Lopetetaan kouluruokailu

ikkremimiN

Lopetetaan kouluruokailu kokonaan.

Muutetaan ruokailu tunnin mittaiseksi, jotta mahdollisimman moni kerkiää kotiin syömään. Ne, joilla on pitkä matka, voisivat tuoda omat eväät mukanaan. Tietysti kaikki halukkaat voisivat syödä mukanaan tuomia omia eväitä kouluissa. Mikroaaltouuneja ruokaloihin!

Jokainen voisi ottaa sellaista ruokaa mukaa, mistä tykkää. Kotipizzan voisi tilata suoraan koulun osoitteeseen. Ikuisuuskysymys huonosta kouluruoasta olisi ratkaistu lopullisesti. Kukaan ei voisi valittaa kouluruoasta, jos sellaista ei tarjottaisi verovaroin. Ehkä kouluruoasta kitisijät keksisivät jonkin toisen valittamisen kohteen. Saattaisivat valittaa vaikka siitä ettei kouluissa enää tarjottaisi kouluruokaa.

6

800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SDoG

      Ensinnäkin suurin osa koulun ruuista on hyviä. Se on vain teidän teinien harhaluuloa kun kaikki vakuuttaa että se on pahaa niin siitä tulee pahaa.

      Ja toinen asia että jos koulussa ei olisi melkein ILMASTA(Melkein= hinta menee veroista) ruokaa niin kaikki kitisisi täällä että: voi vittu kun joutuu ottaa kouluun ruokaa se maksaa liikaa.

      • lukiolainez

        vedän koulusafkaa päivästä toiseen ihan kiltisti, ja jos en sattumalta pidä ruuasta, voin mennä kauppaan ja ostaa omaa safkaa (joka on harvinaista)


      • zenialoikuL
        lukiolainez kirjoitti:

        vedän koulusafkaa päivästä toiseen ihan kiltisti, ja jos en sattumalta pidä ruuasta, voin mennä kauppaan ja ostaa omaa safkaa (joka on harvinaista)

        lukiolainez! Olen samaa mieltä sun kanssa. Olet hyvä ihminen. ;)

        Kouluruoka on ihan yes. Verilettuja en voi sietää. Kaikkea muuta kouluruokaa syön. Jotkin ruoat ovat herkullisimpia kuin toiset ruoat.

        Kouluruoan ei pidä ollakkaan mitään gourmet-ruokaa. Miksi ei? No minäpä kerron. Aina ei ole mahdollisuutta syödä sitä mitä haluaa (Itse ainakin haluaisin hanhenmaksapalleroita ja muuta kallista joka päivä. Ei mahdollista köyhälle!). Kun koulussa syö laitosruokaa, niin peruskotiruokakin, äidin laittamana, on maailman parasta. On opittava syömään kaikenlaisia ruokia (= kasvatuksellinen näkökohta).

        Huomenna menen koulun ruokalaan. Sanon päivää keittäjälle ja kysyn mitä herkkuja on tänään tarjolla. Keittäjä vastaa. Sanon, että kuulostaa ja tuoksuu hyvälle. Täytän lautasen (leivät, juomalasi, ym. tarjottimella). Nautin lounaasta ystävien seurassa. Jutellaan, syödään ja rentoudutaan. Vien tarjottimen kaikkine ruokailuvälineineen palautuslinjastoon. Sanon keittäjille: "Olipa hyvää ruokaa, kiitos!".

        Kannattaa ajatella, että kymmenet miljoonat ihmiset elävät köyhyysrajan alapuolella ja nälän ja kaiken muun hädässä. Heillä ei ole tulevaisuuden toivoa. Heillä ei ole mitään. Rikkaat maat voisivat lopettaa köyhyyden ja nälänhädän, jos haluaisivat (esim. aseisiin ym. sotatarvikkeisiin käytetyt sadat miljardit eurot auttaisivat köyhät maat nousuun). Meillä on ruokaa ja me valitetamme ja valitamme ja valitamme ja valitamme jne.

        Joskus kannattaa nähdä metsä puilta. ;)


    • Civis

      Vanhuksena itselläni oli oppikoulussa ja lukiossa 1-3 tunnin "siesta" ihan keskieurooppalaiseen tapaan ja mahdollisuus ruokailla vapaasti. Osa kävi kotonaan, osa syömässä ulkona eväitä ei ollut kellään. Eväät olivat työpaikoilla vielä hyvin tavallinen tapa aterioida. Valitukset kouluruoasta jäivät kansakoulun "ilmaiseen" ateriaan ja sama päti myös opetukseen. Koulun alkuperäinen ajatus on antaa opetusta, päivähoito ja sosiaaliset palvelut ovat lisuke, ei päätehtävä. Yleinen normi on että 50% on maaginen raja: kun päätehtävän osuus putoaa alle sen ollaan riskirajalla. Sairaala ja terveydenhoito hoitaa sairaita ja samalla kylläkin opettaa, tutkii ja valistaa. Koulu tarjoaa aterioita, opettaa käyttäytymistä, antaa virikkeitä, viihdyttää, sosiaali- ja terveyspalveluja yms. Opetuksen määrä on Suomessa OECD:n alhaisin Pisa tutkimuksen mukaan. Korvaako siis kouluruokailu opetuksen määrän?
      Itse kannattaisin oman kouluni 1-2 tunnin ruokailutaukoa. Se antoi mukavan ajan kotitehtävien tekemiseen yhdessä kaverien kanssa. Myöhemmin yliopistossa ja ammatissa ruokailu oli edelleenkin hyvin tärkeä työn ja opiskelun osa, kun kansakoulun ja armeijan ruokailu oli vain syömistä. Omassa ammatissani ruokailu ja kahvitauko olivat hyvin tehokasta työtä.
      Ehdotus lisäisi siis päivittäistä opiskeluaikaa, ei tietysti kaikilla. Vaarana olisi siis että joku hyötyisi koulupäivän pitenemisestä kun tavoitteena on lyhentää opiskelua ja pyrkiä putkimaiseen opetukseen. 7 vuotiaana opetukseen ja 80% valmistuu korkeakoulun tasoisen tutkinnon jälkeen. Oppimisen laatu on eri asia. Itse olen hyvin tyytyväinen, etten ole enää opiskelemassa. En todellakaan pärjäisi hidas kun olen. Tarvitsin pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian ja pitkät ruokatunnit.

    • opossumi

      huono ajatus!!

      jos kouluruoka poistettaisiin, mitä oppilaat söisivät? karkkia, suklaata, pitsaa, hamppareita, terveellisimmät ehkä pari leipää ja mandariini.

      lopputunneilla oppilaat nuokkuisivat villeinä pulpeteissa.

      ne oppilaat, jotaka kerkeäisivät kotiin, niille hyvä juttu. mutta ne jotka eivät kerkeä, niin joutuvat hengaamaan koululla tunnin verran jotta oppitunti alkaisi. tuossa tunnissa he syövät ne pari leipää palaa tai sitte sen hot dogin. loppuajan istuvat tuolissa.

      ne oppilaat jotka kerkeää kotiin, voi mennä sinne muutenki, vaikka on kouluruokailu käytössä. jos on vapaatunteja.

      kouluruoka on terveellisempää kuin valmisruoka.

    • ja ei tasan näin

      Noniin pennut, kouluruoka on ja pysyy.
      En minä itsekään siitä pidä, mutta hei, nehän syövät
      Afrikassa muurahaisiankin! Tuntisin itseni heikoksi jos en pystyisi syömään koulun pöperöitä... :D

      Etsikääs nyt joku oikeasti tärkeä valituksenaihe.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe