Kala raaka-aineena uus juttu,joten miten kauan merilohi säilyy jääkaapissa?
Käsittelemättömänä?
Paistettuna??
lohen säilyvyys?
8
23578
Vastaukset
- kalastaja itse
jos puhutaan norjalaisesta lohesta,se säilyy varmasti hyvänä 4-5päivää raakana ja jos paistat sen vaikka 5päivän kuluttua niin aikaa tulee lisää ehkä 3päivää.
suosittelen käyttämään aitoa luonnonlohta sikäli kuin on saatavissa tai sitten kotimaista kirjolohta,koska norjalaisessa lohessa on käytetty kasvatuksessa erilaisia hormoneja sekä värianeita ja antibiootteja.
kaikki kotimainen luonnonkala on hyvää ja ennenkaikkea terveellistä ruokaa,tämän todistaa sekin että rannikon paljon kalaa syövät asukit sekä kalastajat elävät noin vuosikymmenen kauemmin kuin muu väestö.
dioksiineja on turha pelätä,sillä keskieurooppalaisten saama dioksiinimäärä muista elintarvikkeista on kymmeniä kertoja suurempi kuin paljon kalaa syövän suomalaisen.
kalan hyödyt ovat kiistattomat.- kalanoviisi
kiitän tyhjentävästä ja nopeasta vastauksesta :)
oli hyvä tieto tuo norjalaislohen sisällys ettei enää erehdy ostamaan... :/ - J.K.
Lohi säilyy jääkaapissa varmuudella vuorokauden. Kaupassa väittävät että säilyisi 2vrk, mutta kyllä se yleensä jo kahden vuorokauden kuluttua haiskahtaa.
Suomalaisen kirjolohen viljelyssä käytetään antibiootteja. - kalamies
J.K. kirjoitti:
Lohi säilyy jääkaapissa varmuudella vuorokauden. Kaupassa väittävät että säilyisi 2vrk, mutta kyllä se yleensä jo kahden vuorokauden kuluttua haiskahtaa.
Suomalaisen kirjolohen viljelyssä käytetään antibiootteja.kuules nyt,kalastajat saattavat kalastaa lohta merellä jopa 6vuorokautta ja tämän jälkeen kalakauppa alkaa myydä kaloja.
näin homma on toiminut kauan ja kuluttajalla on edelleen hyvälaatuista kalaa.
itse tein kraavia lohesta joka oli olut ulkona jäiden seassa 6vrk ja yhä on kunnossa kala.
oikein käsitelty kala säilyy kauan,ja ei se haiskahtaminen tarkoita että kala on pahassa kunnossa,sillä esim umpisulkeisessa pussissa alkaa haista hyvin pian,samoin on kalan kidusten laita mutta kyllä itse liha säilyy hyvin. - kala
kalamies kirjoitti:
kuules nyt,kalastajat saattavat kalastaa lohta merellä jopa 6vuorokautta ja tämän jälkeen kalakauppa alkaa myydä kaloja.
näin homma on toiminut kauan ja kuluttajalla on edelleen hyvälaatuista kalaa.
itse tein kraavia lohesta joka oli olut ulkona jäiden seassa 6vrk ja yhä on kunnossa kala.
oikein käsitelty kala säilyy kauan,ja ei se haiskahtaminen tarkoita että kala on pahassa kunnossa,sillä esim umpisulkeisessa pussissa alkaa haista hyvin pian,samoin on kalan kidusten laita mutta kyllä itse liha säilyy hyvin.Siinäpä se jäiden seassa säilyy pitempään,mutta kovinkaan moni ei säilytä lohtansa jääkaapissa jäiden seassa.Vaan lohi on pakattu joko pussiin tai kääritty paperiin ja useimmat ihmiset pitävät jääkaappiansa liian lämpimänä.Tuoreen kalan säilytyslämpötila on 0- 3°C.Joten en suosittele 4-5vrk säilytysaikoja.
- fdgdf
Kalasatamasta jos haet, sieltä saa samanpäiväistä, päivän vanhaa ja kaksi päivää vanhaa.
Lomilla ostan vastakalastettua, ero etelän markettien kalaan on tosi iso.
Jos marketista pitää ostaa, parasta on tarjouksessa oleva norjanlohi. Sitä tulee iso erä kerralla rekassa, ei ehdi seisomaan tukussa tai tiskissä.- Vanha kokki
aiemmin tuli selväksi,että kalastajan tullessa viikon reisulta, ekat kalat ovat 6 pv:n ikäisiä. Uskotko todella ammattikalastajan ajavan veneellään satoja kilometrejä ensin huvikseen ja sitten viimeisenä päivänä heittävän verkot veteen kalastamaan. Hei haloo, ajattele nyt vähän itsekkin. Parasta on pohjanlahden villi lohi. Tenon lohi on vain rikkaitten ja friikkien ruokaa. Norjalainen on laadultaan kelpo tavaraa, verrattuna Suomalaiseen pulla- eli kirjoloheen, joka on pumpattu täyteen keinoruokaa ja antibiootteja. Katselkaa hieman kirjolohen ulkoista olemusta, epämuodostumia on runsaasti. Eviä puuttuu, kalat ovat lyhyita ja muodottoman paksuja jne.Turha väittää kirjolohta laadukkaammaksi.
- Nimimerkki 57
Vanha kokki kirjoitti:
aiemmin tuli selväksi,että kalastajan tullessa viikon reisulta, ekat kalat ovat 6 pv:n ikäisiä. Uskotko todella ammattikalastajan ajavan veneellään satoja kilometrejä ensin huvikseen ja sitten viimeisenä päivänä heittävän verkot veteen kalastamaan. Hei haloo, ajattele nyt vähän itsekkin. Parasta on pohjanlahden villi lohi. Tenon lohi on vain rikkaitten ja friikkien ruokaa. Norjalainen on laadultaan kelpo tavaraa, verrattuna Suomalaiseen pulla- eli kirjoloheen, joka on pumpattu täyteen keinoruokaa ja antibiootteja. Katselkaa hieman kirjolohen ulkoista olemusta, epämuodostumia on runsaasti. Eviä puuttuu, kalat ovat lyhyita ja muodottoman paksuja jne.Turha väittää kirjolohta laadukkaammaksi.
http://www.kuinka.fi tuolta kannattaa käydä kattelee
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663402Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh463222Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1272850- 462579
- 311973
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271860- 481646
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä871525- 391340
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k391321