halpaa ja maukasta kasvisruokaa

Marsu

Mä aloitin opiskelut tänä syksynä ja muutin kotoa pois. Olen yrittänyt pysyä pelkällä kasvislinjalla, mutta olen pari kertaa sortunut liharuokiin.

Olisiko kellään halpoja kasvisruoka vinkkejä?
Pidän kaikista kasviksista, mutta en ole vielä tottunut papuihin ja linsseihin. Kiitos kaikille, jotka viitsitte auttaa..

8

3580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bamboocha

      Niin kokeile seuraavaa: Osta tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Pilko sipulia pannulle, lisää hieman sekavihanneksia mitä kaapista löytyy- periaattella, lisää pavut ja mausta tuliseksi mm. chilillä, valkosipulilla, paprikalla, tomaattipyreellä/salsalla/ketsupilla... Hyvää riisin kanssa, myös ilman kasviksiakin. Kokeilemalla oppii parhaiten.

      Lisää ideoita vaikkapa täältä:

      http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showforum=13

    • Homo sapiens

      Pavut ja linssit sellaisenaan voivat äkkiseltään hieman tökkiä, paremmin kulahtavat kurkusta alas sopivassa sekoituksessa kasvisten kanssa.
      Tässäpä eräs suosikkisörsseleistäni:
      Viipaloi porkkanoita n. 1/2 cm viipaleiksi,
      pilko sipulia pieneksi, tuoretta paprikaa suikaleiksi, maustekurkkua kuutioiksi ja huuhdo purkillinen kidneypapuja lävikössä puhtaalla vedellä.
      Kaada paksupohjaisen kattilan pohjalle hieman öljyä, kuumenna kuutosella, heitä yksi porkkananpala öljyyn, ja odota kunnes se alkaa "sihistä", silloin öljy on tarpeeksi kuumaa. Käännä kolmoselle ja lisää kaikki porkkanaviipaleet, sekoita ja laita kansi päälle. Tarkista välillä haarukalla porkkanoiden kypsyysastetta ja sekoita taas. Kun porkkanat ovat puolikypsiä, lisää sipulit, anna hautua kannen alla ja kun sipulit ovat miltei kypsiä, lisää paprikasuikaleet. Kun kaikki kasvikset ovat kypsiä, lisää pavut ja maustekurkkukuutiot. Voit lisätä öljyä jos kasvikset tuntuvat liian kuivilta.
      Lopuksi kaada kattilaan paseerattua tomaattia (sileämpää kuin tomaattimurska) ja mausta koko hoito soijakastikkeella, yrttisuolalla, rouhitulla viherpippurilla ja Provencen yrttisekoituksella. Muista, että soijakastike sisältää suolaa, joten maista ennen kuin lisäät yrttisuolan. Anna koko keitoksen juuri ja juuri kiehahtaa, ja sitten onkin jo valmista.
      Erityisen hyvää pöperö on perunamuusin kanssa, mutta riisi tai pastakin passaa. Kannattaa tehdä isompi satsi kerralla, itse syön sitä sujuvasti pari, kolmekin päivää ja pakastimeenkin sitä voi sulloa.
      Purkkipavut ovat käteviä käyttää, mutta itse keitetyt tulevat halvemmiksi. Kuivapapuja täytyy liottaa kylmässä vedessä yön yli, ja tämä on tärkeää - heitä liotusvesi pois, siinä ei saa papuja keittää vaan keittämiseen tarvitaan uusi puhdas vesi, johon ei lisätä suolaa, se haittaa papujen kypsymistä. Pavut on ehdottomasti keitettävä täysin kypsiksi, muuten maha muistuttaa virheestä. Papu on kypsä kun se on keskeltäkin aivan pehmeä. Papuja on paljon erilaisia, omat suosikkini ovat juuri kidneypapu sekä kikherne, joka ei kylläkään jostain syystä ole ollenkaan edukseen purkkitavarana, maku on tunkkainen, parempaa saat kuivista keittämällä.
      Mikäli et halua käyttää mitään eläinkunnan tuotteita ruoassasi, voit laittaa muusiin soijamaitoa tavallisen asemesta.
      Mikäli vegaaniruokavalio kiinnostaa, saat maukasta ja pätevää tietoa aiheesta Vegaaniliitosta.
      Kasvisruoka on erittäin edullista kun käytät runsaasti juureksia, papuja ja viljatuotteita.
      Mielenkiintoista murkinointia,
      t. vanha kasviskettu.

      • p&M

        Kiitoksia vanha kasviskettu! Täällä ollaan muutettu maalle ja pitäisi saada sulhanen laihtumaan 20kiloa.Kokeillaan,josko kasvisruoka auttaa ja saahan heseltä kasvishampurilaisia!T:Maria


    • meillä ovat

      Hernekeitto: Liota puoli pussia (250g) herneitä yön yli kattilassa n. 1-1,5 litrassa vettä ja keitä 2-3 tuntia kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää keittämisen puolivälissä sipuli pilkottuna, 1-2 porkkanaa kuutioina tai raasteena, suolaa, mustapippuria ja meiramia. Kun soppa alkaa olla valmista, kaada sekaan vielä pari desiä soijarouhetta. Nauti sinapin kera. Keitto säilyy useamman päivän eikä tähän ruokaan kyllästy.

      Punainen keitto: Keitä pilkottuja tai raastettuja punajuuria, porkkanaa, perunaa, sipulia ja valkosipulia vedessä (lisäile kypsymisjärjestyksessä). Lisää loppuvaiheessa valmiiksi keitettyjä (tai tölkistä) kidneypapuja. Mausteeksi timjamia, salviaa, suolaa ja mustapippuria.

      Pyttipannu: Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää kuutioituja perunoita ja raastettu porkkana. Turvota soijarouhetta vedessä, johon on liotettu pala liemikuutiota, ja lisää se pannulle. Kaada pannulle vettä ja lisää sitä tarpeen mukaan. Mausteeksi timjamia, suolaa ja mustapippuria. Perunoiden kypsymiseen menee n. 1/2-1h.

      Perunasuikalelaatikko: Pilko perunoita, palsternakkaa ja porkkanoita ohuiksi suikaleiksi ja pilko sipulia, purjoa ja valkosipulia. Sekoita uunivuokaan ja kaada päälle kasvikerman veden seosta, johon on sekoitettu mausteet (soijakastiketta, vaahterasiirappia, kuivattuja yrttejä). Paista uunissa kypsäksi. Tämä on helppo tehdä myös kaupan valmiista suikaleista.

      Spagettilaatikko: Keitä täysjyväspagettia ja paloiteltuja kasviksia puolikypsäksi. Liota soijarouhetta liemikuution palalla maustetussa vedessä ja sekoita kaikki yhteen vuoassa. Voit laittaa sekaan myös paloiteltua tofua. Kaada päälle reippaasti soijamaitoa, johon on sekoitettu tölkki tomaattimurskaa, pyrettä, soijakastiketta, salviaa, jeeraa ja mustapippuria. Paista uunissa.

    • Kasvista

      Makaroonilaatikko: Sekoittele keitettyjä makaroneja ja turvotettua soijarouhetta. Sekaan voipi laittaa rehuja, esim herne-maissi-paprikoita, porkkanaraastetta tms., jos haluaa. Mausta ja laita sekaan munamaito -seos (jos siis syöt näitä).

    • hernelinja
    • Esimerkkinä...

      Hernekeitto on tosi edullista. Puolen kilon hernepussi maksaa euron ja siihen sitten savupalvikinkkua 1-1.50 euroa.ja voi pakastaa kerta-annoksiin ja siitä on helppo sitten sulattaa tarvittaessa.
      Keittojuurespussi maksaa n. 60 centtiä ja perunaa n. euron kilohintaan. Joukkoon voisi lisätä vaikkapa nakkipalasia. Maukkaita ruokia j a tätäkin ruokaa voi lämmittää uudelleen.

      • Hernekeittäjä

        Kasvisruoassa ei ole kinkkua tai nakkeja...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      304
      2755
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      105
      2148
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      81
      1631
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      183
      1502
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1318
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1215
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1086
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe