Terve,
Olisko kellään kebab-lihan maustamisohjetta !
50% naudanjauhelihaa &
50% lampaanjauhelihaa
seos kuulemma pakatettaisiin pariksi viikoksi.
kebab
6
1225
Vastaukset
- Vanha kokki
Mausteiksi riittää mainiosti suola ja mustapippuri rouhe. Alkuperäinen Döner ei ole suinkaan tulinen. Lisäksi voit käyttää sipulimehua, se kuitenkin happanee sangen nopeasti, joten ole varovainen. Jos teet kebapisi jauhelihasta leivo jauhelihalimput ja anna niiden levätä leipomisen jälkeen muutama tunti kylmässä, näin sitko paranee. Älä käytä taikinassa mitään jatkeaineita, vaan veivaa niin kauan, että lihaan alkaa syntyä sitkoa. Jos taas käytät paistia, leikkaa viipaleet pituus suuntaan n. 5-10 mm paksuisiksi. Mausta viipaleet kukin erikseen edellä mainitulla tavalla, ennen vartaaseen pujottamista. Paremman kebapin saat jauhelihasta. Onnistumisen iloa sinulle.
- SuS.Su
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2148/Tee se itse - kebab
Hyvää on tullut ja mennyt kuin kuumille kiville. Suolaa voit laittaa hiukan vähemmän.- Vanha kokki
Mutta on yhtä kaukana kebapista, kuin Istanbul Pariisista. Tuloksena on lähinnä mureke, eli färssi.
Döner kebapin idea on suoran lämpösäteilyn ansiosta nopeasti tapahtuva ruskistuminen. Ts.paistuu vain pinnaltaan. Pintaa leikataan ja käytetään välittömästi, kunnes kypsyy lisää ja taas leikataan. Lihan kypsyminen tapahtuu vain 3-5 mm syvyyteen. Uunissa liha kypsyy läpi asti, jolloin lopputulos on eri tyyppinen, ennenkaikkea eri makuinen. Kuten sanoin, kebapia se ei ole. - juuliska
Tuo suolan määrä(25g) on varmasti liian iso, sehän on 2,5%. Teelusikka(mitta)=5ml =7g hienoa suolaa. Tuohon kilon lihamäärään riittää varmaankin joku 15g =1,5%. Mausteita lisäämällä pystyy vähentämään suolan määrää. Makuasia, joku voi tykätä kunnon tönkkösuolatusta.
- vanha...
varsin pitkä keskustelu aiheesta
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000355&posting=22000000006843084
Ja ihan yleistiedoksi,kebabia sen variaatioita näyttää riittävän
http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab - diy-kebu
Mitähän jauhelihaa kebabissa kannattaisi käyttää? Esimerkiksi Göransin "handmade" vartaassa on rasvaa 25%, vaikka siinä on pelkkää naudanlihaa. Valmistusaineissa ei ole mielestäni mitään muuta rasvapitoista. Eikös kaupassa myytävät naudan jauhelihat ole yleensä max 17% rasvapitoisuudella?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä3410501Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on12410099- 217911
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1776294Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.304852- 524630
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1144001Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1233381- 623097
Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2173016