Ennen vanhaan sanottiin, että soppa vain paranee joka lämmittämisen jälkeen, mutta minä en uskalla lämmittää jääkaapissa seisonutta soppaa kuin kerran?
Te, jotka tiedätte bakteereista, kertokaa minkälainen bakteerikanta lihasopassa on parin lämmittämiskerran jälkeen.
Saako soppaa lämmittää monta kertaa?
11
10062
Vastaukset
- Thermonuclear
Lämmitä huoletta muutama kerta (2-3), kunhan välillä pidät tarpeeksi kylmässä.
- Chef-Rotisseurs
ja kyllä mikrobit tykkäävät...
ei kannata ihmetellä jos joskus pakki huutaa hoosiannaa... - Käsi sydämelle
Chef-Rotisseurs kirjoitti:
ja kyllä mikrobit tykkäävät...
ei kannata ihmetellä jos joskus pakki huutaa hoosiannaa...Tämä "Chef-Rotisseurs" (jonka nimimerkki kaiken muun lisäksi on kielellisesti täysin pielessä) on osoittautunut harvinaisen hölmöksi otukseksi; ei vain tässä nyt vaan lähes kaikissa muissakin hänen kirjoituksissaan.
- xXxXx
Kun teen keittoa ison kattilallisen, lämmitän sitä aina pienemmässä kattilassa sen verran kuin tarvitaan niin ei tarvitse aina lämmittää koko keittoa. En itsekään usko sen olevan hyväksi, jos monesti lämmittää, jäähdyttää, lämmittää, jäähdyttää...
- Vanha kokki
Koska näyttää vallitsevan kysyjän mielessä epätietoisuus, saanen hieman taas neuvoa. Lihakeitto on eräs niistä, jotka ei suinkaan parane lämmitettäessä. Toki sen voi tehdä, estettä ei ole. Mutta, miksi ihmeessä lämmittää koko kattilallinen, lämmitä vain sen verran kuin syöjät tarvitsevat. Kai sinulla on toinen kattila tarkoitukseen. Muuten keiton voi mainiosti lämmittää, mutta kuten varmaan olet huomannut, perunat eivät pidä siitä, vaan niiden rakenne muuttuu. Sama koskee kyseisen keiton pakastamista. Keittoja jotka suorastan vaativat uudelleen lämmityksen on mm.hernekeitto, kaalikeitto ja bortshkeitto, muutamia mainitakseni. Säilytä keitot aina kylmässä ja kansi päällä. Kyllä hapantuneen keiton tuntee mausta ja viimeistään silloin kun se kuplii, tyhminkin kokkaaja viskaa sopan hemmettiin.
- ????
Vanha kokki kirjoitti:
Koska näyttää vallitsevan kysyjän mielessä epätietoisuus, saanen hieman taas neuvoa. Lihakeitto on eräs niistä, jotka ei suinkaan parane lämmitettäessä. Toki sen voi tehdä, estettä ei ole. Mutta, miksi ihmeessä lämmittää koko kattilallinen, lämmitä vain sen verran kuin syöjät tarvitsevat. Kai sinulla on toinen kattila tarkoitukseen. Muuten keiton voi mainiosti lämmittää, mutta kuten varmaan olet huomannut, perunat eivät pidä siitä, vaan niiden rakenne muuttuu. Sama koskee kyseisen keiton pakastamista. Keittoja jotka suorastan vaativat uudelleen lämmityksen on mm.hernekeitto, kaalikeitto ja bortshkeitto, muutamia mainitakseni. Säilytä keitot aina kylmässä ja kansi päällä. Kyllä hapantuneen keiton tuntee mausta ja viimeistään silloin kun se kuplii, tyhminkin kokkaaja viskaa sopan hemmettiin.
Minä itse lämmittäisin vain sen verran ja mikrossa, kun kerralla syömme, ja antaisin lopun olla jääkaapissa, mutta ukkoni pistää aina kaiken hellalle lämpiämään.
Niin tehtiin suurperheissä ennen.
- hemmetissä..
saa, Meikä kun keittää alkuviikosta sopan, oli se sitten makkara, jauheliha tai mitä hyvänsä soppaa niin sitä sitten syyvvään loppuviikko.
Halvaksi tulee, muutama euro sapuska kustanukset ja koko viikoksi evästä.
Tosin tää toimii kait vain yksin-eläjillä ja lähinnä työttömillä ja pien-eläkeläisillä. - Anonyymi
Ei koko keittoa tietenkään kannata montaa kertaa lämmittää ja jäähdyttää.
Kauhoo lautaselle sen verran mitä maistuu ja lämmittää mikrossa. Antaa sen alkuperäisen kattilan pysyä kylmänä. Jokainen lämmityskerta pastöroi keiton eli tappaa bakteerit kun lämmität vähintään 72C 15 sekunnin ajaksi. Toki jäähdyttäminen pitää tehdä nopeasti, jottei keiton lämpötila ole pitkään bakteerien optimilämpötilassa.
Ei ei ole mitään haittaa toistuvasta lämmittämisestä. Toisaalta, miksei keittoa voisi lämmittää annoksittain mikrossa? Silloin syötävä keitto olisi vain kerran lämmitetty.- Anonyymi
"Ei ei ole mitään haittaa toistuvasta lämmittämisestä."
Riippuu tietysti keitosta. Jossain juureskeitossa ei tekstuurin muuttuminen välttämättä häiritse, mutta vaikkapa minestronekeitosta tulee liisteriä.
Voisi tietenkin tehdä eräänlaisen kaksikomponenttikeiton, josta vain toinen osa lämmitetään ja jäähdytetään uudelleen, ja toinen osa taas olisi vain kerran jäähdytettyä.
- Anonyymi
Kuumenna - älä lämmitä. Sen keitto kestää lähes rajattomasti. Ylös lämmittäminen tuhoaa kaikki mömmiäiset - ihan kaikki.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123650MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar711928Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5421588Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811214Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja651035Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33978Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214888Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60853- 171844
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3778