Kotijuuston valmistus tarvikkeet??

spmk

Mistä saa ostettua juustomuotteja ja sideharsoa??
En ole noihin juttuihin kaupassa törmännyt.
Lähinnä Tuusulan liepeiltä tai tietenkin myös kauppaketjun nimi auttaa asiaa.

12

12517

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja harsoja

      tartte juuston tekoon. Teet kunnon pohjalaasta nirin narin juustoa ja massan painelet PUHTAHIN käsin vaikka kaakku vormuhun niin ylimäärääset nesteet saat kaadettua pois. Jos et tiärä kuinka tehrähän niin täs on ohje:

      Mitä enemmän maitoa sitä isompi juusto.
      Kymmenenlitran kattilaan n. 9 l kädenlämpööstä täysmaitoa johon lisäät
      n. 2 rkl juoksutetta (saa kaupasta ja pulloski ohje)

      Sekoitat juoksutteen kädenlämpööseen maitoon ja jätät seisomaan kattilan n. puoleksi tunniksi kunnes koko kattilallinen maitoa on hyytyny pohjaan asti.

      Pistät lieden päälle (aloottelijat,ei täysille), hajotat hyytyneen massan kädellä aiva pieneksi ja samalla kun erottunut hera lämpiää, sekoitat rauhallisesti kädellä kattilan laitoja ja pohjaa myöden niin hiljalleen massa alkaa muistuttamaan raejuustoa ja rakeet kokoontumaan keskelle isommaksi palloksi ja tsadaa ,juusto on valmista.

      Ota seuraavaksi joku kippo mikä kätehen ny sattuu ja ripottele pohjalle suolaa, nostat juustoklimpin siihen suolattuhun päkkänähän ja kaadat heran lävikön läpi (sinne jää kaikki irralliset juustopalat jokka saat siten taltehen).

      Painelet juustoa kämmenellä astian pohjalle niin saat kaadettua erottuvan ylimäärääsen nesteen samalla pois, muista ripotella suolaa pikkuusen päällipuolehenki jottei oo aiva suolootonta.

      Avot, sullon ny sitte juusto jonka paat jääkaappihin jähtymään ja son valmista huireltavaksi huivihin.

      • uusavuton50vkotikokk

        hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.

        Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
        No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.

        No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.

        Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).

        Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...

        :)


      • Anonyymi
        uusavuton50vkotikokk kirjoitti:

        hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.

        Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
        No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.

        No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.

        Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).

        Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...

        :)

        Punanen luomu kulutusmaito tuottaa käsittääkseni vielä enemmän juustomassaa


      • Anonyymi
        uusavuton50vkotikokk kirjoitti:

        hei, tein ohjeen mukaan, paitsi että käden sijasta käytin kauhaa sekoituksessa. Sujui hyvin eli maito paakkutui sekoittaessa. Sitten sihvilän läpi juoksutettaessa tuli mainio pallero aikaiseksi. Palleroa pyörittelin ja laitoin suolaa pintaan.

        Sitten iski ajatus että tarttis tehdä siitä uunijuustoo...
        No valurautapaistinpannu levylle täysille ja öljyy pintaan ja taputtelemaan juustopallero tasaisemmaksi lätyksi paistinpannuun. No se pallero mureni osiin ja yllättävän paljon nestettä yhä tuli ulos eli ei paistunut lettu, vaan kiehui ennneminkin.

        No, sitten se tiiveni ja tuo rumahko repalaleinen valkoinen lätty tuli kyllä syötyä ruisleivän päällä heti lähes kokonaan samantien. Maku vaatis kyllä jotain mauisteita, all dente eli nahkea hampaissa oli ok, mutta valkoinen väri ei oikein ollut tavoitteen mukainen.

        Silti 4litraa luomu rasvatonta maitoa, josta about 400g kiinteätä valkuaisainetta tuli. (ken jaksaa juoda 4 litraa maitoa päivässä? ei kai kukaan mutta tuo juusto kyllä menee alas kurkusta ennen nukkumaanmenoa ja suolaa ja muita lisäaineita ei ollut mukana kuten kaupan juustoissa).

        Jos taas joskus pongaan 30% alennuksella maitoo, niin varmaan teen siitä sitten tota juustoa sukkahousuun puristettuna ja suppilovahveroilla maustettuna, nam...

        :)

        Netistä tai kirppiksiltä uusiakin muotteja


    • miiskuliinu

      Äitini käytti juustomuottina ihan tavallista siivilää ja sideharsoa, jota saa kangaskaupoista. Hyviä juustoja tuli ja sellaisia puolipyöreitä ihan kauniitakin. Perinteisistä muoteista en osaa sanoa että mistä niitä saa.

      • spmk

        Kiitokset tiedosta, piipahdankin tuohon lähi- kangaskauppaan lähiaikoina.


    • Vanha kokki

      juustomuotin saat helpoiten Karjalan koivikot nimiseltä yritykseltä. Katso lähin puoti os. Karjalan koivikot/ jälleenmyyjät. Hintaa kehlolle tulee 25 euroa.

      • spmk

        Hyvä juttu, näkyy saavan Anttiloistakin, en vaan ole osannut etsiä. Kiitokset ja olihan tuolla karjalan koivikot oy:llä kaikkea muutakin hauskaa.


    • iiun keittiössä

      ostin just pinettan juustokehän ja on ollut hintansa väärti. kehä on puuta ja sideharsoa ostin ison paketin iahn apteekista. myös keittiöliinaa voi käyttöä jos sen pesee heti perään. mulla on tää isompi juustomuotti http://www.maypoint.fi/pinetta-juustokehajuustomuotti-eri-kokoja-p-1022.html ei ole tarttunut hajuja eikä makuja eikä värejä kun on niin stikeetä puuta

    • satumainenkokki
    • Eräs 123
      • oma_toimi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaikkeen sinä ihastuit hänessä

      Mikä oli se asia mikä vei jalat altasi? ❤️ Oliko jotain erityistä tilannetta vai tunne? Kenties monen sattuman summa? Ai
      Ikävä
      94
      9417
    2. Persut: haluamme lisää veroja!

      Lisää lisää veroja huutaa persukuoro. Veroila Suomi nousuun! "Uusi matkailuvero eli matkailijamaksu peritään esimerki
      Maailman menoa
      74
      4908
    3. Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.

      https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.
      Maailman menoa
      44
      4571
    4. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      8
      2368
    5. Numero josta kaivattusi tulee mieleen

      Onko jokin numero joka yhdistää teidät jotenkin? Älä laita puhelinnumeroa.
      Ikävä
      100
      1576
    6. Miksi pitäisit enemmän

      Minusta kuin siitä toisesta?
      Ikävä
      43
      1395
    7. Jorman paluu sodasta Lieksaan oli katkera

      Jorma Karhunen astui Lieksan asemalle. Aurinko paistoi, mutta Jorman maailma oli sumuinen. Takana oli se helvetti, jota
      Lieksa
      53
      1310
    8. Tämmönen höpsö

      Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress
      Suhteet
      44
      1286
    9. Heräsin taas sinä mielessä

      Miten voi haluta toista näin paljon? 😳 Kyllä meillä on muutenkin hyvä yhteys. Ehkä se tekee myös tästä niin voimakkaan?
      Ikävä
      64
      1252
    10. Kerro kaivattusi nimi tai nimikirjaimet

      🌠 Tähdenlento! Kirjoittamalla kaivattusi nimen tai nimikirjaimet tähän, saattaa toiveesi toteutua.
      Ikävä
      45
      1192
    Aihe