Osaisko joku kertoa mitä tulee ranskalaiseen salaatinkastikkeeseen ja miltä ko. kastike suunnilleen maistuu? Kun meillä on työpaikalla pari työmaaruokalaa joista toisessa on aina sellaista erittäin hyvän makuista, vaaleanharmaata salaatinkastiketta, josta olen aina olettanut että se on ranskalaista. Kun pyysin toiseenkin ruokalaan ranskalaista salaatinkastiketta olivat he hommanneet annospusseja, joissa lukee "ranskalainen salaatinkastike". Se taasen oli beigen väristä ja huomattavasti sinappisempaa kuin tuo toinen, happamampi vaaleanharmaa kastike.
Eli, minkälainen on oikeasti ranskalainen salaatinkastike, onko se harmahtavaa, juoksevaa ja melko hapanta, vai vaaleanruskeaa, tönkköä ja makeahkoa?
Ranskalainen salaatinkastike?
5
1007
Vastaukset
- ohjeita sulle
Kai se on tässä niin kuin monessa muussakin, että se mikä on jonkun toisen kokin ranskalainen salaatinkastike, on jollain toisella kokilla erilainen.
Tässä ohjeita:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=ranskalainen salaatinkastike&meta=
Riippuu käytetyistä aineista ja suhteista, millainen koostumus, väri ja maku tulee. Vertaa vaikka valkosipulikastike, näitäkin on montaa erilaista riippuen millaiseen pohjaan ja millä muulla maustettuna kastike tehdään.- alkup.
Hain jo samaisella haulla ja heti parin ekan hitin sisällöissä oli eroa, yhdessä sanottiin että tulee sinappia ja toisessa sanottiin että ei. Mietinkin että mikä se "oikea" resepti nyt sitten on, ja että voikohan se mainitsemani vaaleanharmaa kastike olla ranskalaista vai jotain ihan muuta.
- aäsldktji
alkup. kirjoitti:
Hain jo samaisella haulla ja heti parin ekan hitin sisällöissä oli eroa, yhdessä sanottiin että tulee sinappia ja toisessa sanottiin että ei. Mietinkin että mikä se "oikea" resepti nyt sitten on, ja että voikohan se mainitsemani vaaleanharmaa kastike olla ranskalaista vai jotain ihan muuta.
Minä olen aina ollut siinä uskossa, että ranskalainen salaatinkastike on sinappista, muttei liian. :) Eli harmaata se ei mielestäni ole.
- Rocker Out
Ranskalainen salaatinkastike ei ole missään tapauksessa makeaa, ei ainakaan jos sitä on tarkoitus ranskalaisille tarjota. Ei se myöskään saa olla etikkaista.
Oikeaa ranskalaista kastiketta on aika helppo tehdä itse. Yleisimmin Ranskassa salaatinkastike tehdään niin, että käytetään teelusikallisen verran Dijonin sinappia (sellaista, jossa ei ole sokeria, hunajaa ym.) johon sekoitetaan lusikallinen omena- tai valkoviinietikkaa. Sen jälkeen siihen vatkataan suurempi määrä ruokaöljyä niin että seos on tasaista ja paksuhkoa. Sitten vielä suolaa ja pippuria. Ranskassa sanotaan, että saituri laittaa etikan ja hullu mies öljyn.
Pari tippaa Worcestershire-kastiketta voi lisätä myös. Samoin voi kastikkeeseen haluttaessa lisätä valkosipulin mehua.- Goya
Tuo Rocker Outin ohje on aika lähellä totuutta.
Mutta asiaa voi lähestyä myös päinvastaisesta suunnasta. Eli perusta ranskalaiselle salaattikastikkeelle on yksi osa viinietikkaa ja kolme osaa (oliivi)öljyä. Mausteena vastajauhettua mustapippuria ja suolaa. Valmistuu parhaiten niin, että ensin liuottaa pippurin ja suolan viinietikkaan, ja sitten lisää öljyn ja ravistaa voimakkaasti (jos tekee korkillisessa pullossa tai kannellisessa pikkupurkissa, mikä on suositeltavaa).
Siinä on pohjaversio, jota moni ranskalainen käyttää sellaisenaan (voi toki antaa tekeytyä muutaman tunnin viileässä tai jopa yön yli, eli voi tehdä kerralla suuremmankin satsin).
Kaikki mikä tämän jälkeen lisätään on ekstraa, mutta toki silti "ranskalaista". Tavallisin lisämauste on Rocker Outin mainitsema makeuttamaton Dijon-sinappi. Monet puristavat myös valkosipulia. Eikä Ranskan kansalaisuutta riistetä vaikka "heikkouksissaan" vielä ripauttaa hieman sokeriakin mukaan.
Tuo kastikkeen väri (harmaus/keltaisuus) on kiinni näistä aineksista, ja onko säilytetty kylmässä, ja sitten myös ravistamisesta. Pitää aina muistaa ravistaa/sekoittaa kunnolla ennen käyttöä.
Eli periaatteessa asia on ihan niin kuin Rocker Out sanoo, tässä vain pieniä variaatioita siihen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2063250Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391640Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus961488- 921399
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461344Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1601276Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121198Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231029Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89932Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.52855