Sipulitonta

kaipaava

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on sipulin käyttö resepteissä, valmisruoissa, ja lounaspalveluissa lisääntynyt voimakkaasti. Myös valkosipulin ja purjon. Miksi?

Itse en ole koskaan pitänyt sipulien mausta ja jo pelkät tuoksut aiheuttavat voimakkaan inhon tunteen. Olen poikamies, en juurikaan kokkaa kotona ja ostaisin mieluiten valmisruokia. Se on kuitenkin vaikeaa, koska melkein joka tuotteeseen on nykyisin laitettu sipulia. Kaupassa luenkin tarkkaan kaikkien einesten raaka-aineluettelot ja harmikseni sipulimattomia vaihtoehtoja löytyy enää tuskin ollenkaan. Tämä koskee myös salaatteja ja muita tuotteita tuoretiskeillä. Monesti käy niin, että myyjä vakuutta, ettei sipulia sekaituksessa ole, ja kotona maistankin siinä vähintään purjoa Tuote menee välittömästi roskiin, koska en voi sitä epämiellyttävää tunnetta kokematta syödä.

Ravintoloiden ja työmaaruokaloiden kokitkin ovat hurahtaneet tähän yleettömään sipulin tarjontaan.

Eivätkö suuret kauppaketjut esim. K-kauppa tai Prisma ja voisi luoda uutta tuotebrandia -"sipuliton tuote"- niille,jotka kyseistä kasvista inhoavat? Luulen, että meitä tällaisia asiakkaita olisi paljon, jos vain kysyttäisiin.

17

2798

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei sipulia, kiitos

   kyllä se on "ikävä" tosiasia, että meitä sipulikammoisia on TODELLA VÄHÄN...

  • nainen38

   Yhdyn Sinuun! Itselläni lisäksi on suolistossa ongelma (divertikkelit) joiden vuoksi en voi syödä sipulia (tai purjoa tai valkosipulia) joten 'piilosipuli' ruuissa aiheuttaa todella epämiellyttävän olon mulle ja kanssaihmisilleni!

   Äskeisen kirjoittajan kokemuksiin lisäisin vielä ravintoloiden tarjoilijat, jotka tietämättä mitä kokki ruokaan on laittanut, vakuuttelevat sen olevan sipulitonta! Sitten jälkeenpäin (usein liian myöhään) paljastuu että kastikepohjassa tms. olikin sipulia. Anteeksipyyntö ei paljoa lämmitä...

   Kun kaikille muille allergikoille on tarjolla heille sopivia ruokia (laktoosittomat, gluteenittomat ym.) ja lisäksi useimmissa ruokapaikoissa on vege-vaihtoehdot, niin miksei meille ole sipulittomia? Meitä on paljon!

   • Anonyymi

    Sipuli myös pierettää valtavasti eli aiheuttaa vastenmielisiä hajuja molemmissa päissä. Kokemukseni mukaan n. 20% inhoaa sipuleita ja vain muutma % haluaa sitä välttämättä. Kukaan ei maksaisi siitä paljon mitään ja juuri halpuuden takia teollisuus lisää sitä lähes kaikkiin ruokiin, peittää myös muut huonot ja pilaantuneet maut.


  • Janna

   Todella harva ihminen inhoaa sipulia! Lähes kaikki ovat nimittäin jo niin tottuneet siihen makuun, ettei inhoamista oikein esiinny... olet harvinaisuus, usko pois. Enpä usko, että isot ruokatalot sinun ja muutaman muun takia ryhtyisivät valmistamaan joitain sipulittomia tuotteita.

   Opettele kokkaamaan ruokasi itse, jos kerran olet niin nirso. Ja kunnon ravintolassahan annoksen voi aina pyytää ilman sipulia.

   • kaipaava

    Ei se ole niin itsestään selvää, että meitä sipulia inhoavia olisi vähän.....mihin tilastoon tai tutkimukseen perustit mielipiteesi? Itse tunnen monia, joita sipuli inhottaa.


   • Janna
    kaipaava kirjoitti:

    Ei se ole niin itsestään selvää, että meitä sipulia inhoavia olisi vähän.....mihin tilastoon tai tutkimukseen perustit mielipiteesi? Itse tunnen monia, joita sipuli inhottaa.

    ...enpä usko, että sinullakaan on sen parempia tilastotietoja! Itse tiedän vain yhden ainoan ihmisen, joka ei sipulista pidä.

    Jos olet noin nirso, valmista itse ruokasi. Niin ne ruoka-aineallergioistakin kärsivät ovat aina tehneet.


   • kaipaava
    Janna kirjoitti:

    ...enpä usko, että sinullakaan on sen parempia tilastotietoja! Itse tiedän vain yhden ainoan ihmisen, joka ei sipulista pidä.

    Jos olet noin nirso, valmista itse ruokasi. Niin ne ruoka-aineallergioistakin kärsivät ovat aina tehneet.

    Pyh!


   • sipulipois

    Sipulia inhovia on melkoisen paljon, itsekin tiedän lukuisia, paljon enemmän kuin allergisia tai mitään muuta ruoka-ainetta inhoavia. Maksalaatikkoakin tehdään rusinattomana, mutta ei sipulittomana, miksi ihmeessä? Rusinan inhoaminen on pelkkää lapsellisuutta, eihän se edes erotu makuna juurikaan, mutta sopii täydellsesti maksalaatikkoon, kuten pullaan ja kakkuihin, mutta niistäkin jotkut hölmöt erottelee. Sipuli sen sijaan erottuu makuna valtavasti, pilaa ja peittää minkä tahansa ruuan oman maun. Voin itsekin käyttää vahvoja makuja kuten chiliä, sitä voi myös lisätä rukaan kastikkeena, yhtä hyvin sipulin voisi tehdä kastikkeeksi ja jokainen lisätä halutessaan.


  • sipuliton

   Tämä on todella harmillista, itse en syö mitään sipulia eikä perhepiirissäni muutama muukaan. Mielestäni sipulittomille ruoka vaihtoehdoille olisi todellista kysyntää. voisin vaikka maksaa tuplahinnan ja ravintolassa jos ruoassa sipulia lähetän aina annoksen takaisin. Ja te sipulista pitävät älkää jakako mielipiteitänne täällä. Ihmisistä pieni osa on niin sanottuja super maistajia jotka eivät ikinä voi syödä tallaista kuraa.

  • pakkokoskamuutkinsyovat

   Niin monia kertoja on ollut kun ensin (kotona, kylässä,...) valmistetaan oikein herkullisen tuoksuista ruokaa ja yhtäkkiä joku kaivaa sen sipulin esiin. Sipuli ei maistu, se vie makua muusta ruoasta. Syön kyllä raakaa sipulia, varsinkin salaattien mukana (jos on tarjolla). Mutta keitetty ja varsinkaan hyi paistettu ei mene. Vaikka muistan elämääni pitkälle lapsuuteen hyvin, en tiedä miksi en vain tykkää sipulista. Lapsena vastustus oli niin vahva että jos oikein pakotettiin syömään, oksennus oli varma. Yrittääkö keho kertoa jotain? Nyt aikuisena on ottanut sen verran hallintaan omaa mieltä että sipulista ruokaa voi pureskella mutta vaivalla!

  • Ai mite nii "viimeise kymmene vuode aikana"? Kyllä se o aina ollu nii ja o iha yleine totuus e sipuli kuuluu melekei joka ruokaan!

  • yöks

   Vihaan sipulia , jos ruuassa on sipulia niin en maista mitään muuta makua kuin sen sipulin.

  • Anonyymi

   Hyvä, juuri näin. Sipulin yletöntä ylivaltaa vastaan😈😬😠

  • Anonyymi

   Tuskin kukaan jättää ostamatta eineksiä jos ei ole sipulia, mutta hyvin moni jos on. Jos jollakin on siihen pakkomielle niin lisätköön kotonaan ja syököön sipulia vaikka salaattina ruuan ohessa.

   • Anonyymi

    Eiköpähän tuo ole ihan toisinpäin , kun järjellä ajattelee, sipuliallergikkoja on varmaan puoli promillea väestöstä, ehkä vähemmänkin. Se ettei tykkää sipulista on aivan oma asia, eikä sen takia tehdä sipulittomias tuotteita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eiköpähän tuo ole ihan toisinpäin , kun järjellä ajattelee, sipuliallergikkoja on varmaan puoli promillea väestöstä, ehkä vähemmänkin. Se ettei tykkää sipulista on aivan oma asia, eikä sen takia tehdä sipulittomias tuotteita.

    Ei sipulille tarvitse olla allerginen, mutta sitä inhotaan. Paljon harvempi inhoaa rusinaa, silti on rusinaton maksalaatikko, miksi ihmeessä. Sipuli on halpaa ostaa ja voi itse lisätä ruokaan, valmistajat tekee paljon voittoa kun myynti lisääntyy sipulittomilla kymmeniä prosentteja.


  • Anonyymi

   Sipuli on saatanasta

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   139
   2699
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   2691
  3. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   489
   1588
  4. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   94
   1586
  5. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   66
   1162
  6. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   55
   1144
  7. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1025
  8. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   501
   922
  9. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   428
   920
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   776
  Aihe