porsaan ulkofile

uus avuton

Hei ostin porsaan ulkofileen. Laitoin suolaliuokseen. Kauanko pidän sitä suolaliuoksessa n. 1 kg palaa? Kun laitan sen uuniin niin kauanko pidän sitä siellä? Auttakaa, kiitos.

13

14533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Goya

      Jos sinulla on kymmenen prosentin suolaliuos, siis litraan vettä sata grammaa suolaa, upota liha nesteeseen ja anna sen suolautua ainakin kolme vuorokautta (kylmässä).

      Nosta liha liemestä muutamaa tuntia ennen uuniinpanoa.
      Tarkista lihan sisälämpötila (lihanpaistomittarilla, jollaista käytetään mm. joulukinkun paistossa). Lihaa ei saa panna uuniin, jos sisälämpötila on vähemmän kuin 15 astetta.

      Pane liha paistopussiin tai kääri se folioveneeseen niin, että fileen "kansi" on näkyvissä. Paina lihaan lihanlämpömittari. Työnnä miniatyyrikinkku (valmiiksi) kuumaan (120 - 150 astetta) uuniin. Tarkista lämpötila erillisellä uunin sisälämpömittarilla.

      Ota liha uunista, kun sen sisälämpötila on 75 - 77 astetta. Jos haluat aivan kypsän (harmaan ja murenevan) kinkun, anna lihan sisälämmön nousta 80 asteeseen.

      • Kiril

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.


      • Goya
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        Miksi et Kiril anna ihmisten päättää itse mitä haluavat syödä? Ja tässä ei nyt ainakaan ole hiilihydraatteja.


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        Miksi Kiril olet niin kaavoihisi kangistunut?

        No tietenkin hiilarien puute sumentanut aivotoimintosi. Olet surkea kokki ja sellaisena pysyt, kun et mitään uutta osaa kokeilla, ja syrjit tiettyjä hyviä aineita, jotta saat aivosi pysymään hitaalla...


      • Kiril
        Goya kirjoitti:

        Miksi et Kiril anna ihmisten päättää itse mitä haluavat syödä? Ja tässä ei nyt ainakaan ole hiilihydraatteja.

        mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.


      • Goya
        Kiril kirjoitti:

        mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.

        Kiril: kirjoitin "miniatyyrikinkku". Sanan olisi tosiaankin voinut jo tuolloin laittaa lainausmerkkeihin. "Kinkkuahan" siitä ikään kuin tulee ("joulukinkun" tyyppistä), jos porsaanlihan ensin suolaa ja sitten paistaa uunissa. Ja tätähän aloittaja nimenomaan kysyi (ei siis "joulukinkkua", mutta kuitenkin suolatun porsaanlihan uunipaisto-ohjetta). Siis siksi näin.


      • !!!
        Kiril kirjoitti:

        mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.

        Pientä kielisivistystä sinulle, Kiril: suomeksi kuuluu kirjoittaa filee eikä file. Sana taipuu filee, fileen, fileetä - eikä siis file, filen, filettä.
        Toinen yhtä yleinen virhe on pyree-sanan pahoinpitely. Sekin on siis pyree eikä pyre. Ja taipuu pyree, pyreen, pyreetä, eikä pyre, pyren, pyrettä. Puhumattakaan että se olisi pure tai puree.


      • Kiril
        !!! kirjoitti:

        Pientä kielisivistystä sinulle, Kiril: suomeksi kuuluu kirjoittaa filee eikä file. Sana taipuu filee, fileen, fileetä - eikä siis file, filen, filettä.
        Toinen yhtä yleinen virhe on pyree-sanan pahoinpitely. Sekin on siis pyree eikä pyre. Ja taipuu pyree, pyreen, pyreetä, eikä pyre, pyren, pyrettä. Puhumattakaan että se olisi pure tai puree.

        ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.


      • Gogol
        Kiril kirjoitti:

        ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.

        Miten niin, Kiril, etteikö sinulla täällä netissä olisi "ketään"? Onhan sinulla täällä kaikki me (meidät)!


      • !!!
        Kiril kirjoitti:

        ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.

        Vähän selityksen makua, että "kirjoitan niin nopeasti". Eli jos kirjoittaisit "hitaammin", tietäisit, että oikea muoto on "filee" eikä "file"?
        Toki täytyy myöntää, että jos "nopijaan" (Keith Armstrong) kirjoittaa, niin silloinhan se toka e tuppaa jäämään pois... Kun ei ehdi...


      • Kiril
        Gogol kirjoitti:

        Miten niin, Kiril, etteikö sinulla täällä netissä olisi "ketään"? Onhan sinulla täällä kaikki me (meidät)!

        että kerroitte kirjoitusvirheestä. Onneksi olette kaikke te siellä jossakin jotka opetatte minua kirjoittamaan oikein.


      • sen klassisen
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        kysymyksen, miksi joku pesee marinadeja lihasta?saisihan siitä muutakin kulinaristille sopivaa. Heh:)


      • Mirulius
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        Anoppi laittaa ulkofileen suolaveteen ja lihasta tulee tajunnan räjäyttävää :) Tänään aion kokeilla itse että pääsee herkuttelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      263
      6366
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      57
      3004
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      66
      2804
    4. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      156
      2272
    5. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1789
    6. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      165
      1465
    7. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      82
      1444
    8. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      26
      1372
    9. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      35
      1321
    10. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      109
      1027
    Aihe