Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

VENÄLÄISTEN RUOKAILU

:MARI:

eli siis teen projektii kyseisesta asiasta, osaatteko kertoo et miten ne ruokailee. tai et onks niil tietty istumajärjestys ja mitkä rituaalit

56

13142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juttua

      Työskentelen stadissa suht korkeatasoisessa ravintolassa ja JOKAIKINEN kerta kun olen venäläiselle porukalle tarjoillut niin meno on kovaa.Olipa miten varakkaan oloinen seurue niin pöytätavat puuttuu totaalisesti, sotkevat pöydän totaalisesti ja toiset jopa nuolevat lautasensa... Ja jos tilaavat lohta, vetävät sen nahkoineen. Tippiä ei saa ikinä ja dokaavat votkaa ruuan kanssa. Yks nainen pyysi kerran lämmittämään mikrossa punaviinisä höyryäväksi. Eli moukka menoo ja kunnolla

      • -ja hiukan erilainen-

        Tuo on totta, että venäläiset sotkevat ravintolassa pöytänsä pahanpäiväisesti. Ruokalajeja tilataan mieletön määrä, pari alkuruokaa ja pari pääruokaa per lurjus, ja niitä sitten syödään ristiin ja sekaisin. Jälkiruokia aletaan tilailemaan, kun puolet seurueesta on vasta päässyt pääruokansa puoleenväliin. Ihan samantekevää vaihdatko heille katteet tilattujen annosten mukaisiksi, he syövät joka tapauksessa vaikka pihvin voiveitsellä ja maistelevat jälkkärilusikallaan kaverin alkukeittoa. Votka virtaa, jos ei halua hypätä pöydässä yhtenään (kuvittele vain kuinka tiuhaan se pieni snapsilasi tyhjenee!) niin seurueelle on viisaampaa myydä suosiolla se pullo pöytään heti alkuunsa.
        Kala ja keitot ovat kestosuosikkeja, tuorepuristetut mehut ja vihreä tee tuntuvat olevan nyt 'in' varsinkin nuoremman (20-30v) väen keskuudessa. Myös salaatit tekevät hyvin kauppansa naisväelle. Miehet kiskovat helposti alkusalaatin, jonkun keiton ja vielä pihvin siihen päälle. Jälkiruoaksi venäläiset kyselevät usein makeita kakkuja, vaikkei niitä listalla olisikaan. Vesi pitää olla pullotettua lähdevettä, mielellään huoneenlämpöisenä näin talvipakkasilla. Ja lapsille halutaan huoneenlämpöistä tuoremehua. Ilmeisesti he uskovat kylmän juoman välttämisellä olevan jotain vaikutusta flunssaan sairastumiseen... :) Teetä juodaan paljon ihan ruokajuomanakin.

        Tipeistä rohkenen olla eri mieltä ekan vastaajan kanssa: erittäin suuri osa venäläisistä jättää huomattavat tipit, kun heidät palvelee hyvin. Ainakin omassa työpaikassani (tasokas ravintola, Hki ydinkeskusta)
        Venäläisiä on osattava "lukea": osa on tottunut siihen sovjet-meininkiin, jossa asiakaspalvelijat ja asiakkaat ovat tylyjä ja totisia toisilleen ja esim se, että tarjoilija hymyilee, on loukkaavaa. Nuoremman polven venäläiset ovat jo siinä suhteessa länsimaisia, että hyvä palvelu mielletään samalla tavalla kuin täälläkin: huomioivaa, ystävällistä ja kohteliasta.

        Venäläisten ravintolaruokailua leimaa mielestäni ennenkaikkea se, että siellä ravintolassa ollaan todellakin viihtymässä. Keskustelu on vilkasta ja ystävien ja sukulaisten seurassa olo ja yhteinen ateriointi on se pääasia. Jäykkä pönötys ja etiketin seuraaminen on aivan toissijaista, mikä tietysti voi aiheuttaa henkilökunnalle hiukan ylimääräistä päänvaivaa, mutta eikös pääasia ole että asiakas viihtyy ja lähtee lopulta tyytyväisenä pois? Tuo sosiaalinen elementti ja lajien runsaus on käsittääkseni tyypillistä myös venäläisten kotiruokailulle.


      • lexander

        suosittelen, että vaihtaisit alaa, sinulla kun ei tunnu olevan pienintäkään halua palvella asiakkaita heidän mielihyväkseen. Kerro minulle, missä ravintolassa olet töissä, jotta osaisin välttää menemästä sinne, kun usein vierainani on venäläisseurueita.


      • tarjoilija 10v

        Minulla on kokemusta Suomesta ja Venäjältäkin.Venäläisillä on tapa pestä kädet ennen ruokailua.Ja nimenomaan Venäläisiltä saa juomarahat.Venäjällä ihmettelevät kun Suomalaisilla ei ole tapana juomarahaa antaa.


      • Vanha kokki
        tarjoilija 10v kirjoitti:

        Minulla on kokemusta Suomesta ja Venäjältäkin.Venäläisillä on tapa pestä kädet ennen ruokailua.Ja nimenomaan Venäläisiltä saa juomarahat.Venäjällä ihmettelevät kun Suomalaisilla ei ole tapana juomarahaa antaa.

        Tipin osalta vahvistan tarjoilijan sanat. Kyllä venäläiset tuntevat ja antavat juomarahaa, jopa keittiöväelle. Oma henk. kohtainen paras tippini yhdeltä asiakkaalta oli 100 taalaa, ei siis ruplaa. Lähes samansuuruisia tippejä lukuisia sekä runsaasti pienempiä. Ottakaa huomioon että paikkani oli siis keittiö (kuhniu) eikä sali, jossa tarjoilijat saivat parhaat tipit.Tämä siis Pietarissa toistakymmentävuotta sitten.


      • OLGA MDIVANI

        Tulka venäjale ja katsoka miten te suomalaiset ylensa syötte ja juotte sielä...kun päsitte kotolta pois.YHTÄ SIKOJA!! Ajaaa no onhan mulle kirjotus virhet kun olen venäläinen..


      • Olga Mdivani
        tarjoilija 10v kirjoitti:

        Minulla on kokemusta Suomesta ja Venäjältäkin.Venäläisillä on tapa pestä kädet ennen ruokailua.Ja nimenomaan Venäläisiltä saa juomarahat.Venäjällä ihmettelevät kun Suomalaisilla ei ole tapana juomarahaa antaa.

        Hyvin sanottu! Erillainen kokemus ei tarkoita että kaikki ovat sama.


      • Lprkundi1968
        OLGA MDIVANI kirjoitti:

        Tulka venäjale ja katsoka miten te suomalaiset ylensa syötte ja juotte sielä...kun päsitte kotolta pois.YHTÄ SIKOJA!! Ajaaa no onhan mulle kirjotus virhet kun olen venäläinen..

        No äläpäs ala haukkumaan ja huutamaan, sivistystä pitää olla, niinkuin meillä suomalaisilla on...


    • että projektistasi

      tulee mitään noin olemattomalla sivistystasolla. Unohda koko juttu.

      • lexander

        kyllä venäläisen sielunelämän voi oppia, kun vaan on kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Seurustelihan Urho Kekkonen venäläisten kanssa ruokaillen vallan mainiosti, eikä hänen aikanaan talvisotaa pantu uusiksi.


    • mie vaan

      ja ainakin hänen perheessään ja sukulaisten kanssa kun viettivät esim uutta vuotta ja joulua niin se oli juuri yhtä syömis ja juomis juhlaa, jouluaatto syötiin ja juotiin ja laulettiin ja tanssittiin ja sitä samaa juhlaa kesti ainakin tammikuun ekaan päivään asti.

      venäläisille maistuu ainakin vodkan kanssa juustot, suolakurkut, ravut, katkaravut, sillit, perunat, mäti, keksit, pekoni, erilaiset keitot, hedelmät, pähkinät, suklaa, tumma leipä missä PALJON voita, appelsiini mehu, muikut, anjovisfileet, kinkkuleikkeleet, metvursti, uunimakkarat, salaatit (esim. peruna, sieni, punajuuri ym.) ja muutenkin erilaiset sienet on herkkua, ja sitten ihan perussalaatti missä kurkkua, paljon sipulia, salaatinlehtiä, tomaattia..

      kahvia juovat harvoin, tee maistuu. erilaiset makuteet yleensä, vihreä tee myös. pihvit ja yleensä kaikki liha. Kanaa syövät aika vähän.
      suolaa käyttävät paljon ruuissa.
      Maitoa juovat tosi vähän, paitsi teen kanssa käyttävät. Ja jos esim kahvipöydässä on pullaa, tai kun on, sokeria ei teehen laiteta vaan tee ja kahvi juodaan ilman sokeria vain maidon kanssa kun pullassa on kuitenkin sokeria. Iltapalalla saatetaan syödä esim. ruisleipää missä mätiä reilusti päällä ja teetä juomana.
      Alkoholi juomana maistuvat tietenkin vodka ja appelsiinimehua juodaan päälle, ikäänkuin huuhdellaan vodka alas. Teguila on toinen, se juodaan normaalisti siis sitruunan ja suolan kanssa. Nuoret miehet käyttävät myös olutta usein. Kirkkaan viinan kanssa syödään aina, hedelmiä ja suolakurkkuja ym, alkoholin seurana pöytä katetaan aina täyteen pikkupurtavaa.

      kiinalainen ruoka muuten maistuu myös aika monelle venäläiselle, ainakin nuorison keskuudessa.

      • on tequila

        Pitää olla tequila, ei teguila. Sillä q on aivan eri kirjain kuin g: lausutaankin aivan eri lailla, q lausutaan "kuu" ja g lausutaan "gee".
        Isoina ne näyttävät tältä: Q ja G.


      • makumatkat
        on tequila kirjoitti:

        Pitää olla tequila, ei teguila. Sillä q on aivan eri kirjain kuin g: lausutaankin aivan eri lailla, q lausutaan "kuu" ja g lausutaan "gee".
        Isoina ne näyttävät tältä: Q ja G.

        http://www.peda.net/veraja/opinpolku/jao/venaja/matk/2
        http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml
        http://www.venajaseura.com/kulttuuri/kulttuuri.htm
        http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;6842
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tequila


      • hyviä eväitä

      • Volodja
        on tequila kirjoitti:

        Pitää olla tequila, ei teguila. Sillä q on aivan eri kirjain kuin g: lausutaankin aivan eri lailla, q lausutaan "kuu" ja g lausutaan "gee".
        Isoina ne näyttävät tältä: Q ja G.

        ei liene tarpeellista tässä yhteydessä. Oliko quu vai gee, ei tässä yhteydessä ole oleellista, ei ole kyseessä kieliopillisesta asiasta, vaan ihan muusta.


      • Google-kuukkeli
        Volodja kirjoitti:

        ei liene tarpeellista tässä yhteydessä. Oliko quu vai gee, ei tässä yhteydessä ole oleellista, ei ole kyseessä kieliopillisesta asiasta, vaan ihan muusta.

        Jos ei tuo sinusta nyt ole tärkeää, niin milloin sitten? Ei varmaan koskaan? Koska ellei noita kirjaimia tässä osaa erottaa, ei niitä muulloinkaan osaa.


      • volodja
        Google-kuukkeli kirjoitti:

        Jos ei tuo sinusta nyt ole tärkeää, niin milloin sitten? Ei varmaan koskaan? Koska ellei noita kirjaimia tässä osaa erottaa, ei niitä muulloinkaan osaa.

        Puhekielessä tuskin erotat onko kyseessä Q vai G, enemmänkin se kuulostaa K:lta = Tekiila. Oletko likimainkaan samaa mieltä.


      • ettet ymmärtänyt
        volodja kirjoitti:

        Puhekielessä tuskin erotat onko kyseessä Q vai G, enemmänkin se kuulostaa K:lta = Tekiila. Oletko likimainkaan samaa mieltä.

        Tottakai erotan totaalisesti Q-kirjaimen ja G-kirjaimen juuri ja nimenomaan myös puhekielessä: Q lausutaan "kuu" ja G kirjaimena "gee", äänteenä g:tä ei pysty kirjallisesti esittämään muuta kuin jonkin sanan osana. Onhan siinä eroa noiden kyseisten äänteiden osalta, jos sanoo "quo vadis" (lausutaan kvoo vaadis) kuin jos sanotaan Gabriel (lausutaan gaabriel). Q siis muuttuu suomessa k-äänteeksi, G pysyy geenä.
        Ja tottakai tequila lausutaan juuri "tekiila", siksihän se juuri pitääkin kirjoittaa q-kirjaimella eikä g-kirjaimella, niin kuin tuolla yllä oli. Eihän sitä lausuta "tegiila".


      • lexander
        Volodja kirjoitti:

        ei liene tarpeellista tässä yhteydessä. Oliko quu vai gee, ei tässä yhteydessä ole oleellista, ei ole kyseessä kieliopillisesta asiasta, vaan ihan muusta.

        ti prav, Volodja, narod ni ponimaet nitsehvo ot razvletshenii i kulinarnoi kulturi. Nitshego lutsheva tshem ruskaja kuhnja s vodatshkoi mire net. Vipju za tjoei zdarovi


      • Rasputin
        Volodja kirjoitti:

        ei liene tarpeellista tässä yhteydessä. Oliko quu vai gee, ei tässä yhteydessä ole oleellista, ei ole kyseessä kieliopillisesta asiasta, vaan ihan muusta.

        Ei pidä nussia pilkkua, venäläisellä aterialla voidaankin nauttia wotgaa, plinejä, cawiaaria, zeljankaa ja saquskoina vaikka zilliä ja berunoita. Palanpainikkeeksi galjaa tai biimää.


    • Vanha kokki

      Työskentelin aikoinani Pietarissa keittiöalan kouluttajana. Sikäläisiin tapoihin kuuluu, että pöytä katetaan kerralla suorastaan notkuvaksi. Ruokalajit koristellaan ylenpalttisesti. Kaikki ruokalajit samaan aikaan tarjolle. Mielenkiintoista on, että ruokailu yleensä aloitetaan jälkiruoista, joista siirrytään milloin mihinkin, ilman sen suurempia kruusailuja.Toinen mielenkiintoinen seikka mielestäni oli venäläisten arvostus kirjolohen mätiin. Punainen suurirakeinen mäti oli arvostetumpaa kuin kaspianmeren musta hyvänlaatuinen kaviaari. Votkaa kuluu yleensä hirmuisia määriä, koska venäläiset pitävät paljon puheita ja jokaikiselle puheelle skoolataan pohjanmaan kautta.
      Ruokailu on todellakin tapahtuma jossa viihdytään, syödään paljon ja hyvin, sekä juodaan vielä enemmän.Kun venäläinen ottaa votkaa, toisessa kädessäon kuivattua kalaa tai leipää tai suolakurkkua, tai mitä tahansa purtavaa. Mielestäni sangen suositeltava tapa sinänsä. Tarjoilijoiden tehtävä kulminoituu lähinnä ruoan lisäämiseen pöytään,sillä se ei saa loppua. Pöytätavat ovat kaikin tavoin erilaiset kuin meillä, sillä siisteys heitetään pitojen alettua romukoppaan. Sitä en tiedä, kuinka perinteistä edellä kerrottu on, mutta näin minä sen näin parin Pietarin vuoteni aikana.

    • syöppöilijä

      eräs ystävätär kerran kutsui venäläisiä kotiinsa ja halusi tarjota suomalaiskansallista ruokaa: hernekeittoa. Kun se oli syöty, sanoi päävieras: "Erittäin hyvää alkukeittoa ja mitä saammekaan pääruoaksi?" Nolo tilanne emännälle, kun silloin vihellettiin peli poikki.

      • Vanha kokki

        Aivan oikein, näin kävi myös minulle, aloittaessani postiani Pietarissa. Ravintolassamme oli henkilökunnan lisäksi kaksi vartijaa, sikäläisittäin ohranaa, aina vuorossaan. Heille kuului etuutena vapaa ruoka. Kaverien työ oli lähinnä istuskelua ja pistooleillaan leikkimistä, sekä pelaaminen pienillä mario peleillä. Työ ei siis rasittanut. Ensimmäisiä kertoja, kun heidät kutsuttiin ruokailemaan, oli henkilökunnan ruokana,vahva kunnon lihasoppa erinomaisen venäläisen ruisleivän ja Suomalaisen maidon kera. Kaverit söivät hyvällä halulla pari lautasellista. Heidän syötyään tarjoilija haki lautaset pois, mutta ohranat istuivat odottavan näköisinä pöydässään. No heille vietiin tsaijut vai olisiko ollut kahvit, en enää muista. Mutta sen muistan kun kavereiden muoto synkkeni. He poistuivat muoto mustana koppiinsa, kiittelemättä. Muutaman päivän kuluttua minulle selvitettiin tilanne. Ei kuulemma ole niin köyhää venäläistä, ettei perheessä tarjota keiton lisäksi joku "oikea ruoka", jälkiruoan lisäksi. Meikäläiset metsuritkin pärjäävät kunnon lihasopalla, mutta ei venäläinen konttorityön tekijä. Tässä eräs selkeä kulttuuriero. Toinen oli jouluna. Tein mielestäni viimeisen päälle hyvää lanttulaatikkoa, muiden jouluisten ruokien myötä. Yksikään venäläinen ei edes koskenut lanttulaatikkoon. Heidän mielestään se kun on köyhien ruokaa, taidatkos sen selkeämmin sanoa.


      • lexander
        Vanha kokki kirjoitti:

        Aivan oikein, näin kävi myös minulle, aloittaessani postiani Pietarissa. Ravintolassamme oli henkilökunnan lisäksi kaksi vartijaa, sikäläisittäin ohranaa, aina vuorossaan. Heille kuului etuutena vapaa ruoka. Kaverien työ oli lähinnä istuskelua ja pistooleillaan leikkimistä, sekä pelaaminen pienillä mario peleillä. Työ ei siis rasittanut. Ensimmäisiä kertoja, kun heidät kutsuttiin ruokailemaan, oli henkilökunnan ruokana,vahva kunnon lihasoppa erinomaisen venäläisen ruisleivän ja Suomalaisen maidon kera. Kaverit söivät hyvällä halulla pari lautasellista. Heidän syötyään tarjoilija haki lautaset pois, mutta ohranat istuivat odottavan näköisinä pöydässään. No heille vietiin tsaijut vai olisiko ollut kahvit, en enää muista. Mutta sen muistan kun kavereiden muoto synkkeni. He poistuivat muoto mustana koppiinsa, kiittelemättä. Muutaman päivän kuluttua minulle selvitettiin tilanne. Ei kuulemma ole niin köyhää venäläistä, ettei perheessä tarjota keiton lisäksi joku "oikea ruoka", jälkiruoan lisäksi. Meikäläiset metsuritkin pärjäävät kunnon lihasopalla, mutta ei venäläinen konttorityön tekijä. Tässä eräs selkeä kulttuuriero. Toinen oli jouluna. Tein mielestäni viimeisen päälle hyvää lanttulaatikkoa, muiden jouluisten ruokien myötä. Yksikään venäläinen ei edes koskenut lanttulaatikkoon. Heidän mielestään se kun on köyhien ruokaa, taidatkos sen selkeämmin sanoa.

        nuo tavat oppii yleensä vain kantapäään kautta, mutta yritäpäs muuttaa kansallistapoja


      • Niihä se
        Vanha kokki kirjoitti:

        Aivan oikein, näin kävi myös minulle, aloittaessani postiani Pietarissa. Ravintolassamme oli henkilökunnan lisäksi kaksi vartijaa, sikäläisittäin ohranaa, aina vuorossaan. Heille kuului etuutena vapaa ruoka. Kaverien työ oli lähinnä istuskelua ja pistooleillaan leikkimistä, sekä pelaaminen pienillä mario peleillä. Työ ei siis rasittanut. Ensimmäisiä kertoja, kun heidät kutsuttiin ruokailemaan, oli henkilökunnan ruokana,vahva kunnon lihasoppa erinomaisen venäläisen ruisleivän ja Suomalaisen maidon kera. Kaverit söivät hyvällä halulla pari lautasellista. Heidän syötyään tarjoilija haki lautaset pois, mutta ohranat istuivat odottavan näköisinä pöydässään. No heille vietiin tsaijut vai olisiko ollut kahvit, en enää muista. Mutta sen muistan kun kavereiden muoto synkkeni. He poistuivat muoto mustana koppiinsa, kiittelemättä. Muutaman päivän kuluttua minulle selvitettiin tilanne. Ei kuulemma ole niin köyhää venäläistä, ettei perheessä tarjota keiton lisäksi joku "oikea ruoka", jälkiruoan lisäksi. Meikäläiset metsuritkin pärjäävät kunnon lihasopalla, mutta ei venäläinen konttorityön tekijä. Tässä eräs selkeä kulttuuriero. Toinen oli jouluna. Tein mielestäni viimeisen päälle hyvää lanttulaatikkoa, muiden jouluisten ruokien myötä. Yksikään venäläinen ei edes koskenut lanttulaatikkoon. Heidän mielestään se kun on köyhien ruokaa, taidatkos sen selkeämmin sanoa.

        joo tuo keitto ensin ja kuiva ruoka sitten taitaa olla aateliston aikoinaan levittämä ranskalaistapa, mutta hy vin on oppi mennyt perille ja neuvostoajan lopulla ei tainnut enää sellaista venäläiskolkkaa ollakaan missä sitä ei nolisi sovellettu. Ainakin kaikki "hienot ja kaupunkilaiset" ihmiset niin tekevät.


    • lexander

      Olen ymmärtänyt asian niin, että tarjoat kotonasi venäläisen illan. Minun äitini oli venäläinen ja niinpä lapsesta saakka olen tottunut venäläisten emigranttien kanssa seurusteluun. Suosittelen seuraavaa projektia

      alkupaloja
      1. valmista perunasalaattia kaupan kylmätiskiltä, johon sekoitetaan talouspaperissa kuivattuja katkarapuja.
      2. Uunissa paistettu lampaan- tai naudanliha kylmänä ohuiksi siivuiksi siivutettuna.
      3. silliä sipulihakkeluksen kanssa (voi lurauttaa hieman oliiviöljyä päälle)
      4. Kirjolohen mätiä
      5. Nyljettyjä silakkafileitä graavisuolattuna ja päälle kermaviili-valkospulimarinadi
      6. jokin vihannes- herkkudienikeitto (jos teet valmiista pussikeitosta, älä sano, että on pussista venäläisille vieraille)

      pääruoka
      7. Pääruoaksi paistettua lohta tai siikaa uunilohkoperunien kanssa. Kastikkeeksi voimaskas bechamel-kastike valkopippuroituna.
      8. Jälkiruoaksi sekahedelmiä säilykkeestä ja päälle kermavaahtoa.

      • lexander

        venäläisillä ei ole vapaassa seurustelussa mitään erityistä protokollan tai etiketin mukaista plaseerausjärjestystä, varsinkin jos seurue on pieni. vodkaa otetaan pieninä snapseina vain alkupalojen kanssa; pääruoan kanssa juodaan viinejä ja olutta tai varsinkin naisille: shampanjaa. Ensimmäisen ryypyn kohottaa aina isäntä ja siihen vastaa päävieras. AIna kun otetaan ryyppy, sitä ei pidä kulauttaa ilman maljapuhetta ja maljapuheet nimenomaan lisäävät hyvänolon tunnetta, kun vuoronperään jokaista läsnäolijaa kehutaan.

        Käy ostamassa kirjatorilta kirja "Mannerheimin pöydässä" jota nyt on siellä alennusmyynnissä. Siinä kerrotaan "suurimman suomalaisen " Marskin ruokailutottumuksista hänen tsaarin hovissaan ja siinä on myös useita venäläisen keittiön reseptejä.

        Olen asunut diplomaattina Venäjällä ja aina kun olen saanut kutsun venäläiseen kotiin, on tarjoilu ollut ruhtinaallista ja venäläinen perhe menee kuukaudeksi kaurapuurolle, jotta sitten pöytä on ylnepalttisesti notkuva, kun vieraat tulevat. Köyhä pöytä, vaikkapa vain sisäfilee perunain kanssa on loukkaus vieraita kohtaan, jos mukana on venäläisiä.

        Smetanaa pitää olla aina keiton kanssa tarjolla.


      • lexander
        lexander kirjoitti:

        venäläisillä ei ole vapaassa seurustelussa mitään erityistä protokollan tai etiketin mukaista plaseerausjärjestystä, varsinkin jos seurue on pieni. vodkaa otetaan pieninä snapseina vain alkupalojen kanssa; pääruoan kanssa juodaan viinejä ja olutta tai varsinkin naisille: shampanjaa. Ensimmäisen ryypyn kohottaa aina isäntä ja siihen vastaa päävieras. AIna kun otetaan ryyppy, sitä ei pidä kulauttaa ilman maljapuhetta ja maljapuheet nimenomaan lisäävät hyvänolon tunnetta, kun vuoronperään jokaista läsnäolijaa kehutaan.

        Käy ostamassa kirjatorilta kirja "Mannerheimin pöydässä" jota nyt on siellä alennusmyynnissä. Siinä kerrotaan "suurimman suomalaisen " Marskin ruokailutottumuksista hänen tsaarin hovissaan ja siinä on myös useita venäläisen keittiön reseptejä.

        Olen asunut diplomaattina Venäjällä ja aina kun olen saanut kutsun venäläiseen kotiin, on tarjoilu ollut ruhtinaallista ja venäläinen perhe menee kuukaudeksi kaurapuurolle, jotta sitten pöytä on ylnepalttisesti notkuva, kun vieraat tulevat. Köyhä pöytä, vaikkapa vain sisäfilee perunain kanssa on loukkaus vieraita kohtaan, jos mukana on venäläisiä.

        Smetanaa pitää olla aina keiton kanssa tarjolla.

        jos haluat puhua kanssani puhelimitse, niin lähetä puhelinnumerosi sähköpostilla:

        [email protected]

        ,niin soitan sinulle ja keskustellaan lisää. Kerro lisäksi, että keskutelet venäläisestä keittiöstä, jotta muistaisin tämän viestin.


      • Vanha kokki

        Mainiosta ehdotuksestasi puuttui zakuska pöydässä erittäin suosittu kieli. Hyytelöity, piparjuuren kera tarjottuna. Emigrantit lienevät tehneet blinit tattarijauhoista vanhaan tapaan. Hämmästyin kun sikäläinen kokki teki blinit aivan kuin meidän räiskäleet, siis ohuina ja pelkästään vehnäjauhoista. Olisiko sosialismin aika hävittänyt joitain perinteitä.


      • funtsaaja
        lexander kirjoitti:

        jos haluat puhua kanssani puhelimitse, niin lähetä puhelinnumerosi sähköpostilla:

        [email protected]

        ,niin soitan sinulle ja keskustellaan lisää. Kerro lisäksi, että keskutelet venäläisestä keittiöstä, jotta muistaisin tämän viestin.

        Kaveri on asianajaja, taksa saattaa olla lompakollesi liikaa, sillä näiltä pojilta lasku tulee perästä aivan takuulla.


      • kiitti vaan

        ..noi niiden ruokailutavat oli kysymys. Kaukana etiketeistä, sikatouhua ja kaikki eväät vedetään sikisokin ja helvetisti viinaa. Ja yhtään ei jätetä lautaselle tai lasiin, jos itse ei jaksa niin kaveri vetäsee. Huvittavaa seurata kun seurueet tulee turkeissaan ja Bossin puvuissaan ja eväät kun edessä, alkaa meininki jolle ei vertaa löydy heti..heh.


      • vai karvahattu

        ..jos mulle tulis italialaisia vieraita esimerkiksi, en TODELLAKAAN alkais tarjoomaan italialaisia eväitä, haluutsä suomisafkaa jos meet ulkomaille kylille...


      • lexander
        vai karvahattu kirjoitti:

        ..jos mulle tulis italialaisia vieraita esimerkiksi, en TODELLAKAAN alkais tarjoomaan italialaisia eväitä, haluutsä suomisafkaa jos meet ulkomaille kylille...

        olin ymmärtänyt keskustelun aiheen niin, että kyseessä on venäläinen tarjoilu, tapahtuipa se sitten italialaisille tai lappalaisille. Kaikki muutkin mainitsevat vain kuinka venäläiset porsastelevat ravintelissa ja miten venäläiset syövät. Jos tarvitaan voinen myös sanoa, että tarjotkaa läskisoosia ja perunia, niin eiköhän se sullekin kelpaa. Voit sitä syädä karvahattusi päässä.


      • lexander
        vai karvahattu kirjoitti:

        ..jos mulle tulis italialaisia vieraita esimerkiksi, en TODELLAKAAN alkais tarjoomaan italialaisia eväitä, haluutsä suomisafkaa jos meet ulkomaille kylille...

        tuskinpa heille kannattaa tarjota mätiä muniakaan, varsinkaan karvahattu päässä.


      • lexander
        kiitti vaan kirjoitti:

        ..noi niiden ruokailutavat oli kysymys. Kaukana etiketeistä, sikatouhua ja kaikki eväät vedetään sikisokin ja helvetisti viinaa. Ja yhtään ei jätetä lautaselle tai lasiin, jos itse ei jaksa niin kaveri vetäsee. Huvittavaa seurata kun seurueet tulee turkeissaan ja Bossin puvuissaan ja eväät kun edessä, alkaa meininki jolle ei vertaa löydy heti..heh.

        turha tässä on mennä ryssittelemään ruokailutotumusten myötä, kyllä suomalaisen ovat Itärajan takana enemmän sikailleet kuin venkut täällä. Toimin aikoinani virkaurallani diplomaattina Venäjällä ja paljon työtä jouduttiin näkemään suomalaisten vodkaturistien sikailun myötä.


      • ..............................
        lexander kirjoitti:

        turha tässä on mennä ryssittelemään ruokailutotumusten myötä, kyllä suomalaisen ovat Itärajan takana enemmän sikailleet kuin venkut täällä. Toimin aikoinani virkaurallani diplomaattina Venäjällä ja paljon työtä jouduttiin näkemään suomalaisten vodkaturistien sikailun myötä.

        ...sinä olet ainoa joka ryssittelee, ja virkaihmisenä muistanet varmaan ettei venäjältä ole kauaa saanut venäläiset matkustella tapojaan esittelemään muualle maailmalle mutta kun hiukan hellitti, niin ruokatapojen mukana seurasi ilotytöt ja mafiat... Hiukan ikävämpää kuin vodkaturistit..


      • lexander
        funtsaaja kirjoitti:

        Kaveri on asianajaja, taksa saattaa olla lompakollesi liikaa, sillä näiltä pojilta lasku tulee perästä aivan takuulla.

        en tietenkään laskuta mistään harrastuksiini kuuluvasta kulinarismista, mutta jos asia johtaa oikeudenkäyntiiin, niin sitten keskustellaan siitä, pannaanko taksamittari käyntiin.


      • lexander
        .............................. kirjoitti:

        ...sinä olet ainoa joka ryssittelee, ja virkaihmisenä muistanet varmaan ettei venäjältä ole kauaa saanut venäläiset matkustella tapojaan esittelemään muualle maailmalle mutta kun hiukan hellitti, niin ruokatapojen mukana seurasi ilotytöt ja mafiat... Hiukan ikävämpää kuin vodkaturistit..

        ei tässä olla pistämässä talvisotaa uusiksi ja kysymässä kumpiko meistä komiampi lie, sie vai mie, mie vai sie. Kyllä venäläisilläkin on käytöstapoja aivan kuin ei jokainen suomalainen ole sikaileva vodkaturisti


      • katjusha
        lexander kirjoitti:

        venäläisillä ei ole vapaassa seurustelussa mitään erityistä protokollan tai etiketin mukaista plaseerausjärjestystä, varsinkin jos seurue on pieni. vodkaa otetaan pieninä snapseina vain alkupalojen kanssa; pääruoan kanssa juodaan viinejä ja olutta tai varsinkin naisille: shampanjaa. Ensimmäisen ryypyn kohottaa aina isäntä ja siihen vastaa päävieras. AIna kun otetaan ryyppy, sitä ei pidä kulauttaa ilman maljapuhetta ja maljapuheet nimenomaan lisäävät hyvänolon tunnetta, kun vuoronperään jokaista läsnäolijaa kehutaan.

        Käy ostamassa kirjatorilta kirja "Mannerheimin pöydässä" jota nyt on siellä alennusmyynnissä. Siinä kerrotaan "suurimman suomalaisen " Marskin ruokailutottumuksista hänen tsaarin hovissaan ja siinä on myös useita venäläisen keittiön reseptejä.

        Olen asunut diplomaattina Venäjällä ja aina kun olen saanut kutsun venäläiseen kotiin, on tarjoilu ollut ruhtinaallista ja venäläinen perhe menee kuukaudeksi kaurapuurolle, jotta sitten pöytä on ylnepalttisesti notkuva, kun vieraat tulevat. Köyhä pöytä, vaikkapa vain sisäfilee perunain kanssa on loukkaus vieraita kohtaan, jos mukana on venäläisiä.

        Smetanaa pitää olla aina keiton kanssa tarjolla.

        Ei kaikkien keittojen kanssa kuitenkaan tarvi smetanaa olla, esim pahljobka peruna-sipulikeitto, erilaiset seljankat tai uhaat kalakeitot, ei tarvi olla smetanaa.


      • kuldurelli ilta
        lexander kirjoitti:

        olin ymmärtänyt keskustelun aiheen niin, että kyseessä on venäläinen tarjoilu, tapahtuipa se sitten italialaisille tai lappalaisille. Kaikki muutkin mainitsevat vain kuinka venäläiset porsastelevat ravintelissa ja miten venäläiset syövät. Jos tarvitaan voinen myös sanoa, että tarjotkaa läskisoosia ja perunia, niin eiköhän se sullekin kelpaa. Voit sitä syädä karvahattusi päässä.

        http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/hyva-tavaton-ruoka-ja-tapakulttuuri/ruokakulttuurit-naapurimaissamme/venaja


      • saa Hesa ja Turku

        Venäläisiä säilykkeitä:
        Euroeast - venäläisiä säilykkeitä http://www.euro-east.fi/index.php?cPath=1 katso tuotteittain !
        Turuust http://www.euro-east.fi/shop_content.php?coID=6
        Saiturinpörssin kaikki myymälät esim Kontula
        K-Market Arabia
        Kontumarket
        Citymarketit : Itäkeskus, Kauppakartanonkatu 3 ,Sello , Iso-omena
        Th-Market , Osmankäämintie 3 http://www.th-market.fi/ nk vahinkovakuutus marketti
        Turuus ”Venäläinen herkkukellari”
        Eerikinkatu 9B
        20100 TURKU
        Euro-East Oy
        Kalinka - myös hyvä löytöpaikka , Kauppakeskus Itäkeskus 1507 Hsto 231 GSM 050-570 8527 , Eurokankaan vieressä II krs Stockaa vastapäätä

        Tulin just Kampin City-Marketista ja siellä myös valmiruokaa lasipurkeissa
        Eesti Herkut

        Eestin Herkut
        1. Kolmas linja 28, puhelin 09 710027, vinosti vastapäätä Castreninkatu on ravcintola Toveri
        2. Solvikinkatu 10, Vuosaari, bussi 90 päättäri
        3. Peltolantie 2, Tikkurila
        4. Viron elintarvikkeiden myymälä / Eesti Toidukauplus
        Paciuksenkaari 14
        00270 Helsinki
        puhelin / telefon 09-23165567
        Auki kaikkina päivinä paitsi maanantaina (jolloin haetaan täydennys Tallinnasta)
        Jüri ja Mari Market
        Kauppakartanonkatu 22 B, Itäkeskus http://kartta.hel.fi/opas/main/?lang=fi metrolta 600 m itään
        oma viroplogi http://cairbre.blogspot.com/2006/08/eestin-herkut-ja-jri-ja-marieesti-pood.html

        Turuust :
        KATRI
        Brahenkatu 14 B (sisäpihalla)
        puh. 02-2505155


    • esim. aasia

      thaimaa,kiina ja japani antaa enemmän aihetta kuin noiden naapureiden porskutus.Välimeren maissa on myös ihania tapoja ja kuvioita.

    • mokba

      litra halpaa hajuvettä kainaloihin
      kova ääni
      huonot tavat
      3 litraa votkaa alkupalaksi
      tuupitaan toisia
      sankollinen hapankaalia
      örvelletään pöydän alla

      • kuka päivittäis

      • ven kaupat
        kuka päivittäis kirjoitti:

        http://www.hs.fi/keskustelu/Mist%E4 voi ostaa ven%E4l%E4ist%E4 ruokaa%3F/thread.jspa?threadID=134255&tstart=60

        Kalinka Itäkeskus http://www.itakeskuskauppakeskus.fi/?name=liike&id=547&group=uudet&lang=fi
        http://locatinghelsinki.wordpress.com/2007/07/27/kalinka/
        suklaatia http://www.finlandforum.org/viewtopic.php?f=3&t=40655
        Kampin K-marketissa joksus suolaheinää.

        Kun kääntyy Mellunmäen metroaseman ovelta vasemmalle ja kävelee sata metriä eteenpäin, löytää venäläisen ruokakaupan. Sai sitä etsiäkin.


    • tyytymätön

      Todella härskiä asiakaspalvelua. Myyvät pilannutta ruokaa, muuttavat parasta ennen merkintöjä. Torakoita olen nähnyt ainakin Tikkurilan kaupassa. Ei todellakaan tee mieli ostaa sieltä mitään.

    • ihanat suomalaiset

      "juttua" ja "- ja hiukan erillainen-"
      Toivottavasti en päädy ikinä syömään ravintolaan jossa te olette asiakaspalvelijoita !
      Huhhuh, olen ollut töissä keittiössä ja kassalla, ja kyllä siinä työssä asiakas on oikeassa, vaikka kuinka vituttava naama sillä olis.
      Tai no, kai sen ymmärtää kun nykyaikana SUOMESSA vaan minäminäminä, toisenlaisia ihmisiä ei siedetä.
      Seuraavaa ulkomaan matkaa odotellessa :)

    • russian gourmet
      • ven ruokakappa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe