Terve,
Olisko kellään kebab-lihan maustamisohjetta !
50% naudanjauhelihaa &
50% lampaanjauhelihaa
seos kuulemma pakatettaisiin pariksi viikoksi.
kebab
6
1132
Vastaukset
- Vanha kokki
Mausteiksi riittää mainiosti suola ja mustapippuri rouhe. Alkuperäinen Döner ei ole suinkaan tulinen. Lisäksi voit käyttää sipulimehua, se kuitenkin happanee sangen nopeasti, joten ole varovainen. Jos teet kebapisi jauhelihasta leivo jauhelihalimput ja anna niiden levätä leipomisen jälkeen muutama tunti kylmässä, näin sitko paranee. Älä käytä taikinassa mitään jatkeaineita, vaan veivaa niin kauan, että lihaan alkaa syntyä sitkoa. Jos taas käytät paistia, leikkaa viipaleet pituus suuntaan n. 5-10 mm paksuisiksi. Mausta viipaleet kukin erikseen edellä mainitulla tavalla, ennen vartaaseen pujottamista. Paremman kebapin saat jauhelihasta. Onnistumisen iloa sinulle.
- SuS.Su
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2148/Tee se itse - kebab
Hyvää on tullut ja mennyt kuin kuumille kiville. Suolaa voit laittaa hiukan vähemmän.- Vanha kokki
Mutta on yhtä kaukana kebapista, kuin Istanbul Pariisista. Tuloksena on lähinnä mureke, eli färssi.
Döner kebapin idea on suoran lämpösäteilyn ansiosta nopeasti tapahtuva ruskistuminen. Ts.paistuu vain pinnaltaan. Pintaa leikataan ja käytetään välittömästi, kunnes kypsyy lisää ja taas leikataan. Lihan kypsyminen tapahtuu vain 3-5 mm syvyyteen. Uunissa liha kypsyy läpi asti, jolloin lopputulos on eri tyyppinen, ennenkaikkea eri makuinen. Kuten sanoin, kebapia se ei ole. - juuliska
Tuo suolan määrä(25g) on varmasti liian iso, sehän on 2,5%. Teelusikka(mitta)=5ml =7g hienoa suolaa. Tuohon kilon lihamäärään riittää varmaankin joku 15g =1,5%. Mausteita lisäämällä pystyy vähentämään suolan määrää. Makuasia, joku voi tykätä kunnon tönkkösuolatusta.
- vanha...
varsin pitkä keskustelu aiheesta
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000355&posting=22000000006843084
Ja ihan yleistiedoksi,kebabia sen variaatioita näyttää riittävän
http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab - diy-kebu
Mitähän jauhelihaa kebabissa kannattaisi käyttää? Esimerkiksi Göransin "handmade" vartaassa on rasvaa 25%, vaikka siinä on pelkkää naudanlihaa. Valmistusaineissa ei ole mielestäni mitään muuta rasvapitoista. Eikös kaupassa myytävät naudan jauhelihat ole yleensä max 17% rasvapitoisuudella?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123880MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5481641Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851308Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331028Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808