Ennen vanhaan sanottiin, että soppa vain paranee joka lämmittämisen jälkeen, mutta minä en uskalla lämmittää jääkaapissa seisonutta soppaa kuin kerran?
Te, jotka tiedätte bakteereista, kertokaa minkälainen bakteerikanta lihasopassa on parin lämmittämiskerran jälkeen.
Saako soppaa lämmittää monta kertaa?
11
11205
Vastaukset
- Thermonuclear
Lämmitä huoletta muutama kerta (2-3), kunhan välillä pidät tarpeeksi kylmässä.
- Chef-Rotisseurs
ja kyllä mikrobit tykkäävät...
ei kannata ihmetellä jos joskus pakki huutaa hoosiannaa... - Käsi sydämelle
Chef-Rotisseurs kirjoitti:
ja kyllä mikrobit tykkäävät...
ei kannata ihmetellä jos joskus pakki huutaa hoosiannaa...Tämä "Chef-Rotisseurs" (jonka nimimerkki kaiken muun lisäksi on kielellisesti täysin pielessä) on osoittautunut harvinaisen hölmöksi otukseksi; ei vain tässä nyt vaan lähes kaikissa muissakin hänen kirjoituksissaan.
- xXxXx
Kun teen keittoa ison kattilallisen, lämmitän sitä aina pienemmässä kattilassa sen verran kuin tarvitaan niin ei tarvitse aina lämmittää koko keittoa. En itsekään usko sen olevan hyväksi, jos monesti lämmittää, jäähdyttää, lämmittää, jäähdyttää...
- Vanha kokki
Koska näyttää vallitsevan kysyjän mielessä epätietoisuus, saanen hieman taas neuvoa. Lihakeitto on eräs niistä, jotka ei suinkaan parane lämmitettäessä. Toki sen voi tehdä, estettä ei ole. Mutta, miksi ihmeessä lämmittää koko kattilallinen, lämmitä vain sen verran kuin syöjät tarvitsevat. Kai sinulla on toinen kattila tarkoitukseen. Muuten keiton voi mainiosti lämmittää, mutta kuten varmaan olet huomannut, perunat eivät pidä siitä, vaan niiden rakenne muuttuu. Sama koskee kyseisen keiton pakastamista. Keittoja jotka suorastan vaativat uudelleen lämmityksen on mm.hernekeitto, kaalikeitto ja bortshkeitto, muutamia mainitakseni. Säilytä keitot aina kylmässä ja kansi päällä. Kyllä hapantuneen keiton tuntee mausta ja viimeistään silloin kun se kuplii, tyhminkin kokkaaja viskaa sopan hemmettiin.
- ????
Vanha kokki kirjoitti:
Koska näyttää vallitsevan kysyjän mielessä epätietoisuus, saanen hieman taas neuvoa. Lihakeitto on eräs niistä, jotka ei suinkaan parane lämmitettäessä. Toki sen voi tehdä, estettä ei ole. Mutta, miksi ihmeessä lämmittää koko kattilallinen, lämmitä vain sen verran kuin syöjät tarvitsevat. Kai sinulla on toinen kattila tarkoitukseen. Muuten keiton voi mainiosti lämmittää, mutta kuten varmaan olet huomannut, perunat eivät pidä siitä, vaan niiden rakenne muuttuu. Sama koskee kyseisen keiton pakastamista. Keittoja jotka suorastan vaativat uudelleen lämmityksen on mm.hernekeitto, kaalikeitto ja bortshkeitto, muutamia mainitakseni. Säilytä keitot aina kylmässä ja kansi päällä. Kyllä hapantuneen keiton tuntee mausta ja viimeistään silloin kun se kuplii, tyhminkin kokkaaja viskaa sopan hemmettiin.
Minä itse lämmittäisin vain sen verran ja mikrossa, kun kerralla syömme, ja antaisin lopun olla jääkaapissa, mutta ukkoni pistää aina kaiken hellalle lämpiämään.
Niin tehtiin suurperheissä ennen.
- hemmetissä..
saa, Meikä kun keittää alkuviikosta sopan, oli se sitten makkara, jauheliha tai mitä hyvänsä soppaa niin sitä sitten syyvvään loppuviikko.
Halvaksi tulee, muutama euro sapuska kustanukset ja koko viikoksi evästä.
Tosin tää toimii kait vain yksin-eläjillä ja lähinnä työttömillä ja pien-eläkeläisillä. - Anonyymi
Ei koko keittoa tietenkään kannata montaa kertaa lämmittää ja jäähdyttää.
Kauhoo lautaselle sen verran mitä maistuu ja lämmittää mikrossa. Antaa sen alkuperäisen kattilan pysyä kylmänä. Jokainen lämmityskerta pastöroi keiton eli tappaa bakteerit kun lämmität vähintään 72C 15 sekunnin ajaksi. Toki jäähdyttäminen pitää tehdä nopeasti, jottei keiton lämpötila ole pitkään bakteerien optimilämpötilassa.
Ei ei ole mitään haittaa toistuvasta lämmittämisestä. Toisaalta, miksei keittoa voisi lämmittää annoksittain mikrossa? Silloin syötävä keitto olisi vain kerran lämmitetty.- Anonyymi
"Ei ei ole mitään haittaa toistuvasta lämmittämisestä."
Riippuu tietysti keitosta. Jossain juureskeitossa ei tekstuurin muuttuminen välttämättä häiritse, mutta vaikkapa minestronekeitosta tulee liisteriä.
Voisi tietenkin tehdä eräänlaisen kaksikomponenttikeiton, josta vain toinen osa lämmitetään ja jäähdytetään uudelleen, ja toinen osa taas olisi vain kerran jäähdytettyä.
- Anonyymi
Kuumenna - älä lämmitä. Sen keitto kestää lähes rajattomasti. Ylös lämmittäminen tuhoaa kaikki mömmiäiset - ihan kaikki.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naisella tisulit, kuin lehemän utarehet
Oli kyllä isot tisulit naisella, kuin lehemän utarehet, vaikka paita oli päällä, niin tisulit erottui.9410803Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli702927Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä202436- 1602117
Kemijärven festarit 2025
Onpas taas niin laimea meininki. Eikö tosiaan saada parempia artisteja? ☹️222067Johanna Tukiainen hakkasi miehen sairaalaan!
Viime päivien tiktok-keskusteluissa on tullut esiin, että Johanna Tukiainen on jatkanut väkivaltaista käytöstään. Hän h1382011- 521996
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?331898- 1031532
Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411306