Onko kelään hyviä ideoita purkkitonnikalasta valmistettaviin ruokiin. Purkkeja on kilokaupalla kaapissa, mutta nyt kaipaan jotain virkistäviä reseptejä!
uutta tonnikalasta
27
5820
Vastaukset
- vastata
kun ei tiedä, mitä olet jo yleensä laittanut.
Mulla erittäin hyviä reseptejä, mutta en nyt jaksa tähän rustata, jos ovat sinulle jo ihan tuttuja. - ehdotusta
ehkä tuttuja sulle ennestään.Tonnikalapizza on mun suosikki ja sitten väsään silloin tällöin piirakkaa,johon viipaloidaan taikinapohjan päälle koskenlaskijaa,sen jälkeen purkillinen tonnikalaa ja vielä paistettuja sipulirenkaita.Päälle vielä kermaviilistä ja 2-3 munasta tehty seos,siihen sopii mausteeks tilli.Uuniin n.200 asteeseen puoleks tunniks.
- Giovanni numero 2
Äärihyvä on seuraava pikaruoka:
Keitä 2-3 desiä viiden minuutin pikamakaroneja.
Keittovesi pois, ja hienonna hyvälaatuinen öljytonnikala (purkillinen) öljyineen päivineen makaronin päälle. Silppua tuoretta purjosipulia niin paljon kuin sielusi sietää (vähintään 100-150 grammaa) ja sekoita joukkoon.
Jos tykkäät tulisesta, silppua myös vähän tuoretta chiliä mukaan, muussa tapauksessa tyydy suolaan ja pippuriin.
Syö tuoreen patongin ja valkosipulituorejuuston kera.
Äärihyvää!- Grön
Osta makaronia, joissa on mahdollisimman iso reikä, laita reijät täyteen tonnikalaa ja kypsennä makaronit höyryssä. Maistuu myös kylmänä.
- ihmettelee
En tiennyt etta viela sita on oljyssa. Tavallisesti se on vedessa. Mina syon paljon tonnikalaa purkista joka ei ole enaan niin halpaa kuin ennen. Vallankin solid white, joka on parasta. Keitetyn makaroonin kanssa sekoitettuna uunivuokaan, mukaan hienonnettua sipulia, hapankermaa ja/tai majoneesia, paalle juustoa ja vahan korppujauhoja. Uuniin vahaksi aikaa etta juusto sulaa. Voita voi myos laittaa mukaan ettei tule liian kuivaa. (Salli ja Tuula tykkaavat)
- ruokahirmu
ihmettelee kirjoitti:
En tiennyt etta viela sita on oljyssa. Tavallisesti se on vedessa. Mina syon paljon tonnikalaa purkista joka ei ole enaan niin halpaa kuin ennen. Vallankin solid white, joka on parasta. Keitetyn makaroonin kanssa sekoitettuna uunivuokaan, mukaan hienonnettua sipulia, hapankermaa ja/tai majoneesia, paalle juustoa ja vahan korppujauhoja. Uuniin vahaksi aikaa etta juusto sulaa. Voita voi myos laittaa mukaan ettei tule liian kuivaa. (Salli ja Tuula tykkaavat)
niin että helppo ja nopea ateria, itse käytän välipalana on, että avaat purkin valutat vedet pois ja lisäät ketsuppia tilalle oman maun mukaan (itse laitan reilusti). hyvää helppoa nopeaa :)! nam!
ihmettelee kirjoitti:
En tiennyt etta viela sita on oljyssa. Tavallisesti se on vedessa. Mina syon paljon tonnikalaa purkista joka ei ole enaan niin halpaa kuin ennen. Vallankin solid white, joka on parasta. Keitetyn makaroonin kanssa sekoitettuna uunivuokaan, mukaan hienonnettua sipulia, hapankermaa ja/tai majoneesia, paalle juustoa ja vahan korppujauhoja. Uuniin vahaksi aikaa etta juusto sulaa. Voita voi myos laittaa mukaan ettei tule liian kuivaa. (Salli ja Tuula tykkaavat)
Nyt on tullut tonnikalaa oliivioljyssa, myos valmiiksi kaadettu vesi pois purkista myos.
Tuna melts> sekoita tuunaa ja sipulisilppua, majoneesia ja mausteita, pippuria, valkosipulisuolaa.Voitele isoja valkoisia leivanviipaleita ja tuuna seos paalle. juustoa sen paalle ja uuniin pellille , tekee 4 leipaa. Ei kovin kuumaan vaan etta juusto sulaa 5min.
- pihvit
Tee tonnikalapihvejä, eli ihan samaan tapaan kuin jauhelihasta. Purkkitonnikalaa, munaa, korppujauhoja/leivänmurusia, mausteita, sipulia jne. ja paistat vaikka lettupannulla pieniä lettuja. Hyvää vaikka perunamuussin kanssa.
- puuha-pete.m
Tonnikalapasta
400 g tomaattimurskaa
0,5 kpl purjosipulia
1 prk tonnikalaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl kalaliemikuutioita
1 tl sokeria
100 g Crème Bonjour mustapippuri-tilliä
400 g pastaa
1. Kuumenna tomaattimurska kattilassa.
2. Lisää hienonnettu purjosipuli, valkosipuli, liemikuutio ja sokeri.
3. Hauduta kannen alla 5 minuuttia.
4. Lisää tonnikala ja tuorejuusto.
5. Kuumenna ja tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa
Tonnikalaspagetti
Oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1-2 anjovisfileetä
300 g kaltattuja tomaatteja tai tölkkitomaatteja
purkillinen tonnikalaa
oreganoa
mustapippuria
juustoraastetta, esim. mozzarella
1. Paista kasarissa öljyssä sipulia ja anjovista 2-3 minuuttia.
2. Lisää tomaatit.
3. Anna kiehua noin 25 minuuttia välillä sekoitellen.
4. Sekoita joukkoon tonnikala, mustapippuri ja oregano.
5. Tarkista suola.
6. Anna kiehahtaa hetken aikaa.
7. Tarjoa lämmitetyssä tarjoiluastiassa spagetin ja juustoraasteen kera
Riisitonnikalavuoka
keitettyä riisiä
2 prk tonnikalaa
tilliä
juustoraastetta
tuorejuustoa
viherpippuria
yrttisuolaa
1. Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan, tuorejuusto on hyvä pehmittää ensin esim. mikrossa.
2. Juustoraaste pinnalle ja uuniin n. puoli tuntia, lämpö 200 astetta.
Tonnikalamunakas salaatilla
4 annosta
6 munaa
vajaa 150 g vihreää salaattia
70 g säilöttyä tonnikalaa (tai 1 rkl henkeä kohti)
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl hienonnettua persiljaa
reilu 25 g voita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1. Hienonna sipuli ja kuullota se voissa melkein pehmeäksi.
2. Lisää pesty, suikaloitu salaatti, sekoita.
3. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää pari ruokalusikallista vettä pannuun.
4. Hauduta noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä.
5. Valuta öljy tonnikalasta ja murskaa se haarukalla pienemmäksi.
6. Sekoita kalasäilyke ja hienonnettu persilja haudutettuun salaattiin.
7. Vatkaa munat haarukalla kulhossa.
8. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
9. Lisää salaatti-tonnikalaseos muniin.
10. Lämmitä oliiviöljy paistinpannussa ja kaada munakasainekset kuumaan pannuun.
11. Sekoita muutaman kerran munan hyytyessä.
12. Kypsennä munakasta niin paljon, että voit kääntää sen.
13. Käytä lautasta tai kattilankantta apuna.
14. Kypsennä toinenkin puoli ja tarjoa munakas lämpimänä tai haaleana.
Tonnikalapaistos
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli, hienoksi pilkottuna
175 g kesäkurpitsoita, pituussuuntaan halkaistuina ja viipaloituina
75 g ruskeita herkkusieniä, viipaloituna
50 g parsoja
4 kananmunaa, vatkattuna
75 g pehmeää juustoa
2 rkl tuoretta timjamia, pilkottuna
200 g purkkitonnikalaa hiutaleina, siivilöitynä
115 g kuorittuja ja keitettyjä katkarapuja
suolaa ja pippuria
1. Kuumenna voi ja öljy keskikokoisessa paistinpannussa, mieluiten teflonpannussa.
2. Paista sipuleita 3 minuuttia.
3. Lisää joukkoon kesäkurpitsat, sienet ja parsat.
4. Paista niitä vielä 10 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä ja ruskistua.
5. Vatkaa kananmunat, pehmeä juusto, timjami ja mausteet keskenään.
6. Sekoita tonnikala pannulle muiden ainesten joukkoon, hajottamatta sitä liikaa.
7. Lisää joukkoon katkaravut ja mausta seos.
8. Anna seoksen kuumentua läpikotaisin.
9. Kaada kananmunaseos pannulle.
10. Paista sitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes munat alkavat olla kypsiä.
11. Siirrä kananmunaseosta syrjään sivuilta niin, että raa'atkin osat pääsevät kypsymään paistinpannulle.
12. Kuumenna uuni tai grilli keskilämpöiseksi.
13. Suojaa paistinpannun kädensija foliopaperilla.
14. Ruskista paistoksen päällisosa uunissa tai grillissä.
15. Leikkaa paistos lohkoiksi ja tarjoile.
Tonnikalakastike
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
1 paprika
3 valkosipulinkynttä
1 rkl paprikajauhetta
1 - 2 rkl soijakastiketta
1/4 tl mustapippuria
400 g tomaattimurskaa
1 tlk tonnikalaa
2 rkl tuorejuustoa
1 rkl basilikaa
1. Silppua sipuli ja suikaloi paprika.
2. Kuullota sipulisilppua ja murskattuja valkosipulinkynsiä öljyssä pannulla.
3. Lisää paprikasuikaleet ja mausta paprikajauheella, soijakastikkeella ja pippurilla.
4. Lisää tomaattimurska ja tonnikala.
5. Anna hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla pari minuuttia.
6. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja anna sulaa.
7. Mausta lopuksi basilikalla.
8. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.
Tonnikalakastike
4 annosta
0,5 pientä purjoa
2 rkl öljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
2 prk tonnikalaa öljyssä
1 dl pakasteherneitä
0,25 tl sitruunapippuria
100 g sinihomejuustomurua
3 rkl tilliä hienonnettuna
Lisäksi
300 - 400 g nuudeleita tai spagettia
1. Kuullota silputtu purjo öljyssä kattilassa.
2. Lisää tomaattimurska, vesi ja kalaliemikuutio.
3. Kiehauta seos ja lisää valutettu tonnikala, herneet ja sitruunapippuri ja homejuusto.
4. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää lopuksi tilli.
5. Kypsennä nuudelit tai spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa tonnikalakastikkeen kanssa.- kippari48
Puuha-petelle 10 pistettä. Löysin itsellenikin jotain uutta.
Tonnikala lasangnekään ei ole pahaa.
http://www.unileverbestfoods.fi/sydanviikko2003/ateriat_2.html - herkkua kesällä
kippari48 kirjoitti:
Puuha-petelle 10 pistettä. Löysin itsellenikin jotain uutta.
Tonnikala lasangnekään ei ole pahaa.
http://www.unileverbestfoods.fi/sydanviikko2003/ateriat_2.htmlja ruokaisa.
http://chat.yle.fi/ylex/ubbthreads/printthread.php?Board=koti&main=214539& ;type=post
Itse olen lisännyt salaattia, kurkkua , keitetyn kananamunan ja älyttömästi tilliä ja päälle parmesaanjuustolastuja ja ei kun appeelle. - ja sillä sipuli
herkkua kesällä kirjoitti:
ja ruokaisa.
http://chat.yle.fi/ylex/ubbthreads/printthread.php?Board=koti&main=214539& ;type=post
Itse olen lisännyt salaattia, kurkkua , keitetyn kananamunan ja älyttömästi tilliä ja päälle parmesaanjuustolastuja ja ei kun appeelle.http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Ruokaisa tonnikalasalaatti/1135244632827
- juippi
1 purkki tonnikalaa öljyssä
2dl vettä
1 pussi lämminkuppi Tomaatti-basilika
muutama hapankorppu
2 kananmunaa
aromisuolaa, tabascoa, sipulirouhetta
Keitä kananmunat, lämmitä tonnikalat pannulla, lisää veteen sekoitettu lämminkuppii, murskaa sekaan muutama hapankorppu, mausta sipulirouheella, tabascolla ja aromisuolalla. Pilko lopuksi päälle kananmunat.- tunafisu
Kuulostaa ihan mitä kaapista löytyy- eväältä. Kaikkea sinne pannulle vaan sössö.
Oon tykästynyt tonnarilevitteeseen, tästä tulee hyvät sandwicit:
Purkillinen valutettua tonnaria, lime- pippuri on paras
n 3 sentin pätkä maustekurkkua hienonnettuna
puolikas sipuli raastettuna
smetanaa
Kaikki ainekset sekaisin ja kahden vaalean paahtoleivän väliin, litistetään ja leikataan kolmioiksi. Tämän kanssa on se lämminkuppi keitto hyvää.
- Vanha kokki
Luuletkö, että köyhällä eläkeläisella on vara ostaa kalliita tonnikaloja? Hyvä kun makkarakeittoon vaadittavat ainekset vielä saa kasaan. Siitä syystä äänestin Pekkaa!
T: Vk- Tonnikalapasta
Köyhällä eläkeläisellä on kyllä varaa ostaa tonnikalaa ja muutakin ruokaa,eikä pelkästään makkarakeitto aineksia,ellei sitten pistä rahojaan alkoholijuomiin.
- Tonnikalapasta
Tonnikalapasta kirjoitti:
Köyhällä eläkeläisellä on kyllä varaa ostaa tonnikalaa ja muutakin ruokaa,eikä pelkästään makkarakeitto aineksia,ellei sitten pistä rahojaan alkoholijuomiin.
Kuka käskee ostaa niitä kalliimpia merkkejä esim. tonnikalaa ja spagettia,kun niitä löytyy edullisiakin kaupasta?
- nipponista kajahtaa
Japanilaiset tuntevat tonnikalan
http://reseptitaivas.fi/reseptit/o-konomiyaki-munakas - vautsi mikä viisaus
http://fi.wikipedia.org/wiki/Okonomiyaki
ja lisää muunnelmia
http://ruokakomero.blogspot.com/2008/01/okonomiyaki-kansain-tapaan.html - gygy gygy
älä syö tonnikalaa
- oko nomiyaki
http://nipponen.blogspot.com/2010/09/okonomiyaki.html
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/223374/Okonomiyaki Hiroshiman tapaan/
ja pekonin sijaan tonnikalaa - Sinn
Tonnikalamaissilastut on hyviä naposteltavia vaikka illanistujaisiin.
1 purkki chilimaustettua tonnikalaa
100 g ranskankermaa
pyöreitä maissilastuja
tomaattia
sipulia
paprikaa
juustoa
Levitä maissilastut uunipellille. Sekoita chilitonnikala ja ranskankerma yhteen ja lisää jokaiselle lastulle nokare tahnaa. Pilko sipulista, tomaatista ja paprikasta pieniä paloja ja asettele tonnikalatahnan päälle. Lisää päälle vielä juustoa ja paista uunissa 200-225 asteessa kunnes juusto on sulanut. Tarjoile lämpimänä. - lauantai menu
Uunissa muhii täytetyt paprikat, täytteenä sweet chili tonnaria, ripaus suolaa valkopippuria, runsaasti mozzarellaraastetta ja kananmuna sitomaan rakennetta. Niin ja hieman puserrettua valkosipulia, tuoksu on hurmaava ja kohta syömään .
Juomaksi kaivokylmää kuivaa valkoviiniä.- 54
Kuulostaa tosi hyvältä. Laitan itse joskus laiskuuttani jotain vastaavia viritelmiä, joista yksi on tonnikala-pastasalaatti. Siihen voi käyttää erilaisia jääkaapin jämiä tilanteen mukaan, mutta minulla on yleensä pastaa, tonnikalaa, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia, joskus oliiveja tai kapriksia. Kastikkeina olen käyttänyt itse tekemiäni jogurttipohjaisia sörsseleitä tai hätätilassa kaupan valmiita kastikkeita. Aika ruokaisa tuosta kuitenkin tulee, mutta on kiva kesäruoka, kun kuumat keitot eivät oikein lämpimällä maistu. Tietysti jos on hiilarikammoinen, voi jättää ne pastat sivuun.
- mitu-komo
https://www.youtube.com/watch?v=JhmYY5VamGY&feature=channel&list=UL hyvää hauesta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044