Voisiko muikkua säilöä samaan tyyliin kuin KameraKiertää ohjelmassa säilöivät särkeä lasipurkkiin? Siinä oli paistoaika uunissa 3tuntia 130C´. Muikulle paistoaika on ehkä lyhyempi. Onko kukaan kokeillut? Purkkiin kalan lisäksi paseerattua tomaattia, suolaa, öljyä, pippuria?, mitä muuta?
Muikkua lasipurkkiin?
5
15124
Vastaukset
- jekkupeikko
Löysin hyvän linkin. Siellä on ohjeita lasipurkki ja peltipurkkisäilöjille. Lasipurkkiin muikkuohje: Savolainen sardiini.
http://www.savoset.com/index.phtml/art/9540/t/articles1- määvaan
Voiskohan paistijauhelihasta tehdä herkkupalan purkkiin? Tuntuu, että pienessä tilassa kypsyessä kaikki maut olisi tallella.
- jekkupeikko
Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.
- jekkupeikko
jekkupeikko kirjoitti:
Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.
Niin tuo ed. viestini on sit vaan niinku ohjeellinen, vaikka sanamuodosta saattaa jotain muuta käsittää. Mutta lopputulos oli kyllä tosi hyvä, vaikka itseäni kehunkin. Menkää kipinkapin muikunostoon.
- kippari48
jekkupeikko kirjoitti:
Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.
Hyvät vinkit muikulle. Itse olen tehnyt tätä melkein kalasta kuin kalasta. Silakasta ja särjestä tulee myös taivaallista. Maustamisessa on rajana vain mielikuvitus. Umpioitavaksi sopivat melkein kaikki luonnontuotteet, marjoista kalan kautta lihaan ja siltä väliltä.Kunhan kestävät kuumentamisen. Hakusanalla "Umpioiminen" löytyy vinkkejä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1472467
- 1761694
- 921588
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745