Kotijuuston valmistus tarvikkeet??

spmk

Mistä saa ostettua juustomuotteja ja sideharsoa??
En ole noihin juttuihin kaupassa törmännyt.
Lähinnä Tuusulan liepeiltä tai tietenkin myös kauppaketjun nimi auttaa asiaa.

12

11736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja harsoja

      tartte juuston tekoon. Teet kunnon pohjalaasta nirin narin juustoa ja massan painelet PUHTAHIN käsin vaikka kaakku vormuhun niin ylimäärääset nesteet saat kaadettua pois. Jos et tiärä kuinka tehrähän niin täs on ohje:

      Mitä enemmän maitoa sitä isompi juusto.
      Kymmenenlitran kattilaan n. 9 l kädenlämpööstä täysmaitoa johon lisäät
      n. 2 rkl juoksutetta (saa kaupasta ja pulloski ohje)

      Sekoitat juoksutteen kädenlämpööseen maitoon ja jätät seisomaan kattilan n. puoleksi tunniksi kunnes koko kattilallinen maitoa on hyytyny pohjaan asti.

      Pistät lieden päälle (aloottelijat,ei täysille), hajotat hyytyneen massan kädellä aiva pieneksi ja samalla kun erottunut hera lämpiää, sekoitat rauhallisesti kädellä kattilan laitoja ja pohjaa myöden niin hiljalleen massa alkaa muistuttamaan raejuustoa ja rakeet kokoontumaan keskelle isommaksi palloksi ja tsadaa ,juusto on valmista.

      Ota seuraavaksi joku kippo mikä kätehen ny sattuu ja ripottele pohjalle suolaa, nostat juustoklimpin siihen suolattuhun päkkänähän ja kaadat heran lävikön läpi (sinne jää kaikki irralliset juustopalat jokka saat siten taltehen).

      Painelet juustoa kämmenellä astian pohjalle niin saat kaadettua erottuvan ylimäärääsen nesteen samalla pois, muista ripotella suolaa pikkuusen päällipuolehenki jottei oo aiva suolootonta.

      Avot, sullon ny sitte juusto jonka paat jääkaappihin jähtymään ja son valmista huireltavaksi huivihin.

      • uusavuton50vkotikokk

        hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.

        Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
        No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.

        No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.

        Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).

        Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...

        :)


      • Anonyymi
        uusavuton50vkotikokk kirjoitti:

        hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.

        Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
        No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.

        No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.

        Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).

        Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...

        :)

        Punanen luomu kulutusmaito tuottaa käsittääkseni vielä enemmän juustomassaa


      • Anonyymi
        uusavuton50vkotikokk kirjoitti:

        hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.

        Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
        No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.

        No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.

        Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).

        Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...

        :)

        Netistä tai kirppiksiltä uusiakin muotteja


    • miiskuliinu

      Äitini käytti juustomuottina ihan tavallista siivilää ja sideharsoa, jota saa kangaskaupoista. Hyviä juustoja tuli ja sellaisia puolipyöreitä ihan kauniitakin. Perinteisistä muoteista en osaa sanoa että mistä niitä saa.

      • spmk

        Kiitokset tiedosta, piipahdankin tuohon lähi- kangaskauppaan lähiaikoina.


    • Vanha kokki

      juustomuotin saat helpoiten Karjalan koivikot nimiseltä yritykseltä. Katso lähin puoti os. Karjalan koivikot/ jälleenmyyjät. Hintaa kehlolle tulee 25 euroa.

      • spmk

        Hyvä juttu, näkyy saavan Anttiloistakin, en vaan ole osannut etsiä. Kiitokset ja olihan tuolla karjalan koivikot oy:llä kaikkea muutakin hauskaa.


    • iiun keittiössä

      ostin just pinettan juustokehän ja on ollut hintansa väärti. kehä on puuta ja sideharsoa ostin ison paketin iahn apteekista. myös keittiöliinaa voi käyttöä jos sen pesee heti perään. mulla on tää isompi juustomuotti http://www.maypoint.fi/pinetta-juustokehajuustomuotti-eri-kokoja-p-1022.html ei ole tarttunut hajuja eikä makuja eikä värejä kun on niin stikeetä puuta

    • satumainenkokki
    • Eräs 123
      • oma_toimi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?

      Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.
      Ikävä
      123
      2648
    2. 164
      2081
    3. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      116
      1341
    4. Ikävä on häntä

      Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos
      Ikävä
      63
      1306
    5. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1256
    6. HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp

      Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio
      Seinäjoki
      29
      1194
    7. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      77
      1161
    8. Minkä kultakimpaleen

      Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik
      Ikävä
      35
      1142
    9. Tykkäsit nainen

      Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.
      Ikävä
      45
      1119
    10. Kerroppas nyt

      M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉
      Ikävä
      84
      1078
    Aihe