mikä naudan encore?(taisin kirjoittaa väärin)

metallurgi

oli tarjouksessa citymarketissa , uusi nimitys mulle ainakin kiinnostaisi tietää , kun naudanliharuokia nenimmäkseen teen?

21

19855

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapi

      Olisko ollut Entrecote,eli perinteisesti naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä tai naudan marmoroidusta ulkofileestä (lihassyiden välissä rasvakudosta).

    • Larry The Chef

      Encore on muuten oopperassa pyydetty soolon uusinta esitys.

    • Gast(r)on

      Ei voine olla muu kuin todellakin entrecote (lausutaan "aantrökóót"). Se on tapana kääntää suomeksi sanalla "välikyljys", ja se leikataan suurin piirtein siitä kohdasta ulkofileetä mistä edellinen vastaaja toteaa. Keskellä on isohko rasvapaakku, jota ei pidä leikata pois, vaan se muhevoittaa lihaa kun sen valmistaa ruoaksi.
      Ehdottomasti yleisin tapa valmista entrecotea on paistaa/pariloida/grillata se pihviksi hyvin kuumalla pannulla/parilalla/grillillä - pinta reilun ruskeaksi ja rapeaksi mutta jätetään sisältä vähintään roseeksi, vielä parempi jos mediumiksi. Monasti sen päälle laitetaan tarjoiltaessa valkosipulivoinappi tai sen kylkeen lorautetaan tilkka paksuhkoa bearnaise-kastiketta. Ranskalaiset perunat vielä lisukkeeksi.

      • Goya

        No niin, tuo kuullostaa oikein asiantuntijan ohjeelta! Kirilillä on myös minun mielestäni liian pitkä paistoaika suhteessa lämpötilaansa.
        Muuten, mitäköhän lämpötiloja/paistoaikoja aloittaja on noudattanut ja mitä lihaa käyttänyt?


      • Goya
        Goya kirjoitti:

        No niin, tuo kuullostaa oikein asiantuntijan ohjeelta! Kirilillä on myös minun mielestäni liian pitkä paistoaika suhteessa lämpötilaansa.
        Muuten, mitäköhän lämpötiloja/paistoaikoja aloittaja on noudattanut ja mitä lihaa käyttänyt?

        Sori, muistin ulkomuistista väärin eli erikseen katsomatta, että Kiril oli esiintynyt myös tässä viestiketjussa, mutta se olikin eri paikassa. Eli edellinen Kiril-osuus liittyi siihen. Mutta alku liittyi tähän. Sekavaa? Elämä on...


      • ilman Kiriliä
        Goya kirjoitti:

        Sori, muistin ulkomuistista väärin eli erikseen katsomatta, että Kiril oli esiintynyt myös tässä viestiketjussa, mutta se olikin eri paikassa. Eli edellinen Kiril-osuus liittyi siihen. Mutta alku liittyi tähän. Sekavaa? Elämä on...

        Et minun mielestäni sekoile, sillä Kirilin mielipide(tm) on lähes jokaisessa keskusteluaiheessa. Ja mielipide on aina päinvastainen kuin kaikilla muilla kirjoittajilla.

        Koko ruokapalsta on muuttunut inhottavaksi ja jotenkin typeräksi sivustoksi, koska yksi kirjoittaja puuttuu joka asiaan ja haluaa dominoida keskustelua. Aremmat eivät kohta uskalla lausua mielipiteitään, koska Kiril tulee ja tymää omalla asiantuntemuksellaan (heh).

        Me paremmin varustautuneet olemme taas saaneet jo tarpeeksemme tästä "kaikkien alojen asiantuntijasta".


      • Kiril
        ilman Kiriliä kirjoitti:

        Et minun mielestäni sekoile, sillä Kirilin mielipide(tm) on lähes jokaisessa keskusteluaiheessa. Ja mielipide on aina päinvastainen kuin kaikilla muilla kirjoittajilla.

        Koko ruokapalsta on muuttunut inhottavaksi ja jotenkin typeräksi sivustoksi, koska yksi kirjoittaja puuttuu joka asiaan ja haluaa dominoida keskustelua. Aremmat eivät kohta uskalla lausua mielipiteitään, koska Kiril tulee ja tymää omalla asiantuntemuksellaan (heh).

        Me paremmin varustautuneet olemme taas saaneet jo tarpeeksemme tästä "kaikkien alojen asiantuntijasta".

        ketjussa jossa en ole mukana. Helppohan se on syyttää rekisteröityä nimimerkkiä käyttävää, että on joka ketjussa. Vaihtuvalla nimimerkillä voi olla myös joka ketjussa mukana eikä kukaan osaa yhdistää.


      • aälskdjti
        Kiril kirjoitti:

        ketjussa jossa en ole mukana. Helppohan se on syyttää rekisteröityä nimimerkkiä käyttävää, että on joka ketjussa. Vaihtuvalla nimimerkillä voi olla myös joka ketjussa mukana eikä kukaan osaa yhdistää.

        Kiril pystyy helpommin vainoamaan, menemään henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalaamaan rekisteröityneen nimimerkin. Tästä on lukuisia esimerkkejä.

        Joten älkää hyvät ihmiset missään nimessä kirjoittako rekattuna mitään, mikä on Kiril-uskon vastaista!


      • kysymyksessä
        aälskdjti kirjoitti:

        Kiril pystyy helpommin vainoamaan, menemään henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalaamaan rekisteröityneen nimimerkin. Tästä on lukuisia esimerkkejä.

        Joten älkää hyvät ihmiset missään nimessä kirjoittako rekattuna mitään, mikä on Kiril-uskon vastaista!

        typeryys vai peräti tylsämielisyys kun monellakin on suuria vaikeuksia pysyä asiassa.Tylsämieliselle tietenkin on vaikea käsittää että niinkin helppokäsitteinen asia kuin mustamaalaus koskisi itseään,eikä oikeastaan kuulu ruokaa käsittelevälle osastolle.


      • olen

        tottunut kuulemaan ja käyttämään ilmaisua antrekoo,niinkuin Suomalaisesti kuultuna.


      • Goya
        olen kirjoitti:

        tottunut kuulemaan ja käyttämään ilmaisua antrekoo,niinkuin Suomalaisesti kuultuna.

        Totta, että usein kuulee "antrekoo", mutta kuuluu siis ranskaksi lausua "aantrökóót" niin että t kuuluu lopussa. "Entre" tarkoittaa "välissä", "välillä", "kesken", "keskuudessa" ja "côte" tarkoittaa "kylki", "kylkiluu", "kyljys" eli yhdessä "välilyljys". Mutta - mielenkiintoista kyllä - sana "côte" tarkoittaa myös mm. "rannikkoa", esim. kuuluisa "Côte d'Azur" ("taivaansininen rannikko") Etelä-Ranskan Rivieralla.


      • sorrettu
        Goya kirjoitti:

        Totta, että usein kuulee "antrekoo", mutta kuuluu siis ranskaksi lausua "aantrökóót" niin että t kuuluu lopussa. "Entre" tarkoittaa "välissä", "välillä", "kesken", "keskuudessa" ja "côte" tarkoittaa "kylki", "kylkiluu", "kyljys" eli yhdessä "välilyljys". Mutta - mielenkiintoista kyllä - sana "côte" tarkoittaa myös mm. "rannikkoa", esim. kuuluisa "Côte d'Azur" ("taivaansininen rannikko") Etelä-Ranskan Rivieralla.

        Voiko sen paistaa täysin kypsäsi jos haluaa. Voko sen keittää ensin jos se on täyspaistoon liian paksu. En tiedä, mutta ohje tuntui "veriseltä"


      • sorrettu kirjoitti:

        Voiko sen paistaa täysin kypsäsi jos haluaa. Voko sen keittää ensin jos se on täyspaistoon liian paksu. En tiedä, mutta ohje tuntui "veriseltä"

        Entrecote kadottaa kaiken makunsa, jos sen valmistaa kypsäksi. Se saa olla selvästi rosee, jopa verinen. Jos haluaa syödä kypsää naudanlihaa, kannattaa valita joku muu ruhon osa, esimerkiksi rinta, poski tai potka.


      • bloody sunday
        patriklind kirjoitti:

        Entrecote kadottaa kaiken makunsa, jos sen valmistaa kypsäksi. Se saa olla selvästi rosee, jopa verinen. Jos haluaa syödä kypsää naudanlihaa, kannattaa valita joku muu ruhon osa, esimerkiksi rinta, poski tai potka.

        Ei se koskaan ole verinen, vaikka punaiseksi jättäisikin. Se puna on lihan oma väri ja neste rikkontuvista lihasoluista peräisin olevaa nestettä (pääasiassa vettä).

        Veri lasketaan kaikki teuraseläimistä teurastettaessa eikä se jää pilaamaan lihaa. Veri on nääs hyvin nopeasti pilaantuvaa.


      • bloody sunday kirjoitti:

        Ei se koskaan ole verinen, vaikka punaiseksi jättäisikin. Se puna on lihan oma väri ja neste rikkontuvista lihasoluista peräisin olevaa nestettä (pääasiassa vettä).

        Veri lasketaan kaikki teuraseläimistä teurastettaessa eikä se jää pilaamaan lihaa. Veri on nääs hyvin nopeasti pilaantuvaa.

        Kiitos infosta, mutta tiedän kaiken tämän muutenkin. Käytän termiä "verinen" viittaamassa väriin.


    • Sorrettu

      Anteeksi kirjoitusvirheet

    • äsken söin

      entrekoo on ällöttävän niljakasta

    • Anonyymi

      Kirjoittaja taitanee olla erittäin tyhmä ihminen. Harmillista...

    • Anonyymi

      Lehmän kassleriahan se.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      190
      3075
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      299
      2709
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      75
      1778
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      50
      1687
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      39
      1541
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1336
    7. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      105
      1229
    8. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      17
      1210
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      403
      1205
    10. MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa

      TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1083
    Aihe