Sipulitonta

kaipaava

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on sipulin käyttö resepteissä, valmisruoissa, ja lounaspalveluissa lisääntynyt voimakkaasti. Myös valkosipulin ja purjon. Miksi?

Itse en ole koskaan pitänyt sipulien mausta ja jo pelkät tuoksut aiheuttavat voimakkaan inhon tunteen. Olen poikamies, en juurikaan kokkaa kotona ja ostaisin mieluiten valmisruokia. Se on kuitenkin vaikeaa, koska melkein joka tuotteeseen on nykyisin laitettu sipulia. Kaupassa luenkin tarkkaan kaikkien einesten raaka-aineluettelot ja harmikseni sipulimattomia vaihtoehtoja löytyy enää tuskin ollenkaan. Tämä koskee myös salaatteja ja muita tuotteita tuoretiskeillä. Monesti käy niin, että myyjä vakuutta, ettei sipulia sekaituksessa ole, ja kotona maistankin siinä vähintään purjoa Tuote menee välittömästi roskiin, koska en voi sitä epämiellyttävää tunnetta kokematta syödä.

Ravintoloiden ja työmaaruokaloiden kokitkin ovat hurahtaneet tähän yleettömään sipulin tarjontaan.

Eivätkö suuret kauppaketjut esim. K-kauppa tai Prisma ja voisi luoda uutta tuotebrandia -"sipuliton tuote"- niille,jotka kyseistä kasvista inhoavat? Luulen, että meitä tällaisia asiakkaita olisi paljon, jos vain kysyttäisiin.

33

5458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei sipulia, kiitos

      kyllä se on "ikävä" tosiasia, että meitä sipulikammoisia on TODELLA VÄHÄN...

    • nainen38

      Yhdyn Sinuun! Itselläni lisäksi on suolistossa ongelma (divertikkelit) joiden vuoksi en voi syödä sipulia (tai purjoa tai valkosipulia) joten 'piilosipuli' ruuissa aiheuttaa todella epämiellyttävän olon mulle ja kanssaihmisilleni!

      Äskeisen kirjoittajan kokemuksiin lisäisin vielä ravintoloiden tarjoilijat, jotka tietämättä mitä kokki ruokaan on laittanut, vakuuttelevat sen olevan sipulitonta! Sitten jälkeenpäin (usein liian myöhään) paljastuu että kastikepohjassa tms. olikin sipulia. Anteeksipyyntö ei paljoa lämmitä...

      Kun kaikille muille allergikoille on tarjolla heille sopivia ruokia (laktoosittomat, gluteenittomat ym.) ja lisäksi useimmissa ruokapaikoissa on vege-vaihtoehdot, niin miksei meille ole sipulittomia? Meitä on paljon!

      • Anonyymi

        Sipuli myös pierettää valtavasti eli aiheuttaa vastenmielisiä hajuja molemmissa päissä. Kokemukseni mukaan n. 20% inhoaa sipuleita ja vain muutma % haluaa sitä välttämättä. Kukaan ei maksaisi siitä paljon mitään ja juuri halpuuden takia teollisuus lisää sitä lähes kaikkiin ruokiin, peittää myös muut huonot ja pilaantuneet maut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sipuli myös pierettää valtavasti eli aiheuttaa vastenmielisiä hajuja molemmissa päissä. Kokemukseni mukaan n. 20% inhoaa sipuleita ja vain muutma % haluaa sitä välttämättä. Kukaan ei maksaisi siitä paljon mitään ja juuri halpuuden takia teollisuus lisää sitä lähes kaikkiin ruokiin, peittää myös muut huonot ja pilaantuneet maut.

        Täällä myös yksi sipuliallergikko. Raaka sipulin haju pistää yököttämään. Esimerkiksi grillit eivät tiedä, että kurkkusalaatti sisältää sipulia. Ainoa, mikä menee kurkusta, alas on valkosipuli, mutta sen jälkeen menee kurkku tukkoon.


    • Janna

      Todella harva ihminen inhoaa sipulia! Lähes kaikki ovat nimittäin jo niin tottuneet siihen makuun, ettei inhoamista oikein esiinny... olet harvinaisuus, usko pois. Enpä usko, että isot ruokatalot sinun ja muutaman muun takia ryhtyisivät valmistamaan joitain sipulittomia tuotteita.

      Opettele kokkaamaan ruokasi itse, jos kerran olet niin nirso. Ja kunnon ravintolassahan annoksen voi aina pyytää ilman sipulia.

      • kaipaava

        Ei se ole niin itsestään selvää, että meitä sipulia inhoavia olisi vähän.....mihin tilastoon tai tutkimukseen perustit mielipiteesi? Itse tunnen monia, joita sipuli inhottaa.


      • Janna
        kaipaava kirjoitti:

        Ei se ole niin itsestään selvää, että meitä sipulia inhoavia olisi vähän.....mihin tilastoon tai tutkimukseen perustit mielipiteesi? Itse tunnen monia, joita sipuli inhottaa.

        ...enpä usko, että sinullakaan on sen parempia tilastotietoja! Itse tiedän vain yhden ainoan ihmisen, joka ei sipulista pidä.

        Jos olet noin nirso, valmista itse ruokasi. Niin ne ruoka-aineallergioistakin kärsivät ovat aina tehneet.


      • kaipaava
        Janna kirjoitti:

        ...enpä usko, että sinullakaan on sen parempia tilastotietoja! Itse tiedän vain yhden ainoan ihmisen, joka ei sipulista pidä.

        Jos olet noin nirso, valmista itse ruokasi. Niin ne ruoka-aineallergioistakin kärsivät ovat aina tehneet.

        Pyh!


      • sipulipois

        Sipulia inhovia on melkoisen paljon, itsekin tiedän lukuisia, paljon enemmän kuin allergisia tai mitään muuta ruoka-ainetta inhoavia. Maksalaatikkoakin tehdään rusinattomana, mutta ei sipulittomana, miksi ihmeessä? Rusinan inhoaminen on pelkkää lapsellisuutta, eihän se edes erotu makuna juurikaan, mutta sopii täydellsesti maksalaatikkoon, kuten pullaan ja kakkuihin, mutta niistäkin jotkut hölmöt erottelee. Sipuli sen sijaan erottuu makuna valtavasti, pilaa ja peittää minkä tahansa ruuan oman maun. Voin itsekin käyttää vahvoja makuja kuten chiliä, sitä voi myös lisätä rukaan kastikkeena, yhtä hyvin sipulin voisi tehdä kastikkeeksi ja jokainen lisätä halutessaan.


      • Anonyymi
        kaipaava kirjoitti:

        Ei se ole niin itsestään selvää, että meitä sipulia inhoavia olisi vähän.....mihin tilastoon tai tutkimukseen perustit mielipiteesi? Itse tunnen monia, joita sipuli inhottaa.

        Olen valmistanut runsaalle 50 hengelle salaatit ja olen aina valmistanut pari kulhollista sipulitonta salaattia. Käytännössä joka kerta sipulittomat on jäänyt lähes koskemattomiksi - yksi annos oli sipulittomien kulutus.

        Yleensä vein sipulittomat - käytännössä täydet kulhot - omaan ruokapöytään . Kun lisäsin salaatteihin sipulin, niin kelpasi syötäväksi omassakin ruokapöydässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen valmistanut runsaalle 50 hengelle salaatit ja olen aina valmistanut pari kulhollista sipulitonta salaattia. Käytännössä joka kerta sipulittomat on jäänyt lähes koskemattomiksi - yksi annos oli sipulittomien kulutus.

        Yleensä vein sipulittomat - käytännössä täydet kulhot - omaan ruokapöytään . Kun lisäsin salaatteihin sipulin, niin kelpasi syötäväksi omassakin ruokapöydässä.

        Trolololoo, ei kukaan täysijärkinen pilaa salaatteja sipulilla.


    • sipuliton

      Tämä on todella harmillista, itse en syö mitään sipulia eikä perhepiirissäni muutama muukaan. Mielestäni sipulittomille ruoka vaihtoehdoille olisi todellista kysyntää. voisin vaikka maksaa tuplahinnan ja ravintolassa jos ruoassa sipulia lähetän aina annoksen takaisin. Ja te sipulista pitävät älkää jakako mielipiteitänne täällä. Ihmisistä pieni osa on niin sanottuja super maistajia jotka eivät ikinä voi syödä tallaista kuraa.

    • pakkokoskamuutkinsyovat

      Niin monia kertoja on ollut kun ensin (kotona, kylässä,...) valmistetaan oikein herkullisen tuoksuista ruokaa ja yhtäkkiä joku kaivaa sen sipulin esiin. Sipuli ei maistu, se vie makua muusta ruoasta. Syön kyllä raakaa sipulia, varsinkin salaattien mukana (jos on tarjolla). Mutta keitetty ja varsinkaan hyi paistettu ei mene. Vaikka muistan elämääni pitkälle lapsuuteen hyvin, en tiedä miksi en vain tykkää sipulista. Lapsena vastustus oli niin vahva että jos oikein pakotettiin syömään, oksennus oli varma. Yrittääkö keho kertoa jotain? Nyt aikuisena on ottanut sen verran hallintaan omaa mieltä että sipulista ruokaa voi pureskella mutta vaivalla!

    • Ai mite nii "viimeise kymmene vuode aikana"? Kyllä se o aina ollu nii ja o iha yleine totuus e sipuli kuuluu melekei joka ruokaan!

    • yöks

      Vihaan sipulia , jos ruuassa on sipulia niin en maista mitään muuta makua kuin sen sipulin.

    • Anonyymi

      Hyvä, juuri näin. Sipulin yletöntä ylivaltaa vastaan😈😬😠

    • Anonyymi

      Tuskin kukaan jättää ostamatta eineksiä jos ei ole sipulia, mutta hyvin moni jos on. Jos jollakin on siihen pakkomielle niin lisätköön kotonaan ja syököön sipulia vaikka salaattina ruuan ohessa.

      • Anonyymi

        Eiköpähän tuo ole ihan toisinpäin , kun järjellä ajattelee, sipuliallergikkoja on varmaan puoli promillea väestöstä, ehkä vähemmänkin. Se ettei tykkää sipulista on aivan oma asia, eikä sen takia tehdä sipulittomias tuotteita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköpähän tuo ole ihan toisinpäin , kun järjellä ajattelee, sipuliallergikkoja on varmaan puoli promillea väestöstä, ehkä vähemmänkin. Se ettei tykkää sipulista on aivan oma asia, eikä sen takia tehdä sipulittomias tuotteita.

        Ei sipulille tarvitse olla allerginen, mutta sitä inhotaan. Paljon harvempi inhoaa rusinaa, silti on rusinaton maksalaatikko, miksi ihmeessä. Sipuli on halpaa ostaa ja voi itse lisätä ruokaan, valmistajat tekee paljon voittoa kun myynti lisääntyy sipulittomilla kymmeniä prosentteja.


    • Anonyymi

      Sipuli on saatanasta

    • Anonyymi

      Sipulittomia valmisruokia saa todella hakemalla hakea vielä vuonna 2022!

      • Ei niitä olee, joten aikoinaan minä opettelin ruuanlaiton tämän vuoksi. Ei kannata edes etsiä. Tosin kaupassa pitää kaikista sellaisista tuotteista lukea tuoteseloste, jota ei ole aiemmin ostanut .


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Ei niitä olee, joten aikoinaan minä opettelin ruuanlaiton tämän vuoksi. Ei kannata edes etsiä. Tosin kaupassa pitää kaikista sellaisista tuotteista lukea tuoteseloste, jota ei ole aiemmin ostanut .

        On niitä jotain, tutuimpana hernekeitot, mutta hyvin vähän. Parempaa ja terveellisempää saa kun tekee itse, mutta olisihan se mukava ostaa välillä valmistakin. Harmittavaa kun pilaavat monet tuorejuustotkin sipulilla, sellaisia ei viitsi tai pysty itse tekemään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On niitä jotain, tutuimpana hernekeitot, mutta hyvin vähän. Parempaa ja terveellisempää saa kun tekee itse, mutta olisihan se mukava ostaa välillä valmistakin. Harmittavaa kun pilaavat monet tuorejuustotkin sipulilla, sellaisia ei viitsi tai pysty itse tekemään.

        Ei kyllä tulis mieleenkään ostaa purkkihernekeittoa. Mieluummin söisin vaikka joka päivä viikon ajan kaurapuuroa, kun yhden annoksen purkkihernekeittoa. Järkyttävän makuista.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Ei kyllä tulis mieleenkään ostaa purkkihernekeittoa. Mieluummin söisin vaikka joka päivä viikon ajan kaurapuuroa, kun yhden annoksen purkkihernekeittoa. Järkyttävän makuista.

        Menee nekin kun laittaa lihaa ja mausteita, mutta helppo ja vielä helvempi kun tekee itse.


      • Anonyymi

        Täytyy tehdään ruuat itse, koska on vaikea löytää sipuli sisältävää syötävää.


    • Anonyymi

      ootko ajatellut tilata ruokaa woltista kun et jaksa ruokaa väsätä tai on roskaruuan himo? Woltista saat koodilla U6A6K 3x4e alennuksen tilauksesta, nauttikaa :)
      ja hyvää joulun odotusta kaikille :)

      • Anonyymi

        Saako rahat takaisin jos on sipulia?


    • Anonyymi

      On se (v:näistä)kun noita sipulittomia tuotteita ei löydy. Itse en pidä sipulin mausta ja vielä pierettää valtavasti.

    • Anonyymi

      Ohhan sipulin syöntiä harjoiteltukin hampurilaisten ja muiden grilliruokien lisukkeena jo lähes 40 vuotta. Kun syö sipulia, niin kaverin sipulinhajukaan ei tunnu häiritsevältä, tai sitä ei edes huomaa.

      • Anonyymi

        Ai siksikö juot viinaakin joka päivä ja poltat tupakkaa.


    • Anonyymi

      Inhoan sipulisia ruokia, koska ne ovat pelkkiä K18-kategorioita.

    • Anonyymi

      Huvittavaa miten sipulista tykkäävät kauhistelee ettei toiset tykkää siitä, mutta samaan itse eivät syö mietoja makuja kuten kalaa, emmentalia, puolukkaa ja jopa banaania. Hyvin voi syödä vahvojakin makuja kuten chiliä, mutta sipuli vaan on hyvin monista oksettavan makuista ja kannattaisi einesteollsuudenkin huomioida, kukaan ei jätä ostamatta jos sipuli puutuu, mutta sadattuhannet jättää jos sitä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      4570
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      91
      2356
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      564
      1785
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      101
      1491
    5. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      9
      1453
    6. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1187
    7. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1118
    8. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      219
      990
    9. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      64
      967
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      948
    Aihe