Muikkua lasipurkkiin?

miten on

Voisiko muikkua säilöä samaan tyyliin kuin KameraKiertää ohjelmassa säilöivät särkeä lasipurkkiin? Siinä oli paistoaika uunissa 3tuntia 130C´. Muikulle paistoaika on ehkä lyhyempi. Onko kukaan kokeillut? Purkkiin kalan lisäksi paseerattua tomaattia, suolaa, öljyä, pippuria?, mitä muuta?

5

15099

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jekkupeikko
      • määvaan

        Voiskohan paistijauhelihasta tehdä herkkupalan purkkiin? Tuntuu, että pienessä tilassa kypsyessä kaikki maut olisi tallella.


      • jekkupeikko

        Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.


      • jekkupeikko
        jekkupeikko kirjoitti:

        Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.

        Niin tuo ed. viestini on sit vaan niinku ohjeellinen, vaikka sanamuodosta saattaa jotain muuta käsittää. Mutta lopputulos oli kyllä tosi hyvä, vaikka itseäni kehunkin. Menkää kipinkapin muikunostoon.


      • kippari48
        jekkupeikko kirjoitti:

        Tein tuolla ohjeella kolmen kilon annoksen. Muutama huomio: Kaloista pyrstöt pois ja 2cm:n paloiksi. Painelkaa tiiviisti purkkiin, painuu paiston aikana. Yksi laakerinlehti ja 2rkl silputtua sipulia/ 330gr kalaa. Tomaattipyreetä hiukan enemmän kuin ohjeessa. Tomaattitiiviste(1,5-2rkl) ja suola(1tl=5ml=n.7gr) suoraan purkkiin kalojen(330gr) päälle ja loppuaineet kastikkeena päälle, mukaan voisi lorauttaa hiukan vettä lisäksi(haihtuu paiston aikana). Laittakaa kalaa sisältävät lasipurkit uunipellille mahdollisimman alas, ettei ylävastuksen lämpö pääse polttamaan purkkien tiivisteitä. Ja lämpö mieluiten mittarin kanssa enintään 120´C. Täytyy purkittaa vielä lisää, niinkauan kuin muikkua vielä saa. Ja kokeilla lisäksi kannelliseen uunivuokaan kahden kilon annos.

        Hyvät vinkit muikulle. Itse olen tehnyt tätä melkein kalasta kuin kalasta. Silakasta ja särjestä tulee myös taivaallista. Maustamisessa on rajana vain mielikuvitus. Umpioitavaksi sopivat melkein kaikki luonnontuotteet, marjoista kalan kautta lihaan ja siltä väliltä.Kunhan kestävät kuumentamisen. Hakusanalla "Umpioiminen" löytyy vinkkejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      180
      2025
    2. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      161
      1748
    3. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      46
      1696
    4. Ottaisitko miten

      Kaivattusi?
      Ikävä
      123
      1473
    5. Liian paljon hylättyjä ääniä

      Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus
      Maailman menoa
      156
      1248
    6. Ikäero suhteessa

      Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia
      Parisuhde
      54
      1145
    7. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      58
      1010
    8. Ärsyttää et olet

      Niin välinpitämätön suhteeni
      Ikävä
      70
      919
    9. Tämä Kuhmon valtuusto

      Pöh, sanon minä.
      Kuhmo
      15
      899
    10. Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat

      Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P
      Ähtäri
      26
      897
    Aihe