Olen allerginen porkkanalle, eli en voi popsia kypsentämätöntä porkkanaa. Mietinkin, että menettääkö porkkana keitettäessä vedessä kaikki hyvät aineensa? Onko ideoita miten porkkanan voisi valmistaa mahdollisimman vähän sen hyviä ainesosia tuhoamatta?
KIITOS! :)
porkkana ja karoteeni
4
813
Vastaukset
- JariJo
Ei menetä kaikkea mutta osan kyllä menettää. Säästeliäin kypsennystapa on höyrytys.
- skäribo
porkkanan raastamista? Kyllä, siis raakaa porkkanaraastetta.
Raastettaessa porkkanan molekyylirakenne rikkoutuu, ja moni porkkana-allergikko voi syödä raastetta, vaikka kokonainen porkkana aiheuttaa oireita. Kuulostaa hassulta, mutta jos allergiasi ei ole hirvittävän vakava, niin kannattaisi ehkä kokeilla. :) - ja kki
ehkä kestät sen raastettuna jos ensin pakastat raasteen tiedän muutamia henkilöitä jotka pystyvät näin syömään raakaa porkkanaa
- menhir
kaipaat niin sitä on myös pinaatissa, tomaatissa ym. "värikkäissä" kasviksissa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1482473
- 1761694
- 921588
- 691543
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152755