yleensähän kai sienet suolataan niin, että ensin ryöpätään ja sitten suolataan ja purkkiin, mutta eräs tuttava kertoi, että hän laittaa sienet sellaisenaan suoraan suolaan ja sitten ennen valmistusta ryöppää ne ja valmistaa ruoaksi.
kuulostaa järkevältä sillä joka tapauksessa ne olisi liotettava ennen ruoaksi valmistamista ja tällä menetelmällähän saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla; ryöppäys sekä liotus tavallaan.
miten teillä muilla, onko kokemusta kumpi parempi ja vaikuttaako mitenkään makuun tms?
suolasienet
kangassieni
4
6210
Vastaukset
- pakkaseen
Minä säilön sienet pakkaseen.
Rouskut keitän kahdesti väljässä vedessä ja suolaan n. 2%:ksi. Jäähdyttyä pusseissa pakkaseen. Ei tarvii enää liotella, vaan valmista käytettäväksi. - epäkäytännöllistä
Itse en viitsisi suolata, jos ei ole kunnollista syytä. Pakastus on kätevä tapa eikä ole suolanpoisto-ongelmaa.
- vie
vähemmän tilaa pakasteessa.
- kokemusta on
Pakasteessa ryöpätyt sienet sitkistyvät. Parempi suolata.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6865- 68851
- 59815
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745