Mulla on resepti voisarviin jossa hiiva sekoitetaan kylmään maitoon. olen aina käyttänyt tavallista hiivaa. nyt ajattelin että voiko kuivahiivaa käyttää kylmään nesteeseen?
Löysin kyllä muitakin voisarviohjeita joissa käytetään lämmintä nestettä, eli voisarviohjeita on monta.
Voisarvet ja
2
2149
Vastaukset
- rotissööri
hiiva on elävä tuote ja toimii parhaiten ruumiinlämpöisenä (36 astetta). Matalammassa lämmössä ei juuri herää ja yli 40 astetta tuhoutuu.
- alaaopiskeleva
Itse käytän monesti kuivahiivaa kohotusaineena monissa voitaikina ja wienerohjeissa, siinä samassa myös croissant ohjeissakin. Hiivan ja kylmän veden etu on se ettei tarvitse pitää mitään kiirettä leipomisessa, niin etteivät croissantit pilaannu liiallisella nostatuksella, mikä yleensä tapahtuu kun hiiva sekoitetaan lämpimään veteen. Näin croissanteista tulee pullamaisempia. Kuivahiivaa voi käyttää ihan samoin tavoin kuin tuorehiivaakin. Nostatus vain kestää tällöin kauemmin. Kun sekoitat kuivahiivan kylmään veteen/maitoon hiiva ei ala toimimaan, ennen kuin taikina lämpenee vaivauksen tai ilman takia. Onko sinulla jokin tietty syy siihen että käytät kylmää nestettä croissantteja tekiessäsi?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723063
- 552725
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322335- 792188
- 951996
- 571929
- 121576
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171537Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301380Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301351