Lehmille syötetty väärä, sioille paremminkin sopiva ravinto sairastuttaa lehmät ennen aikojaan.
Keskimäärin lehmät poistetaan kahden poikimakerran jälkeen = nelivuotiaina, kun lehmä voi elää hyvinkin kaksikymppiseksi ja pysyä tuotantokunnossa oikealla hoidolla ja ruokinnalla.
Lehmät ovat selkeästi ruohonsyöjiä, mutta niille syötetään tehotuotannossa valtaisia määriä viljaa tai soijaa sekä liian nopeasti suolistossa sulavaa AIV-rehua.
Tästä sioille mutta ei lehmille sopivasta ruuasta lehmän mahat remppantuvat ja maksat vioittuvat, jolloin lehmä on valmis teurasautoon.
Epäluonnoillsella ruokinnalla lehmät ulostavat pahanhajuista ruikulisontaa, joka räiskää metrien päähän. Talvisin kuivaheinää nauttivan lehmän uloste sen sijaan on kiinteä sievä, tumma kiekura, joka hajultaan on huomattavasti miellyttävämpi.
Väärä ruokinta muuttaa myös maidon koostumusta huonoon suuntaan. Kun tähän lisätään maidon homogenointi, jossa valtaisalla paineella paiskotaan rasvapalloset pillan päreiksi, on ainekset mahavaivoihin koossa.
Monet maidosta erilaisia oireita saaneet pystyvät käyttämään käsittelmätöntä tilamaitoa, erityisesti jos se tulee sellaiselta tilalta, jossa lehmiä ei tehoruokita eikä syötetä ainakaan pääsääntöisesti niille AIV-rehua.
Eläimet sairastutetaan,
14
1196
Vastaukset
- Kiril
kaiken maidon luomutilalta Vantaan Sotungista. Maito on täysin käsittelemätöntä ja siksi terveellistä. Siellä käy asiakkaita, joilla on laktoosi-intoleranssi ja he eivät voi käyttää kaupasta ostettavaa pastöroitua ja homogenoitua maitoa.
- miiskuliinu
Nykyään lehmätkin tarvitsevat rintaliivejä, jalostus on tehnyt tehtävänsä. Lehmä on maidontuotantokone ja se on aika ikävää. Toinen paha "kone" on broileri(se vain on kertakäyttökamaa). Sen syömistä pitäisi välttää, mutta pienituloisena haksahdan siihen ihan liian usein. Ihmetyttää vaan niiden koipien jatkuvasti kasvava koko. Huiiiii... taidan laittaa broiskut boikottiin. Tuolla jossain joku kertoi keinotekoisesta lihantuotannosta, mutta eiköhän broileri sitä jo ole?
- eläinrääkkäystä
Broilerit on jalostettu ahneiksi, ne syövät lyhyen elämänsä aikana niin että kasvavat epänormaalin nopeasti.
Kuuden viikon ikäiset "supermarketbroilerit" painavat noin kaksi kiloa. Syömisen ja nopean kasvamisen maksimoimiseksi niitä on pidetty kirkkaassa valossa jopa 23-24 tuntia vuorokaudessa.
Yhdessä kasvatushallissa voidaan pitää jopa 30-50 000 lintua. Äskettäin luin 75 000 linnun kasvattamosta.
Kasvatus on täysin teollista.Lintuihin ei käsin kosketa edes niitä teurastamoon vietäessä, saan kiinniottoon ja laatikkoon siirtoon on broileripoimurit, jotka vaurioittavat lintujen siipiä.
Ahtaissa tiloissa, sietämättömässä ammoniakin hajussa varttuvat onnettomat kanaparat saavat nopean kasvunsa ja rajoitetun liikkumisen takia jalkarikkoja. Jopa 90 prosenttia supermarketbroilereista liikkuu kehnosti.
Huono ilmanavaihto ja kuumuus aiheuttavat linnuille mm. nestepöhöä.
Ylläolevassa tekstissä olen lainannut pitkiä pätkiä, paikoin sanatarkastikin Eläinlääkäri Auli Koposen kirjasta "Tiedätkö mitä syöt".
Suosittelen lainaamaan kirjastosta! Kuluttajat pystyvät valinnoillaan vaikuttamaan tuotantotapoihin. Itse pyrin ostamaan täkäläisiä pienen luomukanalan munia. Voisin kai ostaa luomubroileriakin jos sellaista olisi saatavilla.
Näiden 75 000 broilerin keskitysleirien uhrien lihaa minulla ei tee enää mieli! - Vanha kokki
eläinrääkkäystä kirjoitti:
Broilerit on jalostettu ahneiksi, ne syövät lyhyen elämänsä aikana niin että kasvavat epänormaalin nopeasti.
Kuuden viikon ikäiset "supermarketbroilerit" painavat noin kaksi kiloa. Syömisen ja nopean kasvamisen maksimoimiseksi niitä on pidetty kirkkaassa valossa jopa 23-24 tuntia vuorokaudessa.
Yhdessä kasvatushallissa voidaan pitää jopa 30-50 000 lintua. Äskettäin luin 75 000 linnun kasvattamosta.
Kasvatus on täysin teollista.Lintuihin ei käsin kosketa edes niitä teurastamoon vietäessä, saan kiinniottoon ja laatikkoon siirtoon on broileripoimurit, jotka vaurioittavat lintujen siipiä.
Ahtaissa tiloissa, sietämättömässä ammoniakin hajussa varttuvat onnettomat kanaparat saavat nopean kasvunsa ja rajoitetun liikkumisen takia jalkarikkoja. Jopa 90 prosenttia supermarketbroilereista liikkuu kehnosti.
Huono ilmanavaihto ja kuumuus aiheuttavat linnuille mm. nestepöhöä.
Ylläolevassa tekstissä olen lainannut pitkiä pätkiä, paikoin sanatarkastikin Eläinlääkäri Auli Koposen kirjasta "Tiedätkö mitä syöt".
Suosittelen lainaamaan kirjastosta! Kuluttajat pystyvät valinnoillaan vaikuttamaan tuotantotapoihin. Itse pyrin ostamaan täkäläisiä pienen luomukanalan munia. Voisin kai ostaa luomubroileriakin jos sellaista olisi saatavilla.
Näiden 75 000 broilerin keskitysleirien uhrien lihaa minulla ei tee enää mieli!mutta aivan totta. En ole sen kummemmin eläinaktivisti, mutta kyllä jossain pitää raja vetää.
Tosin se vain nyt on niin, että jos halpaa pitää saada, niin kyseiset tuotantolaitokset pitää hyväksyä, tai muuttaa ruokalistaa. Valitettavasti tuo "broileri" tuotanto lykkää markkinoille aivan ala-arvoista linnunlihaa. Tällaista sontaa meille syötetään, ranskalainen ei koskisi moiseen edes pitkillä tikuilla. Näin meillä EU Suomessa 2007. - Kiril
Vanha kokki kirjoitti:
mutta aivan totta. En ole sen kummemmin eläinaktivisti, mutta kyllä jossain pitää raja vetää.
Tosin se vain nyt on niin, että jos halpaa pitää saada, niin kyseiset tuotantolaitokset pitää hyväksyä, tai muuttaa ruokalistaa. Valitettavasti tuo "broileri" tuotanto lykkää markkinoille aivan ala-arvoista linnunlihaa. Tällaista sontaa meille syötetään, ranskalainen ei koskisi moiseen edes pitkillä tikuilla. Näin meillä EU Suomessa 2007.eipähän Suomessa päästä ylpeilemään kotimaisuudella. Taitaa sekin olla vain myytti, että kotimainen raaka-aine on ainoaa puhdasta ja ulkomainen vältettävää. Ranskalaisetkin ostavat Suomesta luonnollista voita pilkkahintaan kun meillä syödään vain keinorasvoja.
- Vanha kokki
Kiril kirjoitti:
eipähän Suomessa päästä ylpeilemään kotimaisuudella. Taitaa sekin olla vain myytti, että kotimainen raaka-aine on ainoaa puhdasta ja ulkomainen vältettävää. Ranskalaisetkin ostavat Suomesta luonnollista voita pilkkahintaan kun meillä syödään vain keinorasvoja.
Maatalouspolitiikka ja ns. ruokaekspertit ovat nyt päsmäreinä. On sitä voita dumpattu ennenkin esimerkiksi Englantiin, josta sitä sitten tuotettiin kalliilla takaisin. Tästä ei ole montaakaan vuosikymmentä. Itseasiassa parasta voita, jota olen ammatissani koskaan käyttänyt, oli Uusiseelantilainen suolaton meijerivoi. Kirkastettaessa näkee piimän eli heran määrän ja Suomalaiset meijerit markkinoivat voin nimissä yhä enenevässä määrin kyseisiä jäännösaineita voin hinnalla. Menehän Kiril johonkin Ranskalaiseen supermarkettiin, niin voit hämmästellä kanarodun moninaisuutta, mellä on outo uskomus että Suomessa on kaikki maailman parasta.Herätkää jo, kuljettehan te maailmalla ja osaatte vertailla.
- Kiril
Vanha kokki kirjoitti:
Maatalouspolitiikka ja ns. ruokaekspertit ovat nyt päsmäreinä. On sitä voita dumpattu ennenkin esimerkiksi Englantiin, josta sitä sitten tuotettiin kalliilla takaisin. Tästä ei ole montaakaan vuosikymmentä. Itseasiassa parasta voita, jota olen ammatissani koskaan käyttänyt, oli Uusiseelantilainen suolaton meijerivoi. Kirkastettaessa näkee piimän eli heran määrän ja Suomalaiset meijerit markkinoivat voin nimissä yhä enenevässä määrin kyseisiä jäännösaineita voin hinnalla. Menehän Kiril johonkin Ranskalaiseen supermarkettiin, niin voit hämmästellä kanarodun moninaisuutta, mellä on outo uskomus että Suomessa on kaikki maailman parasta.Herätkää jo, kuljettehan te maailmalla ja osaatte vertailla.
niin Ranska on tuontitilaston kärjessä broilerinlihan osalta ja joistakin erikoiskaupoista saa ranskalaista kanaa pakasteena. Tiedän kyllä ranskalaisten valikoimat, onhan siellä voitakin valikoimissa lähes yhtä paljon kuin meillä keinorasvoja. Samaa mieltä olen siitä, että meillä on uskomus, että vain suomalainen on puhdasta ja aina pitäisi valita kotimainen vaihtoehto. Kyllä se matkailu avartaa ja muunmaalaisten vierailu Suomessa. Mutta miksi ihmeessä vaikkapa saksalaiset voivat kotimaassaan juoda kaupan maitoa, mutta Suomessa se sama tölkkimaito aiheuttaa vatsanväänteitä. Tähän kysymykseen en ole löytänyt vastausta.
- Vanha kokki
Kiril kirjoitti:
niin Ranska on tuontitilaston kärjessä broilerinlihan osalta ja joistakin erikoiskaupoista saa ranskalaista kanaa pakasteena. Tiedän kyllä ranskalaisten valikoimat, onhan siellä voitakin valikoimissa lähes yhtä paljon kuin meillä keinorasvoja. Samaa mieltä olen siitä, että meillä on uskomus, että vain suomalainen on puhdasta ja aina pitäisi valita kotimainen vaihtoehto. Kyllä se matkailu avartaa ja muunmaalaisten vierailu Suomessa. Mutta miksi ihmeessä vaikkapa saksalaiset voivat kotimaassaan juoda kaupan maitoa, mutta Suomessa se sama tölkkimaito aiheuttaa vatsanväänteitä. Tähän kysymykseen en ole löytänyt vastausta.
voisi vastata, mutta pelkäämpä,että selitys ei olisi aivan puolueeton. Myös Espanjassa leche del dia, eli päivän maito on juomakelpoista useimmille laktoosi ongelmista kärsiville. Olisikohan Valion tavassa homogenisoida maito jotakin pielessä? Mikäli meillä myytävät broilerin kintut ovat Ranskalaisia, niin ymmärrän minkä vuoksi ne Suomeen tuodaan, Suomeenhan ne kelpaavat, mutta eivät laatutietoisille ranskalaisille. S-marketeissa näkee joskus ranskalaista gourmet broileria, mutta sekin jää kauas parhaista. Kun on kerran maistanut oikeata kananpoikaa, eivät koipireisipalat oikein tahdo kelvata. Lisäksi meiltä puuttuu kaupassa palvelu, jossa lihamestari paloittelee linnun toivomallasi tavalla, missään en ole ainakaan tätä palvelumuotoa Suomessa tavannut. Tuli muuten mieleeni eräs muisto Pietarin ajoilta, ostimme ravintolaamme Suomalaisen maidon Stockmannin Kalinkasta, paikalliset työntekijämme joivat sen usein loppuun, ennenkuin se ehti asiakkaille. Ihmettelin himoa siihen, mutta en ihmetellyt sen jälkeen kun maistoin venäläisen meijerin maitoa. Kuinka on mahdollistakaan saada maitoon aromi joka maistuu samalle kuin navetta haisee, lisänä tietenkin joitakin lehmän karvoja. Tämä ei ole suinkaan vitsi.
- Tepi.
Kiril kirjoitti:
niin Ranska on tuontitilaston kärjessä broilerinlihan osalta ja joistakin erikoiskaupoista saa ranskalaista kanaa pakasteena. Tiedän kyllä ranskalaisten valikoimat, onhan siellä voitakin valikoimissa lähes yhtä paljon kuin meillä keinorasvoja. Samaa mieltä olen siitä, että meillä on uskomus, että vain suomalainen on puhdasta ja aina pitäisi valita kotimainen vaihtoehto. Kyllä se matkailu avartaa ja muunmaalaisten vierailu Suomessa. Mutta miksi ihmeessä vaikkapa saksalaiset voivat kotimaassaan juoda kaupan maitoa, mutta Suomessa se sama tölkkimaito aiheuttaa vatsanväänteitä. Tähän kysymykseen en ole löytänyt vastausta.
"Kyllä se matkailu avartaa ja muunmaalaisten vierailu Suomessa. "
Niin, suosittelisin tutustumaan muiden maiden ruokakulttuureihin ja mitä siellä syödään. Esim. välimeren ja Aasian maat, kyllä hiilareita syödään. Niin, virolaisten naisten vierailut sinä tiedätkin... - Kiril
Tepi. kirjoitti:
"Kyllä se matkailu avartaa ja muunmaalaisten vierailu Suomessa. "
Niin, suosittelisin tutustumaan muiden maiden ruokakulttuureihin ja mitä siellä syödään. Esim. välimeren ja Aasian maat, kyllä hiilareita syödään. Niin, virolaisten naisten vierailut sinä tiedätkin...olet oppinut syömään kevyitä muffinsseja, lettuja hillolla ja surutta makeita jälkiruokia?
Välimeren maissa muuten käytetään runsaasti oliiviöljyä ja Aasian maissa taas terveellistä kookosöljyä. Nehän ovat sinulle pahoja öljyjä. - Alkuperäinen ketjun aloittaja
Kiril kirjoitti:
olet oppinut syömään kevyitä muffinsseja, lettuja hillolla ja surutta makeita jälkiruokia?
Välimeren maissa muuten käytetään runsaasti oliiviöljyä ja Aasian maissa taas terveellistä kookosöljyä. Nehän ovat sinulle pahoja öljyjä.On mielenkiintoista, että sattumoisin tälle palstalle eksyneenä ja alkuperäisen Eläimet sairastutetaan -aloituksen kirjoittaneena tästä on polkaissut näinkin virkku keskustelu.
Miksi suomalaisesta kaupan maidosta saa ilmavaivoja yms. ja jotkut mahan kipeäksi arvelen johtuvan todella rajusta homogenointi-menetelmästä sekä lehmien ruuasta.
Suomessahan käytetään toisin kuin käsittääkseni Keski-Euroopassa hyvin paljon AIV-rehua. Enemmistöllä tiloista lehmät eivät kuivaa heinää näekään. Kun siihen lisätään voimakas väkirehu (viljaa ja teollisuusrehuja) ollaan tilanteessa, jossa pötsin ph ei ole sinne päinkään mitä sen pitäisi olla.
Toisin sanoen lehmä saa liian vähän kuituja ja se vaikuttaa myös maidon koostumukseen!
Tilanne on huomattu ja teollisuus tehtailee ihmeellisiä "keinokuiturehulisiä" juuri ravinnon kuitupitoisuutta lisäämään. Kun oikea ratkaisu olisi palauttaa kunnon kuivaheinä ruokintaan!
Mutta sehän taas ei takaa riittävän tehokasta tuotantoa. Voi ihmisen loputonta ahneutta! - Tepi.
Kiril kirjoitti:
olet oppinut syömään kevyitä muffinsseja, lettuja hillolla ja surutta makeita jälkiruokia?
Välimeren maissa muuten käytetään runsaasti oliiviöljyä ja Aasian maissa taas terveellistä kookosöljyä. Nehän ovat sinulle pahoja öljyjä.Aasiassa käytetään kyllä kookosöljyä, mutta melko niukasti, esim. vitnamissa, sen sijaan riisiä yms. hiilaripitoista syödään. Samoin Välimeren maissa syödään hiilarituotteita.
Eivät he luttaa pelkän rasvan kanssa niinkuin sinä lihotat itseäsi. - omppu
Vanha kokki kirjoitti:
voisi vastata, mutta pelkäämpä,että selitys ei olisi aivan puolueeton. Myös Espanjassa leche del dia, eli päivän maito on juomakelpoista useimmille laktoosi ongelmista kärsiville. Olisikohan Valion tavassa homogenisoida maito jotakin pielessä? Mikäli meillä myytävät broilerin kintut ovat Ranskalaisia, niin ymmärrän minkä vuoksi ne Suomeen tuodaan, Suomeenhan ne kelpaavat, mutta eivät laatutietoisille ranskalaisille. S-marketeissa näkee joskus ranskalaista gourmet broileria, mutta sekin jää kauas parhaista. Kun on kerran maistanut oikeata kananpoikaa, eivät koipireisipalat oikein tahdo kelvata. Lisäksi meiltä puuttuu kaupassa palvelu, jossa lihamestari paloittelee linnun toivomallasi tavalla, missään en ole ainakaan tätä palvelumuotoa Suomessa tavannut. Tuli muuten mieleeni eräs muisto Pietarin ajoilta, ostimme ravintolaamme Suomalaisen maidon Stockmannin Kalinkasta, paikalliset työntekijämme joivat sen usein loppuun, ennenkuin se ehti asiakkaille. Ihmettelin himoa siihen, mutta en ihmetellyt sen jälkeen kun maistoin venäläisen meijerin maitoa. Kuinka on mahdollistakaan saada maitoon aromi joka maistuu samalle kuin navetta haisee, lisänä tietenkin joitakin lehmän karvoja. Tämä ei ole suinkaan vitsi.
se tuhotaan ja se alkaa märäntyä elimistössä (todisteena märäntyneet pierut!).Eräs professori sanoi ettei kaupan maito ole ihmisravinnoksi kelpaavaa,en anna sitä lapsilleni.Tuoretta vuohenmaitoa olen antanut,nyt esim.kauramaitoa.
Se on Valion LUOMA HARHAKUVA että kalsiumia saa vain maitotuotteista.Mantelit,pähkinät ja siemenet sisältävät lähes yhtä paljon.
- omppu
ROKOTUKSET saastuttavat eläimiä ,kuin myös ihmisiä.Aiheuttavat tulehduksia ja mutakin sairauksia.LIHA ON TÄYSIN LUOMUA JOS ELÄIN EI OLE SAANUT YHTÄÄN ROKOTUSTA!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991