Kassler

Yök!

Tarkoittaako Kassler jotain tiettyä ruhon osaa vai onko se vain yleisnimitys heikkolaatuisille lihanpaloille?

Joskus halpa hinta voittaa järjen ja tuli laitettua kassleria, hyi saatana mitä paskaa, jänteistä ja rasvaista. Survoisivat suosiolla moisen jätelihan eläinruokiin.

44

30083

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • et osannut

      laittaa!Kassler on niskaa.Mun mielestä melkeinpä parempaa lihaa ainakin grillatessa kuin kyljykset.

      • Hyvää ja halpaa

        Sian niskassa eli kasslerissa on enemmän rasvaa, se vaatii pidemmän kypsennyksen, Rasva ja lihan tummuus tekevät siitä maukasta, rasva tosin sulaa paljolti pois pitkään uunissa paistaessa ja voitelee lihaa.

        Jos joku luulee paistinpannulla saavansa siitä jotain ulkofileen tapaista, erehtyy, se vaatii pidemmän kypsennyksen, mutta on sen arvoista.

        Nykyiset hätäisille ruoanlaittajille tarkoitetut possun osat minusta liian kuivia ja aika mauttomia.


    • lihasta pitävä

      Et tainnut osata possunniskaa laittaa, tai menit vahingossa ostamaan jotain valmiiksi marinoitua.
      Kokeilepa laittaa se niska vaikka maustettuna valurautapataan, nestettä mukaan, muutama sipuli ja vähän porkkananpaloja ja anna olla uunissa 125 asteessa vaikka 3 tuntia. Eipä siitä liha juuri parane. Kesällä se on kaikkein parasta grillattavaa, mitä sika mukanaan kantaa, on hieman kalvoja ja muita mukana, mutta maku on paljon parempi kuin esim. ulko- tai sisäfileellä. Sisäfilehän on laiska lihas, joka ei tee mitään ja näin myös täysin mauton ja ulkofile taas on tosi kuiva ja myös makua vailla.
      Kyllä maistuvimmat lihat yleensä ovat niitä osan meistä kammoamia ruhonosia, joissa on mukana kalvoja ja muita "roskia"

      Terveisin

      Lihamies

      • pottunenä

        Elukassa pruukaa olla muitakin osia kuin paisti ja file. Ja niitä voi syödä muutenkin kuin jauhelihana. Elukka ei nääs pysy kasassa ilman kalvoja ja sidekudosta.
        Aloittaja voisi opetella syömään kaikkea eikä ruikuttaa joutavasta.


    • tuolla kirjoituksellasi

      (nimim. "Yök!") ettet ymmärrä mitään ruoasta tai ruoanlaitosta, ja että olet muutenkin melkomoinen juntti, joten ihan hauskaa että sinulle kävi kuten kävi.

      • Yök!

        Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).

        Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.

        Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.

        Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök!


      • Kiril
        Yök! kirjoitti:

        Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).

        Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.

        Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.

        Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök!

        näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.

        http://www.chef-wotkins.com/


      • kaikkein helpoin
        Yök! kirjoitti:

        Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).

        Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.

        Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.

        Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök!

        kohta siasta valmistaa hyväksi ruoaksi, koska siinä on tarpeeksi rasvaa. Eli olet tuossakin väärässä; asia on juuri päinvastoin kuin mitä luulet. Mutta valmiiksi marinoitua kassleria ei tietenkään pidä ostaa.


      • sanoa
        Kiril kirjoitti:

        näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.

        http://www.chef-wotkins.com/

        millainen on hinta, kaupasta ostettuihin tuotteisiin verrattuna tuohon paikkaan?


      • Kiril
        sanoa kirjoitti:

        millainen on hinta, kaupasta ostettuihin tuotteisiin verrattuna tuohon paikkaan?

        hintaesimerkkejä, mutta ainakin sianlihan osalta hinnat ovat samaa tasoa kuin normaalihinnat kaupoissakin. Sisäänvetotarjoukset ovat sitten asia erikseen.


      • lihaostoksen hinta
        sanoa kirjoitti:

        millainen on hinta, kaupasta ostettuihin tuotteisiin verrattuna tuohon paikkaan?

        voi olla kovin tärkeä. Yhdellä lähikuppilasi kahden hengen pizza-aterian (kaljoineen) hinnalla saat jo aimo kimpaleen mitä tahansa hyvää lihaa. Eihän sinun tarvitse Wotkinin porsaankyljyksiä joka päivä ostaa. Mutta eivät ne ole yhtään muita lihoja kalliimpia, paitsi nyt tietysti joidenkin marinoitujen tarjouslihojen hintatasolle eivät sentään vajoa. Ja Wotkinin lihoja saa Kalasataman tehtaanmyymälän lisäksi mm. H:gin keskustan Sokoksen S-Marketista sekä ainakin Vuosaaren Columbuksen City-Marketista.


      • porsaan paisti
        Kiril kirjoitti:

        näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.

        http://www.chef-wotkins.com/

        Nykyajan kyljykset onnistuvat aina, turha niitä on morkata. Tekijässä vika, ellei onnistu. Taikahan on niiden leivittämisessä,


        Ehkä wotkins voisi hiukan hillitä tuota linkittämistä, kiitos, kun esiintyy muutenkin niin monella profiililla (?), kuten fb:ssakin aika monella profiililla, luulisin. Hiukan pännii tuollainen sääntöjen rikkominen ja omakehu, anteeksi.


      • kaikennäkösiiurpojas
        Yök! kirjoitti:

        Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).

        Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.

        Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.

        Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök!

        eikö käyny mielessä googlettaa kassler ja sitten wikipediasta tietoa...laittaa nyt tänne kysymyksiä tommosiin perus juttuihin...


      • Kasler lover
        Kiril kirjoitti:

        näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.

        http://www.chef-wotkins.com/

        Olen ollut luomupossutilan asiakas jo neljä vuotta, puolikas possu otetaan yleensä. Se Kasler on yksi possun parhaimpia osia. Mm. grillattua Kasleria ei oikeastaan mikään ohita. Hidas grillaus, hyvät mausteet ja kun pinta on sopivan tiristynyt, wouw. Sitä tiristyneen rasvan makua ei hakkaa mikään. Siihen hyvät keitetyt perunat ja punaviini.
        Täytyy todeta että se joka ostaa kaupan altaasta lihat, ei tiedä mitään oikeasta lihasta. Se on vaan käsittämätöntä miten se lihan rakenne on erilainen. Niinkuin esim kyljykset. Kaupan kyljys sulaa ja kutistuu kun mauttomalla natriumilla painoa nostava vesi haihtuu mutta luomukyljys suoraan tilalta, se ei kutistu, siinä on maun kannalta sitä oleellista rasvaa reunassa ja siitä tulee juuri sellainen kuin muistoissa kyljykset oli lapsena. Surkein uuttuus on rypsipossu, voi jeesus!

        Törmäsimpä juuri äsken youtube haulla tällaiseen. Onkohan ruuanlaitossa palaamassa jotain vanhoja kotimaisia perinteitä:

        http://www.youtube.com/watch?v=6lwYAyzlV8s

        Tuota katsellessa ainakin minulle tuli nälkä. Kumpa joskus videoiden välityksellä voisi välittää hajutkin.


      • Hapatettu juttu
        Kasler lover kirjoitti:

        Olen ollut luomupossutilan asiakas jo neljä vuotta, puolikas possu otetaan yleensä. Se Kasler on yksi possun parhaimpia osia. Mm. grillattua Kasleria ei oikeastaan mikään ohita. Hidas grillaus, hyvät mausteet ja kun pinta on sopivan tiristynyt, wouw. Sitä tiristyneen rasvan makua ei hakkaa mikään. Siihen hyvät keitetyt perunat ja punaviini.
        Täytyy todeta että se joka ostaa kaupan altaasta lihat, ei tiedä mitään oikeasta lihasta. Se on vaan käsittämätöntä miten se lihan rakenne on erilainen. Niinkuin esim kyljykset. Kaupan kyljys sulaa ja kutistuu kun mauttomalla natriumilla painoa nostava vesi haihtuu mutta luomukyljys suoraan tilalta, se ei kutistu, siinä on maun kannalta sitä oleellista rasvaa reunassa ja siitä tulee juuri sellainen kuin muistoissa kyljykset oli lapsena. Surkein uuttuus on rypsipossu, voi jeesus!

        Törmäsimpä juuri äsken youtube haulla tällaiseen. Onkohan ruuanlaitossa palaamassa jotain vanhoja kotimaisia perinteitä:

        http://www.youtube.com/watch?v=6lwYAyzlV8s

        Tuota katsellessa ainakin minulle tuli nälkä. Kumpa joskus videoiden välityksellä voisi välittää hajutkin.

        Aikamoista junttihapatusta. Mutta tuoksu olis kiva, ja ruoka varmaan aika hyvää. Annos ainakin mihenkokoinen. Toi hintajuttu tuntuu mahdottomalta mutta jos todella kaikki omaa niin kai se voi annoksen osalla toteutua. Kun valmistuskin tuntuu tulevan ilmaisenergialla.
        Ehkä oon vähän kade.


      • Kinkkua pöytään koht
        Kasler lover kirjoitti:

        Olen ollut luomupossutilan asiakas jo neljä vuotta, puolikas possu otetaan yleensä. Se Kasler on yksi possun parhaimpia osia. Mm. grillattua Kasleria ei oikeastaan mikään ohita. Hidas grillaus, hyvät mausteet ja kun pinta on sopivan tiristynyt, wouw. Sitä tiristyneen rasvan makua ei hakkaa mikään. Siihen hyvät keitetyt perunat ja punaviini.
        Täytyy todeta että se joka ostaa kaupan altaasta lihat, ei tiedä mitään oikeasta lihasta. Se on vaan käsittämätöntä miten se lihan rakenne on erilainen. Niinkuin esim kyljykset. Kaupan kyljys sulaa ja kutistuu kun mauttomalla natriumilla painoa nostava vesi haihtuu mutta luomukyljys suoraan tilalta, se ei kutistu, siinä on maun kannalta sitä oleellista rasvaa reunassa ja siitä tulee juuri sellainen kuin muistoissa kyljykset oli lapsena. Surkein uuttuus on rypsipossu, voi jeesus!

        Törmäsimpä juuri äsken youtube haulla tällaiseen. Onkohan ruuanlaitossa palaamassa jotain vanhoja kotimaisia perinteitä:

        http://www.youtube.com/watch?v=6lwYAyzlV8s

        Tuota katsellessa ainakin minulle tuli nälkä. Kumpa joskus videoiden välityksellä voisi välittää hajutkin.

        Jos on ollut kesäpossua niin on varmaan kesäpossusta tehty kinkkukin. Olisi kiva olla kärpäsenä katossa katsomassa valmistusta ja maistaa. Kun on puuliesi niinköhän on puuleivinuunikin? Miten joulukinkun itsesuolaus tehdään?
        Kai annoksen hinta voi olla jotain tummoista jos ostaa ei tarvitse mitään. Ja jos luomua niin ei kai sitten mennyt lannoitteitakaan kasvattamiseen. Millähän possu on ruokittu?


      • Kypsä kinkku
        Kinkkua pöytään koht kirjoitti:

        Jos on ollut kesäpossua niin on varmaan kesäpossusta tehty kinkkukin. Olisi kiva olla kärpäsenä katossa katsomassa valmistusta ja maistaa. Kun on puuliesi niinköhän on puuleivinuunikin? Miten joulukinkun itsesuolaus tehdään?
        Kai annoksen hinta voi olla jotain tummoista jos ostaa ei tarvitse mitään. Ja jos luomua niin ei kai sitten mennyt lannoitteitakaan kasvattamiseen. Millähän possu on ruokittu?

        Kinkun suolaus on helppo juttu. Teet 10% suolaveden ja upotat kinkun siihen kahdeksi viikoksi ja pistät hoidon viileään paikkaan. Voi olla vaikka melkein pakkasella koska suolavesi ei jäädy helposti. Suolaus menee hyvin kun loppupuolella vesi ja kinkku alkaa äkkinäisestä näyttämään siltä että lähtee jo itsestään menee kohti uunia.
        Ennen paistoa otat kinkun ajoissa lämpenemään, huuhtaset, pyyhit, kevyesti pinnan ja eikun uuniin. Pussissa tai taikinakuoressa. Leivinuunissa paistaessa taikinakuori parempi, toki pussikin toimii mutta uunin epätasaisen lämmön takia kuori suojaa paremmin.
        Selvyyden vuoksi: leivinuuniin kinkku menee periaatteessa hiukan liian kuumaan mutta taas paiston lopussa uuni on tavallaan jo liian kylmä. Siksi se valmistuu siellä huikaisevan hyväksi. Sähköuunissa tätä on vaikea simuloida, lämmönlaskua ja kosteustasoa. Mutta saa sähköuunissakin hyvää.

        Ja eikun vaan paistamaan, kinkku tänä iltana uuniin niin aamulla on valmista!


    • on possunruhon

      herkullisin ja paras kohta!

      • Vanha kokki

        Nimittäin silloin kun ei sika ole stressissä, joutuessaan luopumaan siitä ainoastaan tappajasedän toimesta. Puhuin tästä asiasta jo kolmisenkymmentä vuotta sitten, silloin ammatti-ihmiset maan suurimmassa teurastamossa nauroivat suoraan väitteelleni. Kappas vaan, nyttemmin on todistettu, että usein sika todellakin stressaantuu, tajutessaan maanpäällisen vaelluksensa olevan loppumaisillaan. Lihakset tavallaan jäävät kouristuksenomaiseen tilaan, erityisesti juuri kyseinen niska, eli kassler. Hyvä konsti on kokeilla leikkeen tekoa. Lyödessäsi pihvinuijalla lihaa, jos se ikäänkuin kumimaisesti ponnauttaa nuijan takaisin, muuta suunnitelmaa ja tee siitä lihasta pataa, se ei sovi leikkeeksi,tulos on sitkeä. Eron tuntee aloittelijakin. Jänniä paukutteluhetkiä kaikille.


    • lihamies minäkin

      Kasslerin toinen nimi on niskapaisti, voidaan puhua myös niskasta. Talouskyljykset ovat tehdyt kasslerista sikäli että mukana on luuta lisäksi. Kasslerin rasvaisuudesta johtuen liha säilyy "mehukkaana" l.Liha ei kuivu valmistettaessa niin helposti kuin ulkofile. Kasslerhan on ulkofileen jatkeena etu1/4 kohdalta leikattuna. Haittapuolia Kasslerilla jänteisyys.

      • toni b

        haudutin kassleria juuri 4 tuntia, revin syyt erilleen ja kypsytin vielä rasvassaan jääkaapissa 2 vuorokautta. parempaa leivänpäällistä ei olekaan!


    • tarza-sateessa

      Kassler on sian niskaa. Kassler on mielestäni rahvaanomainen käsite, eikä sen syöjät tiedä yleensä mistä eläimestä tai ruhon osasta liha edes tulee.
      Kassler on monipuolisimpia lihoja! Suosittelen opettelemaan valmistusta.

      • Itse asiassa sana "kassler", joka juontaa juurensa berliiniläisestä teurastajasta Casselista, ei Saksassa merkitse välttämättä jotain tiettyä possunosaa vaan tietyllä tavalla valmistettua lihaa.

        Kyseinen Herr Cassel alkoi valmistaa myyntiin parisataa vuotta sitten miedosti savustettuja ja suolattuja sian rasvaisempia osia: niskaa, kylkeä, lapaa ja vatsalihoja, jotka saavuttivat suuren suosion.

        Tuotteita alettiin kutsua nimellä "casseler", joka olletikin vääntyi paremmin adjektiiviksi saksantuen nimeksi "kassler". Vain Suomessa käytetään kassler-nimeä raa'alle, esikäsittelemättömälle sianniskalle - muualla se on siis tuo suolattu ja miedosti savustettu tuote.

        No yhtä kaikki - oikein tehtynä kassler on parhaita sianosia. Joistain kaupoista löytyy suolattua sianniskaa, joka kumma kyllä ei kulje nimellä kassler. Erinomainen tapa valmistaa sellainen kimpale on tuo taannoin vanhan kokin lanseeraama valmistus tiukassa foliokääreessä mausteiden kanssa, miedossa uunissa ja pitkällä valmistusajalla.

        Herrojen herkku - kun mukana on tuo rasva, jota kasslerissa kuuluu olla.


      • Bork
        crudo kirjoitti:

        Itse asiassa sana "kassler", joka juontaa juurensa berliiniläisestä teurastajasta Casselista, ei Saksassa merkitse välttämättä jotain tiettyä possunosaa vaan tietyllä tavalla valmistettua lihaa.

        Kyseinen Herr Cassel alkoi valmistaa myyntiin parisataa vuotta sitten miedosti savustettuja ja suolattuja sian rasvaisempia osia: niskaa, kylkeä, lapaa ja vatsalihoja, jotka saavuttivat suuren suosion.

        Tuotteita alettiin kutsua nimellä "casseler", joka olletikin vääntyi paremmin adjektiiviksi saksantuen nimeksi "kassler". Vain Suomessa käytetään kassler-nimeä raa'alle, esikäsittelemättömälle sianniskalle - muualla se on siis tuo suolattu ja miedosti savustettu tuote.

        No yhtä kaikki - oikein tehtynä kassler on parhaita sianosia. Joistain kaupoista löytyy suolattua sianniskaa, joka kumma kyllä ei kulje nimellä kassler. Erinomainen tapa valmistaa sellainen kimpale on tuo taannoin vanhan kokin lanseeraama valmistus tiukassa foliokääreessä mausteiden kanssa, miedossa uunissa ja pitkällä valmistusajalla.

        Herrojen herkku - kun mukana on tuo rasva, jota kasslerissa kuuluu olla.

        Muuten hyvin ja kohdallaan, mutta sanan alkuperä on hatusta vedetty myytti. Tuota Kassel-sukua on etsitty eikä ole löydetty. Jostin on pitänyt keksiä uskottava alkuperä. Saksalaisesta valmistustavasta on kuitenkin oikeasti kysymys. Suomessa tuo on jostain perverssistä syystä vakiintunut niskan nimeksi.


      • kaikennäkösiiurpojas
        crudo kirjoitti:

        Itse asiassa sana "kassler", joka juontaa juurensa berliiniläisestä teurastajasta Casselista, ei Saksassa merkitse välttämättä jotain tiettyä possunosaa vaan tietyllä tavalla valmistettua lihaa.

        Kyseinen Herr Cassel alkoi valmistaa myyntiin parisataa vuotta sitten miedosti savustettuja ja suolattuja sian rasvaisempia osia: niskaa, kylkeä, lapaa ja vatsalihoja, jotka saavuttivat suuren suosion.

        Tuotteita alettiin kutsua nimellä "casseler", joka olletikin vääntyi paremmin adjektiiviksi saksantuen nimeksi "kassler". Vain Suomessa käytetään kassler-nimeä raa'alle, esikäsittelemättömälle sianniskalle - muualla se on siis tuo suolattu ja miedosti savustettu tuote.

        No yhtä kaikki - oikein tehtynä kassler on parhaita sianosia. Joistain kaupoista löytyy suolattua sianniskaa, joka kumma kyllä ei kulje nimellä kassler. Erinomainen tapa valmistaa sellainen kimpale on tuo taannoin vanhan kokin lanseeraama valmistus tiukassa foliokääreessä mausteiden kanssa, miedossa uunissa ja pitkällä valmistusajalla.

        Herrojen herkku - kun mukana on tuo rasva, jota kasslerissa kuuluu olla.

        esim tää kaveri osaa jopa hakee sitä tietoo netistä...


    • Entrecote!

      Niin, siis samainen niskapala naudassa on nimeltään entrecote.
      Molemmat ovat suurta herkkua!

      Saatat tykätä ehkä mielummin hienoksi jauhetusta kalkkunapaistipallosta?

    • Veitsi & Haarukka

      Liha on todella mehevää ja todella hyvää.
      Käytä syömiseen Esim. veistä ja haarukkaa. HEH!
      Voit heittää jänteet tai muut syötäväksi kelpaamattomat jäteaistaan.
      Pätee kaikkiin liharuokiin.

      • kylän mies

        Mie lueskelen meleko usiasti näitä ruokapalstoja ja kokkeilin ihan pirruuttani sijan niskan valamistusta niinkö se vanaha kokki opasti. Voi ristuksen tähären, että siittä tuli hyvvää. Ei potkinnu jänteet eikä mikkään kohta vastaan, sillä niin muriaa lihhaa en oo ikkään syöny. Kylymänä ihan huima leivän päällyste, enpä tiijä juurikkaa
        parempaa!
        Kyllä täältä joskus löytää ihan kunnollisiaki ohojeita!


    • he

      hyvällä lapsella on monta nimeä. karjalan paistiinkin hyvää. mutta myös grillaten. moneen ,niinkuin nimikin sanoo.

      • hetki pieni

        Ei kassleria nyt kyllä voi laittaa karjalanpaistiin, kyllä siihyen täytyy olla ihan oikeaoppiset lihat.


    • naudan paisti

      Joo, on se aika mahdottoman rasvaista ja aika usein kaduttaa, että tulee ostettua sitä vaan sen hinnan takia. Olet oikeassa, mutta ei kai sitäkään osaa eläimestä voisi pois heittää, on kai se parempi, että sekin myydään.


      Mitä muuta siitä voisi tehdä kuin myydä sen kaslerpaistina?

      Porsas on silti aina porsas ja mitä rasvaisempi ja mitä kuumempi, niin sitä herkullisempi, ah ah ah. Kun ajatteleekin jotain grillikylkeä.


      Löysin Lidlistä porsaan potkaa - ja ai että oli suussasulavaa. Kyllä ne saksalaiset ovat neroja! Ymmärtävät hyvän päälle. Sopisi varmaan tosi hyvin jonkun hapan-/kaali-/salaatin ja oluen kanssa.

    • karitsan paisti

      Anteeksi, ei asialla ollutkaan se wotkins, joka liikkuu erilailla palstoilla, vaan ihan oikea lihakauppias, suuresti anteeksi,

      siitä sitten vaan nähdään, ettei saisi käyttää hämärätouhuissa jonkun todellisen kaltaisia nimiä ja nimimerkkejä.

    • Hegeeee

      Kassler on grillauksessa aivan ehdoton. Rasvan ansiosta on maukas ja ei kuivu vaikka vähän enemmänkin innostuu kärventämään.

    • Poro Tallinnasta

      Ostin tänään sellaisen 1,8 kg:n palasen possunniskaa (viroksi sea kaelakarbonaad). Tarkoitus olisi tehdä sellainen reilu puoli kiloa kyljyksiksi ja loput ajattelin valmistaa täytettynä rullana uunissa. Onko antaa vinkkejä tuon rullan paistolämpötilasta? Useimmissa lukemissani ohjeissa tarjotaan lämpötilaksi 150 astetta ja paistoajaksi n. 1,5 tuntia/kg.

    • markus1977

      www.lemonparty.org

      Tee itse herkullisimmat liha ruuat!

    • Burnm92

      Kassler lihaa valmistettaessa on vaan pidettävä pää kylmänä, lämpötila alhaisena ja paistoaika pitkänä, jotta jänteet sulavat.

      • gtr5qeb

        Siellä mitäään jänteitä ole. Rasvaa ja sidekudosta kyllä.


    • yghuijokp

      Ainakin kaupan kasslerpihvit on jänteitä täynnä olevaa p*skaa.....

    • kas_ler
    • Paskakokki666

      Täytyy olla huippupaska kokki jos ei niskasta osaa tehdä hyvää ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe