Muikkua lasipurkkiin?

miten on

Voisiko muikkua säilöä samaan tyyliin kuin KameraKiertää ohjelmassa säilöivät särkeä lasipurkkiin? Siinä oli paistoaika uunissa 3tuntia 130C´. Muikulle paistoaika on ehkä lyhyempi. Onko kukaan kokeillut? Purkkiin kalan lisäksi paseerattua tomaattia, suolaa, öljyä, pippuria?, mitä muuta?

5

15124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jekkupeikko
      • määvaan

        Voiskohan paistijauhelihasta tehdä herkkupalan purkkiin? Tuntuu, että pienessä tilassa kypsyessä kaikki maut olisi tallella.


      • jekkupeikko

        Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.


      • jekkupeikko
        jekkupeikko kirjoitti:

        Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.

        Niin tuo ed. viestini on sit vaan niinku ohjeellinen, vaikka sanamuodosta saattaa jotain muuta käsittää. Mutta lopputulos oli kyllä tosi hyvä, vaikka itseäni kehunkin. Menkää kipinkapin muikunostoon.


      • kippari48
        jekkupeikko kirjoitti:

        Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.

        Hyvät vinkit muikulle. Itse olen tehnyt tätä melkein kalasta kuin kalasta. Silakasta ja särjestä tulee myös taivaallista. Maustamisessa on rajana vain mielikuvitus. Umpioitavaksi sopivat melkein kaikki luonnontuotteet, marjoista kalan kautta lihaan ja siltä väliltä.Kunhan kestävät kuumentamisen. Hakusanalla "Umpioiminen" löytyy vinkkejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      147
      2467
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      176
      1694
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1588
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      895
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      861
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      825
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe