Mistä saa ostettua juustomuotteja ja sideharsoa??
En ole noihin juttuihin kaupassa törmännyt.
Lähinnä Tuusulan liepeiltä tai tietenkin myös kauppaketjun nimi auttaa asiaa.
Kotijuuston valmistus tarvikkeet??
12
11895
Vastaukset
- ja harsoja
tartte juuston tekoon. Teet kunnon pohjalaasta nirin narin juustoa ja massan painelet PUHTAHIN käsin vaikka kaakku vormuhun niin ylimäärääset nesteet saat kaadettua pois. Jos et tiärä kuinka tehrähän niin täs on ohje:
Mitä enemmän maitoa sitä isompi juusto.
Kymmenenlitran kattilaan n. 9 l kädenlämpööstä täysmaitoa johon lisäät
n. 2 rkl juoksutetta (saa kaupasta ja pulloski ohje)
Sekoitat juoksutteen kädenlämpööseen maitoon ja jätät seisomaan kattilan n. puoleksi tunniksi kunnes koko kattilallinen maitoa on hyytyny pohjaan asti.
Pistät lieden päälle (aloottelijat,ei täysille), hajotat hyytyneen massan kädellä aiva pieneksi ja samalla kun erottunut hera lämpiää, sekoitat rauhallisesti kädellä kattilan laitoja ja pohjaa myöden niin hiljalleen massa alkaa muistuttamaan raejuustoa ja rakeet kokoontumaan keskelle isommaksi palloksi ja tsadaa ,juusto on valmista.
Ota seuraavaksi joku kippo mikä kätehen ny sattuu ja ripottele pohjalle suolaa, nostat juustoklimpin siihen suolattuhun päkkänähän ja kaadat heran lävikön läpi (sinne jää kaikki irralliset juustopalat jokka saat siten taltehen).
Painelet juustoa kämmenellä astian pohjalle niin saat kaadettua erottuvan ylimäärääsen nesteen samalla pois, muista ripotella suolaa pikkuusen päällipuolehenki jottei oo aiva suolootonta.
Avot, sullon ny sitte juusto jonka paat jääkaappihin jähtymään ja son valmista huireltavaksi huivihin.- uusavuton50vkotikokk
hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.
Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.
No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.
Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).
Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...
:) - Anonyymi
uusavuton50vkotikokk kirjoitti:
hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.
Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.
No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.
Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).
Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...
:)Punanen luomu kulutusmaito tuottaa käsittääkseni vielä enemmän juustomassaa
- Anonyymi
uusavuton50vkotikokk kirjoitti:
hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.
Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.
No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.
Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).
Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...
:)Netistä tai kirppiksiltä uusiakin muotteja
- miiskuliinu
Äitini käytti juustomuottina ihan tavallista siivilää ja sideharsoa, jota saa kangaskaupoista. Hyviä juustoja tuli ja sellaisia puolipyöreitä ihan kauniitakin. Perinteisistä muoteista en osaa sanoa että mistä niitä saa.
- spmk
Kiitokset tiedosta, piipahdankin tuohon lähi- kangaskauppaan lähiaikoina.
- Vanha kokki
juustomuotin saat helpoiten Karjalan koivikot nimiseltä yritykseltä. Katso lähin puoti os. Karjalan koivikot/ jälleenmyyjät. Hintaa kehlolle tulee 25 euroa.
- spmk
Hyvä juttu, näkyy saavan Anttiloistakin, en vaan ole osannut etsiä. Kiitokset ja olihan tuolla karjalan koivikot oy:llä kaikkea muutakin hauskaa.
- iiun keittiössä
ostin just pinettan juustokehän ja on ollut hintansa väärti. kehä on puuta ja sideharsoa ostin ison paketin iahn apteekista. myös keittiöliinaa voi käyttöä jos sen pesee heti perään. mulla on tää isompi juustomuotti http://www.maypoint.fi/pinetta-juustokehajuustomuotti-eri-kokoja-p-1022.html ei ole tarttunut hajuja eikä makuja eikä värejä kun on niin stikeetä puuta
- satumainenkokki
Minäkin tilasin tuolta puisen juustomuotin ja nyt onnistuu kotijuuston valmistaminen paljon helpommalla. On tainnut osotekin muuttua tuosta ylemmästä: http://www.maypoint.fi/pinetta-juustomuotti-175x175x8-p-1238.html. mukana oli muuten ohjekin munajuuston tekoon.
- Eräs 123
Juustokehiä ja paljon muutakin mukavaa: http://kotitavarakauppa.fi/
- oma_toimi
Kotijuustoa, jos likellä lehmä tai Tallinnasta toorpiim=raakamaitoa
https://www.valio.fi/reseptit/ryhmat/kotijuustot/
Leipäjuusto se narskuva
https://www.soppa365.fi/reseptit/soppa365/leipajuusto-sahkouunissa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881577
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla121460- 981390
- 691260
- 1111229
- 1161150
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n258977- 69971
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18925- 37907