Terve,
Olisko kellään kebab-lihan maustamisohjetta !
50% naudanjauhelihaa &
50% lampaanjauhelihaa
seos kuulemma pakatettaisiin pariksi viikoksi.
kebab
6
1219
Vastaukset
- Vanha kokki
Mausteiksi riittää mainiosti suola ja mustapippuri rouhe. Alkuperäinen Döner ei ole suinkaan tulinen. Lisäksi voit käyttää sipulimehua, se kuitenkin happanee sangen nopeasti, joten ole varovainen. Jos teet kebapisi jauhelihasta leivo jauhelihalimput ja anna niiden levätä leipomisen jälkeen muutama tunti kylmässä, näin sitko paranee. Älä käytä taikinassa mitään jatkeaineita, vaan veivaa niin kauan, että lihaan alkaa syntyä sitkoa. Jos taas käytät paistia, leikkaa viipaleet pituus suuntaan n. 5-10 mm paksuisiksi. Mausta viipaleet kukin erikseen edellä mainitulla tavalla, ennen vartaaseen pujottamista. Paremman kebapin saat jauhelihasta. Onnistumisen iloa sinulle.
- SuS.Su
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2148/Tee se itse - kebab
Hyvää on tullut ja mennyt kuin kuumille kiville. Suolaa voit laittaa hiukan vähemmän.- Vanha kokki
Mutta on yhtä kaukana kebapista, kuin Istanbul Pariisista. Tuloksena on lähinnä mureke, eli färssi.
Döner kebapin idea on suoran lämpösäteilyn ansiosta nopeasti tapahtuva ruskistuminen. Ts.paistuu vain pinnaltaan. Pintaa leikataan ja käytetään välittömästi, kunnes kypsyy lisää ja taas leikataan. Lihan kypsyminen tapahtuu vain 3-5 mm syvyyteen. Uunissa liha kypsyy läpi asti, jolloin lopputulos on eri tyyppinen, ennenkaikkea eri makuinen. Kuten sanoin, kebapia se ei ole. - juuliska
Tuo suolan määrä(25g) on varmasti liian iso, sehän on 2,5%. Teelusikka(mitta)=5ml =7g hienoa suolaa. Tuohon kilon lihamäärään riittää varmaankin joku 15g =1,5%. Mausteita lisäämällä pystyy vähentämään suolan määrää. Makuasia, joku voi tykätä kunnon tönkkösuolatusta.
- vanha...
varsin pitkä keskustelu aiheesta
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000355&posting=22000000006843084
Ja ihan yleistiedoksi,kebabia sen variaatioita näyttää riittävän
http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab - diy-kebu
Mitähän jauhelihaa kebabissa kannattaisi käyttää? Esimerkiksi Göransin "handmade" vartaassa on rasvaa 25%, vaikka siinä on pelkkää naudanlihaa. Valmistusaineissa ei ole mielestäni mitään muuta rasvapitoista. Eikös kaupassa myytävät naudan jauhelihat ole yleensä max 17% rasvapitoisuudella?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t937557- 374017
- 473556
- 2412941
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402692- 452532
- 1322451
Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna212424Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292389Häiriköinti
Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as252135