Lihaliemi aivan mautonta

laihaliemi

Olen keitellyt tässä 6h omaa lihalientä, mutta peijakas maistuu kuin laihalta kasvisliemeltä jos siltäkään, jopa vedeltä. Olen haihduttanut aika isosta kattilasta puolet vedestä, mutta maku ei tiivistynyt juurikaan. Siellä on 650g naudan ydinluuta pilkottuna neljään osaan. Ei pahemmin lihaa (pari ihan pientä riekaletta). Juureksia, timjamia, laakerinlehtiä ym. on aika paljon.

Kun sitä maistaa, niin on aivan selvää, että lihan makua ei ole siinä juuri yhtään. Olen melko varma, ettei se tuosta enää monen tunninkaan jälkeen parane. Myöskin luulen, että luumäärän tuplaaminen tai triplaaminenkaan ei myöskään tuo lihamakua tarpeeksi (se on niin laiha maku nyt).

Kysymys (kysymykset) siis kuuluu, mikä tässä on voinut mennä vikaan? Onko tuo luu jotenkin täysin mautonta (se on K-marketista ostettu pakastettuna, 2.99e/kg)? Pitääkö luuta olla ihan hillitön määrä (esim. vähintään 2-3kg)? Olisiko parempi laittaa myös lihaa sekaan? Onko tuo lihaliemi vielä pelastettavissa jotenkin? Kannattaisko kaivaa ydin luista ulos?

11

3020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      joukkoon raavaan tai vasikanpotkaa litraa kohti 100 grammaa. Lihat ja luut kylmään veteen. Jos tarkkoja ollaan niin kun vaahtoa tulee pintaan niin heitä vesi pois huuhtele lihat, luut ja kattila ja aloita alusta. Kiehumisen jälkeen lisää porkkanoita, sipulia, selleriä, purjoa, palsternakkaa, karkeaa merisuolaa ja maustepussi, jossa persiljaa, laakerinlehti, kirveliä ja timjamia niin johan alkaa liemeen tulla makua.

      Lopuksi siivilöi liemi, jäähdytä ja poista pinnalle kertynyt rasva.

      • laihaliemi

        Okei, lihaliemi on nyt "valmis". Sitä tuli 1 litra. Aineksia käytettiin 400g keittolihaa ja 700g naudan ydinluuta. Keittoaika n. 15h. Juureksia ja tuoretta timjamia ym. oli aika paljon.

        Maku on uskomattoman laiha. Ei erityisen hyvä muutenkaan, mutta ennenkaikkea laiha. Kyllä kai tuota voi käyttää, mutta ei se missään tapauksessa vaikuta ainakaan nyt paremmalta kuin valmislihaliemikuutiot.

        Mikä tässä nyt meni pieleen.. Ei ole oikein tietoa mitä voisin seuraavalla kerralla olennaisesti parantaa. Luulen, että vaikka olisin kolminkertaistanut luiden ja lihan määrän, niin sekään ei olisi kunnon maukkuutta synnyttänyt. Suolan lisääminen lisää lähinnä suolaisuutta, mutta ei maukkuutta.


      • !!!
        laihaliemi kirjoitti:

        Okei, lihaliemi on nyt "valmis". Sitä tuli 1 litra. Aineksia käytettiin 400g keittolihaa ja 700g naudan ydinluuta. Keittoaika n. 15h. Juureksia ja tuoretta timjamia ym. oli aika paljon.

        Maku on uskomattoman laiha. Ei erityisen hyvä muutenkaan, mutta ennenkaikkea laiha. Kyllä kai tuota voi käyttää, mutta ei se missään tapauksessa vaikuta ainakaan nyt paremmalta kuin valmislihaliemikuutiot.

        Mikä tässä nyt meni pieleen.. Ei ole oikein tietoa mitä voisin seuraavalla kerralla olennaisesti parantaa. Luulen, että vaikka olisin kolminkertaistanut luiden ja lihan määrän, niin sekään ei olisi kunnon maukkuutta synnyttänyt. Suolan lisääminen lisää lähinnä suolaisuutta, mutta ei maukkuutta.

        Ei tämä näin vaikeaa ole. Kirjoita Googlen hakukenttään "lihaliemi", ja saat silmänräpäyksessä 16.200 osumaa, joista merkittävä osa on itsekeitetyn liemen ohje. Ei tarvitse kaikkia lukea läpi, katso pari kolme ensimmäistä, niin huomaat varmaan pian, missä olet tehnyt väärin.
        Itse veikkaan virheeksesi sen, ettet ole käyttänyt tarpeeksi lihaa lihaliemeesi...


      • Kiril
        laihaliemi kirjoitti:

        Okei, lihaliemi on nyt "valmis". Sitä tuli 1 litra. Aineksia käytettiin 400g keittolihaa ja 700g naudan ydinluuta. Keittoaika n. 15h. Juureksia ja tuoretta timjamia ym. oli aika paljon.

        Maku on uskomattoman laiha. Ei erityisen hyvä muutenkaan, mutta ennenkaikkea laiha. Kyllä kai tuota voi käyttää, mutta ei se missään tapauksessa vaikuta ainakaan nyt paremmalta kuin valmislihaliemikuutiot.

        Mikä tässä nyt meni pieleen.. Ei ole oikein tietoa mitä voisin seuraavalla kerralla olennaisesti parantaa. Luulen, että vaikka olisin kolminkertaistanut luiden ja lihan määrän, niin sekään ei olisi kunnon maukkuutta synnyttänyt. Suolan lisääminen lisää lähinnä suolaisuutta, mutta ei maukkuutta.

        missä vika. Annoin Sinulle keittiömestari Eero Mäkelän ohjeen. Mäkelä on ensimmäinen jonka johtama ravintola sai Suomessa tähden kansainvälisessä Michelin oppaassa. Tällä ohjeella olen itse saanut hyvää lientä aikaan ja keittoaika on ollut 5 tuntia.

        Tässä ohjeessa valmista lientä tulee 2,5-3 litraa kun käytetään 5 litraa vettä, 2 kg paloiteltuja naudan ydinluita ja 500 g raavaan potkaa lisukkeet.

        Oletkohan tottunut noihin lihaliemikuutioihin ja niissä oleviin aromivahventeisiin (E621) sekä muihin lisäaineisiin ja nyt vaadit samaa voimakkuutta aidolta liemeltä.


      • laihaliemi
        !!! kirjoitti:

        Ei tämä näin vaikeaa ole. Kirjoita Googlen hakukenttään "lihaliemi", ja saat silmänräpäyksessä 16.200 osumaa, joista merkittävä osa on itsekeitetyn liemen ohje. Ei tarvitse kaikkia lukea läpi, katso pari kolme ensimmäistä, niin huomaat varmaan pian, missä olet tehnyt väärin.
        Itse veikkaan virheeksesi sen, ettet ole käyttänyt tarpeeksi lihaa lihaliemeesi...

        Ok. Täytyy yrittää uudelleen. Seuraavalla kerralla paahto (uunissa tai pannulla) älytön kasa sitä lihaa. Ehkä jostain saisi vähän halvemmalla raavaan rintaa, potkaa ja luita.

        En ole varma miten voimakkaalta liemen pitäisi maistua, mutta tämä nyt tehty on ehkä 1/5 yhtä voimakasta kuin keskivertolihakeiton liemi.


      • keittäjätär..

        lihaliemi keitetään YLI 24H, toisteks, paras maku tulee kun paahdat luut uunissa ennen keittämistä. '

        freesatut mire poix:aat, bouqet garnier, paahdetut luut, suolaa ja vodaa kattilaan ja annat sen kiehua miedolla lämmöllä 24h, kunnes maut tiivistyy.. ja ensimmäisien tuntien aikana siivilöit harmaan vaahdon pois jotta liemi pysyy kirkkaana..

        tämän ohjeen olen yhden tukholman parhaimmista keittiömesuilta saanut. ja tämä on myös ohje jota opetetaan kokki oppilaille..


      • Takametsien Mies
        laihaliemi kirjoitti:

        Okei, lihaliemi on nyt "valmis". Sitä tuli 1 litra. Aineksia käytettiin 400g keittolihaa ja 700g naudan ydinluuta. Keittoaika n. 15h. Juureksia ja tuoretta timjamia ym. oli aika paljon.

        Maku on uskomattoman laiha. Ei erityisen hyvä muutenkaan, mutta ennenkaikkea laiha. Kyllä kai tuota voi käyttää, mutta ei se missään tapauksessa vaikuta ainakaan nyt paremmalta kuin valmislihaliemikuutiot.

        Mikä tässä nyt meni pieleen.. Ei ole oikein tietoa mitä voisin seuraavalla kerralla olennaisesti parantaa. Luulen, että vaikka olisin kolminkertaistanut luiden ja lihan määrän, niin sekään ei olisi kunnon maukkuutta synnyttänyt. Suolan lisääminen lisää lähinnä suolaisuutta, mutta ei maukkuutta.

        Ei peli ole vielä menetetty! Sinuna kokeilisin lisätä mausteeksi ripauksen lipstikkaa eli liperiä. Sillä saa vahvan lihaliemen maun helposti aikaan.


      • joukoissa
        Takametsien Mies kirjoitti:

        Ei peli ole vielä menetetty! Sinuna kokeilisin lisätä mausteeksi ripauksen lipstikkaa eli liperiä. Sillä saa vahvan lihaliemen maun helposti aikaan.

        joku joka tietääkin jotakin!


    • asia on

      paahdoitko kasviksia tai luita ennen keittämistä ? Paras lihaliemi tulee naudan lihasta ja luista, kasvikset sipuli, porkkana, palsternakka, mausteet lipstikka, tinjami, basilika, pippureita, laakerinlehti ja persilja sekä vähän makeaa soijakastiketta ja balsimiviinietikkaa, joka lisätään jo lihan paahtovaiheessa. Yleensä keitän kattilassa joka vetää noin kolme litraa vettä ja litran puolitoista muita aineita. Valmista lientä tulee 1-2 litraan riippuen roippeiden laadusta ja määrästä. Aikaa kuluu 3-4 h.

      • laihaliemi

        Paahtamisella tarkoitat miedohkossa lämpötilassa uuninpellillä käyttämistä uunissa? Mikä lämpötila ja kuinka pitkään?

        Nämä ainekset oli suoraan pistetty pataan. Ensin liha ja suolaa, pienen keittelyn jälkeen vihannekset. Nyt tuo keitos on kokkaantunut jo kymmenisen tuntia. Alkaa olla hieman palaneen hajuinen homma, ei vielä pahasti (sopivan ruskistunut pikemminkin). Ostin kuitenkin äsken keittolihaa siihen 400g. Unohtuipa kysyä mitä lihaa se oikein on kun paketissa ei lue. Mutta koitan saada pelastettua liemen tuolla lihalla..

        Ytimet on tällä hetkellä ehkä n. 60% sulaneet keitokseen.. Tuo sulaminen tapahtui vasta monen tunnin jälkeen.

        Noista mainitsemistanne ainesosista on kaikki käytössä paitsi soija ja balsamico, ehkä niilläkin voi koittaa pelastaa jos ei mitään tule.. Tai sitten luovutan ja laitan Knorrin lihaliemikuutiot kehiin.

        Tämä on siinä mielessä vähän hassua, että padan hinta on jo ehkä 10 euron tuntumassa, vaikka kyseessä on pelkkä lihaliemi (ainekset lienevät suht. mauttomia ja en välttämättä jaksa muuta kuin heittää ne siivilöinnin jälkeen roskiin). Joka tapauksessa haave erittäin tuhdista ja maukkaasta liemestä, joka riittäisi pakastamisen jälkeen moneen kastikkeeseen taitaa jäädä toteutumatta.


    • moni_jippu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      262
      4606
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      132
      3003
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      44
      2797
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1761
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1624
    6. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1493
    7. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      59
      1360
    8. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      94
      1253
    9. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      212
      1138
    10. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1129
    Aihe