Hei ostin porsaan ulkofileen. Laitoin suolaliuokseen. Kauanko pidän sitä suolaliuoksessa n. 1 kg palaa? Kun laitan sen uuniin niin kauanko pidän sitä siellä? Auttakaa, kiitos.
porsaan ulkofile
13
14619
Vastaukset
- Goya
Jos sinulla on kymmenen prosentin suolaliuos, siis litraan vettä sata grammaa suolaa, upota liha nesteeseen ja anna sen suolautua ainakin kolme vuorokautta (kylmässä).
Nosta liha liemestä muutamaa tuntia ennen uuniinpanoa.
Tarkista lihan sisälämpötila (lihanpaistomittarilla, jollaista käytetään mm. joulukinkun paistossa). Lihaa ei saa panna uuniin, jos sisälämpötila on vähemmän kuin 15 astetta.
Pane liha paistopussiin tai kääri se folioveneeseen niin, että fileen "kansi" on näkyvissä. Paina lihaan lihanlämpömittari. Työnnä miniatyyrikinkku (valmiiksi) kuumaan (120 - 150 astetta) uuniin. Tarkista lämpötila erillisellä uunin sisälämpömittarilla.
Ota liha uunista, kun sen sisälämpötila on 75 - 77 astetta. Jos haluat aivan kypsän (harmaan ja murenevan) kinkun, anna lihan sisälämmön nousta 80 asteeseen.- Kiril
tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.
- Goya
Kiril kirjoitti:
tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.
Miksi et Kiril anna ihmisten päättää itse mitä haluavat syödä? Ja tässä ei nyt ainakaan ole hiilihydraatteja.
- Tepi.
Kiril kirjoitti:
tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.
Miksi Kiril olet niin kaavoihisi kangistunut?
No tietenkin hiilarien puute sumentanut aivotoimintosi. Olet surkea kokki ja sellaisena pysyt, kun et mitään uutta osaa kokeilla, ja syrjit tiettyjä hyviä aineita, jotta saat aivosi pysymään hitaalla... - Kiril
Goya kirjoitti:
Miksi et Kiril anna ihmisten päättää itse mitä haluavat syödä? Ja tässä ei nyt ainakaan ole hiilihydraatteja.
mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.
- Goya
Kiril kirjoitti:
mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.
Kiril: kirjoitin "miniatyyrikinkku". Sanan olisi tosiaankin voinut jo tuolloin laittaa lainausmerkkeihin. "Kinkkuahan" siitä ikään kuin tulee ("joulukinkun" tyyppistä), jos porsaanlihan ensin suolaa ja sitten paistaa uunissa. Ja tätähän aloittaja nimenomaan kysyi (ei siis "joulukinkkua", mutta kuitenkin suolatun porsaanlihan uunipaisto-ohjetta). Siis siksi näin.
- !!!
Kiril kirjoitti:
mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.
Pientä kielisivistystä sinulle, Kiril: suomeksi kuuluu kirjoittaa filee eikä file. Sana taipuu filee, fileen, fileetä - eikä siis file, filen, filettä.
Toinen yhtä yleinen virhe on pyree-sanan pahoinpitely. Sekin on siis pyree eikä pyre. Ja taipuu pyree, pyreen, pyreetä, eikä pyre, pyren, pyrettä. Puhumattakaan että se olisi pure tai puree. - Kiril
!!! kirjoitti:
Pientä kielisivistystä sinulle, Kiril: suomeksi kuuluu kirjoittaa filee eikä file. Sana taipuu filee, fileen, fileetä - eikä siis file, filen, filettä.
Toinen yhtä yleinen virhe on pyree-sanan pahoinpitely. Sekin on siis pyree eikä pyre. Ja taipuu pyree, pyreen, pyreetä, eikä pyre, pyren, pyrettä. Puhumattakaan että se olisi pure tai puree.ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.
- Gogol
Kiril kirjoitti:
ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.
Miten niin, Kiril, etteikö sinulla täällä netissä olisi "ketään"? Onhan sinulla täällä kaikki me (meidät)!
- !!!
Kiril kirjoitti:
ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.
Vähän selityksen makua, että "kirjoitan niin nopeasti". Eli jos kirjoittaisit "hitaammin", tietäisit, että oikea muoto on "filee" eikä "file"?
Toki täytyy myöntää, että jos "nopijaan" (Keith Armstrong) kirjoittaa, niin silloinhan se toka e tuppaa jäämään pois... Kun ei ehdi... - Kiril
Gogol kirjoitti:
Miten niin, Kiril, etteikö sinulla täällä netissä olisi "ketään"? Onhan sinulla täällä kaikki me (meidät)!
että kerroitte kirjoitusvirheestä. Onneksi olette kaikke te siellä jossakin jotka opetatte minua kirjoittamaan oikein.
- sen klassisen
Kiril kirjoitti:
tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.
kysymyksen, miksi joku pesee marinadeja lihasta?saisihan siitä muutakin kulinaristille sopivaa. Heh:)
- Mirulius
Kiril kirjoitti:
tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.
Anoppi laittaa ulkofileen suolaveteen ja lihasta tulee tajunnan räjäyttävää :) Tänään aion kokeilla itse että pääsee herkuttelemaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 455851
- 485356
- 483728
- 143675
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise963376- 313136
- 592894
- 582746
- 532400
- 381854