuesteet, mutta ympäristöjärjestöjen jakaman disinformaation ja pelonlietsonnan takia näin ei voida tehdä.

        Kaikki tämä on johtanut siihen, että tavalliset kansalaiset ovat tottuneet kuulemaan vain negatiivisia asioita GMO tuotteista ja geeneistä ylipäätään. Tässäkin jotkut ovat tosissaan olleet sitä mieltä että kaikki geenit ovat "pahoja", tai sitten minulta vain on kadonnut kyky havaita raja typeryyden ja provokaation välillä. :P


        Linkkivinkkinä sivu, mistä löytyy hienoja karttoja ja kuvaajia GMO-viljelykasvien käytöstä maailmalla: http://www.isaaa.org/

        Loppuun vielä lukijakysymys: Miksi Espanja, Portugali, Ranska ja Saksa ajoivat aikoinaan voimakkaasti GMO tuotteiden tuonnin & viljelyn rajoituksia ja nyt itse viljelevät niitä enemmän kuin mitkään muut maat Euroopassa? Vihje: asiaan löytyy selitys kirjoittamastani tekstistä.


      • Mene takaisin kouluun!

        Tietääkseni kaikki ruoka aikojen alusta saakka on sisältänyt geenejä ja paljon. Geenittömiä ruokalajeja taitavat olla vain puhdas vesi ja puhdas ruokasuola.


      • Valmistaja?

        Missä tätä geenitöntä ruokaa tuotetaan?


      • tarkka86
        Mene takaisin kouluun! kirjoitti:

        Tietääkseni kaikki ruoka aikojen alusta saakka on sisältänyt geenejä ja paljon. Geenittömiä ruokalajeja taitavat olla vain puhdas vesi ja puhdas ruokasuola.

        Vai että aikojen alusta saakka... minun tietääkseni geenejä yritettiin siirtää ensimmäisen kerran vasta 1973...eli reilut 30 vuotta sitten. Lisäksi geenitekniikkakin on kehittynyt vasta viimeisten vuosikymmenien aikana, joten mitenköhön ruoka on voinut sitä ennen sisältää geenejä...?


      • Löytyykö E-koodia?
        tarkka86 kirjoitti:

        Vai että aikojen alusta saakka... minun tietääkseni geenejä yritettiin siirtää ensimmäisen kerran vasta 1973...eli reilut 30 vuotta sitten. Lisäksi geenitekniikkakin on kehittynyt vasta viimeisten vuosikymmenien aikana, joten mitenköhön ruoka on voinut sitä ennen sisältää geenejä...?

        Kuka ja koska nämä geenit keksittiin?

        Onko näillä joku oma E-koodi?


      • gyigiy
        tarkka86 kirjoitti:

        Vai että aikojen alusta saakka... minun tietääkseni geenejä yritettiin siirtää ensimmäisen kerran vasta 1973...eli reilut 30 vuotta sitten. Lisäksi geenitekniikkakin on kehittynyt vasta viimeisten vuosikymmenien aikana, joten mitenköhön ruoka on voinut sitä ennen sisältää geenejä...?

        eikö joku tosiaan tiedä että kaikki elämä perustuu geeneihin. Ai hurja.

        Tai sitten joku vain teeskentelee tietämätöntä.
        Aikanaan joku todisti minulle ettei atomeita ole kuin alkuaineissa, koska ei nähnyt sellaisia kädessään (näytti minulle kättään). Henkilö oli aikanaan sinua pariri vuotta nuorempi (siis jos tuo 86 on s.vuotesi). Silloinkin minun oli vaikea uskoa henkilön todella olevan tosissaan.


      • lumpuista
        gyigiy kirjoitti:

        eikö joku tosiaan tiedä että kaikki elämä perustuu geeneihin. Ai hurja.

        Tai sitten joku vain teeskentelee tietämätöntä.
        Aikanaan joku todisti minulle ettei atomeita ole kuin alkuaineissa, koska ei nähnyt sellaisia kädessään (näytti minulle kättään). Henkilö oli aikanaan sinua pariri vuotta nuorempi (siis jos tuo 86 on s.vuotesi). Silloinkin minun oli vaikea uskoa henkilön todella olevan tosissaan.

        Eikö rotat synnykään lumpuista?


      • biologi
        gyigiy kirjoitti:

        eikö joku tosiaan tiedä että kaikki elämä perustuu geeneihin. Ai hurja.

        Tai sitten joku vain teeskentelee tietämätöntä.
        Aikanaan joku todisti minulle ettei atomeita ole kuin alkuaineissa, koska ei nähnyt sellaisia kädessään (näytti minulle kättään). Henkilö oli aikanaan sinua pariri vuotta nuorempi (siis jos tuo 86 on s.vuotesi). Silloinkin minun oli vaikea uskoa henkilön todella olevan tosissaan.

        Mitenkäs kaikki allergiat ja muut ovat yleistyneet vasta geenimenetelmien keksimisen jälkeen? Lisäksi monet kasvit ja eläimet tulevat kuolemaan sukupuuttoon kun niihin tungetaan vieraita geenejä, joita niiden DNA ei osaa lukea.

        Olisi parempi tutkia aihetta kunnolla ennen sen yleistä käyttöä. Ihmiskunta voi paljon paremmin ennen geenimenetelmien keksimistä.


      • lukea
        biologi kirjoitti:

        Mitenkäs kaikki allergiat ja muut ovat yleistyneet vasta geenimenetelmien keksimisen jälkeen? Lisäksi monet kasvit ja eläimet tulevat kuolemaan sukupuuttoon kun niihin tungetaan vieraita geenejä, joita niiden DNA ei osaa lukea.

        Olisi parempi tutkia aihetta kunnolla ennen sen yleistä käyttöä. Ihmiskunta voi paljon paremmin ennen geenimenetelmien keksimistä.

        Olisi sinunkin vielä syytä tarkista tietojasi. Ainakin jos kirjoitat nimimerkillä biologi.

        Tietysti jos olet joku lintubongari, niin saat anteeksi.


      • molekyylibiologi
        biologi kirjoitti:

        Mitenkäs kaikki allergiat ja muut ovat yleistyneet vasta geenimenetelmien keksimisen jälkeen? Lisäksi monet kasvit ja eläimet tulevat kuolemaan sukupuuttoon kun niihin tungetaan vieraita geenejä, joita niiden DNA ei osaa lukea.

        Olisi parempi tutkia aihetta kunnolla ennen sen yleistä käyttöä. Ihmiskunta voi paljon paremmin ennen geenimenetelmien keksimistä.

        "Mitenkäs kaikki allergiat ja muut ovat yleistyneet vasta geenimenetelmien keksimisen jälkeen?"
        Ennen vanhaan ihmiset eivät valittaneet tai kuolivat anafylaktiseen shokkiin.

        "Lisäksi monet kasvit ja eläimet tulevat kuolemaan sukupuuttoon kun niihin tungetaan vieraita geenejä, joita niiden DNA ei osaa lukea."
        DNA koodi ei tietenkään ole universaali, joten vieraita geenejä ei mitenkään voida lukea siirron jälkeen. Samalla, kun näitä geenejä ei siis voida lukea, niin ne luonnollisesti siirtyvät jokaiseen lajin yksilöön, minkä jälkeen ne sitten kaikki tietysti kuolevat samanaikaisesti. Toki!

        "Ihmiskunta voi paljon paremmin ennen geenimenetelmien keksimistä."
        Kyllä, antibioottien keksiminen oli aivan turhaa. Eikä moderneja rokotteitakaan kannata missään nimessä enää käyttää. Samoin uudenaikaiset puhdistusaineet (pesupulverit yms.) ovat ihan huonoja, kyllä jokainen voi ihan hyvin keittää omat saippuansa!


      • kaalto
        molekyylibiologi kirjoitti:

        Mitenköhän ne GMO ainekset siirtyvät rehusta lihaan tai maitoon? Olisin todella kiinnostunut kuulemaan. Lähdeviitteet sitten linkkeinä mukaan, ettei tule vain jotain "hevosmiesten tietotoimisto" tasoista mutu-tietoa.

        Lähes kaikki suomalaiset elintarvikkeet ovat GMO-vapaita, koska EU on asettanut GMO tuotteille käyttörajoituksia ja -kieltoja. Syy tähän ei ole missään vaiheessa ollut huoli ihmisten terveydestä, vaan siitä että näin ollaan saatu turvattua sisämarkkinoiden tulevaisuus. Amerikkalaiset viljanjalostajat saivat aikoinaan - GMO tekniikoiden keksimisen jälkeen - niin paljon teknologista etumatkaa Eurooppalaisiin kilpailijoihinsa, että EU maiden piti keinotekoisesti estää vapaata kilpailua globaaleilla markkinoilla. Tekosyyksi tähän keksittiin aloittaa jalostustoiminnan mustamaalaaminen ja turhien pelkojen lietsominen kuluttajien keskuudessa, mikä riitti perusteluiksi tuontikielloille. Ympäristöjärjestöjen avustuksella tämä suunnitelma onnistuikin erittäin hyvin. Nyt Euroopassa oltaisiin talous poliittisella tasolla valmiita poistamaan kilpailuesteet, mutta ympäristöjärjestöjen jakaman disinformaation ja pelonlietsonnan takia näin ei voida tehdä.

        Kaikki tämä on johtanut siihen, että tavalliset kansalaiset ovat tottuneet kuulemaan vain negatiivisia asioita GMO tuotteista ja geeneistä ylipäätään. Tässäkin jotkut ovat tosissaan olleet sitä mieltä että kaikki geenit ovat "pahoja", tai sitten minulta vain on kadonnut kyky havaita raja typeryyden ja provokaation välillä. :P


        Linkkivinkkinä sivu, mistä löytyy hienoja karttoja ja kuvaajia GMO-viljelykasvien käytöstä maailmalla: http://www.isaaa.org/

        Loppuun vielä lukijakysymys: Miksi Espanja, Portugali, Ranska ja Saksa ajoivat aikoinaan voimakkaasti GMO tuotteiden tuonnin & viljelyn rajoituksia ja nyt itse viljelevät niitä enemmän kuin mitkään muut maat Euroopassa? Vihje: asiaan löytyy selitys kirjoittamastani tekstistä.

        GMO-ainekset siirtyvät lihaan ja maitoon eläimen maksan kautta, kuten ihmisenkin kaikki ravinnon mukana tulevat sekä terveelliset että epäterveelliset alkuaineet ja ravinteet. Siihen ei tarvita tieteellistä kirjallisuutta enempää kuin maatalouden perustutkinnon monisteet eläinten ruuansulatuskanavan osiosta.

        Useimmat suomalaiset elintarvikkeet ovat GMO-vapaita, kuten sanoit, mutta Suomessa käytetään koko EU:n elintarvikkeita, jolloin GMO-riski on huomattavan suuri.


      • molekyylibiologi
        kaalto kirjoitti:

        GMO-ainekset siirtyvät lihaan ja maitoon eläimen maksan kautta, kuten ihmisenkin kaikki ravinnon mukana tulevat sekä terveelliset että epäterveelliset alkuaineet ja ravinteet. Siihen ei tarvita tieteellistä kirjallisuutta enempää kuin maatalouden perustutkinnon monisteet eläinten ruuansulatuskanavan osiosta.

        Useimmat suomalaiset elintarvikkeet ovat GMO-vapaita, kuten sanoit, mutta Suomessa käytetään koko EU:n elintarvikkeita, jolloin GMO-riski on huomattavan suuri.

        "GMO-ainekset siirtyvät lihaan ja maitoon eläimen maksan kautta, kuten ihmisenkin kaikki ravinnon mukana tulevat sekä terveelliset että epäterveelliset alkuaineet ja ravinteet."
        Oh hoh! Minä kun olen aina luullut että ravinto imeytyy nisäkkäillä mahalaukusta ja suolistosta verenkiertoon. Taidat olla ehdolla Nobelia saamaan ensi vuonna kun nyt olet osoittanut maksan tarpeellisuuden ravinnon imeytymisessä!

        Väität lisäksi virheellisesti, että EU lainsäädäntö/tullirajoitukset muka jotenkin ohittaisivat Suomen omat säädökset. Näin ei tietenkään ole, Suomen säädökset ovat voimassa aina silloin kun ne ovat tiukemmat kuin EU:ssa yleisesti. Eli Suomessa GMO-riski on erittäin pieni, mistä osoituksena viimepäivien uutisointi GMO-riisistä. Huom. tässäkään tapauksessa mitään todellista terveydelle aiheutuvaa riskiä ei siis ollut.


      • miten voi vältää alkuaineita?
        kaalto kirjoitti:

        GMO-ainekset siirtyvät lihaan ja maitoon eläimen maksan kautta, kuten ihmisenkin kaikki ravinnon mukana tulevat sekä terveelliset että epäterveelliset alkuaineet ja ravinteet. Siihen ei tarvita tieteellistä kirjallisuutta enempää kuin maatalouden perustutkinnon monisteet eläinten ruuansulatuskanavan osiosta.

        Useimmat suomalaiset elintarvikkeet ovat GMO-vapaita, kuten sanoit, mutta Suomessa käytetään koko EU:n elintarvikkeita, jolloin GMO-riski on huomattavan suuri.

        Tapahtuuko näissä alkuaineissa ydinreaktioita?

        Mitä jos ihmiseen kertyy liikaa alkuaineita? Tuleeko siitä iso pamaus? Syntyykö uusi universumi?


      • punainen-83
        molekyylibiologi kirjoitti:

        Mitenköhän ne GMO ainekset siirtyvät rehusta lihaan tai maitoon? Olisin todella kiinnostunut kuulemaan. Lähdeviitteet sitten linkkeinä mukaan, ettei tule vain jotain "hevosmiesten tietotoimisto" tasoista mutu-tietoa.

        Lähes kaikki suomalaiset elintarvikkeet ovat GMO-vapaita, koska EU on asettanut GMO tuotteille käyttörajoituksia ja -kieltoja. Syy tähän ei ole missään vaiheessa ollut huoli ihmisten terveydestä, vaan siitä että näin ollaan saatu turvattua sisämarkkinoiden tulevaisuus. Amerikkalaiset viljanjalostajat saivat aikoinaan - GMO tekniikoiden keksimisen jälkeen - niin paljon teknologista etumatkaa Eurooppalaisiin kilpailijoihinsa, että EU maiden piti keinotekoisesti estää vapaata kilpailua globaaleilla markkinoilla. Tekosyyksi tähän keksittiin aloittaa jalostustoiminnan mustamaalaaminen ja turhien pelkojen lietsominen kuluttajien keskuudessa, mikä riitti perusteluiksi tuontikielloille. Ympäristöjärjestöjen avustuksella tämä suunnitelma onnistuikin erittäin hyvin. Nyt Euroopassa oltaisiin talous poliittisella tasolla valmiita poistamaan kilpailuesteet, mutta ympäristöjärjestöjen jakaman disinformaation ja pelonlietsonnan takia näin ei voida tehdä.

        Kaikki tämä on johtanut siihen, että tavalliset kansalaiset ovat tottuneet kuulemaan vain negatiivisia asioita GMO tuotteista ja geeneistä ylipäätään. Tässäkin jotkut ovat tosissaan olleet sitä mieltä että kaikki geenit ovat "pahoja", tai sitten minulta vain on kadonnut kyky havaita raja typeryyden ja provokaation välillä. :P


        Linkkivinkkinä sivu, mistä löytyy hienoja karttoja ja kuvaajia GMO-viljelykasvien käytöstä maailmalla: http://www.isaaa.org/

        Loppuun vielä lukijakysymys: Miksi Espanja, Portugali, Ranska ja Saksa ajoivat aikoinaan voimakkaasti GMO tuotteiden tuonnin & viljelyn rajoituksia ja nyt itse viljelevät niitä enemmän kuin mitkään muut maat Euroopassa? Vihje: asiaan löytyy selitys kirjoittamastani tekstistä.

        Veitpä sanat suustani. Yleensäkin kannattaa käyttää omia aivoja ja katsella asioita kokonaisuutena. :)


      • punainen-83
        biologi kirjoitti:

        Mitenkäs kaikki allergiat ja muut ovat yleistyneet vasta geenimenetelmien keksimisen jälkeen? Lisäksi monet kasvit ja eläimet tulevat kuolemaan sukupuuttoon kun niihin tungetaan vieraita geenejä, joita niiden DNA ei osaa lukea.

        Olisi parempi tutkia aihetta kunnolla ennen sen yleistä käyttöä. Ihmiskunta voi paljon paremmin ennen geenimenetelmien keksimistä.

        Käsitykseni mukaan allergiat ovat immuunijärjestelmän "ylireagointia". Immuunijärjestelmähän puolustaa elimistöä taudinaiheuttajilta (bakteerit, virukset..), ja tunnistaa nämä lähinnä niiden elimistölle vieraista proteiineista. Nykyisin, kun hygienia on huimasti länsimaissa parantunut, immuunijärjestelmä ei ole tähän aivan sopeutunut. Se reagoi herkästi esimerkiksi joihinkin ravinnon proteiineihin, mikä näkyy allergiana.

        Siis hypoteesini on, että hygieniatason nousu näkyy allergioina. Ne ovat kuitenkin pienempi paha, kuin suuri kuolleisuus eri tauteihin.


      • fysiologi
        molekyylibiologi kirjoitti:

        Mitenköhän ne GMO ainekset siirtyvät rehusta lihaan tai maitoon? Olisin todella kiinnostunut kuulemaan. Lähdeviitteet sitten linkkeinä mukaan, ettei tule vain jotain "hevosmiesten tietotoimisto" tasoista mutu-tietoa.

        Lähes kaikki suomalaiset elintarvikkeet ovat GMO-vapaita, koska EU on asettanut GMO tuotteille käyttörajoituksia ja -kieltoja. Syy tähän ei ole missään vaiheessa ollut huoli ihmisten terveydestä, vaan siitä että näin ollaan saatu turvattua sisämarkkinoiden tulevaisuus. Amerikkalaiset viljanjalostajat saivat aikoinaan - GMO tekniikoiden keksimisen jälkeen - niin paljon teknologista etumatkaa Eurooppalaisiin kilpailijoihinsa, että EU maiden piti keinotekoisesti estää vapaata kilpailua globaaleilla markkinoilla. Tekosyyksi tähän keksittiin aloittaa jalostustoiminnan mustamaalaaminen ja turhien pelkojen lietsominen kuluttajien keskuudessa, mikä riitti perusteluiksi tuontikielloille. Ympäristöjärjestöjen avustuksella tämä suunnitelma onnistuikin erittäin hyvin. Nyt Euroopassa oltaisiin talous poliittisella tasolla valmiita poistamaan kilpailuesteet, mutta ympäristöjärjestöjen jakaman disinformaation ja pelonlietsonnan takia näin ei voida tehdä.

        Kaikki tämä on johtanut siihen, että tavalliset kansalaiset ovat tottuneet kuulemaan vain negatiivisia asioita GMO tuotteista ja geeneistä ylipäätään. Tässäkin jotkut ovat tosissaan olleet sitä mieltä että kaikki geenit ovat "pahoja", tai sitten minulta vain on kadonnut kyky havaita raja typeryyden ja provokaation välillä. :P


        Linkkivinkkinä sivu, mistä löytyy hienoja karttoja ja kuvaajia GMO-viljelykasvien käytöstä maailmalla: http://www.isaaa.org/

        Loppuun vielä lukijakysymys: Miksi Espanja, Portugali, Ranska ja Saksa ajoivat aikoinaan voimakkaasti GMO tuotteiden tuonnin & viljelyn rajoituksia ja nyt itse viljelevät niitä enemmän kuin mitkään muut maat Euroopassa? Vihje: asiaan löytyy selitys kirjoittamastani tekstistä.

        pelastaa ihmiskunnan hetkeksi, mutta ei se tätä maailmaa voi pelastaa. Maailma on muutakin kuin ihminen, biologina sinun tulisi tietää se.

        Juu, opiskellaan lisää, yritetään saada palkkaa lisää, kulutetaan lisää, tehdään pari ihmistä lisää...ja kehitetään satoisampia kasveja, niin kyllä vaan maailma pelastuu!
        Loppuun vielä lukijakysymys: Onko typeryyttä ja asioiden kieltämistä montaa lajia? (otsikkosi on yhtä älytön kuin väitteet perimäaineksen siirtymisestä ravinnon kautta ravinnon nauttijaan)


      • fysiologi
        molekyylibiologi kirjoitti:

        "GMO-ainekset siirtyvät lihaan ja maitoon eläimen maksan kautta, kuten ihmisenkin kaikki ravinnon mukana tulevat sekä terveelliset että epäterveelliset alkuaineet ja ravinteet."
        Oh hoh! Minä kun olen aina luullut että ravinto imeytyy nisäkkäillä mahalaukusta ja suolistosta verenkiertoon. Taidat olla ehdolla Nobelia saamaan ensi vuonna kun nyt olet osoittanut maksan tarpeellisuuden ravinnon imeytymisessä!

        Väität lisäksi virheellisesti, että EU lainsäädäntö/tullirajoitukset muka jotenkin ohittaisivat Suomen omat säädökset. Näin ei tietenkään ole, Suomen säädökset ovat voimassa aina silloin kun ne ovat tiukemmat kuin EU:ssa yleisesti. Eli Suomessa GMO-riski on erittäin pieni, mistä osoituksena viimepäivien uutisointi GMO-riisistä. Huom. tässäkään tapauksessa mitään todellista terveydelle aiheutuvaa riskiä ei siis ollut.

        Miten ravinto imeytyy nisäkkään MAHALAUKUSTA? Oh hoh! Taidat itse saada Nobelin ensi vuonna ansioistasi tutkimuksessa "ravinto IMEYTYY mahalaukusta"!

        Kerro mullekin (lähteineen) tämä juttu, kiinnostaisi (pitäisikin kai) tietää tämä ihan ammatillisessakin mielessä.


      • molekyylibiologi
        fysiologi kirjoitti:

        Miten ravinto imeytyy nisäkkään MAHALAUKUSTA? Oh hoh! Taidat itse saada Nobelin ensi vuonna ansioistasi tutkimuksessa "ravinto IMEYTYY mahalaukusta"!

        Kerro mullekin (lähteineen) tämä juttu, kiinnostaisi (pitäisikin kai) tietää tämä ihan ammatillisessakin mielessä.

        Pyysit lähteitä, tässä kaksi:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Maha
        "Vain harvat ravintoaineet imeytyvät suoraan mahalaukusta."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Stomach
        "Secondary functions include protein digestion using pepsin enzymes, and absorbing water, some ions, and some lipid soluble compounds such as alcohol, aspirin, and caffeine."


      • molekyylibiologi
        fysiologi kirjoitti:

        pelastaa ihmiskunnan hetkeksi, mutta ei se tätä maailmaa voi pelastaa. Maailma on muutakin kuin ihminen, biologina sinun tulisi tietää se.

        Juu, opiskellaan lisää, yritetään saada palkkaa lisää, kulutetaan lisää, tehdään pari ihmistä lisää...ja kehitetään satoisampia kasveja, niin kyllä vaan maailma pelastuu!
        Loppuun vielä lukijakysymys: Onko typeryyttä ja asioiden kieltämistä montaa lajia? (otsikkosi on yhtä älytön kuin väitteet perimäaineksen siirtymisestä ravinnon kautta ravinnon nauttijaan)

        Siitä olemme samaa mieltä, ettei GMO:t maailmaa pelasta kuin hetkeksi. Kehitysmaiden ravinto-ongelmien ratkaisussa tämän jatkoajan saaminen tällä hetkellä on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää.

        Toinen tärkeä kehityssuunta GMO kasvinjalostuksessa on puhtaampien maanviljelytekniikoiden kehittäminen rikkakasvimyrkkyjen resistenssiyden ansiosta. Kun rikkakasvit voidaan myrkyttää optimaalisena aikana, ei myrkkyä tarvitse käyttää niin paljoa kuin aikaisemmin.

        PS. En ole biologi. Olen kouluttanut itseni molekyylibiologian saloihin toisella laitoksella.


      • fysiologi
        molekyylibiologi kirjoitti:

        Siitä olemme samaa mieltä, ettei GMO:t maailmaa pelasta kuin hetkeksi. Kehitysmaiden ravinto-ongelmien ratkaisussa tämän jatkoajan saaminen tällä hetkellä on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää.

        Toinen tärkeä kehityssuunta GMO kasvinjalostuksessa on puhtaampien maanviljelytekniikoiden kehittäminen rikkakasvimyrkkyjen resistenssiyden ansiosta. Kun rikkakasvit voidaan myrkyttää optimaalisena aikana, ei myrkkyä tarvitse käyttää niin paljoa kuin aikaisemmin.

        PS. En ole biologi. Olen kouluttanut itseni molekyylibiologian saloihin toisella laitoksella.

        lukenut salatieteitä...Miksi ihmeessä käytät tuollaista nikkiä? Kiva briljeerata edes netissä.

        Ihmisen lisääntymisen säännöstelyn kannattaja olen, ja mun puolesta se säännöstely voidaan aloittaa myös länsimaista, jossa kulutus on suurinta.


      • fysiologi
        molekyylibiologi kirjoitti:

        Pyysit lähteitä, tässä kaksi:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Maha
        "Vain harvat ravintoaineet imeytyvät suoraan mahalaukusta."

        http://en.wikipedia.org/wiki/Stomach
        "Secondary functions include protein digestion using pepsin enzymes, and absorbing water, some ions, and some lipid soluble compounds such as alcohol, aspirin, and caffeine."

        "Minä kun olen aina luullut että ravinto imeytyy nisäkkäillä mahalaukusta ja suolistosta verenkiertoon."

        Mahalaukusta imeytyminen on kyllä todella vähäistä, ihmettelen hieman tuota painotustasi. Yllätys, yllätys, ravinto imeytyy suolistosta, kas ettei se imeydykään hengityselimistöstä...
        Mahalaukku kuuluu muuten suolistoon.


      • molekyylibiologi
        fysiologi kirjoitti:

        "Minä kun olen aina luullut että ravinto imeytyy nisäkkäillä mahalaukusta ja suolistosta verenkiertoon."

        Mahalaukusta imeytyminen on kyllä todella vähäistä, ihmettelen hieman tuota painotustasi. Yllätys, yllätys, ravinto imeytyy suolistosta, kas ettei se imeydykään hengityselimistöstä...
        Mahalaukku kuuluu muuten suolistoon.

        En tosiaan ole ammattilainen nisäkkäiden ruuansulatuksessa, mutta sen verran tiedän että jotkin aineet imeytyvät jo mahasta. Tämä ei ehkä ole varsinaisen ruuansulatuksen ja elimistön energiatasapainon kannalta erityisen oleellinen asia, mutta tällä on kuitenkin hyvin suuri merkitys tietyissä tilanteissa.

        Olen ymmärtänyt, että jotkin lääkeaineet on suunniteltu siten että ne imeytyisivät jo mahasta verenkiertoon ja tällöin lääkkeen vaikutus ilmenisi nopeammin kuin jos aine imeytyisi vasta ohutsuolesta. Tätä nyt ei voi kutsua "ravinnon imeytymiseksi" asian täydessä merkityksessä, mutta yksittäisten orgaanisten (tai epäorgaanisten) molekyylien tasolla tarkasteltuna asia ei olekkaan enää niin yksiselitteinen.

        Jos ravinnoksi lasketaan vain hiililähteet ja elimistölle runsaasti energiaa tuottavat molekyylit, niin silloin mahasta ei imeydy ravintoa oikein yhtään (alkoholi taitaa olla ainoa tällainen aine). Toisaalta ravinnoksi voidaan laskea kaikki ne mahaan päätyneet aineet, joilla on vaikutusta elimistön toimintaan. Näistä aineista (kuten aspiriini ja kofeiini) osa todellakin imeytyy jo mahasta. Tässäkään asiassa en ole ammattilainen arvioimaan kuinka suuria pitoisuuksia mahasta imeytyy, joten jätän tämän arvioinnin jonkun muun tehtäväksi.


        PS. Toisaalla epäilit minun nimimerkkivalintaani. Olen kuitenkin tehnyt työkseni laboratoriotutkimusta jo noin 4 vuotta ja siitä suurin osa on ollut molekyylibiologiaksi laskettavia tehtäviä: geenien kloonausta PCR:n ja muitten DNA muokkaustekniikoiden avulla, bakteerien kasvatusta, proteiinien tuottoa & karakterisointia jne. Tästä syystä katson nimimerkkini kuvastavan melko hyvin ammattitaitoani tällä alalla.


      • Peruskoululainen-.-'
        tarkka86 kirjoitti:

        Vai että aikojen alusta saakka... minun tietääkseni geenejä yritettiin siirtää ensimmäisen kerran vasta 1973...eli reilut 30 vuotta sitten. Lisäksi geenitekniikkakin on kehittynyt vasta viimeisten vuosikymmenien aikana, joten mitenköhön ruoka on voinut sitä ennen sisältää geenejä...?

        Jokainen eläin ja kasvi koostuu soluista. JOKAISESSA eläimen ja kasvin solussa on tuma, jossa on kromosomeja, jossa on DNA jossa on GEEEEEEEEEEENEJÄÄÄÄÄÄÄÄ (itsehän siis syön geenitöntä ruokaa)!!!! Ei, en ole mikään biologi tai geentekniikkaan paljonkin perehtynyt ihminen, vaan ihan normaali TAVIS 9 LUOKKALAINEN, eli pentu. Kyllä, opiskelemme biologassa juuri geeni-juttuja, ja saan tästä pätemisestä ylemmyydentunnetta sekä suksuaalista tyydytystä.

        Niin ja tämä tekstihän ei ole sarkastinen.;)


    • sokeria

      Puhdas sokeri ja öljy melko varmoja valintoja.

      Ei voita.

    • siemenet pelottaa

      Minä en syö omenoita.

      Niin helposti tulee syötyä siemeniä ja nielaistua purematta! Pelkään, että alkaa omenapuu versomaan korvista tai suusta ulos.

      Ihan sama geeneillä tai ilman!

      • ukko2

        nissä omenansiemenissä on nimittäin sinihappoa (HCN), ja se todellakaan ei ole hyväksi ihmisen terveydelle.


    • Syönti!

      Katso underground-dokumentti. Sen levitys on kielletty ainakin USA:ssa. Siitä selviää raadonkappaleiden julma ja likainen tie lautasellemme:

      http://www.youtube.com/watch?v=cz1_knWUpVk

      Täytyy näköjään pyydystää oma ruoka jotta se olisi syömäkelpoista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      85
      4012
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      35
      3041
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      99
      2253
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      31
      2008
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      27
      1801
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      31
      1790
    7. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      65
      1743
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      27
      1547
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1517
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1501
    Aihe