miksi opettajat ovat kimpussani??

jokuoppilasvaan

niin.. miksi opettajat ovat kimpussani jos en syö kouluruokaa?? en ymmärrä. se ei kuulu heille syönkö vai en. koska en ole ekaluokasta lähtien syönyt koulussa mitään ja siitä on tapa jäänyt. ja jos menen koulussa syömään, siitä tulee todella paha olo! ehkä elimistöni on jo niin tottunut olemaan päivän syömättä.. mutta miksi joudun tämän takia käymään psykiatrilla? ei tässä ole mitään sen kummempaa.. se tuntuu minusta enemmänkin ahdistavalta kuin avulta, kun opettajat tulevat juttelemaan tuosta.. miten saan heidät lopettamaan?

10

2079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ......................

      opettajien työnkuvaan valvoa, että oppilaat syövät monipuolisesti kouluruokaa. kouluruokailu on kasvatustilanne. koulun tehtävä on sekä kasvattaa että kouluttaa oppilaita. jos opettaja ei siis tule mukaan ruokailuun ja päällisin puolin katso, että jokainen ottaa salaattia ja syö enemmän kuin murusen jauhelihaa, niin hän periaatteessa ei tee työtään kunnolla. kouluruoka on myös terveellistä, samoin olisi siis tärkeää syödä aamupala, lounas jne jotta jaksaa ahkerasti opiskella. opiskelu vaatii energiaa. tottumus on tietysti yksi seikka, mutta miksi et nyt totuttelisi pikkuhiljaa syömään koulussa? jos muutoin tuntuu vaikealta, ajattele asiaa vaikka niin, että säästät rahaa kun syöt "ilmaisen" kouluaterian etkä joudu käymään heti koulun jälkeen esim. kioskilla hakemassa eväitä. ruokailemattomuuteen koulussa liittyvät usein muut seikat ja kenties siksi sinut on laitettu keskustelemaan asiasta psykiatrin kanssa. mikään yksittäinen syy siihen ei välttämättä ole, usein nämä asiat "kasaantuvat" pienistä osasista ja muodostavat kokonaisuuden.

      • .......

        Opiskelu ei kuluta energiaa (eli toisin sanoen kaloreita) juuri yhtään enemmän kuin levossakaan. Henkinen ponnistelu ei kaloreita polta, ainoastaan fyysinen.


      • .................
        ....... kirjoitti:

        Opiskelu ei kuluta energiaa (eli toisin sanoen kaloreita) juuri yhtään enemmän kuin levossakaan. Henkinen ponnistelu ei kaloreita polta, ainoastaan fyysinen.

        ei tietenkään. mutta energiaa tarvitaan jo ylipäätään siihen, että jaksetaan ylipäätään istua vaikka alakoulussa se noin 5-6h pitkä koulupäivä välitunneilla energiaa kuluu tietysti enemmän, unohtamatta tietysti koulumatkoja jotka saattavat pidentää päivää vielä jopa tunnilla. mikäli et ole syönyt kenties aamupalaa aamulla (yllättävän moni ala- sekä yläkoulun oppilaista jättää aamiaisen väliin!) ja opiskelet klo 8-14 kuljet vaikka kävellen kotiin vielä 30min niin pääset syömään ensimmäistä kertaa päivässä vasta 14.30 aikoihin. tämä on mielestäni jo liian myöhään - tämä on aika, jolloin "terveelliseen ruokavalioon" tottunut syö jo päivän kolmannen ruokansa (aamupala, lounas, välipala).


      • ,-,.-
        ....... kirjoitti:

        Opiskelu ei kuluta energiaa (eli toisin sanoen kaloreita) juuri yhtään enemmän kuin levossakaan. Henkinen ponnistelu ei kaloreita polta, ainoastaan fyysinen.

        "Opiskelu ei kuluta energiaa (eli toisin sanoen kaloreita) juuri yhtään enemmän kuin levossakaan. Henkinen ponnistelu ei kaloreita polta, ainoastaan fyysinen."

        Älä levitä väärää tietoa. Lukeminen ja muu henkinen ponnistelu nimenomaan kuluttaa sitä energiaa. Uusimpien tutkimusten mukaan vielä yllättävän paljon. Lue kyseenomaisesta asiasta tutkimuksia vaikka Tieteen kuvalehdestä.

        Helvetin tyhmää olla syömättä koulussa. Ja vielä muka ensimmäiseltä luokalta saakka? Oletko nyt ihan varma vai oletko trolleja levittämässä täällä?


    • Tässä vinkkiä...

      Jos olet tottunut olemaan syömättä päivällä mitään, niin varmasti pystyt tottumaan syömäänkin. Yleensä syöminen kannattaa päivällä, koska saat siitä huomattavasti energiaa. Vaikka itse olet syömättömyyteen tottunutkin, niin voi olla että oppimistuloksesi ja fyysinen kehityksesi kärsivät jos et syö säännöllisesti (vaikka et sitä itse huomaisikaan).

      Opettajat, psykiatrit ja muut ajattelevat vain parastasi. Helpoiten pääset heistä eroon, jos teet heidän kanssaan "diilin": sanot, että voit alkaa pikkuhiljaa syödä jotain jos kaikki jättävät sinut rauhaan tämän asian osalta. Sitten alat syömään vaikka erittäin vähän sitä kouluruokaa kerrallaan, otat vaikka kotoa voileivän tai jogurtin vielä mukaan jos on pahaa ruokaa. He varmasti lopettavat ahdistelemisensa, jos näkevät että syöt edes jotain, ja jos he pelkäävät että sinulle jutteleminen vain pahentaa tilannetta. Tämä olisi kaikille osapuolille paras ratkaisu, ja tuskin sinullekkaan mikään mahdoton ajatus?

    • .........................

      pässi, se on kaikille suunnattu ruoka, syö.

    • JepJep...

      Ja mähän en syö sitä josta en pidä! Olen elänyt ihan hyvin, vaikka en syö juuri kouluruokaa! Arvosanani pyörivät ysin tienoilla ja ilman kouluruokaa! Ja niihin menee muuten maku, jos löytää safkastaan mustia perunoita ja hiuksia!!!

      • ..................

        voit toki aina tehdä ilmoituksen siitä. asiantunteva keittiöhenkilökunta ottaa ilmoituksesti asiaankuuluvalla tavalla ja tarkastaa, millaisia parannuksia mahdollisesti voidaan tehdä.


    • .......

      En minäkään syönyt kuin alaluokilla. Yläasteella kävin muutamia kertoja syömässä. Eikä mitään ongelmia ollut, koulu meni hyvin, fyysinen ja henkinen kehitys menivät omalla painollaan ilman mitään koulun roskaruokaakin :)

    • eifjogosg

      Lähetä ne opettajat perseesee ja sano ettei tunge nenäänsä muiden asioihin.
      Ihan sama se mitä ne sanoo ja ajattelee, tee niin niinku ite haluut ja mietit ja älä välitä niistä opettajista.
      Niille tulee vaa huono itsetunto ku ite mässytää siin paskaa kouluruokaa ja sit ne ei tykkää siit et ne syö ja joku toinen ei syö vaa senki pitää syödä jos opettajatkin syö. Tiietsä, se on vaa semmonen monimutkanen jutu. Älä välitä vaa niist. Ota kouluu mielummi omii eväit.
      Mut älä sit myöskää näe nälkää ja syö terveellisesti. Näytä niille opettajille, et vaikka sä et söiskää kouluruokaa (mut jos sä kuitenki syöt aamupalan ja koton ja sillee), et sä pärjäät ilman sitä kouluruokaa, osaat silti hymyillä, olla kaunis ja nauraa. Kai ymmärsit mitä meinaan. Heh.
      pärjäile ja näytä niille opettajille mielummi keskari ku ruopeisit huolestuu tost jutust ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe