Laittelin tuossa janssoninkiusausta uuniin, mutta kaupassa jäin ihmettelemään mitä eroa on janssoninfileillä ja anjovisfileillä?
Voisiko joku fiksumpi valaista asiaa.
janssonin- ja anjovisfileitä?
9
8107
Vastaukset
- vinkinantaja
Olisitpa siellä kaupassa verrannut niiden tuoteselosteita.
Luultavasti niissä käytetään eri kalaa. - Vassbuk
Mutta Felix Abba on sitäkin fiksumpi mies:
»Abba Anjovisfilee 125/81g:
Kilohailifileitä, sokeria, suolaa (n. 9,0%), etikkaa, säilöntäainetta (E211), mausteita.»
»Abba Janssonfilee 125/81 G:
Nahatonta ja ruodotonta silliä, vettä, sokeria, suolaa (11%), etikkaa, säilöntäainetta (E211), luontaisia aromeja.»
http://www.felixabba.fi/tuotteet_intro.cfm- Anjovis-mies
Tuo ero on varsin ratkaiseva lopputuloksen kannalta. Itse en millään kelpuuta tuota Jansson-silliä Janssonin kiusaukseeni, vaan sen pitää ehdottomasti olla tuota perinteistä anjovis- eli kilohailiversiota.
Sillifileet ovat toki paljon isommat ja paksummat kuin kilohailifileet, mutta Janssonissa pitää juuri olla pienempiä ja ohuempia, jotka "sulavat" perunasuikaleiden sekaan. Myös suolaisuudessa on mielestäni eroa: tuo Jansson-silli on sekä itsessään että liemeltään (jota myös kuuluu käyttää kiusauksessa) liian suolaista. - För säkerhets skull
Anjovis-mies kirjoitti:
Tuo ero on varsin ratkaiseva lopputuloksen kannalta. Itse en millään kelpuuta tuota Jansson-silliä Janssonin kiusaukseeni, vaan sen pitää ehdottomasti olla tuota perinteistä anjovis- eli kilohailiversiota.
Sillifileet ovat toki paljon isommat ja paksummat kuin kilohailifileet, mutta Janssonissa pitää juuri olla pienempiä ja ohuempia, jotka "sulavat" perunasuikaleiden sekaan. Myös suolaisuudessa on mielestäni eroa: tuo Jansson-silli on sekä itsessään että liemeltään (jota myös kuuluu käyttää kiusauksessa) liian suolaista.TILL SUPEN SÅ TAGER MAN SILL
Sävel: Vi gå över daggstänkta berg
Till supen så tager man sill, fallera,
men också ansjovis, om man vill, fallera.
:/: Och om man är oviss, om sillen är ansjovis,
så tager man några supar till, fallera. :/:
http://hem.passagen.se/gope7663/snaps.htm
Ystävämme ruotsalaiset (ja ruotsinkieliset) sen tietävät!
- INHOKKI
MAKU RATKAISEE.
- kilujapurkis
Kilua sen olla pitää.
- Mesu2
Niin ja kaikissa lounaspaikoissa käytetään ravintolafilettä, mitäs besserwisserit siihen sanoo, väitän että jos teen asiakkailleni janssonia kolmesta eri kalasta siis anjovisfile, janssonfile tai ravintolafile, kukaan ei osaa sanoa mitä kalaa on käytetty mihinkin vuokaan.
- Tuiiija
Janssonin filettä sillistä on parempaa, laadukkaampi koostumus pysyi koossa paremmin ja maku parempi
- siellä.on.kehitytty
Molemmat ovat törkeän suolaisia. On kumma juttu että mitään kehitystä ei tapahdu. Ennen purkkisillin suolapitoisuus oli 7-8 %, nykyään 2,5-3 %.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 874543
- 293304
- 2013162
- 512997
- 242935
Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez3212746Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl432669Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2352418Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v252226- 472175