Voisiko muikkua säilöä samaan tyyliin kuin KameraKiertää ohjelmassa säilöivät särkeä lasipurkkiin? Siinä oli paistoaika uunissa 3tuntia 130C´. Muikulle paistoaika on ehkä lyhyempi. Onko kukaan kokeillut? Purkkiin kalan lisäksi paseerattua tomaattia, suolaa, öljyä, pippuria?, mitä muuta?
Muikkua lasipurkkiin?
5
14538
Vastaukset
- jekkupeikko
Löysin hyvän linkin. Siellä on ohjeita lasipurkki ja peltipurkkisäilöjille. Lasipurkkiin muikkuohje: Savolainen sardiini.
http://www.savoset.com/index.phtml/art/9540/t/articles1- määvaan
Voiskohan paistijauhelihasta tehdä herkkupalan purkkiin? Tuntuu, että pienessä tilassa kypsyessä kaikki maut olisi tallella.
- jekkupeikko
Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.
- jekkupeikko
jekkupeikko kirjoitti:
Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.
Niin tuo ed. viestini on sit vaan niinku ohjeellinen, vaikka sanamuodosta saattaa jotain muuta käsittää. Mutta lopputulos oli kyllä tosi hyvä, vaikka itseäni kehunkin. Menkää kipinkapin muikunostoon.
- kippari48
jekkupeikko kirjoitti:
Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.
Hyvät vinkit muikulle. Itse olen tehnyt tätä melkein kalasta kuin kalasta. Silakasta ja särjestä tulee myös taivaallista. Maustamisessa on rajana vain mielikuvitus. Umpioitavaksi sopivat melkein kaikki luonnontuotteet, marjoista kalan kautta lihaan ja siltä väliltä.Kunhan kestävät kuumentamisen. Hakusanalla "Umpioiminen" löytyy vinkkejä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 636293
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap254036Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei2632446Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei261970MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna261433- 951316
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel3041087Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee541060Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.771006Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..39981