Hiivattomat leivät

Eclipse1

Hei!

Saako kaupoista hiivatonta leipää, varsinkin ruisleipää.

13

6479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttis--

      Kyllä saa.
      Itse olen leipävastaavana töissä ja heti kärkeen tulee pari leipää mieleen just ruisleipää.. en tiiä saako täällä mainostaa :) mutta vaasalta löytyy ainakin..

      • Eclipse1

        Kiitos Tyttis-- vastauksestasi. kerrotko leipien nimet, niin osaan kaupassa niitä metsästää.


      • voin kyllä olla väärässäkin

        Oma käsitykseni on, että ruisleivän tekemiseen oletusarvoisesti pitää käyttää hiivaa muodossa tai toisessa.

        Perinteisesti ruisleipään ei ole lisätty ylimääräistä hiivaa, mutta siinä on käytetty ruisleivän juurta, minkä toiminta perustuu hiivaan ja bakteereihin. Siis jos ruisleivän valmistuksessa on käytetty ruisleivän juurta, niin siinä on silloin hiivaa.

        Lisää aiheesta:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruisleipä


      • täysruis
        Eclipse1 kirjoitti:

        Kiitos Tyttis-- vastauksestasi. kerrotko leipien nimet, niin osaan kaupassa niitä metsästää.

        Täysruis, sellainen pyöreä reikäleipä.


      • kysymys.

        niin tottakai siihen saa vastata.
        Odotellaan.


    • sama ongelma

      leivon leipomon ruiskarpaasi (suosittelen) ja uotilan maalais ruislimppu.

    • jopjop

      moikka Eclipse1, voisitko tarkentaa miksi haluat ja etsit hiivatonta ruisleipää, kun tuon tiedän niin voin neuvoa ja antaa vinkkejä lisää, sekä hiivattomista leivistä kuten myös hiivoista raskeista juurista että ruisesitaikinoista.

      • Eclipse11

        Se miksi joudun nyt siirtymän hiivattomiin tuotteisiin, on se että kärsin hiivasyndroomasta ja siksi hiiva on jätettävä pois j amuutenkin valkoiset jauhot ja sokerit.

        Nyt löysin tuosta sittarista paikallisia ruisleipiä joissa ei ole käytetty hiivaa.
        Meriläisen leipomo täällä tekee kyseisiä leipiä.

        Kiitos vaan kaikille vastanneille:)


      • jopjop
        Eclipse11 kirjoitti:

        Se miksi joudun nyt siirtymän hiivattomiin tuotteisiin, on se että kärsin hiivasyndroomasta ja siksi hiiva on jätettävä pois j amuutenkin valkoiset jauhot ja sokerit.

        Nyt löysin tuosta sittarista paikallisia ruisleipiä joissa ei ole käytetty hiivaa.
        Meriläisen leipomo täällä tekee kyseisiä leipiä.

        Kiitos vaan kaikille vastanneille:)

        Moi Eclipse11, nyt on aikaa vastata niin kuin lupasin aiemmin, kuten ekasta aloituksesta päättelinkin että hiivasyndrooma on syynä miksi hiivatonta leipää varsinkin tummaa leipää haet, ja niin kuin vastauksista näkyy niitä nykyään löytyy kohtalaisen monelta valmistajalta.

        Aluksi sellainen tieto että hiivasyndroomalla ja sen oireilla ei ole mitään tekemistä sellaisen leivän kanssa jossa on valmistuksessa leivinhiivaa.

        Hiivasyndrooma kehittyy joillekkin ihmisille siksi kun hänen, siis omassa ihmiskehossa pääsee villi hiivakanta jostain syystä valloilleen, eli sinun kehossasi on hiivoja jotka käyttää ravinnokseen syömiäsi sokereita ja muita hiilihydraatteja jotka muuttuvat sokereiksi, jotka taas aiheuttavat turvotusta, kiristystä, ilmavaivoja ja ärtymystä.

        Leivässä oleva hiiva kuolee jo 50 asteen lämmössä uunissa, joten valmiissa leivässä ei ole ikinä elävää hiivasolukkoa joka alkaisi muodostamaan co2 kaasuja elimistöösi, uunista tullessaan leivän sisuksen lämpötila on n. 98 astetta jossa ei hiiva voi olla enään toimintakykyinen.

        Kun puhutaan hiivattomista ruisleivistä, niin niihin valmistetaan raski, tai niin kuin joku kutsuu juuri tai esitaikina, tässä seoksessa on aina mukana myös villihiivoja koska se on raskin käymisen edellytys, nämä villihiivat, kuten raskiin kehittyneet maito- ja etikkahappobakteerit antavat ruisleivälle sen aidon ja oikea maun aromin sekä nostatusvoiman.

        Itse käytän raskista määritelmää, "se on ruisleivän henki, sielu ja sydän"


      • hakusanalla
        Eclipse11 kirjoitti:

        Se miksi joudun nyt siirtymän hiivattomiin tuotteisiin, on se että kärsin hiivasyndroomasta ja siksi hiiva on jätettävä pois j amuutenkin valkoiset jauhot ja sokerit.

        Nyt löysin tuosta sittarista paikallisia ruisleipiä joissa ei ole käytetty hiivaa.
        Meriläisen leipomo täällä tekee kyseisiä leipiä.

        Kiitos vaan kaikille vastanneille:)

        SCD ! Jos oikein muistan. Paksunsuolen vaiva, tosi ikävä, mutta ruokavalio auttaa. Esim. vehnä kielletty kokonaan.


      • VHH-peikko
        jopjop kirjoitti:

        Moi Eclipse11, nyt on aikaa vastata niin kuin lupasin aiemmin, kuten ekasta aloituksesta päättelinkin että hiivasyndrooma on syynä miksi hiivatonta leipää varsinkin tummaa leipää haet, ja niin kuin vastauksista näkyy niitä nykyään löytyy kohtalaisen monelta valmistajalta.

        Aluksi sellainen tieto että hiivasyndroomalla ja sen oireilla ei ole mitään tekemistä sellaisen leivän kanssa jossa on valmistuksessa leivinhiivaa.

        Hiivasyndrooma kehittyy joillekkin ihmisille siksi kun hänen, siis omassa ihmiskehossa pääsee villi hiivakanta jostain syystä valloilleen, eli sinun kehossasi on hiivoja jotka käyttää ravinnokseen syömiäsi sokereita ja muita hiilihydraatteja jotka muuttuvat sokereiksi, jotka taas aiheuttavat turvotusta, kiristystä, ilmavaivoja ja ärtymystä.

        Leivässä oleva hiiva kuolee jo 50 asteen lämmössä uunissa, joten valmiissa leivässä ei ole ikinä elävää hiivasolukkoa joka alkaisi muodostamaan co2 kaasuja elimistöösi, uunista tullessaan leivän sisuksen lämpötila on n. 98 astetta jossa ei hiiva voi olla enään toimintakykyinen.

        Kun puhutaan hiivattomista ruisleivistä, niin niihin valmistetaan raski, tai niin kuin joku kutsuu juuri tai esitaikina, tässä seoksessa on aina mukana myös villihiivoja koska se on raskin käymisen edellytys, nämä villihiivat, kuten raskiin kehittyneet maito- ja etikkahappobakteerit antavat ruisleivälle sen aidon ja oikea maun aromin sekä nostatusvoiman.

        Itse käytän raskista määritelmää, "se on ruisleivän henki, sielu ja sydän"

        taitaisi olla se oikeampi juttu. En ole asiaa kunnolla tutkinut, mutta MUTUlla sanoisin että hiivaa sisältävät "ruisleivät" sisältävät myös valkoisia jauhoja. Eli hiivattomat ruisleivät ovat useimmin myös oikeita ruisleipiä.


    • leippä

      Minulla on ollut pitkään pahat närästysoireet. Olen aina syönyt paljon leipää ja pullaa. Ihan sattumalta nämä jäivät pois ruuasta parina päivänä ja hupsista vaan närästysoireet lakkasivat. Nyt kyselisin, että joutuuko sitä lopun elämäänsä olemaan ilman leipää ja pullaa,vaan mistä tässä on kyse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      190
      8647
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4808
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4268
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      62
      3837
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3236
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      3030
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2696
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      43
      2501
    9. Miten mä olisin

      Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.
      Ikävä
      48
      2479
    10. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2243
    Aihe