Pekonin paistaminen?

00710

Miten saan pekonin ruskean rapeaksi?Paistamalla hitaasti miedollä lämmöllö vai nopeasti tulikuumalla pannulla?Entä kannataako laittaa vähän rasvaa pannulle,ettei tartu?

55

69722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liity tähän

      mutta..

      Rakastan itse pekonia, mutta se on niiiiin rasvaista. Tämän takia valmistan pekonin mikrossa:

      Lautaselle talouspaperi, jonka päälle pekoniviipaleita vierekkäin. Päälle uusi paperi ja sen päälle uusi kerros pekonia, paperi päälle. Näin jatketaan, kunnes kaikki pekonit laitettu, ja päällimmäiseksi talouspaperi. Sitten mikroon n. 4 minuuttia täysteholle.

      Suurin osa rasvasta jää papereihin ja ihan hyvän makuista, eikä koko keittiö haise paistetulle pekonille.

      • KeijjoK

        Voi myös paistaa pannulla ja laittaa paistamisen jälkeen talouspaperikerroksen päälle hetkeksi, tällöin myös poistuu enimmät irtorasvat.

        Tämä tekniikka ei tosin poista tuota keittiön hajua.


      • nautintoa
        KeijjoK kirjoitti:

        Voi myös paistaa pannulla ja laittaa paistamisen jälkeen talouspaperikerroksen päälle hetkeksi, tällöin myös poistuu enimmät irtorasvat.

        Tämä tekniikka ei tosin poista tuota keittiön hajua.

        Eiks haju oo osa nautintoa?

        Jos oikein kevyelle linjalle lähtee, eiks kannattas paistaa pannussa ja vaan haistella?


      • uunissa

        Paistan kylkiviipaleita uunissa pellille levitettynä leivinpaperin päällä suolalla ja mustapippurilla maustettuna. Kylkiviipaleet ovat samaa kuin pekoni, mutta maustamattomia ja lisäaineettomia. Pellille mahtuu noin 300 grammaa, eli noin 400gramman paketin joutuu tekemään kahdessa erässä. Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä. Riittää 1-2 pellilliseen.


      • Näin sen saa!
        uunissa kirjoitti:

        Paistan kylkiviipaleita uunissa pellille levitettynä leivinpaperin päällä suolalla ja mustapippurilla maustettuna. Kylkiviipaleet ovat samaa kuin pekoni, mutta maustamattomia ja lisäaineettomia. Pellille mahtuu noin 300 grammaa, eli noin 400gramman paketin joutuu tekemään kahdessa erässä. Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä. Riittää 1-2 pellilliseen.

        Eipä ookkaan tullut mieleeni pekonia uuniin laittaa. Toi vois toimia. Kuinkas kauan niitä siellä pidät ja missä lämmössä? Kerro ihmeessä!


      • uunissa
        Näin sen saa! kirjoitti:

        Eipä ookkaan tullut mieleeni pekonia uuniin laittaa. Toi vois toimia. Kuinkas kauan niitä siellä pidät ja missä lämmössä? Kerro ihmeessä!

        200 astetta, niin kauan että kypsyys on haluttu, sopivan ruskea muttei hapankorppua.


      • SIIIIS??
        uunissa kirjoitti:

        Paistan kylkiviipaleita uunissa pellille levitettynä leivinpaperin päällä suolalla ja mustapippurilla maustettuna. Kylkiviipaleet ovat samaa kuin pekoni, mutta maustamattomia ja lisäaineettomia. Pellille mahtuu noin 300 grammaa, eli noin 400gramman paketin joutuu tekemään kahdessa erässä. Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä. Riittää 1-2 pellilliseen.

        "Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

        Ei helewetti mitä teet!!? Siis nyt suhahti yli ja pahasti!! viiiuh!!!!!!!! Siis en vieläkään tajua vaikka kelaan ja kelaan siis:
        "Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

        On meitä moneen junaan. Ite heittäisin ne rasvat kauas pois.Kuka sitä kaipaa??Tai ehkä tulkuille talvimuonaks,mut:
        "Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

        En enää koskaan syö pitsaa niinkuin ennen :´(


      • uunissa
        SIIIIS?? kirjoitti:

        "Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

        Ei helewetti mitä teet!!? Siis nyt suhahti yli ja pahasti!! viiiuh!!!!!!!! Siis en vieläkään tajua vaikka kelaan ja kelaan siis:
        "Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

        On meitä moneen junaan. Ite heittäisin ne rasvat kauas pois.Kuka sitä kaipaa??Tai ehkä tulkuille talvimuonaks,mut:
        "Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

        En enää koskaan syö pitsaa niinkuin ennen :´(

        Tuo rasva antaa pitsaan herkullista mehukkuutta. Kun täytän pitsan, kaadan rasvan sulana siihen yhtenä täytteenä ja sitten uuniin paistumaan. Meillä ovat vieraat syöneet tuollaista pitsaa monia kertoja. Taitaa olla hyvää vieraidenkin mielestä, kun ovat ottaneet lisääkin.

        Minkä ihmeen takia rasva pitäisi heittää pois?


      • maSterWhoLosesWeight
        uunissa kirjoitti:

        Tuo rasva antaa pitsaan herkullista mehukkuutta. Kun täytän pitsan, kaadan rasvan sulana siihen yhtenä täytteenä ja sitten uuniin paistumaan. Meillä ovat vieraat syöneet tuollaista pitsaa monia kertoja. Taitaa olla hyvää vieraidenkin mielestä, kun ovat ottaneet lisääkin.

        Minkä ihmeen takia rasva pitäisi heittää pois?

        ja muuten, ketoosidieettiin toi rasva on täydellistä, joten helvetin asia meininki. jos menis pekonille.


      • pekoniahmatti
        uunissa kirjoitti:

        Tuo rasva antaa pitsaan herkullista mehukkuutta. Kun täytän pitsan, kaadan rasvan sulana siihen yhtenä täytteenä ja sitten uuniin paistumaan. Meillä ovat vieraat syöneet tuollaista pitsaa monia kertoja. Taitaa olla hyvää vieraidenkin mielestä, kun ovat ottaneet lisääkin.

        Minkä ihmeen takia rasva pitäisi heittää pois?

        Kuinka kauan pekonirasva säilyy??
        Olen ottanut talteen tuota pekonirasvaa, mutta en ole varma uskallanko syödä enää, noin viikko siitä on kun otin ekan rasvasatsin siihen


      • ......
        pekoniahmatti kirjoitti:

        Kuinka kauan pekonirasva säilyy??
        Olen ottanut talteen tuota pekonirasvaa, mutta en ole varma uskallanko syödä enää, noin viikko siitä on kun otin ekan rasvasatsin siihen

        Ainoastaan tyydyttymättömät kasvisrasvat hapettuvat ja härskiintyvät avatussa pullossa, esim. oliiviöljy n. vuodessa.
        Pekonin rasva ei härskiinny eikä pilaannu.


    • Näin sen saa!

      vielä yhtään kunnon vastausta, niin minäpä kerron. =) Tarvitset valurautapannun. Ilman sitä rapea pekoni ei onnistu. Pannulle voita ja kuumalla lämmöllä nopeasti paistaen tulee hyviä. NAAAAAM!

      • rauta

        Noista muista ohjeista en tiedä kun en ole kokeillu...mutta yhdyn edelliseen. Kuumalla valurautapannulla tulee parhaimmat pekonit! Kokeile sitä. Siitä kyl tulee aika hajut kämppään mut sen kestää. On se pekoni niin hyvää!


    • onkin

      minkälaista rapeutta tarkoitat?Mikrossa saa helposti samanlaisia kuin perunahiutaleetkin.Vaatii vain vähän kokeilua,koska aikoja en muista.On vain hyvä tietää että rapeus tulee jäähtymisen jälkeen,vaikka mikrossa tuntuvatkin vielä vähän pehmeiltä.Jos mikrossa pitää liian kauan menee sekä koostumus että maku vähän pieleen.Se ei ole vaikeampaa kuin kokeilla pieniä määriä eri ajoilla.Kyllä se näin onnistuu ja lopputulos on tietenkin niin hyvä kuin vain mahdollista.Itse ratustelen tätä ruokaa joskus metsästysreissuilla ollessani.

      • Larry The Chef

        Aloita kylmällä pannulla.
        pekonit riviin ja lämpöä alle, kun ovat mieleisen värisiä nosta paperin (talous tai hesari), päälle hetkeksi valumaan , ja valmis.
        Rasvan saat työntää minne vaan haluat mutta älä kaada viemäriin.


      • rasvathan
        Larry The Chef kirjoitti:

        Aloita kylmällä pannulla.
        pekonit riviin ja lämpöä alle, kun ovat mieleisen värisiä nosta paperin (talous tai hesari), päälle hetkeksi valumaan , ja valmis.
        Rasvan saat työntää minne vaan haluat mutta älä kaada viemäriin.

        voi jäähdyttyä käyttää vaikka leivän päällä.Onhan se ainakin yhtä hyvää kuin voi.Mielestäni on naurettavaa heittää rasvat pois ja talsia kauppaan voi ostoksille.


      • Raswari
        Larry The Chef kirjoitti:

        Aloita kylmällä pannulla.
        pekonit riviin ja lämpöä alle, kun ovat mieleisen värisiä nosta paperin (talous tai hesari), päälle hetkeksi valumaan , ja valmis.
        Rasvan saat työntää minne vaan haluat mutta älä kaada viemäriin.

        Kyllä se rasvan voi laittaa viemäriin, mutta kannattaa laittaa fairya sekaan ennen sitä. Eipä ole koskaan mennyt viemäri tukkoon.


      • Jussi12
        Raswari kirjoitti:

        Kyllä se rasvan voi laittaa viemäriin, mutta kannattaa laittaa fairya sekaan ennen sitä. Eipä ole koskaan mennyt viemäri tukkoon.

        Rasva onkin ongelma jätevedenpuhdistamolla, jossa tarvitaan kovia kemikaaleja rasvan pilkkomiseksi. Parempi laittaa roskiin ylimääräinen rasva aina.


    • lady manhattan

      Pekoni paistetaan siten että viipaleet lätkitään sinällään KYLMÄLLE pannulle ja niiden annetaan sitten kuumentua. (ei siis rasvaa)
      Tule rapeita, se rasvan voi kipata jonnekkin, tai jos oot näppärä niin pannun toisella puolella pekonin irroneessa rasvassa voit paistaa munakokkelin.
      Kallistele pannua siten että munamassa pysyy siellä tyhjällä puolella.
      Jos omistat paistopihdit, niillä on näpsäkkä irrotella pekoninpalat toisistaan.
      Meillä mies haluaa joka viikonloppu muna-pekoni aamiaisen, nyt kokeilin munakkaan
      hyydyttämistä teräksisissä piparkakkumuoteissa. Toimii tämäkin, muotit vaan pitää rasvata kevyesti.
      ja onpa romanttista kun on sydämen muotoiset hyydykkeet pöydässä :o))

      • pe koni

        kokeillut vohvelipannulla suorittaa kyseistä hommaa, en viitsisi itse tärvellä pannuani.


      • .....

        Pekonista irronnut rasva on maun puolesta parasta paistorasvaa, ei sitä kannata pois kipata.
        Ennemminkin kannattaa paistaa rasvassa vaikka kasviksia, esim. sipulirenkaita tai perunalastuja.

        Juustohöylällä vain perunoista ohuita viipaleita (ei tarvitse edes kuoria, kun kuorissa on kaikki terveelliset vitamiinit), jotka pekonin rasvaan paistumaan samalla kun on paistellut pekoneita. Muutama peruna on aika nopeasti paistettu rapeiksi perunalastuiksi. Ei tarvita edes suolaa tai mausteita kun pekonin rasvassa tulee niin herkullisia perunalastuja, niiden jälkeen kaupan lastut maistuvat ihan tympeiltä.


      • Pekoni is good
        ..... kirjoitti:

        Pekonista irronnut rasva on maun puolesta parasta paistorasvaa, ei sitä kannata pois kipata.
        Ennemminkin kannattaa paistaa rasvassa vaikka kasviksia, esim. sipulirenkaita tai perunalastuja.

        Juustohöylällä vain perunoista ohuita viipaleita (ei tarvitse edes kuoria, kun kuorissa on kaikki terveelliset vitamiinit), jotka pekonin rasvaan paistumaan samalla kun on paistellut pekoneita. Muutama peruna on aika nopeasti paistettu rapeiksi perunalastuiksi. Ei tarvita edes suolaa tai mausteita kun pekonin rasvassa tulee niin herkullisia perunalastuja, niiden jälkeen kaupan lastut maistuvat ihan tympeiltä.

        Pekonit kuumalle pannulle aina! Kerran kääntö ja sitten seurataan vain väristä kuinka rapeaa haluaa sen olevan.


      • becon and eggs
        Pekoni is good kirjoitti:

        Pekonit kuumalle pannulle aina! Kerran kääntö ja sitten seurataan vain väristä kuinka rapeaa haluaa sen olevan.

        Pekonit laitetaan aina kylmälle pannulle , ei kuumalle.

        Levitä siis pekoniviipaleet kylmälle teflonpannulle ja laita hella tulille.
        Kääntämiseen tosi näppärä systeemi on muoviset grilliottimet.
        Kääntele aika-ajoin että viipaleet irtoavat kunnolla toisistaan.

        Näppärä ja maukas lisäke on vatkata pari kananmunaa, tilkka vettä tai maitoa, ripaus
        suolaa ja pippuria. Kun pekoni on tarpeaski rapeaa ja rasva irronnut, kallista pannua
        niin että pekonit ovat "läjässä" yläreunassa, kaada munaseos alareunaan ja hämmentele
        kokkeliksi. Pekonin rasva maustaa sen mukavasti.
        Kun kokkeli on hyytynyt, pannu pöytään aamukahvin seuraksi


      • Eräs hotellikokki
        becon and eggs kirjoitti:

        Pekonit laitetaan aina kylmälle pannulle , ei kuumalle.

        Levitä siis pekoniviipaleet kylmälle teflonpannulle ja laita hella tulille.
        Kääntämiseen tosi näppärä systeemi on muoviset grilliottimet.
        Kääntele aika-ajoin että viipaleet irtoavat kunnolla toisistaan.

        Näppärä ja maukas lisäke on vatkata pari kananmunaa, tilkka vettä tai maitoa, ripaus
        suolaa ja pippuria. Kun pekoni on tarpeaski rapeaa ja rasva irronnut, kallista pannua
        niin että pekonit ovat "läjässä" yläreunassa, kaada munaseos alareunaan ja hämmentele
        kokkeliksi. Pekonin rasva maustaa sen mukavasti.
        Kun kokkeli on hyytynyt, pannu pöytään aamukahvin seuraksi

        Katseleen hiukan isompiin sydeemeihin tuota pekonin käristämistä?
        Me täällä 400 huoneen hotellin keittiössä paistelemme joka aamu asiakkaillemme aamiaiseksi noin 30 kiloa pekonia ja takuulla tulikuumalla levyllä, eipä ole kukaan moittinut rapeuden puutteesta!
        Kummallista, että kotikokit tietävät nämä asiat paremmin kuin keittiössä työkseen hääräävät?


      • bacon and eggs
        Eräs hotellikokki kirjoitti:

        Katseleen hiukan isompiin sydeemeihin tuota pekonin käristämistä?
        Me täällä 400 huoneen hotellin keittiössä paistelemme joka aamu asiakkaillemme aamiaiseksi noin 30 kiloa pekonia ja takuulla tulikuumalla levyllä, eipä ole kukaan moittinut rapeuden puutteesta!
        Kummallista, että kotikokit tietävät nämä asiat paremmin kuin keittiössä työkseen hääräävät?

        voisi käydä ihan kyökin puolella.
        Missäs hotellissa Suomessa on muuten 400 huonetta ?
        30 kiloa pekonia... joo joo , siis jos ämpärimitalla laskettaan niin
        nelisen sankkoa.

        Senverran paljon olen noita hotlia kiertänyt että ei tule muuta mieleen kun Simonkenttä.

        Paljonkos teillä on henkilökuntaa sitä brekkaria vääntämässä ?


      • Eräs hotellikokki
        bacon and eggs kirjoitti:

        voisi käydä ihan kyökin puolella.
        Missäs hotellissa Suomessa on muuten 400 huonetta ?
        30 kiloa pekonia... joo joo , siis jos ämpärimitalla laskettaan niin
        nelisen sankkoa.

        Senverran paljon olen noita hotlia kiertänyt että ei tule muuta mieleen kun Simonkenttä.

        Paljonkos teillä on henkilökuntaa sitä brekkaria vääntämässä ?

        Mainita, että työskentelen täällä ukrainassa, Kievissä, olen toistaiseksi keittiömme vuoromestarina ja minulla on alaisinani 28 työntekijää. Kaikkiaan keittiössö on toistasataa ihmistä töissä eri vuoroissa.
        Hotellimme on miltei keskustassa ja rakennuksessa on 400 vierashuonetta.
        Tervetuloa, meillä on myös ukrainan paras kieviläinen kana!
        Kun tulet niin tervetuloa katsomaan myös keittiötä, esittelen mielelläni.


      • l
        Eräs hotellikokki kirjoitti:

        Mainita, että työskentelen täällä ukrainassa, Kievissä, olen toistaiseksi keittiömme vuoromestarina ja minulla on alaisinani 28 työntekijää. Kaikkiaan keittiössö on toistasataa ihmistä töissä eri vuoroissa.
        Hotellimme on miltei keskustassa ja rakennuksessa on 400 vierashuonetta.
        Tervetuloa, meillä on myös ukrainan paras kieviläinen kana!
        Kun tulet niin tervetuloa katsomaan myös keittiötä, esittelen mielelläni.

        Tottakai paistatte kuumalla pannulla ne jos niin paljon teette, ei kai siellä oo aikaa jäähdytellä pannuja/levyjä..


      • Toinen kokki
        becon and eggs kirjoitti:

        Pekonit laitetaan aina kylmälle pannulle , ei kuumalle.

        Levitä siis pekoniviipaleet kylmälle teflonpannulle ja laita hella tulille.
        Kääntämiseen tosi näppärä systeemi on muoviset grilliottimet.
        Kääntele aika-ajoin että viipaleet irtoavat kunnolla toisistaan.

        Näppärä ja maukas lisäke on vatkata pari kananmunaa, tilkka vettä tai maitoa, ripaus
        suolaa ja pippuria. Kun pekoni on tarpeaski rapeaa ja rasva irronnut, kallista pannua
        niin että pekonit ovat "läjässä" yläreunassa, kaada munaseos alareunaan ja hämmentele
        kokkeliksi. Pekonin rasva maustaa sen mukavasti.
        Kun kokkeli on hyytynyt, pannu pöytään aamukahvin seuraksi

        Pekoni paistetaan aina kuumalla pannulla eikä niitä ladota kylmälle pannulle.

        Ja miksi muuten ne pekonit tossa sun munakokkelissa pitäisi pekoni laittaa omaan läjäänsä jos kerran teet munakokkelia mikä poikkeaa selvästi munakkaasta.

        Ensinnäkin munakokkeliin ei laiteta oikeaoppisesti ikinä vettä, vaan maitoa tai kermaa.
        Munakokkeliin jos siinä nyt on pekonia ja sen rasvaa ei kyllä lisätä yhtään suolaa.


      • JohnMoore
        l kirjoitti:

        Tottakai paistatte kuumalla pannulla ne jos niin paljon teette, ei kai siellä oo aikaa jäähdytellä pannuja/levyjä..

        TEFLON PANNUA käyttäessä ladotaan pekoni kylmälle pannulle ja lämmitetään, paistetaan. Teflonien ohjeissakin lukee että tyhjää pannua ei saa kuumentaa levyllä!! Ristus... eri asia se on valurautapannun kanssa.


      • JohnnMoore
        Toinen kokki kirjoitti:

        Pekoni paistetaan aina kuumalla pannulla eikä niitä ladota kylmälle pannulle.

        Ja miksi muuten ne pekonit tossa sun munakokkelissa pitäisi pekoni laittaa omaan läjäänsä jos kerran teet munakokkelia mikä poikkeaa selvästi munakkaasta.

        Ensinnäkin munakokkeliin ei laiteta oikeaoppisesti ikinä vettä, vaan maitoa tai kermaa.
        Munakokkeliin jos siinä nyt on pekonia ja sen rasvaa ei kyllä lisätä yhtään suolaa.

        TEFLON PANNUA käyttäessä ladotaan pekoni kylmälle pannulle ja lämmitetään, paistetaan. Teflonien ohjeissakin lukee että tyhjää pannua ei saa kuumentaa levyllä!! Ristus... eri asia se on valurautapannun kanssa.


      • Raswaa koneeseen

        Kananmunat on parhaita kun ne paistaa siinä pekonin rasvassa


    • rapeaa
      • saa antaa

        niin suolasta rasvaa!!!Perkkules!!


      • Vanha kokki
        saa antaa kirjoitti:

        niin suolasta rasvaa!!!Perkkules!!

        Ihan koemielessä uunissa.
        Laitoin uunin tulemaan 175 asteeseen ja levitin uunipellille leivinpaperia jonka päälle levitin pekonisiivut vieri viereen. Pelti uuniin ja varttitunti lämmössä. Tuloksena rapeata pekonia jonka valutin vielä talouspaperin päällä kuivaksi.
        Helppoa ja siistiä, ei palovaaraa ekä rasvaroiskeita.


      • HAHHAHAHHA

        kädenlämpöisessä pannussa :DDDDDD

        pekonit voisi siis paistaa niin, että niitä vain pitäisi kädessä?


      • J-A-P
        Vanha kokki kirjoitti:

        Ihan koemielessä uunissa.
        Laitoin uunin tulemaan 175 asteeseen ja levitin uunipellille leivinpaperia jonka päälle levitin pekonisiivut vieri viereen. Pelti uuniin ja varttitunti lämmössä. Tuloksena rapeata pekonia jonka valutin vielä talouspaperin päällä kuivaksi.
        Helppoa ja siistiä, ei palovaaraa ekä rasvaroiskeita.

        Juuri noin se toimii. Tulee rapeita, ei käryä ja rasvaa jää talouspaperiin. Ja mahtuu kerralla enemmänkin


    • Kotikokki89089089089

      Tietysti kovalla lämmöllä ja eikä sinne pannulle enää rasvaa nyt kande laittaa kun pekonissa sitä on jopa siinä määrin, että siinä voi paistaa perunat perässä ja saavat pekonin makua ja on muuten hyvää.

      Ja se pekoni muuten sitten hieman vielä jatkaa kypsymistä vaikka on pannulta otettu eli se otetaan pannulta pois sopivan ruskeana mutte liian ruskeana, pekoniakin kyllä voi jos haluaa paistaa vähemmän eli jättää sen ns. "löysäksi".

      Tuota en ymmärrä että sitä pekonirasvaa hukataan johonkin talouspaperiin, itse kutsun tuota tuhlaukseksi koska sillä rasvalla voi paistaa vaikka perunoita, sen voi vaikka säilöä pieneen kuppiin ja käyttää seuraavana päivänä tai sillä voi paistaa vaikka pari paahtoleipää siinä pannulle heti perään.

      Pekonista saa makua moneen asiaan mm. currykanapataan pekoni on oiva lisä.

    • 19
      • ......,

        Lämminsavukyljestä, niin onnistut paremmin. Näyttäisi tuo kaverikin käyttävän nimenomaa lämmisavukylkeä.
        Kauppiaasi leikkaa sen haluamasi paksuisiksi viipaleiksi. Itse käytän n. 3 millin vahvuisia.
        Maku on ihan jotain muuta kuin noiden surkeiden pakattujen kylmäsavustettujen.


      • maksapihvi
        ......, kirjoitti:

        Lämminsavukyljestä, niin onnistut paremmin. Näyttäisi tuo kaverikin käyttävän nimenomaa lämmisavukylkeä.
        Kauppiaasi leikkaa sen haluamasi paksuisiksi viipaleiksi. Itse käytän n. 3 millin vahvuisia.
        Maku on ihan jotain muuta kuin noiden surkeiden pakattujen kylmäsavustettujen.

        on asiat periaatteessa asiat kunnossa , kun pekoninpaistamisesta saadaan Raamatun paksuinen opus aikaan. Kylmä pannu kuuma pannu rasvat talteen rasvat roskii talouspaperia sinne talouspaperia tänne kolesteroli sitä kolesteroli tätä Atkinssi Votkinssi Hotkinssi. Huh hellettä sanoi jäävuori ! Ja loppukevennyksenä Oliko vai eigö ollut Titanikin seisovassapöydässä jäävuorisalaattia ?


      • ti-ta-nic
        maksapihvi kirjoitti:

        on asiat periaatteessa asiat kunnossa , kun pekoninpaistamisesta saadaan Raamatun paksuinen opus aikaan. Kylmä pannu kuuma pannu rasvat talteen rasvat roskii talouspaperia sinne talouspaperia tänne kolesteroli sitä kolesteroli tätä Atkinssi Votkinssi Hotkinssi. Huh hellettä sanoi jäävuori ! Ja loppukevennyksenä Oliko vai eigö ollut Titanikin seisovassapöydässä jäävuorisalaattia ?

        Tästähän voisikin aloittaa vaikka uuden keskustelun ?


    • OMG?

      AI OIKEESTI!?

    • dfasdfasdfa

      itse olen paistanut aina pannulla, tilkka margariinia aluksi ja tulikuumalle pannulle siivut vieretysten, levy vähän pienemmälle (asteikolla 1-6, neloselle) ja pala talouspaperia päälle ettei roisku rasva ihan joka paikkaan. kun on vähän kutistunut ja rusehtava, käännä toisin päin ja sama homma. Valmiit nostan lautaselle talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. On rapeita, ruskeita ja hyviä.

      • Anonyymi

        takaan että on hirveän makuisia margariinilla paistettuna,miksi se rasvainen liha vaatisi lisä rasvaa


    • 14tikkii

      sain tossa syvän haavan vaimon vihannes veitsestä ku laiton pekonit kylmään pannuun(teflon)

    • ei haaleassa

      Sianliha pitää paistaa tarpeeksi kuumassa että trikiinit ym taudinaiheuttajat kuolee.

    • kikka3

      Semmoisen ohjeen näin tässä hiljattain, että pekoniviipaleet asetellaan haitariksi taitellun folion päälle ja paistetaan uunissa. Pitäisi tulla gourmeetasoa, jospa joku voisi kokeilla ja kommentoida.

    • avvvviisi

      Toki teflonpannun voi kuumenttaa "tyhjänä",mutta on siinä jotakin oltava,vaikka tilkka paistorasvaa.
      Kuivana sitä ei saa kuumentaa!

      Itse käytän valurautapannua pekonille ja teen kuten isänikin teki -70-luvulla.
      Pannu kuumenee hellalla ja pekonit heitetään sinne sitten ja ruskistetaan kullanruskeiksi.
      Muistaakseni isäni otti voipaketin ja ennen kuumentamista sipaisi voiköntillä pannun sisäpintaan ohuen kerroksen.

      Tai siis eihän se ollut nykyistä pekonia,vaan siansivua jota sai kaupoista ja se laikattiin itse halutun paksuisiksi siivuiksi.
      Oli tosi hyvää ja rasvaan kastettiin leipää jota sen kanssa syötiin.
      Tosin olen joskus epäillyt,että närästykseni on noilta ajoilta peräisin...

    • diipadaii

      Kylmälle pannulle pekonit, riippuu kyllä laadusta, jotkut vaatii kuuman pannun. Eikä missään nimessä enää rasvaa.
      Toi uunihomma on kans ihan jees. Mikroa meillä ei ole.
      Kananmunat kans kylmään veteen.
      Näin meillä.

    • pekonaattori

      Tulikuumalalla pannulla ensin molemmat puolet ruskeaksi, siiten lämpö pinennetään neloselle ja annetaan tiristä 10-15 min välillä käännellen.

    • pekonaattori

      Niin ja jos käytät teflon/keraamista pannua, niin et tavitse lisärasvaa.
      Valurautapannulla lisää hieman. Pekoni luovuttaa kyllä rasvansa paistaessa :)

    • Anonyymi

      Näin se aika kuluu.
      Itse tehnyt pekonit pellillä ja leivinpaperi.
      Ensi huonelämmössä siitä paperille ja kylmään uuniin.
      250 astetta ja kun rapsakoita uunista pois, toiseen kulmaan koroke
      rasvat valuu alas. Ja nostat pekonit ylös, toki tuonkin olen tehnyt väärin.
      Aivan sama

    • Anonyymi

      Ai niin ei riski rasvaa, uuni puhdas.

    • Anonyymi

      Roiski

    • Anonyymi

      Tarkista ettei ole sian nisää sattunut ostamaasi pekoniin. Jos on niin leikkaat vain pois sen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2651
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      147
      1192
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1095
    4. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    5. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      124
      961
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      911
    7. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    9. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      815
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      802
    Aihe