Ninna1 kiitos, friik löytyi

Mango Puotinharju

lopultakin pääsin sinne. Kastelhomnatie 2 puh 7274172 auki 9-19 ja pyhänä 16 -16. Friida kirppari, Philips huolto, vieressä. 2 ystävällistä miestä kaivoi kaikkea hyllystä.
Vihreä vehnä=farikah syyrialainen Foranin firma, joka pakataan Ruotsissa. Molemmat miehet muistuttiva liota ja huuhdo kunnolla. Kassakuitissa nimike bulgur ja hinta 2.90. Kirsikka nektaria = SourSherry nectar Sunich, litran tetrabrik ja teksi ähläm-venaja hinta 2 e,taatelimelassia olikin sitten 4 lajia. Otin Bastrta Date molasse , pienin tuot Alfa interfood Lebanon hinta 2.20. Tahina seesampastaa Libabonilaista hinta 2.50 ja lopuksi Moghrabie krydda tuot Abido Libabon hinta 1.70. Olipa antoisa matka. Sinne uudelleen ajankanssa.

12

904

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utelias

      Ovatko hinnat kilohintoja?

      • oli kilo

        ja kirsikkajuoma litra. muut siis lasipurkkeja ja sellupakkauksia. Se oli vain kaupan lasku selkokielellä.


    • zaatar

      Omien tietojani perusteella vihreää vehnää ei tarvitse liottaa vaan huuhdella hyvin ja valuttaa.
      Onko kyseessä rikottu vai kokonainen vehnä?
      Entä näkyykö pakkauspäivämäärä? Nimittäin edellisvuotista (2005)frikaa ei kannata ostaa.
      On kuitenkin mukava kuulla, että sitä Suomesta saa, koska usein sitä kysytään.
      Mahtaakohan kaupasta löytyä kuivattuja mulukhijan (tai moluchiya) lehtiä, jota tarvitaan samannimisen egyptiläisen keiton valmistukseen?

      • takoittivat tiukkaa

        farikah pesua.Koska joukossa hiekkaa jne. En liottanut kuin sen aika kun pilkoin vihannekset.
        kakkauspäivä 9/06 ja parasta 9/08 ruotsalaisella täsmällisyydellä. Pussin paino 700 gr Keitosta tuli tosi maittavaa, tosin maustoin sen greolialaisella mausteella, kun hawaig mauste ei ole tiedossa. Maustamalla saa mukaelmia http://snoobar.vuodatus.net/blog/284723
        Kiva olisi tietää muutakin egyptiläisestä ruoasta. Nämä sivut kovin eksoottisia http://www-sul.stanford.edu/africa/africanrecipes.html
        Sinnehän voi aina soittaa ja kysyä tuotteita: Mango Kastelhomnatie 2 puh 7274172 auki 9-19 ja pyhänä 16 -16. Mitä muuten nuo sinun lehtesi ovat ?


      • zaatar
        takoittivat tiukkaa kirjoitti:

        farikah pesua.Koska joukossa hiekkaa jne. En liottanut kuin sen aika kun pilkoin vihannekset.
        kakkauspäivä 9/06 ja parasta 9/08 ruotsalaisella täsmällisyydellä. Pussin paino 700 gr Keitosta tuli tosi maittavaa, tosin maustoin sen greolialaisella mausteella, kun hawaig mauste ei ole tiedossa. Maustamalla saa mukaelmia http://snoobar.vuodatus.net/blog/284723
        Kiva olisi tietää muutakin egyptiläisestä ruoasta. Nämä sivut kovin eksoottisia http://www-sul.stanford.edu/africa/africanrecipes.html
        Sinnehän voi aina soittaa ja kysyä tuotteita: Mango Kastelhomnatie 2 puh 7274172 auki 9-19 ja pyhänä 16 -16. Mitä muuten nuo sinun lehtesi ovat ?

        niin mainittakoon, että snoobarin sivuja kirjoitan minä, vaikka mielelläni piileskelenkin nimimerkin tai toisen takana. Sieltä se löytyy myös mulukhiya-keiton ohje, vaikka meilläpäin sitä kutsutaan maluchijaksi.
        Kirjoitan muistiin tuon kaupan nimen ja numeron, sillä usein kysytään juuri mistä näitä tuotteita saa Suomesta eikä minulla yleensä ole aavistustakaan.
        Egyptiläinen arkiruoka ei ole kovinkaan eksoottista ja perustuu paljolti hyvin yksinkertaisiin ja halpoihin raaka-aineisiin kuten papuihin ja linsseihin.
        Maukasta jatkoa sulle.


      • laitas www sivut
        zaatar kirjoitti:

        niin mainittakoon, että snoobarin sivuja kirjoitan minä, vaikka mielelläni piileskelenkin nimimerkin tai toisen takana. Sieltä se löytyy myös mulukhiya-keiton ohje, vaikka meilläpäin sitä kutsutaan maluchijaksi.
        Kirjoitan muistiin tuon kaupan nimen ja numeron, sillä usein kysytään juuri mistä näitä tuotteita saa Suomesta eikä minulla yleensä ole aavistustakaan.
        Egyptiläinen arkiruoka ei ole kovinkaan eksoottista ja perustuu paljolti hyvin yksinkertaisiin ja halpoihin raaka-aineisiin kuten papuihin ja linsseihin.
        Maukasta jatkoa sulle.

        Olen nyt joteskin hurahtanut papu- ja "jyvä" ruokiin. Lähinnä keittoihin . Vielä jos selostaisit niiden mausteiden syvimmän olemuksen. Kierrellessäni Hämeentien etnokaupat -jäi kyllä sormi suuhun. Harva edes osasi suomea ja siksi tuo Mango kauppa oli ihana. Jos sitäja frikaa ei olisi löytynyt, olisin varmaan siirtynyt savusuolaan. Sitä kun lykkään keltaiseen hernekeittoon tavallisen possun mausteeksi.


      • siis kuin Mangoldi tai Paksoi
        laitas www sivut kirjoitti:

        Olen nyt joteskin hurahtanut papu- ja "jyvä" ruokiin. Lähinnä keittoihin . Vielä jos selostaisit niiden mausteiden syvimmän olemuksen. Kierrellessäni Hämeentien etnokaupat -jäi kyllä sormi suuhun. Harva edes osasi suomea ja siksi tuo Mango kauppa oli ihana. Jos sitäja frikaa ei olisi löytynyt, olisin varmaan siirtynyt savusuolaan. Sitä kun lykkään keltaiseen hernekeittoon tavallisen possun mausteeksi.

        Aivan mahtavat sivut vegaaneille ja muillekin keventäville http://216.239.59.104/search?q=cache:h_EXTv2chrkJ:www.vegaaniliitto.fi/vegaia/2002/kevat/vegaia-02-1.pdf mulukhiya-keitto&hl=fi&ct=clnk&cd=1&gl=fi
        Mitä muuten on Zataar maustesekoitus ? http://en.wikipedia.org/wiki/Za'atar
        Rahtasin muuten syksyllä Tallinnan toreilta kuulua Peipsiveere sibul ia -ihanan ohutkuorista. Samoin keväisin Oblikas /suolaheinä ja Karulauk/karhunlaukka. Keski-Eurooppa hurahtanut
        Karhunlaukka Rucola ruokiin.


      • Nalita , Jew's Mallow
        siis kuin Mangoldi tai Paksoi kirjoitti:

        Aivan mahtavat sivut vegaaneille ja muillekin keventäville http://216.239.59.104/search?q=cache:h_EXTv2chrkJ:www.vegaaniliitto.fi/vegaia/2002/kevat/vegaia-02-1.pdf mulukhiya-keitto&hl=fi&ct=clnk&cd=1&gl=fi
        Mitä muuten on Zataar maustesekoitus ? http://en.wikipedia.org/wiki/Za'atar
        Rahtasin muuten syksyllä Tallinnan toreilta kuulua Peipsiveere sibul ia -ihanan ohutkuorista. Samoin keväisin Oblikas /suolaheinä ja Karulauk/karhunlaukka. Keski-Eurooppa hurahtanut
        Karhunlaukka Rucola ruokiin.

        http://www.pfaf.org/database/plants.php?Corchorus olitorius
        http://www.hort.purdue.edu/newcrop/duke_energy/Corchorus_olitorius.html
        http://plants.usda.gov/java/ClassificationServlet?source=profile&symbol=COOL&display=31
        Muita kasveja
        http://plants.usda.gov/java/profile?symbol=COOL
        http://www.pfaf.org/database/latin.php?COM=A


      • pinaatin tavoin
        mausteita mm kirjoitti:

        http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/spice_mix.html
        http://touregypt.net/recipes/

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Juutti
        Corchorus olitorius http://www.liberherbarum.com/pn2832.HTM
        http://www.liberherbarum.com/Pn2831.HTM


      • paahdettua vehnää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      35
      2136
    2. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1283
    3. Arvaa mitä mies

      Aion pilata elämäsi totaalisesti. Kyllä, totaalisesti.
      Ikävä
      56
      1248
    4. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      32
      1172
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      60
      1129
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      39
      864
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      121
      739
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      27
      684
    9. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      55
      555
    10. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      20
      541
    Aihe