Saako soppaa lämmittää monta kertaa?

????

Ennen vanhaan sanottiin, että soppa vain paranee joka lämmittämisen jälkeen, mutta minä en uskalla lämmittää jääkaapissa seisonutta soppaa kuin kerran?

Te, jotka tiedätte bakteereista, kertokaa minkälainen bakteerikanta lihasopassa on parin lämmittämiskerran jälkeen.

11

8726

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Thermonuclear

      Lämmitä huoletta muutama kerta (2-3), kunhan välillä pidät tarpeeksi kylmässä.

      • Chef-Rotisseurs

        ja kyllä mikrobit tykkäävät...
        ei kannata ihmetellä jos joskus pakki huutaa hoosiannaa...


      • Käsi sydämelle
        Chef-Rotisseurs kirjoitti:

        ja kyllä mikrobit tykkäävät...
        ei kannata ihmetellä jos joskus pakki huutaa hoosiannaa...

        Tämä "Chef-Rotisseurs" (jonka nimimerkki kaiken muun lisäksi on kielellisesti täysin pielessä) on osoittautunut harvinaisen hölmöksi otukseksi; ei vain tässä nyt vaan lähes kaikissa muissakin hänen kirjoituksissaan.


    • xXxXx

      Kun teen keittoa ison kattilallisen, lämmitän sitä aina pienemmässä kattilassa sen verran kuin tarvitaan niin ei tarvitse aina lämmittää koko keittoa. En itsekään usko sen olevan hyväksi, jos monesti lämmittää, jäähdyttää, lämmittää, jäähdyttää...

      • Vanha kokki

        Koska näyttää vallitsevan kysyjän mielessä epätietoisuus, saanen hieman taas neuvoa. Lihakeitto on eräs niistä, jotka ei suinkaan parane lämmitettäessä. Toki sen voi tehdä, estettä ei ole. Mutta, miksi ihmeessä lämmittää koko kattilallinen, lämmitä vain sen verran kuin syöjät tarvitsevat. Kai sinulla on toinen kattila tarkoitukseen. Muuten keiton voi mainiosti lämmittää, mutta kuten varmaan olet huomannut, perunat eivät pidä siitä, vaan niiden rakenne muuttuu. Sama koskee kyseisen keiton pakastamista. Keittoja jotka suorastan vaativat uudelleen lämmityksen on mm.hernekeitto, kaalikeitto ja bortshkeitto, muutamia mainitakseni. Säilytä keitot aina kylmässä ja kansi päällä. Kyllä hapantuneen keiton tuntee mausta ja viimeistään silloin kun se kuplii, tyhminkin kokkaaja viskaa sopan hemmettiin.


      • ????
        Vanha kokki kirjoitti:

        Koska näyttää vallitsevan kysyjän mielessä epätietoisuus, saanen hieman taas neuvoa. Lihakeitto on eräs niistä, jotka ei suinkaan parane lämmitettäessä. Toki sen voi tehdä, estettä ei ole. Mutta, miksi ihmeessä lämmittää koko kattilallinen, lämmitä vain sen verran kuin syöjät tarvitsevat. Kai sinulla on toinen kattila tarkoitukseen. Muuten keiton voi mainiosti lämmittää, mutta kuten varmaan olet huomannut, perunat eivät pidä siitä, vaan niiden rakenne muuttuu. Sama koskee kyseisen keiton pakastamista. Keittoja jotka suorastan vaativat uudelleen lämmityksen on mm.hernekeitto, kaalikeitto ja bortshkeitto, muutamia mainitakseni. Säilytä keitot aina kylmässä ja kansi päällä. Kyllä hapantuneen keiton tuntee mausta ja viimeistään silloin kun se kuplii, tyhminkin kokkaaja viskaa sopan hemmettiin.

        Minä itse lämmittäisin vain sen verran ja mikrossa, kun kerralla syömme, ja antaisin lopun olla jääkaapissa, mutta ukkoni pistää aina kaiken hellalle lämpiämään.

        Niin tehtiin suurperheissä ennen.


    • hemmetissä..

      saa, Meikä kun keittää alkuviikosta sopan, oli se sitten makkara, jauheliha tai mitä hyvänsä soppaa niin sitä sitten syyvvään loppuviikko.
      Halvaksi tulee, muutama euro sapuska kustanukset ja koko viikoksi evästä.
      Tosin tää toimii kait vain yksin-eläjillä ja lähinnä työttömillä ja pien-eläkeläisillä.

    • Anonyymi

      Ei koko keittoa tietenkään kannata montaa kertaa lämmittää ja jäähdyttää.

      Kauhoo lautaselle sen verran mitä maistuu ja lämmittää mikrossa. Antaa sen alkuperäisen kattilan pysyä kylmänä.

    • Jokainen lämmityskerta pastöroi keiton eli tappaa bakteerit kun lämmität vähintään 72C 15 sekunnin ajaksi. Toki jäähdyttäminen pitää tehdä nopeasti, jottei keiton lämpötila ole pitkään bakteerien optimilämpötilassa.

      Ei ei ole mitään haittaa toistuvasta lämmittämisestä. Toisaalta, miksei keittoa voisi lämmittää annoksittain mikrossa? Silloin syötävä keitto olisi vain kerran lämmitetty.

      • Anonyymi

        "Ei ei ole mitään haittaa toistuvasta lämmittämisestä."

        Riippuu tietysti keitosta. Jossain juureskeitossa ei tekstuurin muuttuminen välttämättä häiritse, mutta vaikkapa minestronekeitosta tulee liisteriä.

        Voisi tietenkin tehdä eräänlaisen kaksikomponenttikeiton, josta vain toinen osa lämmitetään ja jäähdytetään uudelleen, ja toinen osa taas olisi vain kerran jäähdytettyä.


    • Anonyymi

      Kuumenna - älä lämmitä. Sen keitto kestää lähes rajattomasti. Ylös lämmittäminen tuhoaa kaikki mömmiäiset - ihan kaikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe