En nyt tiedä olenko oikeassa paikassa. Mites te keitätte kyseessä olevan tuotteen? Ohje on hävinyt.
Porsaan kieli
24
9413
Vastaukset
- keittäen
Ihan normaalisti reilusti suolattuun veteen (voi suolata itse kieliäkin ennen keittämistä, ja odottaa noin tunnin), jossa mustapippurinjyviä ja ehkä laakerinlehti. Ehkä tunnin keittää miedolla lämmöllä kannen alla.
Porsaankielet ovat herkullisia, mutta naudankieliä vaikeampia nylkeä nahastaan. Ellei muu auta, täytyy vain vuolla veitsellä pintanahka pois.
Jos syö leikkeleenä, niin antaa vain jäähtyä, ja siivuttaa. Jos lämpimänä ruokana, niin suurustaa keittoliemestä sitruunamehulla maustetun kastikkeen, johon voi lisätä vähän kermaakin. Toki lämminkin kieli siivutetaan...- raakaravintoa
Varmasti saat vuolla tunnin keitettyä kieltä, ja narskuu kivasti hampaiden välissä.
- Kiril
suurta herkkua. Keitinveteen porkkanaa, lanttua, sipulia, selleriä, valkopippuria, laakerinlehti ja suolaa. Possunkielien keittoaika on noin 1,5-2 tuntia. Possunkieli on kypsää kun se tuntuu kärjestä pehmeältä. Yleensä ensimmäinen kieli tulee syötyä välittömästi nahan irroittamisen jälkeen kuumana ja muut kielet saavat sitten olla keitinliemessä jäähtymässä. Sieltä voi sitten leikellä siivuja ja paistaa voissa pannulla ja päälle hieman smetanaa ja on sitten tosi herkullista. Kieliä voi myös kuorruttaa uunissa ja päälle sinappia ja juustoraastetta.
- dst10300
Ei tarvi nylkeä ohutta pintaa, ei haittaa syödessä. Eri asia on naudan kieli. Hyvä tosiaan keittää pari tuntia että on pehmeää. Mielestäni runsas sipuli, mustapippuri ja suola riittävät mausteeksi, jää kielen oma makukin tallelle!
- tietämätön
tulisi varmaan nopeammin valmiiksi jos leikkelisi kielen suikaleiksi? en millään viitsisi keittää yli tuntia vain kieltä varten.
- kokonaisena
jes, huomaa että olet tietämätön. Makuhan siitä katoaa, jos sen suikaleina keittää. Vertaa makua kokonaisena paistettuun paistiin ja suikalelihaan.
- jaska nelonen
Et toivottavasti ollut aivan tosissasi. Vesi kiehuu vahtimatta ja tunti ei kyllä porsaankielillekään riitä. Keittoaika vähintään 2h, itse keitän 2,5-3h. (mikä kokoliha kypsyy keittämällä alle tunnin?) Viipalointi voisi tulla kyseeseen, jos käytät keittoliemen myös, mutta tuskin se järkevässä suhteessa edes nopeuttaa kypsymistä.
Aloittaja on taas mennyt tähän yleiseen halpaan. Ne on sian kieliä. Porsaita ei Suomessa teurasteta kuin joihonkin kesän girllausjuhliin.
No, tottahan sana sika on niin hurja, että sitä ei kehtaa käyttää.
Samoin missään ei myydä sonnia vaan aina nautaa.- liquaidgang
Ja keitinvettä ei kannata kaataa viemäriin, sillä se sisältää hyvin paljon makuja. Jos ei sitä käytä esim. kielen kastikkeseen niin siitä voi tehdä keiton lisäten erilaisia kasviksia pilkottuina, johon lisää myöhemmin tähteeksi jäänyttä kieltä ja ei kun pakkaseen tulevaan tarpeeseen tai kuumennettuna seuraavana päivänä.
- höpö höpö
No nimenomaan porsasta, siat on makkarassa tai jossain muussa eineksessä mutta ei lihatiskissä. Et ole isoa sikaa koskaan nähnytkään.
- maalta ollaan
höpö höpö kirjoitti:
No nimenomaan porsasta, siat on makkarassa tai jossain muussa eineksessä mutta ei lihatiskissä. Et ole isoa sikaa koskaan nähnytkään.
moro höpö höpö
Näkee että et ole koskaan ollut sikaa teurastamassa. Nimi porsas on vain myynnin edistämistä kun sana "sika" on niin hurja, että heikommat pyörtyisi.
Suomessa porsasta löytyy vain jossain grillijuhlissa jossa ohjelmanumero on grillausesitys. Lihatiskissä kaikki on paloiteltua. Siinä ei näe minkä kokoinen eläin on ollut. - karju xxxl
maalta ollaan kirjoitti:
moro höpö höpö
Näkee että et ole koskaan ollut sikaa teurastamassa. Nimi porsas on vain myynnin edistämistä kun sana "sika" on niin hurja, että heikommat pyörtyisi.
Suomessa porsasta löytyy vain jossain grillijuhlissa jossa ohjelmanumero on grillausesitys. Lihatiskissä kaikki on paloiteltua. Siinä ei näe minkä kokoinen eläin on ollut.Esim. lammas teurastetaan yleensä n.8kk:n ikäisenä ja on aivan virallisen määritelmän mukaan KARITSA. Lihapaino on tuolloin n.20kg. Sikaa kasvatetaan osapuilleen sama aika, se vain on vähän isompi "lapsi", suhteellisesti kuitenkin yhtä keskenkasvuinen.Lihapaino jotain 80-90kg. ELI PORSAS!
- sonnipoika
karju xxxl kirjoitti:
Esim. lammas teurastetaan yleensä n.8kk:n ikäisenä ja on aivan virallisen määritelmän mukaan KARITSA. Lihapaino on tuolloin n.20kg. Sikaa kasvatetaan osapuilleen sama aika, se vain on vähän isompi "lapsi", suhteellisesti kuitenkin yhtä keskenkasvuinen.Lihapaino jotain 80-90kg. ELI PORSAS!
80 - 90 kiloinen sika ei ole porsas. Porsas on enintään 20 - 25 kiloinen sian alku.
- kotiteli22
Vaan eipä ole tavallisessa maatiais cittarissa possun kieliä hylly tavarana .
- kyl vaan on
Missäs muka sellasia cittareita on? Oisko näkövika?
- kuumakalle
No ainakaan meidän lähicittarissa ja muissa lähikaupoissa n.45km säteellä ei näy , kielien takia en ole kauemmaksi lähtenyt kyseleen.
- pöljyys lisääntyy
Totta on, että nykyään kieltä ei tahdo olla kaupoissa tarjolla kun pöljät ei osaa ostaa parasta osaa eläimestä. Munuaisissakin alkaa olla samaa.
- asfalttiasiantuntija
Teurastustieteen dosentti on nyt aukottomasti todistanut, että sikaa ei Suomessa ole koskaan ollut kauppojen lihatiskeillä. Porsaat siellä röhkivät ja imevät emakon nisää.
Niinhän sonnistakin on tullut lihatiskillä härkä.- raavas/nauta
Siihen ei tarvita edes sonnia, että se muuttuu teurastuksessa häräksi!
- ja sitten
kik`keli muuttuu murrosijän jälkeen kyr`väksi ja pimp´pi vi`tuksi onse ihmeellistä.
- - - - -
....... sanoo eunokki?
- pikkusika
" 80 - 90 kiloinen teurassika on porsas ".
Mistä näitä kädettömiä sikiää tänne palstoille. Parempi pysyä siellä pallon potkimisosastolla. Ehkä siitä tai lätkästä tietää jotain, siis ehkä. - Putki2
Käytän painekattilaa ja kypsyy puolessa tunnissa. Mausteissa on hyviä ehdotuksia joita kokeilen.
- Anonyymi
Sen voi myös paistaa ei tarvii keittämistä jos haluaa nopeasti ruokaa mausteita omanmaun mukaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123690MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar721934Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421598Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811224Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671057Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33988Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60853- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3778