porsaan ulkofile

uus avuton

Hei ostin porsaan ulkofileen. Laitoin suolaliuokseen. Kauanko pidän sitä suolaliuoksessa n. 1 kg palaa? Kun laitan sen uuniin niin kauanko pidän sitä siellä? Auttakaa, kiitos.

13

14980

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Goya

      Jos sinulla on kymmenen prosentin suolaliuos, siis litraan vettä sata grammaa suolaa, upota liha nesteeseen ja anna sen suolautua ainakin kolme vuorokautta (kylmässä).

      Nosta liha liemestä muutamaa tuntia ennen uuniinpanoa.
      Tarkista lihan sisälämpötila (lihanpaistomittarilla, jollaista käytetään mm. joulukinkun paistossa). Lihaa ei saa panna uuniin, jos sisälämpötila on vähemmän kuin 15 astetta.

      Pane liha paistopussiin tai kääri se folioveneeseen niin, että fileen "kansi" on näkyvissä. Paina lihaan lihanlämpömittari. Työnnä miniatyyrikinkku (valmiiksi) kuumaan (120 - 150 astetta) uuniin. Tarkista lämpötila erillisellä uunin sisälämpömittarilla.

      Ota liha uunista, kun sen sisälämpötila on 75 - 77 astetta. Jos haluat aivan kypsän (harmaan ja murenevan) kinkun, anna lihan sisälämmön nousta 80 asteeseen.

      • Kiril

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.


      • Goya
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        Miksi et Kiril anna ihmisten päättää itse mitä haluavat syödä? Ja tässä ei nyt ainakaan ole hiilihydraatteja.


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        Miksi Kiril olet niin kaavoihisi kangistunut?

        No tietenkin hiilarien puute sumentanut aivotoimintosi. Olet surkea kokki ja sellaisena pysyt, kun et mitään uutta osaa kokeilla, ja syrjit tiettyjä hyviä aineita, jotta saat aivosi pysymään hitaalla...


      • Kiril
        Goya kirjoitti:

        Miksi et Kiril anna ihmisten päättää itse mitä haluavat syödä? Ja tässä ei nyt ainakaan ole hiilihydraatteja.

        mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.


      • Goya
        Kiril kirjoitti:

        mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.

        Kiril: kirjoitin "miniatyyrikinkku". Sanan olisi tosiaankin voinut jo tuolloin laittaa lainausmerkkeihin. "Kinkkuahan" siitä ikään kuin tulee ("joulukinkun" tyyppistä), jos porsaanlihan ensin suolaa ja sitten paistaa uunissa. Ja tätähän aloittaja nimenomaan kysyi (ei siis "joulukinkkua", mutta kuitenkin suolatun porsaanlihan uunipaisto-ohjetta). Siis siksi näin.


      • !!!
        Kiril kirjoitti:

        mitä haluavat syödä. En vaan ymärtänyt miksi kirjoitat kinkusta kun kyse on ulkofileestä.

        Pientä kielisivistystä sinulle, Kiril: suomeksi kuuluu kirjoittaa filee eikä file. Sana taipuu filee, fileen, fileetä - eikä siis file, filen, filettä.
        Toinen yhtä yleinen virhe on pyree-sanan pahoinpitely. Sekin on siis pyree eikä pyre. Ja taipuu pyree, pyreen, pyreetä, eikä pyre, pyren, pyrettä. Puhumattakaan että se olisi pure tai puree.


      • Kiril
        !!! kirjoitti:

        Pientä kielisivistystä sinulle, Kiril: suomeksi kuuluu kirjoittaa filee eikä file. Sana taipuu filee, fileen, fileetä - eikä siis file, filen, filettä.
        Toinen yhtä yleinen virhe on pyree-sanan pahoinpitely. Sekin on siis pyree eikä pyre. Ja taipuu pyree, pyreen, pyreetä, eikä pyre, pyren, pyrettä. Puhumattakaan että se olisi pure tai puree.

        ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.


      • Gogol
        Kiril kirjoitti:

        ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.

        Miten niin, Kiril, etteikö sinulla täällä netissä olisi "ketään"? Onhan sinulla täällä kaikki me (meidät)!


      • !!!
        Kiril kirjoitti:

        ja opinkin. Kiitos muistutuksesta. Yleensä päivittäisessä työssäni oikolukijat tarkastavat mitä olen kirjoittanut ja korjaavat virheet, mutta täällä netissä ei minulla ole ketään vaan kirjoitan nopeasti ja silloin syntyy virheitä.

        Vähän selityksen makua, että "kirjoitan niin nopeasti". Eli jos kirjoittaisit "hitaammin", tietäisit, että oikea muoto on "filee" eikä "file"?
        Toki täytyy myöntää, että jos "nopijaan" (Keith Armstrong) kirjoittaa, niin silloinhan se toka e tuppaa jäämään pois... Kun ei ehdi...


      • Kiril
        Gogol kirjoitti:

        Miten niin, Kiril, etteikö sinulla täällä netissä olisi "ketään"? Onhan sinulla täällä kaikki me (meidät)!

        että kerroitte kirjoitusvirheestä. Onneksi olette kaikke te siellä jossakin jotka opetatte minua kirjoittamaan oikein.


      • sen klassisen
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        kysymyksen, miksi joku pesee marinadeja lihasta?saisihan siitä muutakin kulinaristille sopivaa. Heh:)


      • Mirulius
        Kiril kirjoitti:

        tehdään kinkkua? Kypsä ja mureneva kinkku on pahinta mitä tiedän. Kuivaa ja mautonta. Itse en laittaisi lainkaan ulkofilettä suolaveteen. Kyllä siitä saa monenmoista ruokaa ilman suolavettäkin.

        Anoppi laittaa ulkofileen suolaveteen ja lihasta tulee tajunnan räjäyttävää :) Tänään aion kokeilla itse että pääsee herkuttelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      30
      2592
    2. Yksi kuoli nokkakolarissa

      Asiasta YLEn verkkosivuilla uutinen klo 23.02. Oliko itsemurha?
      Oulainen
      11
      1262
    3. Helvetistä ei ole paluuta

      Kun ihminen laskeutuu kuolleiden maailmaan, kauhujen valtakuntaan ja tuonelan ovet sulkeutuu kiinni, se on karu tunne ku
      Idän uskonnot
      333
      1002
    4. Mikä on kaivattusi ammatti

      entäpä sinun? 💶
      Ikävä
      44
      871
    5. Terveisiä vanhemmalle

      J-miehelle. Ehkä nähdään vielä 😉
      Ikävä
      45
      844
    6. Järjetön Topi-ilta

      Lisää tappiota konkurssipesälle. Miten voi olla mahdollidta , että annetaan järjestää tämä. Sorsakoski pyörii haudassaan
      Ähtäri
      20
      829
    7. Miksi nainen nukut huonosti

      Onko sulla jotakin huolia, vai jotakin miestäkö mietit? Vai tunnemaailmassako velloo? Ajatteletko koskaan minua? Paljo
      Ikävä
      61
      754
    8. Niin siinä Kävi

      Ettemme koskaan saaneet toisiamme
      Ikävä
      44
      730
    9. Halutaan toisiamme

      Mutta se on Salaisuus❤️
      Intohimo
      44
      716
    10. Jos olisit kaivattusi

      Kanssa kahdestaan samassa tilassa niin miten kävisi
      Ikävä
      46
      646
    Aihe