Tarkoittaako Kassler jotain tiettyä ruhon osaa vai onko se vain yleisnimitys heikkolaatuisille lihanpaloille?
Joskus halpa hinta voittaa järjen ja tuli laitettua kassleria, hyi saatana mitä paskaa, jänteistä ja rasvaista. Survoisivat suosiolla moisen jätelihan eläinruokiin.
Kassler
44
30871
Vastaukset
- et osannut
laittaa!Kassler on niskaa.Mun mielestä melkeinpä parempaa lihaa ainakin grillatessa kuin kyljykset.
- Hyvää ja halpaa
Sian niskassa eli kasslerissa on enemmän rasvaa, se vaatii pidemmän kypsennyksen, Rasva ja lihan tummuus tekevät siitä maukasta, rasva tosin sulaa paljolti pois pitkään uunissa paistaessa ja voitelee lihaa.
Jos joku luulee paistinpannulla saavansa siitä jotain ulkofileen tapaista, erehtyy, se vaatii pidemmän kypsennyksen, mutta on sen arvoista.
Nykyiset hätäisille ruoanlaittajille tarkoitetut possun osat minusta liian kuivia ja aika mauttomia.
- lihasta pitävä
Et tainnut osata possunniskaa laittaa, tai menit vahingossa ostamaan jotain valmiiksi marinoitua.
Kokeilepa laittaa se niska vaikka maustettuna valurautapataan, nestettä mukaan, muutama sipuli ja vähän porkkananpaloja ja anna olla uunissa 125 asteessa vaikka 3 tuntia. Eipä siitä liha juuri parane. Kesällä se on kaikkein parasta grillattavaa, mitä sika mukanaan kantaa, on hieman kalvoja ja muita mukana, mutta maku on paljon parempi kuin esim. ulko- tai sisäfileellä. Sisäfilehän on laiska lihas, joka ei tee mitään ja näin myös täysin mauton ja ulkofile taas on tosi kuiva ja myös makua vailla.
Kyllä maistuvimmat lihat yleensä ovat niitä osan meistä kammoamia ruhonosia, joissa on mukana kalvoja ja muita "roskia"
Terveisin
Lihamies- pottunenä
Elukassa pruukaa olla muitakin osia kuin paisti ja file. Ja niitä voi syödä muutenkin kuin jauhelihana. Elukka ei nääs pysy kasassa ilman kalvoja ja sidekudosta.
Aloittaja voisi opetella syömään kaikkea eikä ruikuttaa joutavasta.
- tuolla kirjoituksellasi
(nimim. "Yök!") ettet ymmärrä mitään ruoasta tai ruoanlaitosta, ja että olet muutenkin melkomoinen juntti, joten ihan hauskaa että sinulle kävi kuten kävi.
- Yök!
Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).
Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.
Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.
Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök! - Kiril
Yök! kirjoitti:
Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).
Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.
Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.
Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök!näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.
http://www.chef-wotkins.com/ - kaikkein helpoin
Yök! kirjoitti:
Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).
Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.
Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.
Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök!kohta siasta valmistaa hyväksi ruoaksi, koska siinä on tarpeeksi rasvaa. Eli olet tuossakin väärässä; asia on juuri päinvastoin kuin mitä luulet. Mutta valmiiksi marinoitua kassleria ei tietenkään pidä ostaa.
- sanoa
Kiril kirjoitti:
näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.
http://www.chef-wotkins.com/millainen on hinta, kaupasta ostettuihin tuotteisiin verrattuna tuohon paikkaan?
- Kiril
sanoa kirjoitti:
millainen on hinta, kaupasta ostettuihin tuotteisiin verrattuna tuohon paikkaan?
hintaesimerkkejä, mutta ainakin sianlihan osalta hinnat ovat samaa tasoa kuin normaalihinnat kaupoissakin. Sisäänvetotarjoukset ovat sitten asia erikseen.
- lihaostoksen hinta
sanoa kirjoitti:
millainen on hinta, kaupasta ostettuihin tuotteisiin verrattuna tuohon paikkaan?
voi olla kovin tärkeä. Yhdellä lähikuppilasi kahden hengen pizza-aterian (kaljoineen) hinnalla saat jo aimo kimpaleen mitä tahansa hyvää lihaa. Eihän sinun tarvitse Wotkinin porsaankyljyksiä joka päivä ostaa. Mutta eivät ne ole yhtään muita lihoja kalliimpia, paitsi nyt tietysti joidenkin marinoitujen tarjouslihojen hintatasolle eivät sentään vajoa. Ja Wotkinin lihoja saa Kalasataman tehtaanmyymälän lisäksi mm. H:gin keskustan Sokoksen S-Marketista sekä ainakin Vuosaaren Columbuksen City-Marketista.
- porsaan paisti
Kiril kirjoitti:
näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.
http://www.chef-wotkins.com/Nykyajan kyljykset onnistuvat aina, turha niitä on morkata. Tekijässä vika, ellei onnistu. Taikahan on niiden leivittämisessä,
Ehkä wotkins voisi hiukan hillitä tuota linkittämistä, kiitos, kun esiintyy muutenkin niin monella profiililla (?), kuten fb:ssakin aika monella profiililla, luulisin. Hiukan pännii tuollainen sääntöjen rikkominen ja omakehu, anteeksi. - kaikennäkösiiurpojas
Yök! kirjoitti:
Kas kun muut osaavat laittaa asiallisia vastauksia. En ole kokki enkä muutenkaan ruoan laitosta hirveesti kiinnostunut, mulla on aika rento tyyli ilmaista mielipide (se on joskus ainoa vaihtoehto saada palautetta).
Itse osaan tehdä ihan hyvää kyljyksistä yms. lihoista, mutta tuo kassler on aina jotenkin outoa. Siksi mietin onko se jokin yleisnimitys vai oikeesti ruhon osa. Pannulla laittelen.
Tuossa olikin muiden vastauksissa neuvoja, ehkä minäkin sitten onnistun joskus tuon kasslerin kanssa. Helppo liha se ei ole.
Jos sinä olisit syönyt sitä lihaa mitä minä tänään olisti sinäkin laittanut nimimerkiksi Yök!eikö käyny mielessä googlettaa kassler ja sitten wikipediasta tietoa...laittaa nyt tänne kysymyksiä tommosiin perus juttuihin...
- Kasler lover
Kiril kirjoitti:
näistä nykyajan rasvattomista kyljyksistä on pirun vaikea saada herkullista ruokaa, mutta kasslerista onnistuu aina ja lopputulos on mehevä. Kunnon porsaankyljykset täytyykin hakea erikoiskaupasta, silloin niissä on riittävä silavakerros mukana ja kyljykset onnistuu ja maistuu.
http://www.chef-wotkins.com/Olen ollut luomupossutilan asiakas jo neljä vuotta, puolikas possu otetaan yleensä. Se Kasler on yksi possun parhaimpia osia. Mm. grillattua Kasleria ei oikeastaan mikään ohita. Hidas grillaus, hyvät mausteet ja kun pinta on sopivan tiristynyt, wouw. Sitä tiristyneen rasvan makua ei hakkaa mikään. Siihen hyvät keitetyt perunat ja punaviini.
Täytyy todeta että se joka ostaa kaupan altaasta lihat, ei tiedä mitään oikeasta lihasta. Se on vaan käsittämätöntä miten se lihan rakenne on erilainen. Niinkuin esim kyljykset. Kaupan kyljys sulaa ja kutistuu kun mauttomalla natriumilla painoa nostava vesi haihtuu mutta luomukyljys suoraan tilalta, se ei kutistu, siinä on maun kannalta sitä oleellista rasvaa reunassa ja siitä tulee juuri sellainen kuin muistoissa kyljykset oli lapsena. Surkein uuttuus on rypsipossu, voi jeesus!
Törmäsimpä juuri äsken youtube haulla tällaiseen. Onkohan ruuanlaitossa palaamassa jotain vanhoja kotimaisia perinteitä:
http://www.youtube.com/watch?v=6lwYAyzlV8s
Tuota katsellessa ainakin minulle tuli nälkä. Kumpa joskus videoiden välityksellä voisi välittää hajutkin. - Hapatettu juttu
Kasler lover kirjoitti:
Olen ollut luomupossutilan asiakas jo neljä vuotta, puolikas possu otetaan yleensä. Se Kasler on yksi possun parhaimpia osia. Mm. grillattua Kasleria ei oikeastaan mikään ohita. Hidas grillaus, hyvät mausteet ja kun pinta on sopivan tiristynyt, wouw. Sitä tiristyneen rasvan makua ei hakkaa mikään. Siihen hyvät keitetyt perunat ja punaviini.
Täytyy todeta että se joka ostaa kaupan altaasta lihat, ei tiedä mitään oikeasta lihasta. Se on vaan käsittämätöntä miten se lihan rakenne on erilainen. Niinkuin esim kyljykset. Kaupan kyljys sulaa ja kutistuu kun mauttomalla natriumilla painoa nostava vesi haihtuu mutta luomukyljys suoraan tilalta, se ei kutistu, siinä on maun kannalta sitä oleellista rasvaa reunassa ja siitä tulee juuri sellainen kuin muistoissa kyljykset oli lapsena. Surkein uuttuus on rypsipossu, voi jeesus!
Törmäsimpä juuri äsken youtube haulla tällaiseen. Onkohan ruuanlaitossa palaamassa jotain vanhoja kotimaisia perinteitä:
http://www.youtube.com/watch?v=6lwYAyzlV8s
Tuota katsellessa ainakin minulle tuli nälkä. Kumpa joskus videoiden välityksellä voisi välittää hajutkin.Aikamoista junttihapatusta. Mutta tuoksu olis kiva, ja ruoka varmaan aika hyvää. Annos ainakin mihenkokoinen. Toi hintajuttu tuntuu mahdottomalta mutta jos todella kaikki omaa niin kai se voi annoksen osalla toteutua. Kun valmistuskin tuntuu tulevan ilmaisenergialla.
Ehkä oon vähän kade. - Kinkkua pöytään koht
Kasler lover kirjoitti:
Olen ollut luomupossutilan asiakas jo neljä vuotta, puolikas possu otetaan yleensä. Se Kasler on yksi possun parhaimpia osia. Mm. grillattua Kasleria ei oikeastaan mikään ohita. Hidas grillaus, hyvät mausteet ja kun pinta on sopivan tiristynyt, wouw. Sitä tiristyneen rasvan makua ei hakkaa mikään. Siihen hyvät keitetyt perunat ja punaviini.
Täytyy todeta että se joka ostaa kaupan altaasta lihat, ei tiedä mitään oikeasta lihasta. Se on vaan käsittämätöntä miten se lihan rakenne on erilainen. Niinkuin esim kyljykset. Kaupan kyljys sulaa ja kutistuu kun mauttomalla natriumilla painoa nostava vesi haihtuu mutta luomukyljys suoraan tilalta, se ei kutistu, siinä on maun kannalta sitä oleellista rasvaa reunassa ja siitä tulee juuri sellainen kuin muistoissa kyljykset oli lapsena. Surkein uuttuus on rypsipossu, voi jeesus!
Törmäsimpä juuri äsken youtube haulla tällaiseen. Onkohan ruuanlaitossa palaamassa jotain vanhoja kotimaisia perinteitä:
http://www.youtube.com/watch?v=6lwYAyzlV8s
Tuota katsellessa ainakin minulle tuli nälkä. Kumpa joskus videoiden välityksellä voisi välittää hajutkin.Jos on ollut kesäpossua niin on varmaan kesäpossusta tehty kinkkukin. Olisi kiva olla kärpäsenä katossa katsomassa valmistusta ja maistaa. Kun on puuliesi niinköhän on puuleivinuunikin? Miten joulukinkun itsesuolaus tehdään?
Kai annoksen hinta voi olla jotain tummoista jos ostaa ei tarvitse mitään. Ja jos luomua niin ei kai sitten mennyt lannoitteitakaan kasvattamiseen. Millähän possu on ruokittu? - Kypsä kinkku
Kinkkua pöytään koht kirjoitti:
Jos on ollut kesäpossua niin on varmaan kesäpossusta tehty kinkkukin. Olisi kiva olla kärpäsenä katossa katsomassa valmistusta ja maistaa. Kun on puuliesi niinköhän on puuleivinuunikin? Miten joulukinkun itsesuolaus tehdään?
Kai annoksen hinta voi olla jotain tummoista jos ostaa ei tarvitse mitään. Ja jos luomua niin ei kai sitten mennyt lannoitteitakaan kasvattamiseen. Millähän possu on ruokittu?Kinkun suolaus on helppo juttu. Teet 10% suolaveden ja upotat kinkun siihen kahdeksi viikoksi ja pistät hoidon viileään paikkaan. Voi olla vaikka melkein pakkasella koska suolavesi ei jäädy helposti. Suolaus menee hyvin kun loppupuolella vesi ja kinkku alkaa äkkinäisestä näyttämään siltä että lähtee jo itsestään menee kohti uunia.
Ennen paistoa otat kinkun ajoissa lämpenemään, huuhtaset, pyyhit, kevyesti pinnan ja eikun uuniin. Pussissa tai taikinakuoressa. Leivinuunissa paistaessa taikinakuori parempi, toki pussikin toimii mutta uunin epätasaisen lämmön takia kuori suojaa paremmin.
Selvyyden vuoksi: leivinuuniin kinkku menee periaatteessa hiukan liian kuumaan mutta taas paiston lopussa uuni on tavallaan jo liian kylmä. Siksi se valmistuu siellä huikaisevan hyväksi. Sähköuunissa tätä on vaikea simuloida, lämmönlaskua ja kosteustasoa. Mutta saa sähköuunissakin hyvää.
Ja eikun vaan paistamaan, kinkku tänä iltana uuniin niin aamulla on valmista!
- on possunruhon
herkullisin ja paras kohta!
- Vanha kokki
Nimittäin silloin kun ei sika ole stressissä, joutuessaan luopumaan siitä ainoastaan tappajasedän toimesta. Puhuin tästä asiasta jo kolmisenkymmentä vuotta sitten, silloin ammatti-ihmiset maan suurimmassa teurastamossa nauroivat suoraan väitteelleni. Kappas vaan, nyttemmin on todistettu, että usein sika todellakin stressaantuu, tajutessaan maanpäällisen vaelluksensa olevan loppumaisillaan. Lihakset tavallaan jäävät kouristuksenomaiseen tilaan, erityisesti juuri kyseinen niska, eli kassler. Hyvä konsti on kokeilla leikkeen tekoa. Lyödessäsi pihvinuijalla lihaa, jos se ikäänkuin kumimaisesti ponnauttaa nuijan takaisin, muuta suunnitelmaa ja tee siitä lihasta pataa, se ei sovi leikkeeksi,tulos on sitkeä. Eron tuntee aloittelijakin. Jänniä paukutteluhetkiä kaikille.
- lihamies minäkin
Kasslerin toinen nimi on niskapaisti, voidaan puhua myös niskasta. Talouskyljykset ovat tehdyt kasslerista sikäli että mukana on luuta lisäksi. Kasslerin rasvaisuudesta johtuen liha säilyy "mehukkaana" l.Liha ei kuivu valmistettaessa niin helposti kuin ulkofile. Kasslerhan on ulkofileen jatkeena etu1/4 kohdalta leikattuna. Haittapuolia Kasslerilla jänteisyys.
- toni b
haudutin kassleria juuri 4 tuntia, revin syyt erilleen ja kypsytin vielä rasvassaan jääkaapissa 2 vuorokautta. parempaa leivänpäällistä ei olekaan!
- tarza-sateessa
Kassler on sian niskaa. Kassler on mielestäni rahvaanomainen käsite, eikä sen syöjät tiedä yleensä mistä eläimestä tai ruhon osasta liha edes tulee.
Kassler on monipuolisimpia lihoja! Suosittelen opettelemaan valmistusta.Itse asiassa sana "kassler", joka juontaa juurensa berliiniläisestä teurastajasta Casselista, ei Saksassa merkitse välttämättä jotain tiettyä possunosaa vaan tietyllä tavalla valmistettua lihaa.
Kyseinen Herr Cassel alkoi valmistaa myyntiin parisataa vuotta sitten miedosti savustettuja ja suolattuja sian rasvaisempia osia: niskaa, kylkeä, lapaa ja vatsalihoja, jotka saavuttivat suuren suosion.
Tuotteita alettiin kutsua nimellä "casseler", joka olletikin vääntyi paremmin adjektiiviksi saksantuen nimeksi "kassler". Vain Suomessa käytetään kassler-nimeä raa'alle, esikäsittelemättömälle sianniskalle - muualla se on siis tuo suolattu ja miedosti savustettu tuote.
No yhtä kaikki - oikein tehtynä kassler on parhaita sianosia. Joistain kaupoista löytyy suolattua sianniskaa, joka kumma kyllä ei kulje nimellä kassler. Erinomainen tapa valmistaa sellainen kimpale on tuo taannoin vanhan kokin lanseeraama valmistus tiukassa foliokääreessä mausteiden kanssa, miedossa uunissa ja pitkällä valmistusajalla.
Herrojen herkku - kun mukana on tuo rasva, jota kasslerissa kuuluu olla.- Bork
crudo kirjoitti:
Itse asiassa sana "kassler", joka juontaa juurensa berliiniläisestä teurastajasta Casselista, ei Saksassa merkitse välttämättä jotain tiettyä possunosaa vaan tietyllä tavalla valmistettua lihaa.
Kyseinen Herr Cassel alkoi valmistaa myyntiin parisataa vuotta sitten miedosti savustettuja ja suolattuja sian rasvaisempia osia: niskaa, kylkeä, lapaa ja vatsalihoja, jotka saavuttivat suuren suosion.
Tuotteita alettiin kutsua nimellä "casseler", joka olletikin vääntyi paremmin adjektiiviksi saksantuen nimeksi "kassler". Vain Suomessa käytetään kassler-nimeä raa'alle, esikäsittelemättömälle sianniskalle - muualla se on siis tuo suolattu ja miedosti savustettu tuote.
No yhtä kaikki - oikein tehtynä kassler on parhaita sianosia. Joistain kaupoista löytyy suolattua sianniskaa, joka kumma kyllä ei kulje nimellä kassler. Erinomainen tapa valmistaa sellainen kimpale on tuo taannoin vanhan kokin lanseeraama valmistus tiukassa foliokääreessä mausteiden kanssa, miedossa uunissa ja pitkällä valmistusajalla.
Herrojen herkku - kun mukana on tuo rasva, jota kasslerissa kuuluu olla.Muuten hyvin ja kohdallaan, mutta sanan alkuperä on hatusta vedetty myytti. Tuota Kassel-sukua on etsitty eikä ole löydetty. Jostin on pitänyt keksiä uskottava alkuperä. Saksalaisesta valmistustavasta on kuitenkin oikeasti kysymys. Suomessa tuo on jostain perverssistä syystä vakiintunut niskan nimeksi.
- kaikennäkösiiurpojas
crudo kirjoitti:
Itse asiassa sana "kassler", joka juontaa juurensa berliiniläisestä teurastajasta Casselista, ei Saksassa merkitse välttämättä jotain tiettyä possunosaa vaan tietyllä tavalla valmistettua lihaa.
Kyseinen Herr Cassel alkoi valmistaa myyntiin parisataa vuotta sitten miedosti savustettuja ja suolattuja sian rasvaisempia osia: niskaa, kylkeä, lapaa ja vatsalihoja, jotka saavuttivat suuren suosion.
Tuotteita alettiin kutsua nimellä "casseler", joka olletikin vääntyi paremmin adjektiiviksi saksantuen nimeksi "kassler". Vain Suomessa käytetään kassler-nimeä raa'alle, esikäsittelemättömälle sianniskalle - muualla se on siis tuo suolattu ja miedosti savustettu tuote.
No yhtä kaikki - oikein tehtynä kassler on parhaita sianosia. Joistain kaupoista löytyy suolattua sianniskaa, joka kumma kyllä ei kulje nimellä kassler. Erinomainen tapa valmistaa sellainen kimpale on tuo taannoin vanhan kokin lanseeraama valmistus tiukassa foliokääreessä mausteiden kanssa, miedossa uunissa ja pitkällä valmistusajalla.
Herrojen herkku - kun mukana on tuo rasva, jota kasslerissa kuuluu olla.esim tää kaveri osaa jopa hakee sitä tietoo netistä...
- Entrecote!
Niin, siis samainen niskapala naudassa on nimeltään entrecote.
Molemmat ovat suurta herkkua!
Saatat tykätä ehkä mielummin hienoksi jauhetusta kalkkunapaistipallosta? - Veitsi & Haarukka
Liha on todella mehevää ja todella hyvää.
Käytä syömiseen Esim. veistä ja haarukkaa. HEH!
Voit heittää jänteet tai muut syötäväksi kelpaamattomat jäteaistaan.
Pätee kaikkiin liharuokiin.- kylän mies
Mie lueskelen meleko usiasti näitä ruokapalstoja ja kokkeilin ihan pirruuttani sijan niskan valamistusta niinkö se vanaha kokki opasti. Voi ristuksen tähären, että siittä tuli hyvvää. Ei potkinnu jänteet eikä mikkään kohta vastaan, sillä niin muriaa lihhaa en oo ikkään syöny. Kylymänä ihan huima leivän päällyste, enpä tiijä juurikkaa
parempaa!
Kyllä täältä joskus löytää ihan kunnollisiaki ohojeita!
- he
hyvällä lapsella on monta nimeä. karjalan paistiinkin hyvää. mutta myös grillaten. moneen ,niinkuin nimikin sanoo.
- hetki pieni
Ei kassleria nyt kyllä voi laittaa karjalanpaistiin, kyllä siihyen täytyy olla ihan oikeaoppiset lihat.
- naudan paisti
Joo, on se aika mahdottoman rasvaista ja aika usein kaduttaa, että tulee ostettua sitä vaan sen hinnan takia. Olet oikeassa, mutta ei kai sitäkään osaa eläimestä voisi pois heittää, on kai se parempi, että sekin myydään.
Mitä muuta siitä voisi tehdä kuin myydä sen kaslerpaistina?
Porsas on silti aina porsas ja mitä rasvaisempi ja mitä kuumempi, niin sitä herkullisempi, ah ah ah. Kun ajatteleekin jotain grillikylkeä.
Löysin Lidlistä porsaan potkaa - ja ai että oli suussasulavaa. Kyllä ne saksalaiset ovat neroja! Ymmärtävät hyvän päälle. Sopisi varmaan tosi hyvin jonkun hapan-/kaali-/salaatin ja oluen kanssa. - karitsan paisti
Anteeksi, ei asialla ollutkaan se wotkins, joka liikkuu erilailla palstoilla, vaan ihan oikea lihakauppias, suuresti anteeksi,
siitä sitten vaan nähdään, ettei saisi käyttää hämärätouhuissa jonkun todellisen kaltaisia nimiä ja nimimerkkejä. - Hegeeee
Kassler on grillauksessa aivan ehdoton. Rasvan ansiosta on maukas ja ei kuivu vaikka vähän enemmänkin innostuu kärventämään.
- Poro Tallinnasta
Ostin tänään sellaisen 1,8 kg:n palasen possunniskaa (viroksi sea kaelakarbonaad). Tarkoitus olisi tehdä sellainen reilu puoli kiloa kyljyksiksi ja loput ajattelin valmistaa täytettynä rullana uunissa. Onko antaa vinkkejä tuon rullan paistolämpötilasta? Useimmissa lukemissani ohjeissa tarjotaan lämpötilaksi 150 astetta ja paistoajaksi n. 1,5 tuntia/kg.
- seakarbonaad
http://www.mtv3.fi/reseptit/index.shtml/taytetty-gratinoitu-kassler?1135618
ja viroksi juustolla
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9922
muita makuja
http://www.toidutare.ee/retsept.php?otsi=1&string=seakarbonaad
Keskturg oli kait ostopaikka. Se on väga hea !
- markus1977
www.lemonparty.org
Tee itse herkullisimmat liha ruuat! - Burnm92
Kassler lihaa valmistettaessa on vaan pidettävä pää kylmänä, lämpötila alhaisena ja paistoaika pitkänä, jotta jänteet sulavat.
- gtr5qeb
Siellä mitäään jänteitä ole. Rasvaa ja sidekudosta kyllä.
- yghuijokp
Ainakin kaupan kasslerpihvit on jänteitä täynnä olevaa p*skaa.....
- Älä tilaa
Älä sitten kokeile entrecotea, jos tuolta tuntuu...
- kas_ler
possua niskasta olusella
http://www.maku.kitchen/savuoluella-glaseerattu-possunniska/ - Paskakokki666
Täytyy olla huippupaska kokki jos ei niskasta osaa tehdä hyvää ruokaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123840MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782027Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5461626Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851298Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808