kuha ja hauki

tk52

Nyt tuli verkosta kuha ja hauki ja haluan vinkkejä mitä ruokaa laittaisin, meitä on kaksi aikuista ja kaikkiruokaisia olemme, alkaa kyllästyttää keitto- ja paistinkala.

3

8690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuha ja Hauki, hienoa! Hauesta teet tulisia kalapyöryköitä. Eli tavalliseen kalapyörykkäohjeeseen lisäät vaikka chilitahnaa tai tulista chiliä jossain muussa muodossa. Lohkoperunoiden tai bataatin kera on hyvää.
      Kuhasta tee perusversiio sushista, eli siivoa fileet ruodoista niin hyvin kuin voit ja syö ohuksi leikattuja siivuja soijakastikkeen ja lisukkeiden, esim riisin ja wokattujen vihannesten kera raakana. Itse teen raan kalan kanssa soijakastikkeesta ja piparjuuritahnasta sekoituksen, eli köyhän miehen wasabia.

      • kunniaan

        "Itse teen raan kalan kanssa soijakastikkeesta ja piparjuuritahnasta sekoituksen, eli köyhän miehen wasabia."

        Wau, aina oppii jotakin uutta! Vaikka kaikenlaisia mausteita sekoittelenkin, niin aina löytyy jotakin uutta. Tämä taitaa todella toimia, kiitokset Parta-Arskalle!


    • puuha-pete.m

      Kuha-vihannespannu

      500-600 g kuhafileitä
      1 rkl sitruunamehua
      2 rkl margariinia tai voita
      1 rkl oliiviöljyä
      1 hienoksi hakattu sipuli
      1 dl persiljasilppua
      6-8 basilikanlehteä hienonnettuna
      1/2 tl kuivattua timjamia
      1 punainen paprika pieninä kuutioina
      2 kesäkurpitsaa paloiteltuna
      2 dl kasvislientä (kuutioista)
      1 pss maissia
      suolaa, pippuria

      1.   Purista fileille sitruunamehu ja anna marinoitua kylmässä.
      2.   Valmista vihannespannu:
      3.   Kuumenna 1 rkl margariinia tai voita sekä oliiviöljy pannussa, lisää yrtit ja vihannekset (ei maissia) ja anna hautua muutama minuutti.
      4.   Lisää vihannesliemi, keitä kannen alla pienellä lämmöllä 5 minuuttia.
      5.   Lisää joukkoon maissit ja anna vielä hautua kunnes maissit kuumenevat.
      6.   Mausta suolalla ja pippurilla.
      7.   Kuivaa kuhafileet talouspaperilla.
      8.   Suikaloi fileet ja paista öljyssä pari minuuttia.
      9.   Mausta suolalla.
      10.   Laita tarjolle vihannesten päälle pannuun.

      Mökkiläisen kalakeitto

      1 kg kokonaisia ahvenia tai muita pieniä onkikaloja tai
      750 g kalafileitä, esim. ahven-, kuha- tai siikafileitä, lohifile
      1/2 l vettä
      1 tl karkeaa merisuolaa
      10 maustepippuria
      1 laakerinlehti
      6-7 perunaa (mieluiten "vanhaa perunaa")
      2 sipulia tai 1 nippu kesäsipuleita varsineen
      1 tlk ruoanvalmistuskermaa tai vettä tai maitoa
      tillisilppua

      1.   Perkaa ensin kalat, jos ne ovat kokonaisia.
      2.   Poista kidukset ja evät saksilla leikaten, suomusta pinta ja avaa vatsat keittiösaksilla.
      3.   Poista sisälmykset sekä kidukset.
      4.   Huuhdo kalat nopeasti kylmällä vedellä ja paloittele annospaloiksi.
      5.   Mittaa kattilaan vesi ja mausteet.
      6.   Kuumenna.
      7.   Lisää kuoritut, lohkotut perunat ja keitä ne puolikypsiksi.
      8.   Lisää kalapalat ja huuhdotut, lohkotut sipulit ja sipulinvarret.
      9.   Keitä kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.
      10.   Lisää kerma ja tillisilppu.
      11.   Kuumenna keitto kiehuvaksi.
      12.   Tarjoa lisänä hapanleipää tai näkkileipää ja voita.

      Muuta:
      1.   Jos valmistat keiton kokonaan veteen, voit lisätä sen sekaan kala- tai yrttiliemikuution, esimerkiksi valkosipuli-persiljakuution.
      2.   Ota kokonaisista kaloista perkaamisen yhteydessä talteen myös maksa, maiti ja mäti, jos niitä on ja ne ovat kirkkaita ja kauniita sekä raikkaan veden tuoksuisia.
      3.   Niistä keittosi saa uusia makuja.

      Jos valmistat keiton valmiista kalafileistä
      1.   paloittele nekin ensin annospaloiksi, jolloin ruokailu on helpompaa.
      2.   Jos keität keiton veteen, voit käyttää siihen osaksi kalan ruotolientä.
      3.   Se syntyy keittämällä kalan perkaamisen yhteydessä irroitettuja ruotoja, eviä, nahkoja ja kiduksetonta päätä ensin vedessä 20-30 minuuttia.
      4.   Sen jälkeen liemi siivilöidään.
      5.   Kaupan kalatiskistä voit ostaa tähän tarkoitukseen myös lohen pään tai ruodot.

      Juhlava norjalainen kalakeitto
      4-5 annosta

      1 kg erilaisia kaloja (esim. hauki, kuha, ahven)
      1 l vettä
      1 tl suolaa
      2 dl valkoviiniä
      1 sitruunan mehu
      1/2 tl timjamia
      4 sipulia
      1-2 valkosipulin lohkoa

      1 porkkana
      1 purjo
      4 tomaattia
      2-3 lehtisellerin vartta
      kurkumaa
      suolaa, sitruunapippuria
      2 keltuaista
      200 g säilöttyjä simpukoita tai katkarapuja

      1.   Suomusta tai nylje kalat.
      2.   Poista päät ja ruodot.
      3.   Pane päät, nahat ja ruodot kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
      4.   Keitä noin 20 minuuttia, siivilöi liemi.
      5.   Kuori ja hienonna sipulit, viipaloi purjo ja puhdistettu porkkana.
      6.   Kuori ja lohko tomaatit, viipaloi sellerinvarret, murskaa valkosipulit.
      7.   Pane kasvikset ja kalapalat kiehumaan kalaliemeen.
      8.   Lisää keitokseen valkoviini, sitruunamehu ja timjami.
      9.   Keitä noin 15 minuuttia.
      10.   Lisää kurkuma, sitruunapippuri ja suolaa, jos on tarpeen.
      11.   Sekoita keltuaiset tilkkaan keiton lientä ja lisää suurus keittoon.
      12.   Lisää simpukat ja katkaravut, älä enää keitä.

      Kahden kalan keitto
      (6 annosta)

      1 l vettä
      1 dl valkoviiniä
      5 kpl perunaa
      1 kpl purjosipulia
      1,5 kpl Knorr Kalaliemikuutioita
      2,5 dl Flora Ruoka kasvirasvasekoitetta
      1 rkl chilikastiketta
      400 g lohifileetä
      3 kpl kuhafileetä
      250 g katkarapuja

      Koristelu:
      2 rkl illisilppua

      1.   Kiehauta vesi ja valkoviini kattilassa.
      2.   Paloittele kuoritut perunat ja suikaloi purjo.
      3.   Lisää perunat ja liemikuutio keittoon.
      4.   Keitä 10-15 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsyneet.
      5.   Lisää purjo, Flora Ruoka ja chilikastike.
      6.   Leikkaa kalafileet reilun kokoisiksi paloiksi ja keitä muutama minuutti, jotta kalapalat juuri ja juuri kypsyvät.
      7.   Lisää lopuksi katkaravut.
      8.   Kuumenna, mutta älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty.
      9.   Koristele keitto tuoreella tillillä.
      10.   Tarjoa höyryävä keitto tuoreen ruisleivän kanssa.

      Mantelikala 1

      500 g kalaa fileenä (esim. kuhaa, kirjolohta tai ahventa tai jotain muuta)
      1/2 tl suolaa
      hiven valkopippuria
      1/2 sitruunan mehu

      kastike:
      2 dl kermaa
      1 tl inkivääriä
      1 tl currya
      1 rkl hunajaa
      1/2 -1 dl mantelilastuja

      1.   Poista kalafileistä nahka ja kylkiruodot.
      2.   Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.
      3.   Nosta fileet uuni-vuokaan.
      4.   Sekoita mausteet kermaan ja kaada kalafileiden päälle.
      5.   Ripottele pinnalle mantelilastut.
      6.   Paista 175 °C asteessa noin 30-40 minuuttia.


      Mantelikala 2

      kalafileitä, esim. kuhaa, tai pakastekalaa sulatettuna
      kananmuna
      suolaa, valkopippuria, kalamaustetta
      mantelilastuja
      voita paistamiseen

      1.   Sekoita mausteet kananmunan joukkoon.
      2.   Pyörittele kalapalat ensin kananmunaseoksessa, sitten mantelilastuissa.
      3.   Paista miedolla lämmöllä voissa hitaasti kullanruskeiksi ja lohkeavan kypsiksi.

      Paistettua kalaa viinietikkakastikkeessa

      1 kg valkolihaista kalaa, esim. kuhaa tai lahnaa
      1/2 kahvikuppia viinietikkaa
      1/2 kahvikuppia vettä
      1 lasi oliiviöljyä
      tuoretta rosmariinia
      1 rkl vehnäjauhoja
      suolaa, mustapippuria

      1.   Perkaa ja pese kala.
      2.   Paloittele se sopiviksi palasiksi ja mausta suolalla.
      3.   Kääntele paloja jauhoissa ja paista öljyssä paistinpannulla.
      4.   Kun kala on saanut hennosti kullanvärisen pinnan molemmille puolille, siirrä se syrjään.

      Valmista kastike:
      5.   Siivilöi pannulla ollut öljy, jotta siihen ei jää palaneita osia kalasta.
      6.   Laita öljy takaisin pannulle ja kuumenna.
      7.   Lisää vehnäjauhot ja ruskista.
      8.   Lisää sitten viinietikka, rosmariini ja vesi.
      9.   Mausta maun mukaan ja anna kypsyä kunnes kastike on sakeutunut.
      10.   Lopuksi laita paistettu kala kastikkeen sekaan ja hauduta viisi minuuttia.
      11.   Tarjoile heti.

      Tomaattikala

      800 g valkolihaista ruodotonta kalafileetä (kuhaa, haukea, siikaa, seitiä tai ahventa)
      2 prk tomaattimurskaa
      2 isoa sipulia tai 1 keskikokoinen purjosipuli
      1 tl suolaa
      1/2 tl valkopippuria
      1 ruukku hienonnettua tuoretta basilikaa
      1 ruukku hienonnettua tuoretta tilliä
      2 valkosipulinkynttä
      1 pss (150 g) juustoraastetta

      1.   Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan.
      2.   Kuullota hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet pannulla.
      3.   Kaada seos kalojen päälle.
      4.   Lisää mausteet ja huolella valutettu tomaattimurska.
      5.   Ripottele pinnalle juustoraastetta.
      6.   Laita vuoka 200-asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi.
      7.   Tarjoile esim. pastan, vihreän salaatin tai höyrytettyjen kasvisten kera.

      Paholaisen kastikkeessa kalaa

      n. 600 g ahventa, kuhaa tai haukea fileinä
      1/4 tl jauhettua valkopippuria
      1/2 tl suolaa
      1 rkl sitruunamehua
      4 dl kalalientä

      Kastike:
      1 pieni paprika
      1 sipuli
      öljyä
      1 tl paprikajauhetta
      1/4 tl valkopippuria
      1 rkl vehnäjauhoja
      kalojen haudutusliemi (n. 4 dl)
      n. 2 rkl tomaattipyrettä
      1 pieni maustekurkku
      1/2 dl pieniä hillosipuleita
      chilikastiketta
      1/2 tl sokeria
      (suolaa)

      1.   Mausta kalafileet pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla.
      2.   Kuumenna kalaliemi paistokasarissa ja hauduta kalapalat siinä kypsäksi (n. 10 min.).
      3.   Nosta kalat pois liemestä ja peitä foliolla.
      4.   Kaada liemi talteen.
      5.   Silppua paprika ja sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä.
      6.   Mausta.
      7.   Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kalojen haudutusliemi.
      8.   Mausta tomaattipyreellä.
      9.   Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
      10.   Silppua maustekurkku pieneksi ja lisää hillosipulien kanssa kastikkeeseen.
      11.   Mausta chilikastikkeella ja sokerilla sekä tarvittaessa suolalla.
      12.   Nosta kalapalat kastikkeeseen tai kaada kastike kaloille.
      13.   Tarjoa riisin tai nauhamakaronin kera.

      Kalarullat grillattujen kasvisten kera

      500 g kalafileitä (siikaa, kuhaa tai ahventa)
      100 g tuoretta pinaattia
      100 g Mozzarella-juustoa (kovaa)
      suolaa, mustapippuria

      1.   Levitä kalafileet nahkapuoli ylöspäin työlaudalle.
      2.   Täytä fileet pinaatinlehdillä ja ohuilla juustoviipaleilla.
      3.   Mausta suolalla ja pippurilla.
      4.   Kääri fileet rullalle ja kiinnitä ne pitkällä puisella grillivartaalla.
      5.   Kypsennä fileitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

      Punaviinikastike:
      3 dl punaviiniä
      2 dl vettä
      1/2 dl balsamiviinietikkaa
      50 g voita
      2 rkl vehnäjauhoja
      1 rkl vasikanfondia
      1 tl sokeria
      suolaa, roseepippuria

      Kasvislisäke:
      2 vihreää paprikaa
      2 vihreää chilipaprikaa
      50 g salaattifenkolia
      100 g vihreitä, keitettyjä papuja

      Grillauskastike:
      1/2 dl oliiviöljyä
      1 rkl seesamiöljyä
      1 rkl limettimehua
      suolaa, mustapippuria

      Valmista kastike.
      1.   Mittaa kattilaan punaviini, vesi ja balsamiviinietikka.
      2.   Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
      3.   Sekoita keskenään jauhot ja pehmeä voi.
      4.   Lisää seos kattilaan.
      5.   Sekoita.
      6.   Keitä kastiketta kokoon.
      7.   Mausta fondilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.

      Valmista kasvislisäke hyvissä ajoin.
      1.   Esikäsittele ja pilko kasvikset.
      2.   Laita ne uuninkestävään vuokaan ja kaada grillauskastike joukkoon.
      3.   Kun kalarullat ovat valmiit.
      4.   Grillaa lisäkettä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
      5.   Peitä sillä välin kalafileet foliolla ja tarjoa ne yhtä aikaa grillattujen kasvisten ja punaviinikastikkeen kanssa.

      Kermainen uunikala

      150 g kalafileetä (kuhaa, kirjolohta, siikaa, haukea)
      suolaa
      valkopippuria
      1/4 dl kalalientä
      3/4 dl kuohukermaa
      1 rkl mantelilastuja

      1.   Paloittele kalafilee tarvittaessa ja nosta kala voideltuun uunivuokaan.
      2.   (Kalan voi myös ensin kevyesti ruskistaa tai pariloida.)
      3.   Mausta kala ripottelemalla mausteet kalan pinnalle.
      4.   Kaada kalaliemi vuokaan.
      5.   Kypsennä kaloja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
      6.   Lisää kuuma kerma ja mantelilastut vuokaan kypsentämisen loppuvaiheessa.
      7.   Koristele tuoreella tillillä.
      8.   Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita.

      Kevyt kala-kasvisateria

      4 dl vettä
      suolaa tai yrttisuolaa maun mukaan
      1 suurehko kuhafilee
      pala purjoa
      pala selleriä
      pala palsternakkaa
      1 porkkana
      ½ dl hienonnettua tilliä

      1.   Puhdista ja paloittele kasvikset pieniksi kuutioiksi.
      2.   Laita ne suolalla maustettuun veteen kiehumaan.
      3.   Leikkaa kalafilee suurehkoiksi paloiksi ja laita kattilaan kasvisten joukkoon.
      4.   Lisää tilli kattilaan.
      5.   Keitä noin 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä, kunnes kala ja kasvikset ovat kypsät.
      6.   Koristele valmis kala-kasvisateria tillisilpulla.
      7.   Nauti keitettyjen perunoiden kanssa.

      Kuha-vihannespannu

      500-600 g kuhafileitä
      1 rkl sitruunamehua
      2 rkl margariinia tai voita
      1 rkl oliiviöljyä
      1 hienoksi hakattu sipuli
      1 dl persiljasilppua
      6-8 basilikanlehteä hienonnettuna
      1/2 tl kuivattua timjamia
      1 punainen paprika pieninä kuutioina
      2 kesäkurpitsaa paloiteltuna
      2 dl kasvislientä (kuutioista)
      1 pss maissia
      suolaa, pippuria

      1.   Purista fileille sitruunamehu ja anna marinoitua kylmässä.
      2.   Valmista vihannespannu:
      3.   Kuumenna 1 rkl margariinia tai voita sekä oliiviöljy pannussa, lisää yrtit ja vihannekset (ei maissia) ja anna hautua muutama minuutti.
      4.   Lisää vihannesliemi, keitä kannen alla pienellä lämmöllä 5 minuuttia.
      5.   Lisää joukkoon maissit ja anna vielä hautua kunnes maissit kuumenevat.
      6.   Mausta suolalla ja pippurilla.
      7.   Kuivaa kuhafileet talouspaperilla.
      8.   Suikaloi fileet ja paista öljyssä pari minuuttia.
      9.   Mausta suolalla.
      10.   Laita tarjolle vihannesten päälle pannuun.

      HAUESTA

      Kalamurekepihvit
      (8 annosta)

      0,3 kg kirjolohifileetä
      500 g haukifileetä
      3 kpl kananmunan valkuaista
      1 dl Flora Ruoka kasvirasvasekoitetta
      3 dl rasvatonta maitoa
      1 rkl Knorr kalaliemitiivistettä
      1,5 tl sitruunapippuria
      0,5 tl cayennepippuria
      1 dl tilliä
      4 rkl ruohosipulia

      Paistamiseen:
      0,5 dl Juokseva Becel kasviöljyvalmistetta

      1.   Jauha nahattomat kalafileet monitoimikoneessa.
      2.   Lisää joukkoon valkuaiset, Flora Ruoka ja maito koko ajan sekoittaen.
      3.   Mausta murekemassa liemitiivisteellä, pippureilla, hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla.
      4.   Paista taikinasta pihvejä Juoksevassa Becelissä lettupannulla.
      5.   Tarjoa kalamurekepihvit perunasoseen ja salaatin kanssa.

      Haudutettu hauki ja kastike

      1 1/2 kg:n hauki tai vastaavasti haukifileitä
      noin 1 1/2 l vettä
      2 rkl merisuolaa
      10 maustepippuria

      Kastike:
      2 rkl voita
      3 rkl vehnäjauhoja
      4 dl kalan keitinlientä
      1 tl raastettua piparjuurta
      (1/2 dl kuohukermaa)

      1.   Perkaa kala poistamalla siitä sisälmykset, kidukset ja evät.
      2.   Typistä pyrstö, mutta älä suomusta.
      3.   Pyyhi kala päältä ja sisältä puhtaaksi.
      4.   Kuumenna vesi ja pippurit kiehuviksi.
      5.   Lisää suola ja hauki.
      6.   Hauduta veden poreillessa noin 35 minuuttia.
      7.   Nosta kala vedestä vadille.
      8.   Poista nahka ja pidä kala lämpimänä.
      9.   Keitä lientä reippaasti kokoon niin, että se saa makua.
      10.   Sulata voi kattilassa.
      11.   Lisää jauhot.
      12.   Kiehauta sekoittaen.
      13.   Lisää siivilöity hauen keitinliemi.
      14.   Sekoita ja kypsennä 10 minuuttia.
      15.   Mausta.
      16.   Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

      Hauki troolari Alfan tapaan

      1½ kg hauki
      1 dl purjosipulisilppua
      2 dl kypsää riisiä
      3 hienonnettua munaa
      1/2 tl suolaa
      200 g kylmäsavukirjolohiviipaleita
      6 pientä perunaa
      5 porkkanaa lohkoina
      2 dl seka- tai herkkusieniä
      20 g rasvaa
      1-2 dl valkoviiniä tai kermaa

      1.   Avaa suomustettu ja perattu hauki.
      2.   Keitä munat.
      3.   Sekoita purjo, riisi ja muna sekä mausta seos suolalla.
      4.   Täytä kala.
      5.   Peitä hauki kirjolohiviipaleilla ja pane paistopussiin kuorittujen peruna- ja porkkanalohkojen sekä sienten kanssa.
      6.   Lisää rasvaa kalan pinnalle ja nestettä pussin pohjalle.
      7.   Sulje pussi.
      8.   Tee ylöspäin osoittavaan kulmaan pieni reikä.
      9.   Paista kalaa 40 minuuttia 190-asteisessa uunissa.
      10.   Koristele kala tomaateilla, persiljalla ja tillillä.
      11.   Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

      Yrtti-murokuorrutettu haukifile

      1 dl muroja
      1 rkl voita
      1 keltuainen
      1 oksa basilikaa
      1 oksa persilijaa
      200 g haukifilettä

      1.   Sekoita kaikki aineet ja levitä haukifileen pintaan.
      2.   Mausta suolalla ja pippurilla.
      3.   Paista uunissa 180 C:ssa 8 min.

      Haukibiittar

      1-10 kg fileroitua, ruodotonta, nahatonta haukea
      munia
      korppu- ja ruisjauhoja
      suolaa
      sokeria
      sitruunapippuria
      yrttimaustetta (Herbs de Provence tms.)
      voita
      sitruunaa (tai sitruunatiivistettä)

      1.   Haukifileet paloitellaan maun mukaan sopiviksi paloiksi (peukalonpää-pää).
      2.   Munat rikotaan kuppiin ja rikotaan keltuainen, sekoitetaan.
      3.   Korppu- ja ruisjauho sekoitetaan lautaselle suhteessa 25-75.
      4.   Paistinpannuna käytetään valurautapannua.
      5.   Levyä pidetään maksimissaan vitosella jos ei ole kiire niin nelosella.
      6.   Palaset upotetaan munaseokseen, valutetaan hetki, kieritetään jauhoseoksessa ja asetetaan voisulapannulle.
      7.   Mausteita käytetään seuraavasti;
      -   sitruunaa pirskotellaan sinne tänne
      -   suolaa ripaus
      -   sitruunapippuria reiluhkosti
      -   yrttimaustetta erittäin varovasti
      -   sokeria ripaus
      8.   Paistetaan ja maustetaan kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi.
      9.   Nautitaan esim. riisin tai oluen kera.

      Haukimureketta voikastikkeella

      250 g haukifilettä
      1/4 rkl suolaa
      2 kananmunan valkuaista
      1,5 dl kermaa
      muskottia
      mustapippuria


      1.   Hienonna haukifile ja suola tehosekoittimella.
      2.   Anna vetäytyä 10-15 minuuttia.
      3.   Lisää valkuainen ja kerma ohuena nauhana massaan sekoittaen.
      4.   Mausta.
      5.   Voitele vuoka ja korppujauhota kevyesti tai vuoraa vuoka kelmulla.
      6.   Kypsennä vesihauteessa hauduttaen 15-30 minuuttia tai uunissa höyryssä (100 asteessa) 15 minuuttia.
      7.   Kumoa lautaselle.

      Voikastike
      1/2 sipulia
      20 g voita
      1 dl kalalientä
      1 dl valkoviiniä
      1 dl kermaa

      1.   Hauduta hienonnettu sipuli voissa lisää kalaliemi ja valkoviini sekä keitä puoleen.
      2.   Lisää edelleen kerma ja kiehauta jälleen puoleen.
      3.   Lisää 50 g pehmeää voita sauvasekoittajaa apuna käyttäen.
      4.   Tarjoa haukimurekkeen lisäkkeenä aseteltuna lautaselle murekkeen kanssa.
      5.   Koristele annos tillillä ja sitruunalla.

      Uunikala

      500-600 g kalafileetä maun mukaan tai suikaleita
      1 tl suolaa
      ½ tl timjamia
      maustemitallinen jauhettua valkopippuria
      1-2 tl sitruunamehua
      1 ruukkuruohosipuli
      8-10 herkkusientä
      1 dl kermaa
      maustemitallinen kurkumaa

      1.   Aseta kalafilee tai -fileet voideltuun uunivuokaan.
      2.   Mausta suolalla, timjamilla ja valkopippurilla.
      3.   Valuta sitruunamehu pinnalle.
      4.   Levitä ruohosipulisilppu ja lohkotut herkkusienet vuokaan.
      5.   Sekoita kurkuma kermaan ja kaada vuokaan.
      6.   Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 35 minuuttia.
      7.   Tarjoa kalavuoka perunasoseen ja salaatin kanssa.

      Haukikääryleet
      (8-10 annosta)

      400 g haukifileetä
      200 g savustettua kirjolohta
      2 dl vehnäjauhoja
      2 dl korppujauhoja
      1 dl kermaa
      4 munaa
      1 rkl sokeria
      suolaa, sitruuna- ja valkopippuria, sipulia tai sipulijauhetta

      1.   Poista haukifileestä kylkiruodot.
      2.   Jauha filee sekä kuorittu sipuli massaksi.
      3.   Sekoita muut aineet paitsi savulohi massan joukkoon.
      4.   Mausta.
      5.   Jaa seos n. 50 gramman paloihin.
      6.   Taputtele palat jauhotetuilla käsillä litteiksi, täytä savulohella ja rullaa.
      7.   Kypsennä uunissa 170 asteessa 30-40 minuuttia.

      Haukifileistä

      haukifileitä
      grillauskastiketta
      öljyä
      kalamaustetta, tilliä

      1.   Paloittele kala, marinoi grillikastikkeessa muutamia tunteja tai yön yli.
      2.   Laita vähän öljyä ison uunivuoan tai reunallisen uunipellin pohjalle, lado kalanpalat vuokaan.
      3.   Ripottele kaloille vähän kalamaustetta ja tilliä.
      4.   Paista hyvässä lämmössä, jotta kalapalat ruskistuvat ja kypsyvät hyvin.

      Uunissa paistettua haukea

      1 kg haukea
      munanvalkuainen
      korppujauhoja
      suolaa
      1/2 rkl vehnäjauhoja
      100 g voita
      sokeria
      vettä

      1.   Hauki suomustetaan, aukaistaan ja asetetaan selkäpuoli ylöspäin uunivuokaan, jossa rasva on ruskistunut.
      2.   Sivellään hauki munanvalkuaisella ja ripotellaan korppujauhoja ja suolaa sen pinnalle.
      3.   Kun hauki on ruskistunut, lisätään vuokaan hiukan kiehuvaa vettä.
      4.   Haukea valellaan liemellä aina vähän ajan kuluttua siten, että sen pinta ei pääse kovettumaan.

      Foliokalaa uunissa
      1 annos

      250 g kalafileetä esim. lohta, turskaa tai haukea
      ½ sitruunan mehu
      2 rkl yrttisilppua esim. tilliä, persiljaa, ruohosipulia
      amerikkalaista grillikastiketta

      1.   Lämmitä uuni 225 asteeseen.
      2.   Huuhtele filee nopeasti ja kuivaa se.
      3.   Pane filee alumiinifolion päälle.
      4.   Purista pinnalle sitruunamehua.
      5.   Sivele grillikastikkeella ja sirottele vihersilppu pinnalle.
      6.   Taittele folio kiinni tiiviiksi paketiksi reunat ylöspäin niin, ettei mitään pääse valumaan ulos.
      7.   Pane paketti uuninkestävään vuokaan.
      8.   Pidä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
      9.   Pane paketti lautaselle ja avaa varovasti.
      10.   Tarjoa lisänä keitettyä perunaa tai perunasalaatin kanssa.

      Haukea foliossa

      hauki
      tuorejuustoa
      limen mehua
      tilliä
      purjosipulia
      punasipulia


      1.   Leikkaa perattu hauki pitkittäissuunnassa selkäruodon vierestä.
      2.   Levitä tuorejuusto kalan pintaan ja lisää pilkotut vihannekset.
      3.   Muotoile foliosta tiivis paketti.
      4.   Paista grillissä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.

      Haukimureke

      n. 500 g jauhettua kalaa
      ½ dl vehnäjauhoja
      1 rkl perunajauhoja
      2 rkl voita
      ½ l maitoa
      3-4 munaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
      suolaa
      valkopippuria

      1.   Sekoita jauhettuun kalaan sulatettu voi, mausteet, vatkatut keltuaiset ja jauhot.
      2.   Vatkaa notkeaksi ja lisää vaahdotetut valkuaiset.
      3.   Kaada seos korppujauhotettuun vuokaan.
      4.   Paista uunissa vesihauteessa noin tunti.

      Haukipihvit

      n.700 g haukifileetä
      3 dl maustamatonta jogurttia
      3 munaa
      2-3 dl korppujauhoja
      1 sipuli
      (valkosipulia)
      currypastaa tai currya

      1.   Jauha haukifilee yleiskoneella hienoksi.
      2.   Lisää muut aineet.
      3.   Jos taikina tuntuu vielä löysältä, lisää korppujauhoja.

      4.   Muotoile pihvit.
      5.   Paista pannulla tai uunissa 200 asteessa n. ½ tuntia.

      Kalalaatikko hauesta

      haukifileitä suikaleina
      perunaa
      purjoa
      tilliä
      sipulia
      sitruunapippuria
      yrttimaustetta
      aromisuolaa
         
      Munamaito:
      3 kananmunaa
      8 dl maitoa   

      1.   Lado ainekset kerroksittain voideltuun vuokaan, ripottele myös mausteet.
      2.   Sekoita munamaito ja kaada päälle.
      3.   Paista uunissa 200 asteessa reilu tunti niin, että perunat ovat pehmenneet ja munamaito hyytynyt.
      4.   Anna ruoan seistä hetki ennen tarjoilua.

      Kalapihvit
      4 isoa tai 8 pientä

      n. 400 g kalaa esim. haukea jauhettuna
      150 g kylmäsavulohta
      2 munaa
      1/2 dl purjoa silppuna
      1/2 dl ruohosipulia silppuna
      1/2 dl tilliä silppuna
      sitruunamehua
      sitruunapippuria
      suolaa

      1.   Leikkaa kylmäsavulohi pieneksi silpuksi
      2.   Sekoita kaikki ainekset.
      3.   Muotoile kostutetuin käsin pihvejä.
      4.   Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.


      Haukilaatikko

      n.1 kg perunoita
      ½ kg haukifileitä
      sipulia
      suolaa
      musta- ja valkopippuria
      ½ l maitoa
      2 munaa
      1 rkl vehnäjauhoja

      n. 200 g pekonia tai silavaa
      korppujauhoja

      1.   Lado voideltuun vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, sipulia, haukifileitä ja pekonia.
      2.   Ripottele myös mausteet.
      3.   Sekoita munamaito ja kaada päälle.
      4.   Ripottele pinnalle korppujauhoja.
      5.   Laita uuniin 200 asteeseen 45 - 60 minuutiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      207
      7196
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      51
      2753
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      188
      2251
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1613
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      142
      1569
    6. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      19
      1237
    7. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      74
      1190
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      38
      1133
    9. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1097
    10. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      50
      1019
    Aihe