Porsaan kieli

Nälkäinen!

En nyt tiedä olenko oikeassa paikassa. Mites te keitätte kyseessä olevan tuotteen? Ohje on hävinyt.

24

8905

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keittäen

      Ihan normaalisti reilusti suolattuun veteen (voi suolata itse kieliäkin ennen keittämistä, ja odottaa noin tunnin), jossa mustapippurinjyviä ja ehkä laakerinlehti. Ehkä tunnin keittää miedolla lämmöllä kannen alla.
      Porsaankielet ovat herkullisia, mutta naudankieliä vaikeampia nylkeä nahastaan. Ellei muu auta, täytyy vain vuolla veitsellä pintanahka pois.
      Jos syö leikkeleenä, niin antaa vain jäähtyä, ja siivuttaa. Jos lämpimänä ruokana, niin suurustaa keittoliemestä sitruunamehulla maustetun kastikkeen, johon voi lisätä vähän kermaakin. Toki lämminkin kieli siivutetaan...

      • raakaravintoa

        Varmasti saat vuolla tunnin keitettyä kieltä, ja narskuu kivasti hampaiden välissä.


    • Kiril

      suurta herkkua. Keitinveteen porkkanaa, lanttua, sipulia, selleriä, valkopippuria, laakerinlehti ja suolaa. Possunkielien keittoaika on noin 1,5-2 tuntia. Possunkieli on kypsää kun se tuntuu kärjestä pehmeältä. Yleensä ensimmäinen kieli tulee syötyä välittömästi nahan irroittamisen jälkeen kuumana ja muut kielet saavat sitten olla keitinliemessä jäähtymässä. Sieltä voi sitten leikellä siivuja ja paistaa voissa pannulla ja päälle hieman smetanaa ja on sitten tosi herkullista. Kieliä voi myös kuorruttaa uunissa ja päälle sinappia ja juustoraastetta.

      • dst10300

        Ei tarvi nylkeä ohutta pintaa, ei haittaa syödessä. Eri asia on naudan kieli. Hyvä tosiaan keittää pari tuntia että on pehmeää. Mielestäni runsas sipuli, mustapippuri ja suola riittävät mausteeksi, jää kielen oma makukin tallelle!


    • tietämätön

      tulisi varmaan nopeammin valmiiksi jos leikkelisi kielen suikaleiksi? en millään viitsisi keittää yli tuntia vain kieltä varten.

      • kokonaisena

        jes, huomaa että olet tietämätön. Makuhan siitä katoaa, jos sen suikaleina keittää. Vertaa makua kokonaisena paistettuun paistiin ja suikalelihaan.


    • jaska nelonen

      Et toivottavasti ollut aivan tosissasi. Vesi kiehuu vahtimatta ja tunti ei kyllä porsaankielillekään riitä. Keittoaika vähintään 2h, itse keitän 2,5-3h. (mikä kokoliha kypsyy keittämällä alle tunnin?) Viipalointi voisi tulla kyseeseen, jos käytät keittoliemen myös, mutta tuskin se järkevässä suhteessa edes nopeuttaa kypsymistä.

    • Aloittaja on taas mennyt tähän yleiseen halpaan. Ne on sian kieliä. Porsaita ei Suomessa teurasteta kuin joihonkin kesän girllausjuhliin.

      No, tottahan sana sika on niin hurja, että sitä ei kehtaa käyttää.

      Samoin missään ei myydä sonnia vaan aina nautaa.

      • liquaidgang

        Ja keitinvettä ei kannata kaataa viemäriin, sillä se sisältää hyvin paljon makuja. Jos ei sitä käytä esim. kielen kastikkeseen niin siitä voi tehdä keiton lisäten erilaisia kasviksia pilkottuina, johon lisää myöhemmin tähteeksi jäänyttä kieltä ja ei kun pakkaseen tulevaan tarpeeseen tai kuumennettuna seuraavana päivänä.


      • höpö höpö

        No nimenomaan porsasta, siat on makkarassa tai jossain muussa eineksessä mutta ei lihatiskissä. Et ole isoa sikaa koskaan nähnytkään.


      • maalta ollaan
        höpö höpö kirjoitti:

        No nimenomaan porsasta, siat on makkarassa tai jossain muussa eineksessä mutta ei lihatiskissä. Et ole isoa sikaa koskaan nähnytkään.

        moro höpö höpö

        Näkee että et ole koskaan ollut sikaa teurastamassa. Nimi porsas on vain myynnin edistämistä kun sana "sika" on niin hurja, että heikommat pyörtyisi.

        Suomessa porsasta löytyy vain jossain grillijuhlissa jossa ohjelmanumero on grillausesitys. Lihatiskissä kaikki on paloiteltua. Siinä ei näe minkä kokoinen eläin on ollut.


      • karju xxxl
        maalta ollaan kirjoitti:

        moro höpö höpö

        Näkee että et ole koskaan ollut sikaa teurastamassa. Nimi porsas on vain myynnin edistämistä kun sana "sika" on niin hurja, että heikommat pyörtyisi.

        Suomessa porsasta löytyy vain jossain grillijuhlissa jossa ohjelmanumero on grillausesitys. Lihatiskissä kaikki on paloiteltua. Siinä ei näe minkä kokoinen eläin on ollut.

        Esim. lammas teurastetaan yleensä n.8kk:n ikäisenä ja on aivan virallisen määritelmän mukaan KARITSA. Lihapaino on tuolloin n.20kg. Sikaa kasvatetaan osapuilleen sama aika, se vain on vähän isompi "lapsi", suhteellisesti kuitenkin yhtä keskenkasvuinen.Lihapaino jotain 80-90kg. ELI PORSAS!


      • sonnipoika
        karju xxxl kirjoitti:

        Esim. lammas teurastetaan yleensä n.8kk:n ikäisenä ja on aivan virallisen määritelmän mukaan KARITSA. Lihapaino on tuolloin n.20kg. Sikaa kasvatetaan osapuilleen sama aika, se vain on vähän isompi "lapsi", suhteellisesti kuitenkin yhtä keskenkasvuinen.Lihapaino jotain 80-90kg. ELI PORSAS!

        80 - 90 kiloinen sika ei ole porsas. Porsas on enintään 20 - 25 kiloinen sian alku.


    • kotiteli22

      Vaan eipä ole tavallisessa maatiais cittarissa possun kieliä hylly tavarana .

      • kyl vaan on

        Missäs muka sellasia cittareita on? Oisko näkövika?


    • kuumakalle

      No ainakaan meidän lähicittarissa ja muissa lähikaupoissa n.45km säteellä ei näy , kielien takia en ole kauemmaksi lähtenyt kyseleen.

      • pöljyys lisääntyy

        Totta on, että nykyään kieltä ei tahdo olla kaupoissa tarjolla kun pöljät ei osaa ostaa parasta osaa eläimestä. Munuaisissakin alkaa olla samaa.


    • asfalttiasiantuntija

      Teurastustieteen dosentti on nyt aukottomasti todistanut, että sikaa ei Suomessa ole koskaan ollut kauppojen lihatiskeillä. Porsaat siellä röhkivät ja imevät emakon nisää.
      Niinhän sonnistakin on tullut lihatiskillä härkä.

      • raavas/nauta

        Siihen ei tarvita edes sonnia, että se muuttuu teurastuksessa häräksi!


    • ja sitten

      kik`keli muuttuu murrosijän jälkeen kyr`väksi ja pimp´pi vi`tuksi onse ihmeellistä.

      • - - - -

        ....... sanoo eunokki?


    • pikkusika

      " 80 - 90 kiloinen teurassika on porsas ".

      Mistä näitä kädettömiä sikiää tänne palstoille. Parempi pysyä siellä pallon potkimisosastolla. Ehkä siitä tai lätkästä tietää jotain, siis ehkä.

    • Putki2

      Käytän painekattilaa ja kypsyy puolessa tunnissa. Mausteissa on hyviä ehdotuksia joita kokeilen.

    • Anonyymi

      Sen voi myös paistaa ei tarvii keittämistä jos haluaa nopeasti ruokaa mausteita omanmaun mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe